• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden severiz. Neyi severiz.

feylozofx

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2024
31
-75
1
34
Merhabalar, psikoloğum öyle bir soru sordu ki şaştım kaldım 15 gündür aklımda aynı soru ama cevabını bulamıyorum. Anne babalarımızı neden severiz yahut sevmeyiz. Bir insanı neden severiz. Ben başladım karakteri, kişiliği, fiziksel ve maddi özellikler diye saymaya ama yarıda kesti. Gerçek sevgi bu değil dedi.

Bunlar o insanlarda hoşlandığınız özellikler ve çıkarlarınız dedi. Öyle biri olmaktan vazgeçtiğinde yahut doyuma ulaştığınızda veya o fiziksel ve maddi özelliklerini kaybettiğinde biter bu duygular dedi.

Halbuki yeni doğan bir bebekte yahut bir hayvanda bu saydıklarınız tam olarak bulunmadığı halde onları da çok sevebiliyor insan.

O halde sevgi farklı bir şey olabilir mi dedi. Sonra da çevrendeki insanlardan sevdiklerini neden sevdiğini bir kağıda yaz gel dedi bir cevap bulamadım. En son yıldız Tilbe gibi oldum hepinizden nefret ediyorum ama tek başıma da canım sıkılıyor diyeceğim:))))

Sahi insan neden sever; insanı yahut başka bir canlı ya da cansız varlığı. Yorumlar için şimdiden teşekkürler.

Ben bebeklerin o saflığını, masumluğunu severim merhamet duygusu baskın gelir. Hayvanları da bir canlı ruhları var diye , dilleri yok dertlerini anlatabilsinler biraz vicdan yaparak seviyorum galiba onları ☺️ Anne ve babaya gelince bu yaşıma kadar beni büyütmüşler gecelerinden gündüzlerinden feragat ederek , ömürlerini bize harcamışlar. Biraz bağımlılık biraz saygı biraz minnet hepsi içinde ama en önemlisi bizim bir parçamız gibiler ruhumuzu tamamlayanlar gibiler.

Bugüne kadar hiç düşünmemiştim bunları, iyi ki yazmışsın sayende düşünme fırsatım oldu çok teşekkür ederim ☺️ Umarım sende psikoloğunun istediği cevapları verebilirsin . Burayıda bilgilendirmeyi unutma lütfen 🌸

Lanet olsun içimdeki insan sevgisine 🥲 içimde bir sevgi var kötülük görene kadar genelde sevmeye meyilliyim. Aileyi düşünecek olursam babamı sevmiyorum, bana göre bencil ve sorumsuz insanlar sevilmeyi haketmiyor. Onun dışında kendinden başkalarını da sevebilen, düşünebilen her insan sevilmeyi hak ediyor. Hayvanları zaten masum olduğu için çok seviyorum ve hayvanlardan da bu sevginin karşılığını alabiliyorum, yeterli.

Ben bebeklerin o saflığını, masumluğunu severim merhamet duygusu baskın gelir. Hayvanları da bir canlı ruhları var diye , dilleri yok dertlerini anlatabilsinler biraz vicdan yaparak seviyorum galiba onları ☺️ Anne ve babaya gelince bu yaşıma kadar beni büyütmüşler gecelerinden gündüzlerinden feragat ederek , ömürlerini bize harcamışlar. Biraz bağımlılık biraz saygı biraz minnet hepsi içinde ama en önemlisi bizim bir parçamız gibiler ruhumuzu tamamlayanlar gibiler.

Bugüne kadar hiç düşünmemiştim bunları, iyi ki yazmışsın sayende düşünme fırsatım oldu çok teşekkür ederim ☺️ Umarım sende psikoloğunun istediği cevapları verebilirsin . Burayıda bilgilendirmeyi unutma lütfen 🌸
Psikologlar bilirsin sorunun cevabını direkt söylemezler kendin farkina varana, kendin keşfedene kadar uzatirlar mevzuyu. Bende biraz kıt anlayışlıyım. Keşfetmem zaman alabilir ama mutlaka yazarım ;)

Psikologlar bilirsin sorunun cevabını direkt söylemezler kendin farkina varana, kendin keşfedene kadar uzatirlar mevzuyu. Bende biraz kıt anlayışlıyım. Keşfetmem zaman alabilir ama mutlaka yazarım :KK66:
Çok sabırlıymışsın 😅 ben olsam sanırım psikoloğumdan öğrenene kadar seanstan çıkmazdım nasıl keşfedicez yahu yıllarımızı alacak belki 🙈

Doktor iyi yerden girmiş 😀 düşünüyorum da hayatımda neden sevdiğimi bilmediğim çok insan var ve bunu sık sık bende sorguluyorum. Mesela bunların en başında annem geliyor. Totalde 3 çok yanlış evlilik,önceliğinin hep saçma sapan kocaları olması,onun yüzünden üvey baba siddetine maruz kalmam vs daha bir çok şey ama annem için canımı verebilirim. Çok sormusumdur kendime neden diye ama asla mantıklı bir cevap bulamadım. Umarım siz bulursunuz.

Çok sabırlıymışsın 😅 ben olsam sanırım psikoloğumdan öğrenene kadar seanstan çıkmazdım nasıl keşfedicez yahu yıllarımızı alacak belki 🙈
Ay sorma ben sabırlı değilim de o çok katı asla direkt söylemez. :( bazen seans sayısını artırdığını düşünüyorum;)

Lanet olsun içimdeki insan sevgisine 🥲 içimde bir sevgi var kötülük görene kadar genelde sevmeye meyilliyim. Aileyi düşünecek olursam babamı sevmiyorum, bana göre bencil ve sorumsuz insanlar sevilmeyi haketmiyor. Onun dışında kendinden başkalarını da sevebilen, düşünebilen her insan sevilmeyi hak ediyor. Hayvanları zaten masum olduğu için çok seviyorum ve hayvanlardan da bu sevginin karşılığını alabiliyorum, yeterli.
Canım senin için cidden çok üzüldüm baba karakteri insanın kişilik gelişimi için çok önemli inşallah bir gün seversin ya da kendini sana sevdirmeyi başarır.

Doktor iyi yerden girmiş 😀 düşünüyorum da hayatımda neden sevdiğimi bilmediğim çok insan var ve bunu sık sık bende sorguluyorum. Mesela bunların en başında annem geliyor. Totalde 3 çok yanlış evlilik,önceliğinin hep saçma sapan kocaları olması,onun yüzünden üvey baba siddetine maruz kalmam vs daha bir çok şey ama annem için canımı verebilirim. Çok sormusumdur kendime neden diye ama asla mantıklı bir cevap bulamadım. Umarım siz bulursunuz.
Seninkiyle benzer bir durum nedeniyle zaten bu konuya girdik ya karşıdakini bunca kötülüğüne rağmen neden hala seviyorum ya da bu gerçekten sevgi mi başka bir duygu mu onu kesfettirmeye çalışıyor.

Seninkiyle benzer bir durum nedeniyle zaten bu konuya girdik ya karşıdakini bunca kötülüğüne rağmen neden hala seviyorum ya da bu gerçekten sevgi mi başka bir duygu mu onu kesfettirmeye çalışıyor.
Sevgiyse bile farklı bir açıklaması vardır diye düşünüyorum yada kim bilir gerçek saf sevgi budur belki. Sonuçta " herşeye rağmen" bir sevgi durumu var bilemedim.

Back