Kızlar nasıl anlatıcam bilmiyorum. Kısaca anlatmaya çalışacağım. Şöyle ki ; Bana evlendikten sonra bir haller oldu. Aslında maşallah diyeyim çok güzel giden bir evliliğim var. Çocukluğum da güzel geçti. 5 yıllık evliyim. Çocukluğumdan kalma bir cümle benim bütün hayatımı etkiledi resmen. 'Aklına getirme öyle şeyler pozitif düşün pozitif olsun.'
Bu cümle beni mahvetti resmen. 5 yıldır çocuğumuz olmuyor çok istiyoruz. Mesela bir şey okuyorum bir çocuk rahatsızlığı atıyorum otizm. Bunu okuduğum zaman kendi kendime diyorum ki bunu çok düşündüm kesin çocuğum otizmli olacak. Geçen gün burda bi konu okudum kadının çocuğuna hastalığın adını hatırlayamıyorum çok çok özür dilerim cüce teşhisi koymuşlar kolları ve bacakları kısaymış kesin benim de çocuğum böyle olacak diyorum. Bir işaret dili kursuna yazıldım. Ve çok şükür sertifikamı aldım. Ben bunu öğrendim ya kesin çocuğum işitme engelli olacak. Genelde sürekli çocuk üzerine düşünüyorum kötüleri.
Gerçekten çok sıkıldım bu durumdan. Şöyle rahat bi nefes almak istiyorum artık.
Ayrıyeten şöyle bir durumda var. Evden çıkarken anahtarımı çok rahat 10 kere kontrol ediyorum. Biliyorum yanıma aldığımdan eminim ama kontrol etmezsem sanki kapıda kalacakmışım gibi hissediyorum.
Ne yapmalıyım nereye gitmeliyim bana bi yardımcı olur musunuz ? Şimdiden çok teşekkür ederim inşallah anlaşılır yazmışımdır.
Dusuncelerimin aynisini yazmissiniz, simdi size cevap veriyorum ya bana da bulasacak dusuncesi geliyor.. öyle bir mantikli olasilik olmadigi ve olacaginin bi kaniti olmadigii halde.. cok sukur cogu rituellerimi yapmayi biraktim bir sey kalmadi, ama dusunceler kadar yiyip bitiren yok yaslandim gercekten
Takıntı yapıyorsunuzdur büyük ihtimalle Aslında hemen hemen hepimizde var bu.Bazen sizin gibi ben de okuduğum bir şeyden etkilenip kesin başıma gelecek diye düşünüyorum.Psikolog yardımcı olabilir bence size.Rabbim en kısa zamanda bebeğinize kavuştursun inşallah :)
Takıntı yapıyorsunuzdur büyük ihtimalle Aslında hemen hemen hepimizde var bu.Bazen sizin gibi ben de okuduğum bir şeyden etkilenip kesin başıma gelecek diye düşünüyorum.Psikolog yardımcı olabilir bence size.Rabbim en kısa zamanda bebeğinize kavuştursun inşallah :)
Dusuncelerimin aynisini yazmissiniz, simdi size cevap veriyorum ya bana da bulasacak dusuncesi geliyor.. öyle bir mantikli olasilik olmadigi ve olacaginin bi kaniti olmadigii halde.. cok sukur cogu rituellerimi yapmayi biraktim bir sey kalmadi, ama dusunceler kadar yiyip bitiren yok yaslandim gercekten
Galiba obsesif kompulsif bozukluk oluyor bu yaşadığınız. Özellikle anahtarı tekrar tekrar kontrol etmeniz bunun göstergesi. Kendi kendinize aşmanız zor. Bu düşüncelerle yaşamak da zor. Bir psikayatriste gitmelisiniz
Galiba obsesif kompulsif bozukluk oluyor bu yaşadığınız. Özellikle anahtarı tekrar tekrar kontrol etmeniz bunun göstergesi. Kendi kendinize aşmanız zor. Bu düşüncelerle yaşamak da zor. Bir psikayatriste gitmelisiniz
Psikolog sadece terapi uygular. İlaç yazma yetkisi yoktur. Psikiyatrist ise ilaç yazabilir.
Galiba senin psikiyatriste gitmem lazım. Çünkü zamanında benim de böyle takıntılarım vardı. Psikiyatriste gitmiştim. Obsesif kompulsif bozukluk teşhisi konmuştu ve ilaç tedavisi görmüştüm.
Psikolog sadece terapi uygular. İlaç yazma yetkisi yoktur. Psikiyatrist ise ilaç yazabilir.
Galiba senin psikiyatriste gitmem lazım. Çünkü zamanında benim de böyle takıntılarım vardı. Psikiyatriste gitmiştim. Obsesif kompulsif bozukluk teşhisi konmuştu ve ilaç tedavisi görmüştüm.
Bence ilactan ziyade bir psikolog ile gorusup altında yatan nedenleri ortaya çıkarın önce. Özellikle emdr uygulayan psikologlari öneririm. Kendileri de uygun gorurse kısa zamanda kalıcı çözüm elde edersiniz.