• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neler yasak?

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
merhaba arkadaşlar ağustosta doğum yaptım ve bazen kahve içmek ya da kola tüketmek istiyorum.
arkadaş toplantılarında falan.
emzirdiğim için tüketemiyorum.
çay ise günde 1 bardak.
bu durum ne zamana kadar devam edecek?

Canım ya valla ben ilk 3 ay çok dikkat etmiştim, ( bebeğim çok gazlıydı gaz yapan yiyeceklerden uzak durdum ama hiç bir işe de yaramadı ) sonrasında sıkıldım ve canım çektiği zamanlarda istediğimi yedim içtim..
Kızım 9,5 aylık ilk 6 ay sadece emdi hala da emiyor ama artık istediğimi yiyip içiyorum açıkçası..

bn ılk uç ble çay cola ıçtım hıç bışe olmadı sadece kuru fasulye ohutfalan yemedım yesıllık karpuz kavun faln yemedım

bana kadın doğum drum gaz yapan yiyecekler en iyi sut yapan yiyeceklerdeir oyuzden sakın yememezlık yapma ve hamilelikte nasıl beslendıysen oyle devam et demişti.. çay kahve cola vs içmemeye özen göstermiştim ama gecenlerde uzman tvde dinledim 3. aydan sonra anneler artık cay kahve içebilir diyordu 3 aylık bebekleri anlatırken dr vahap öney..

Kola gibi gazlı içeceklerden ve koruyucu içeren hazır gıdalardan uzak duruyorum sadece. Onun dışında nohutmuş, mecimekmiş, bulgurmuş, hepsini yiyorum :56: . Bebeklerdeki gaz sorunu sadece annenin yedikleriyle ilgili değilmiş, ruh hali, stres durumu da etkiliymiş. Ben de uzman tv de dinlemiştim uzman doktorun birinden.

gaz icin sormamstim gaz problemimiz bitti cok sukur agustosta dogum yaptim bu arada. sadece sut ile bebege gecer mi diye merak ettim. bir de sutun eksimis diyorlar bazen sinir oluyorum boyle bir sey mumkun mu?

sutun eksimesini bilemiyorum ama benim sutum 3-4 gun acimtrak geldi.Sanki tuzlu sut gibi,hafif de buruk bir tadi vardi,sebebini de bilmiyorum,normalden farkli bir sey de tuketmemistim o gunlerde oysa.Sonra yine eskisi gibi tatli gelmeye basladi.

gaz icin sormamstim gaz problemimiz bitti cok sukur agustosta dogum yaptim bu arada. sadece sut ile bebege gecer mi diye merak ettim. bir de sutun eksimis diyorlar bazen sinir oluyorum boyle bir sey mumkun mu?

Ekşimek gibi bir durumun olacağını sanmıyorum, sağıldıktan sonra bile dışarda nispeten uzun sayılabilecek kadar muhafaza edilebiliyor anne sütü. Meme de neden ekşisin ki?
Olsa olsa tadı değişmiştir güzel.

sutun eksimesini bilemiyorum ama benim sutum 3-4 gun acimtrak geldi.Sanki tuzlu sut gibi,hafif de buruk bir tadi vardi,sebebini de bilmiyorum,normalden farkli bir sey de tuketmemistim o gunlerde oysa.Sonra yine eskisi gibi tatli gelmeye basladi.
Sütün tadını nasıl anladınız. Kendiniz mi baktınız?:26:

ööööfffff,gebelik şekerim var şimdi zaten bişey yiyemiyorum,bi de doğumdan sonra mı uğraşacağım???ne zormuş anne olmak:49:

evet gaz yapan yiyecekler en çok süt yapan yiyecekler..baklagiller süt ve süt ürünleri yeşillikler çok gaz yapmasının yanında acaipte süt yapar..ben çaresyi hepsinden yiyerek ama bol rezene içmekte buldum..hee bide nohut fasülye falan yersem bol kimyon katıyordum..

Sütün tadını nasıl anladınız. Kendiniz mi baktınız?:26:

sagarak veriyorum sutumu,haliyle de her seferinde vermeden once isisini kontrol amacli bilegime damlatiyorum ve her seferinde de kendim yaliyorum o birkac damlayi :61: verdigim ilaclar da dahil bebegimin agzina giden herseyi once ben tadiyorum

sagarak veriyorum sutumu,haliyle de her seferinde vermeden once isisini kontrol amacli bilegime damlatiyorum ve her seferinde de kendim yaliyorum o birkac damlayi :61: verdigim ilaclar da dahil bebegimin agzina giden herseyi once ben tadiyorum

:44: Ne güzel, ben hiç denemedim böyle birşey... Neden sağarak veriyorsunuz ki, emmesi daha iyi değil mi? Bİr problem mi var?

benim evime ebe gelior ve dediki herseyi ye ic ki bebek alisin bende ole yapiorum dediki bebekler genelde ilk 3ay zaten alisana kadar gaz sorunu oluor

şu üç ayın geçmesini öyle bekliyorum ki...
bebeğim çok gazlı,dün bol kıymalı ıspanak ,yoğurt ve pilav yedim...sabaha kadar can havliyle bağırdı yavrum...
tavuuktan tutunda çoğu sebzeyi çıkardım diyetten.zaten baklağilleri unuttum şuan...
en çokta kahve keyfini özledim...

şu üç ayın geçmesini öyle bekliyorum ki...
bebeğim çok gazlı,dün bol kıymalı ıspanak ,yoğurt ve pilav yedim...sabaha kadar can havliyle bağırdı yavrum...
tavuuktan tutunda çoğu sebzeyi çıkardım diyetten.zaten baklağilleri unuttum şuan...
en çokta kahve keyfini özledim...

Ispanağın ve tavuğun gaz yaptığını ilk defa duyuyorum. Yoğurt yapmış olabilir mi acaba?
Çünkü ben her hafta ıspanak yiyorum hiç yapmıyor. Hatta pırasa yemeği bile yedim. Çok şükür o da yapmadı. Yeşillikler pişince gaz yapmaz diye biliyorum ben :44:
Tavuk da yiyorum yine yapmıyor.
Ben en çok meyve yemeyi özledim. Elma, mandalina ve portakal yapıyor çünkü. Hatta denedim birgün.
Dayanamadım 2 tane mandalina yedim. O gün çok zorlandı kızım.

Back