• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Nefes açlığı mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Laktozsuzsut

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
279
195
303
İstanbul
Merhabalar
Oğlum son 1 haftadır ağızdan derin nefes almaya çalışıyor ama yarım kalıyor, esnemek istiyor-esneyemiyor.
Üzerinde durursam biliyorum ki daha çok takıntı haline getirecek, çok dikkatini çekmeden normal nefes alış veriş hakkında sohbet etmeye çalışıyorum. Sabah hiçbir sıkıntı yok, öğleden sonra başlıyor. Böyle bir sorun yaşayan ve çözüm bulan var mı acaba?
Doktoruna sordum psikolojik deyip kestirip attı, çocuk psikiyatristine götürdüm hiçbir sonuç alamadık.

Merhabalar
Oğlum son 1 haftadır ağızdan derin nefes almaya çalışıyor ama yarım kalıyor, esnemek istiyor-esneyemiyor.
Üzerinde durursam biliyorum ki daha çok takıntı haline getirecek, çok dikkatini çekmeden normal nefes alış veriş hakkında sohbet etmeye çalışıyorum. Sabah hiçbir sıkıntı yok, öğleden sonra başlıyor. Böyle bir sorun yaşayan ve çözüm bulan var mı acaba?
Doktoruna sordum psikolojik deyip kestirip attı, çocuk psikiyatristine götürdüm hiçbir sonuç alamadık.

Aynı durumu yaşadım psikolojikti. Hala yüksek kaygı yaşayacağım bir olay başıma gelse aynısı olur.
Reflüde de aynısı olabiliyormuş..

9 yaşında oğlum
Önce bende kaygı bozukluğuna bağlayacaktım, yani sıkıntılı stresli bir okul hayatı vardır diye düşündüm.
Fakat sanırım kaygılı olacağı bir dönemde değil
Benim oğlum LGS ye hazırlanırken yaşadı ama sınav sonrası geçti gitti tabi ardın da kalan Reflü oldu.
Bence siz göğüs hastalıklarına götürün enazından tedirginliğiniz geçer.

Önce bende kaygı bozukluğuna bağlayacaktım, yani sıkıntılı stresli bir okul hayatı vardır diye düşündüm.
Fakat sanırım kaygılı olacağı bir dönemde değil
Benim oğlum LGS ye hazırlanırken yaşadı ama sınav sonrası geçti gitti tabi ardın da kalan Reflü oldu.
Bence siz göğüs hastalıklarına götürün enazından tedirginliğiniz geçer.
Yani kış aylarında 2-3 yılda 1 yaşıyor bunu, geçen seneki 2 ay kadar sürmüştü. ailevi yada okulda bir sıkıntısı yok bildiğim doktora da götürdüm görüşüldü bire bir hiçbir sorun olmadığını öğrendik.

Geçen yıl başka bir sebepten mide endoskopisi yapıldı reflü adı bile geçmedi. Ama 2 yıl önce aynı durumu 2 ay yaşadık. Kendiliğinden geçti
Hamilelik oncesine kadar benimde reflu sorunum yoktu. Son 3 ayda basladi 2 senedir gecmiyor. Gecen yil yokken suan boyle bir sorunu olabilir. Bir uzmana danismak lazim.
Ama tekrarlayan bir sey ise psikolojik olabilir.
Bence bir sure reflu tetikleyebilecek yiyeceklerden uzak durup deneyin. Sut ve sut urunleri paketli gida cikolata kakao vs gibi.

bu bende olur cocuklugumdan beri zaman zaman. rezalet bi his. ama hic doktora gitmek aklima bile gelmedi. 33 yasindayim defalarca farkli sebeplerden ya da detayli saglik raporlari icin ciger kalp vs tetkikler yapildi doktorlar tas gibisin dedi yolladi. bisey olsa cikardi oralarda herhalde.

Ben de cogu gece bunu yasarim. Ozellikle yatar haldeyken derin nefes alamaz- oturur toparlanir birkac kere dener, en son esneyerek nefes almaya calisirim.
Zamaninda göğüs hastaliklarina gitmistim- alerji testi yapmislardi birşey cikmamisti.
Gecenlerde checkupa gittim. Kalpten ciğerden sundan bundan yana bir sebepten degilmis.
Bir psikologa baslicam bu gunlerde, belki strestendir ve yardimlariyla geçer...
Malesef yardimci olamadım sorunuza,sadece "bende de var" demeye geldim

*hep degil. 15 yaşımdan beri ara ara

Back