Deniz Ürünleri Nefis Sebzeli Hamsi(RESİMLİ)

DESPO

HATALIYSAM editöre bildir
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2009
1.910
2

balıkların kılçıkları ayıklanır

yarım kilo kılçıkları ayrılmış hamsi-yarım kilo kültür mantarı-1 kuru soğan-2 domates-2 havuç-2 patates-tane karabiber-tuz

bütün malzemer küp küp doğranır
bütün malzemeler küp küp doğranır.sırasıyla soğan,havuç,mantar,patates,domates sotelenir.tane karabiber ve tuz katılır.yarı pişmiş olan bu karışımın üzerine hamsiler şekildeki gibi dizilir.üzerine geçmeyecek şekilde sıcak su eklenir.15-20 dakika pişirilir.üzeri limon dilimleri ile servis edilir.not:çok lezzetli bir tarif denemenizi tavsiye ederim.(benimkinde limon dilimleri yok çaktırmayınn:))

Son düzenleyen: Moderatör:
ohh mis gibi görünüyo valla cnm ellerine sağlık denizden babam çıksa yerim cokacimcoook

Ellerinize sağlık bende denizden ne çıksa yiyen grubundanım....
Çok lezzetli görünüyorlar...

Gerçekten nefis görünüyor..Karadenizli olarak bayıldım:)
ben de isterim..

nereli olduğunuzu bilmiyorum ama ben trabzonluyum ve hamsi yemeklerine mantar koyulduğunu ilk defa gördüm.mantarda çok lezizdir ama hamsinin tadını bozmuyor mu?

slm canım.ben karadenizli değilim.alışagelmiş damak tadlarımızda farklılık pek kabul etmeyiz.herşey usulüne göre olmalı.ama ben bi deneyin derim.biz çok sevdik bu yemeği.mantar balığın tadını etkilemedi.zaten çok aşırı koymadım mantarı.

Hem güzel, hem lezzetli, hem de sağlıklı görünüyor. Paylaşım için teşekkürler.

rica ederim canım....gerçekten çok sağlıklı vede inanılmaz lezzetli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…