Nefes darlığı

Yildiztozu93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2021
279
110
31
Merhaba arkadaşlar 1 aydır nefes darlığı var bende. Özellikle tekken artıyor bir anda aldığım verdiğim hava dar geliyor sonra panikliyorum iyice fena oluyorum nefessiz kalıcam korkusuyla. Yarım saat sürüyor bazen. Daha yeni gittim alanında çok iyi bir göğüs hastalıkları uzmanına az miktarda alerjim de var ama solunum testi akciğer vs her şey iyi çıktı. Psikolojik dedi senin. Bu beni çok zorluyor yaşayıp çözüm bulanınız var mı o an mesela dünya dar geliyor ne yapacağımı şaşırıyorum ilacı da yok sanırım bu illetin.

Panik atak olabilirsiniz. Bende de var belirtiler tanıdık geldi

Panık atak hastasıyım
Bu dedıgını cok yasadım
Nefes almayıda unutuyorum aslında sonradan derın bır nefes alıyorum
O dedıgın nefes alıyorsun ama gogsun sıkısıyor gıbı sankı cıgerın dolu patlıcak gıbı
Bu gogus kafesın baskı oluyor nefesın sana yetmıyor gıbı dımı
Bıde buna baglı bazen tansıyonumda dusuk hıssederdım
Sankı 10 km kosmusum yorulmusum hıcrelere oksıjen gıtmıyor
Ara ara oluyor kayboluyor sonra baska bısey oluyor
Cok doktora gıttım
. Cok acıllere gıttım .anksıyete panık atak dıyorlar

Yemin ederim aynı gogsum daralıyor derin nefes almalar ellerim uyuşuyor korkudan. Ne panik atakmis ya adamı bu kadar beter ediyor demekki..

Yemin ederim aynı gogsum daralıyor derin nefes almalar ellerim uyuşuyor korkudan. Ne panik atakmis ya adamı bu kadar beter ediyor demekki..
Nefes egzersızlerı var
3 e kadar sayarak derın nefes al
3 e say tut sonra yavas yavas 6 ya kadar sayarak bırak
Bu bazen işe yarıyor
Bazende ne yaparsan yap gecmıyor
O bişekilde seni yerle bir ediyor
Cok yorulmussun gıbı oluyor youtubeden rukyeler var
Mesela panık atak rukye yaz. Ben onları dınlerken uyuya kalıyorum
Bazende kendı kendıne gecıyor
Bazen şekerli su yapıp içiyorum yarım bardak.O tansiyonu dengelıyormuş oylede gecebılıyor .
Bende anlamadım ne yapınca gecıyor ..

Ama cok yorucu ve korkunc oluyor seni anlıyorum
İnşallah senın ıcın kalıcı bisey degıldir . Ben 15 senedır yasıyorum
Bu gece hürmetine Allah darda kalanların yardımcısı olsun

B

Oksimetre alın nefesiniz daralıyor gibi hissedince takın bakın oksijen seviyenize belki faydası olur birde eczanelerde triflo satılıyor alıp nefes egzersizi yapın

Ciğerlerinize havayı iyice doldurun, 4 sn kadar bekletin. Meditasyon yapmaya calısın. Derin derin yavaş nefes alın verin.
Kendinize bunun tehlikeli bisey olmadığını psikolojik olduğunu hatırlatın.
Kendiniz başa çıkamıyosanız iyi bir uzmana gözükün, ilaç yardımcı olucaktır
Tiroidlere bakıldı mı?
Bende hipertiroidi varken olmuştum panik atak

Evet çok yoruyor cidden nefesim iyice daralır diye o an nefes egzersizi yapmaya da korkuyorum.. Amin inşallah çok teşekkür ederim önerileriniz için

Demir eksikliği nefes darlığı yapıyor bazen bendede oluyor boğulacak gibi oluyorum tahlil yaptılar mı

Oksimetre alın nefesiniz daralıyor gibi hissedince takın bakın oksijen seviyenize belki faydası olur birde eczanelerde triflo satılıyor alıp nefes egzersizi yapın
Aaa mantıklı oksimetrede iyi çıkarsa alıyoruz demek dimi astim falan olsak dusuk cikar dimi? Triflo kullandım çok yikamaya üşenip Bayadır yapmiyodum iyi hatırlattınız

İşte tehlikeli değil diye ikna etmeye calissam da o anki panikle olmuyor çarpıntı tutuyor korkudan tiroit çok baktırdım sorun çıkmadı teşekkür ederim cevabınız için

Merhaba geçmiş olsun, panik atak nefes darlığı ile belirti gösterir tedavi edilmezse ataklara yol açabiliyor genelde 2/3 ay içerisinde ilerletiyoruz aslında biz yapıyoruz düşünerek tedavinizi asla yarım bırakmayın derim..

Merhaba teşekkürler evet belki de dusuncelerimizle büyüttüğümüz için beden de tepki veriyor terapiye gidicem en kısa zamanda

Bende de var, başta alerjik astım dedi doktorum, sonraki kontrolumde iyisin çok şükür dedi, ama birden yine gelince , doktoruma tekrar gittim, psikolojikmen öylesin dedi, çünkü temiz tahlilerin dedi, psikiyatriye git dedi, ben gitmek istemedim, herkes senin elinde diyor, akşamları filan gece çok oluyor, bazen çarpıntı da oluyor, zor gerçekten, baş dönmesi filan

Çok geçmiş olsun öncelikle benimde aynı şekil gittim astimin yok psikolojik dedi sizin gibi. Ben de psikiyatriye gitmek istemedim yapacağı tek şey ilac vermek. O senin elinde cümlesine ayrı gıcık oluyorum biz istiyoruz sanki durduk yere bunları yasamayi. Benim de çarpıntı oluyor ondan zaten çok çektim. Kendimizi çok meşgul olacağımız bir hobiye işe yonlendirsek belki azalır diye düşünüyorum aklıma başka bir şey gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…