Neden Zayıflamak İstiyorsunuz?

fairymoon

Memento mori 🌛🧚🏻‍♀️🌞
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2018
343
195
29
Herkesin zayıflamak için çeşitli nedenleri var.

İzninizle ben başlıyorum,

"Neden Zayıflamak istiyorum?" Çünkü;

• Kendime olan güvenimi geri kazanmak için,
  • Sağlıklı olmak için,
  • Alışverişe giderken heyecanlanabilmek için,
  • "Bunu ben yaptım" , "bunu ben başardım" diyebilmek için,
  • Biri bana kilomu sorduğunda artık utanıp sıkılmamak için,
  • Merdiven inip çıkarken nefes nefese kalmamdan ötürü insanların bana olan tuhaf bakışlarından sıkıldığım için,
  • "Hayatımı ziyan etmek yerine ondan zevk almak için",
  • Elbise ve etek giyebilmek için,
  • Çünkü hayat kısa ve bunu mahvetmek istemiyorum,
  • Gerçekten zayıf halimin nasıl olacağını merak ettiğim için,
  • "Öncesi" ve "sonrası" fotoğraflarına bakıp gururlanmak için, ve bunları paylaşmak istediğim için,
  • Başkalarına ilham vermek için,
  • Göbeğime piercing yaptırmak istediğim için,
  • Dövme yaptırmak istediğim ve dövmenin zayıf vücutlarda daha güzel durduğunu bildiğim için,
  • Pantolonlarımı A kesiminden yırtmamak için,
  • Bacak aramın terleyip pişik olmaması için,
  • Daha az terlemek için,
  • Ailemi gururlandırmak için,
  • İki lokma şey yesem bile milletin gözüne batmamak için,
  • Egzersizden keyif alabilmek için,
  • Hayatım boyunca hep sahip olmak istediğim karın kasları, düz bir karın ve ince bacaklara artık sahip olmak için,
  • İnsanları arkamdan güldürmemek/onların bana acımasına izin vermemek ve kilom yüzünden aşağılanmamak için,
  • Artık bikini giyebilmek için,
  • Otobüste vb. Yer kaplamamak için,
  • Victoria's Secret'tan çamaşır almak için,
  • İrademi, iradeli olduğumu kanıtlamak için,
  • Artık erkeklerden daha iri ve ağır olmaktan bıktığım için,
  • İstediğim sporlara başlamak ve başladığımda, kilolu olduğum zamanlardaki gibi zorlanmayacağımı bildiğim için...
Bunlar benim başlıca gerekçelerim... (Aslında bir sürü gerekçem var kilo vermekle ilgili, ama hepsini yazmaya kalkarsam bayağı bir yazı yapar 😁😁)

Siz kilo vermeyi neden istiyorsunuz?

Belki bu sayede motivasyon kaynağı da bulabiliriz 😃😃

Merhaba başlayabildiniz mi bende istiyorum ama başlayacak o ilhamı bulamıyorum

Merhaba. Benim zayıflama ile ilgili bir başka gönderim daha vardı. İlginizi çekerse ve size ilham olabileceğini düşünürseniz oradan takip edebilirsiniz. (Ben de sizin gibi umutsuzdum. Ama şu ana kadar 10 kg verdim. Bir adım atmakta bitiyor her şey. İnanın bana...)

İşte linki,
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/nasil-motive-oluyorsunuz.1102674/

Merhaba başlayabildiniz mi bende istiyorum ama başlayacak o ilhamı bulamıyorum

İlk önce neden zayıflamak istiyorsunuz, onun gerekçelerini çıkartmakla başlayın.

Yukarıda yazdıklarımdan ilham alabilirsiniz.

Daha sonra ise, bu gerekçeleri beyninizin bir yerine kazıyın.

Sonrasında ise bir adım atın. Ya diyetisyene gidin (en sistematiği o), ya da kendiniz bir diyet listesine uyun. Ve size bir ipucu. Sağlıklı beslenmeyi otomatiğe alın deyim yerindeyse. Bu şu demek, bunu bir yaşam tarzı haline getirin. Mesela eliniz, acıktığınızda salataya gitsin, çikolataya gideceğine... Veya her sabah yürüyün, benim yaptığım gibi. Ama bunu alışkanlık haline getirin. Veya ne bileyim, her sabah güne bir bardak sütle başlayın... Vs. Vs. Böylece diyeti uzun süre sürdürmeniz daha kolay hale gelecek.

Bir de, diyeti bozdunuz mu, hemen kendinizi demoralize etmeyin. (Yattı balik yan gider yapmayın.) Ama ipin ucunu da çok kaçırmayın tabii ki. Mesela öğlen 2 tabak sütlaç (veya ne bileyim, çikolata gibi bir şey) mi yediniz, akşam meyve yemeyin. Belki ekmeği de 1 dilim azaltabilirsiniz. Onun yerine çorba+ ana yemek + gece de sadece yulaf lapasi yiyin... Gibi. (Eğer gece acıkmıyorsanız, yulafa da gerek olmayabilir.) Ve ertesi gün yaptığınız sporu biraz daha uzatın. Yediğiniz yiyeceğin kalorisine göre de bu tempoyu 2-3 gün devam ettirin.

Ve unutmayın, hayatınızın sonuna kadar, böyle iradesiz bir şekilde, her istediğinizi her zaman yiyerek, yaşamınıza devam edemezsiniz. Ben bunu öğrendim. Ya bir sağlık sorunu veya başka bir şey, maddi olabilir, manevi olabilir, bu rahatınızı bozacaktır... Mesela bende gizli şeker (buna bağlı şeker hastalığı riski) + iç organlarda yağlanma + yürürken nefes nefese kalma vb. gibi sorunlar çıktı. Dahası, arkadaş çevremde herkes bana acıyarak bakıyordu, her ne kadar bana belli etmeseler de. (Arkamdan konuştuklarına emindim.) Aşk hayatım zaten sıfırdı. Karşı cins bana "ağır abla" gözüyle bakıyordu, alıcı gözünden çok.

Bu yüzden yol yakınken, daha fazla acı çekmeden hayatınızı düzene koymanızı öneririm. Kendinize bu acıyı daha fazla yaşatmayın bence.

Bu arada, kaç yaşındasınız, bekar mısınız evli mi, sormayı unuttum...

İlk önce neden zayıflamak istiyorsunuz, onun gerekçelerini çıkartmakla başlayın.

Yukarıda yazdıklarımdan ilham alabilirsiniz.

Daha sonra ise, bu gerekçeleri beyninizin bir yerine kazıyın.

Sonrasında ise bir adım atın. Ya diyetisyene gidin (en sistematiği o), ya da kendiniz bir diyet listesine uyun. Ve size bir ipucu. Sağlıklı beslenmeyi otomatiğe alın deyim yerindeyse. Bu şu demek, bunu bir yaşam tarzı haline getirin. Mesela eliniz, acıktığınızda salataya gitsin, çikolataya gideceğine... Veya her sabah yürüyün, benim yaptığım gibi. Ama bunu alışkanlık haline getirin. Veya ne bileyim, her sabah güne bir bardak sütle başlayın... Vs. Vs. Böylece diyeti uzun süre sürdürmeniz daha kolay hale gelecek.

Bir de, diyeti bozdunuz mu, hemen kendinizi demoralize etmeyin. (Yattı balik yan gider yapmayın.) Ama ipin ucunu da çok kaçırmayın tabii ki. Mesela öğlen 2 tabak sütlaç (veya ne bileyim, çikolata gibi bir şey) mi yediniz, akşam meyve yemeyin. Belki ekmeği de 1 dilim azaltabilirsiniz. Onun yerine çorba+ ana yemek + gece de sadece yulaf lapasi yiyin... Gibi. (Eğer gece acıkmıyorsanız, yulafa da gerek olmayabilir.) Ve ertesi gün yaptığınız sporu biraz daha uzatın. Yediğiniz yiyeceğin kalorisine göre de bu tempoyu 2-3 gün devam ettirin.

Ve unutmayın, hayatınızın sonuna kadar, böyle iradesiz bir şekilde, her istediğinizi her zaman yiyerek, yaşamınıza devam edemezsiniz. Ben bunu öğrendim. Ya bir sağlık sorunu veya başka bir şey, maddi olabilir, manevi olabilir, bu rahatınızı bozacaktır... Mesela bende gizli şeker (buna bağlı şeker hastalığı riski) + iç organlarda yağlanma + yürürken nefes nefese kalma vb. gibi sorunlar çıktı. Dahası, arkadaş çevremde herkes bana acıyarak bakıyordu, her ne kadar bana belli etmeseler de. (Arkamdan konuştuklarına emindim.) Aşk hayatım zaten sıfırdı. Karşı cins bana "ağır abla" gözüyle bakıyordu, alıcı gözünden çok.

Bu yüzden yol yakınken, daha fazla acı çekmeden hayatınızı düzene koymanızı öneririm. Kendinize bu acıyı daha fazla yaşatmayın bence.

Bu arada, kaç yaşındasınız, bekar mısınız evli mi, sormayı unuttum...
Çok teşekkür ederim. Yarın benim için bir başlangıç olsun. Pes etmek yok. Evliyim 6 aylık oğlum var zaten doğumdan sonra böyle oldum

Çok teşekkür ederim. Yarın benim için bir başlangıç olsun. Pes etmek yok. Evliyim 6 aylık oğlum var zaten doğumdan sonra böyle oldum

Anliyorum. Umarım sizin de başarı hikayenizi bu platform aracılığı ile dinleriz :KK66:

Aslında fazla kilolu olmanın sağlık zararının dışında, manevi zararı daha fazla batıyor insana, ben bunu ogrendim... Size acıyarak bakılan bakışlar, alaycı ve imalı sözler, kendinizi birdenbire bir canavar gibi hissetmeniz bunlardan sadece birkaç tanesi... Ben bu işin manevi yönünü sıkca deneyimledim. Zira kucuklugumden beri kilolu bir çocuktum. İyi bilirim bunu.

Ve hiçbir şey emeksiz olmuyor. Unutmayın. Siz kendinizi zorlamadığınız müddetçe hepsi boş, ister diyet listeleri, ister zayıflama çayları, istersenoz de spor aletleri olsun... Bunu aklınızdan çıkarmayın.

Benim için diyet yapmak, kendime meydan okumak anlamına geliyor. Ne zaman özgüvenimi yitirsem, diyete başlıyorum ve kendimi daha iyi hissediyorum. Çok kolay kilo alan biriyim (rahatsızlığım yüzünden) bu yüzden de birazcık salsam basenlerim şişiyor. En nefret ettiğim şeyse, belim ince ve göbeğim neredeyse düz olmasına rağmen baldır ve basenlerimin alıp başını gitmesi. Bu yüzden de sürekli kendimle bir mücadele halindeyim. Bacaklarımı daha orantılı boyutlarda tutabilmek için sürekli kilo vermeye çalışmakla geçti hayatım.

Öyle çok kiilolu değilim ama 8 kilo fazlalığım var yazın vermiştim geri aldım kıyafette beden bulamıyorum :KK43:

X