Neden öğretmen oldunuz?

lise son sınıfa kadar hiç öğretmen olmayı düşünmedim.çalışkan bir öğrenci olmama rağmen okul fobim vardı.hiç sevmezdim.ağlayarak giderdim.lise sonda türkçe öğretmeni olmaya karar verdim.çalışma koşulları iyi atamam kolay oldu.yazılı anlatımım ve konuşmam çok iyiydi.lise edebiyat öğretrmenim tavsiye etti.bende o yeteneği görmüş :)))

küçüklüğümden beri hayalim gazetecilikti :))

büyüyorsun,zaman değişiyor,şartlar değişiyor,sen değişiyorsun ve bir bakmışsın ki ortaokuldan sonra Anadolu Öğretmen Lisesini kazanmışsın,bir bakmışsın ki dil bölümünü seçmişsin,bir bakmışsın ki ingilizce öğretmenliğini kazanmışsın,bir bakmışsınki öğretmen olmuşsun :)) benim durumum böyle..

Benim hayalim eczacılıktı ama kazanamadım 1 yıl daha sınava hazırlanamam dedim. Başka meslek de seçebilirdim ama kamu da bi işim olsun öğretmen olursam yaz tatilim de var dedim ve branşım bilgisayar olduğu için de severek seçtim hemde önü açık bi alan.

Şimdi ise keşke 1 yıl daha hazırlansaydım da eczacı olsaydım diyorum :1no2:

ya uf aman bende bu yıl kazandım sosyal bilgiler öğretmenliğini ama daha başlamadan kpss korkusu sardı . bence şükredin atanmayı beklyen kpssyi 2-3 puanla tutturmayan öyle çok tanıdığım var ki . öğretmenlikten iyi mslk mi var ya insan mutlu oluyo bişyler anlatınca hemde üstüne o kada para veriyolar . yaz tatillernde muhasebe departmanında çalışyodum ki ölüm ölüm yani. çok çok zor ki ofis klimalıydı yemklerde iyidi . orda ki insanları da düşnmek lazım 10 -12 saat çalışn asgari ücret alan ve yıllık izni 10 gn olan o insanlrı da düşünün ve bence şükredin . bn mutluyum iyiki kazandm çnki bn öğretmnlkten başka bi iş yapamam bu meslk hakikaten süper bi meslk değerini bilin sizin yerinizde olamk için can atan insanlar var . bazılarınız eğitimici ve kötü yorumlar yapmış yakıştıramadım açıkcasımirmirmirmir

Ortaokulda Türkçe öğretmeni olacağım diyordum.Lise de Tarih öğretmenliğinde karar kıldım.Dershane döneminde de Coğrafya öğretmeni mi olsam acaba dedim bilmiyorumkismile Şu anda tarih öğretmenliği bölümündeyim açıköğretmden de edebiyat okuyorum.Bitmedi okulum ama seviyorum tarihi de öğretmenliği de.Yorumlarınızı okuyunca hem korktum hem sevindim.Lise ve tarih öğretmeni arkadaşlar varsa öğrencilerle iletişimleri nasıl yazabilirler mi acaba

aslında ben sayısal mezunuyum okul öncesi öğretmenliği 4.sınıfta okuyorumm..kesinlikle lisede yanlış yönlendirmeler sonucu sayısal seçtim ve aslında tamamen eşit ağırlık öğrencisiyim..fizik kimya sıfırdı net çıkartamıyordum dershane denemelerinde,,fizikten 6 ay özel ders aldım biraz toparladım netlerimii..öss en yüksek sınavım oldu..dershanede en yüksek puan aldığım denemeden 30 puan yüksek aldım..sayısal puanım eşit ağırlık puanımdan epey düşüktü..hukuk dışında bütün ea bölümlerine puanım tutuyordu..sayısaldan da gıda,çevre mühendislikleri oluordu..dersaneye gittim hocalarımla görüştümm ve okul öncesinin geleceğinin çok parlak olduğunu sölediler..açıkcası tercih dönemine kadar okul öncesini bilmiordum bile..öğretmenlik mi müh.mi die düşündüm kesinlikle öğretmenlik olmalıydı..ilk 5 tercihim öğretmenlikti 5.tercihime girdim..yanii tercih etmeden yaptığım küçük çaplı araştırmalar sonucunda bu bölümü seçtimm ve şu an o kadar mutluyum kii iyiki mühendislik olmamış diorumm.sanki ben öğretmenlikten başka bir iş yapamazmışım gibi geliyor..kendime o kadar yakıştırıyorum bu mesleği

ben de hala soruyum kendime,niye öğretmen oldum???

İlkokuldaki öğretmenlerimle çok olay yaşamıştık bana çok yardımcı olmuşlardı ben de onlardan özenerek öğretmen oldum denilebilir. Aslında rehber öğretmen olmak isterdim ama çok saçma bir nedenden rehber öğretmenliği eledim. Şimdi müzik öğretmeniyim ve bilmiyorum belki de rehber öğretmen gibi hissediyorum kendimi her tenefüs öğrencilerle konuşuyoruz falan

Son düzenleme:
Öncelikle bu son yıllarda öğretmen adaylarının çektikleri sıkıntılar öğretmenlik mesleğine gölge düşürüyor.Eğitim fakülteleri cazibesini yitiriyor gibi ama her şeye rağmen çok çok seviyorum...ben şimdi okuyorum inşallah öğretmen olucam öğretmenliği kendimi bildim bileli çok istiyorum bence iki kutsal meslekten biri...düşünsenize her şeye açık bir çocuğu geleceğe siz hazırlıyorsunuz,sadece okul eğitimi değil kişisel gelişimine de katkıda bulunuyorsunuz (tabi aksi durumlar da olabilir ama bunlar benim düşüncelerim ve isteklerim)..hep bildiklerimi başkalarına aktarmayı çok sevmişimdir zaten bilginin zekatı vardır o yüzden bunu yerine getiriyorsun ve bu senin mesleğin ne güzel bir durum...Aydınlık bir gelecek için nitelikli öğretmen şart umarım öyle bir öğretmen olurum...

Son düzenleme:
Hukuk ve PDR arasında çok aldım ama PDR oldu benim de. Mutluyum. Öğretmenlik bana göre gerçekten kutsal. Bir çocuğun geleceğine yön vermek, ona okulu sevdirmek, ilerde başarılı olacağını düşünmek olağanüstü bir duygu....

bende ortaokulda beden egt ögretmenliğine bayıldım...rahattı sosyalde okulun içine sınıfa baglı degildi

neyse olanoldu beden egtmi ögretmenligini kazandım hemde catlak bi ayk bilegi ile ama atamaya takıldım o yüzden mutsuzum

Baştan sona böyle.. En büyük hayalim şarkıcı olmaktı, ama aile baskısı ve lanet olası şartlar beni buna sürükledi. Öğretmenliğin tek güzel yanı 2 ay tatili, onun dışında nefret ediyorum çünkü eğitim-öğretim yok bu ülkede, kendimin bütün yıkılan hayallerime rağmen idealist bir şekilde çalışıyorum özel bir okulda, fakat her gün yaşanan stresle çok ve de boşuna yıprandığımı hissediyorum.

İnsanlara faydalı olmayı, ufacık da olsa hayatlarında bişeyleri iyileştirmeyi çok sevdiğimden öğretmen oldum. Branşımı da liseden beri çok başarılı olduğum ve severek çalıştığım için seçtim. Şimdi iyi ki öğretmen olmuşum diyorum. Mesleğimi ve çocuklarımı çok seviyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…