• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden öğretmen oldunuz?

ne iş yapacağınız beni ilgilendirmez
girerken düşünseydiniz
kimsenin hakkını yiyemezsiniz


senin bundan rahatsız olman da beni ilgilendirmez
bi önceki mesajımda bunu anlatmaya çalıştım.girerken öğretmen olmak amacıyla giren bi çok insan var çünkü DEVLET BıZE BU ıMKANI VERMıŞ.bu yüzden de kimsenin kimsenin hakkını yediği falan yok.herkes kpss ye çalışıp bileğinin hakkıyla atanıyo..
he ilerde bu sistem değişir fef.lilere iş alanı açılırsa o zaman söylediğinde haklı olursun cnm.
neyse konuyla alakasız bi tartışmaya girmek istemiyorum..herkse iyi günler..
 
Son düzenleme:
Ilkokuldan beri hep öğretmen olmak istemiştim ve oldumda:)tabiki ne kadar bizleri milli eğitim öğretmen olarak görmesede:))))dersanede öğretmenlik yapıyorum.eğitim fakültesi mezunuyum(gazi ünv).mesleğimi çok ama çok seviyorum ve herşeye rağmen inatla,tüm zor koşullara rağmen canım ülkemde öğretmenlik yapmaya devam edeceğim.yıldırma politikalarına karşı çok ama çok dirençliyim!!!
 
Canım yeni okudum yazdıklarını.öfkelisin,öfkeliyiz ama kendimize yapıyoruz ne yapıyorsak.ben kpsszedelerin zedesi olarak sana şunu söyleyeyim mesleğini seviyorsan hemen özelde başla derim.çünkü zaman çok önemli.bilmiyorum belki yeni mezunsundur.kpss sınavına sonuna kadar karşıyım.asla öğretmenlik için bir ölçüt olamaz.bizler bu işin eğitimini aldık ne kadar bunun farkındalar bu ortada aslında:)kendi hayatına en kısa zamanda yön vermelisin.çok ağladım zamanında çok bunalımlara girdim,hiç gerek yokmuş.
 
ne iş yapacağınız beni ilgilendirmez
girerken düşünseydiniz
kimsenin hakkını yiyemezsiniz

kpss yi kazanan atanır kazanamayan eğitim fakülteliler de sürünür orası da bizim sorunumuz değildir.
Durdur durdurabiliyorsan.
Kpss den atanan öğretmenlerin çoğu fen edebiyat mezunu olduğu için eğitimliler isyan eder.Hep böyledir.Niye çünkü fen edebiyat mezunları çok daha yüksek netler yapıp bu bölümü kazanmıştır.Eğitimlilerin çoğu da ek puanla öğretmenliği kazanmıştır
Aradaki bu fark kpssde de ortaya çıkmaktadır.Sistem eğitimlilerin üzerine basıp geçmemizi söylüyorsa yapabileceğimiz bişey yok.Basar geçeriz.
Eğitimlilerin kpss yi kazanıp kazanamaması da umrumuzda olmaz oturup hallerine yansınlar.Hiiiiçççççççç de bizim sorunumuz değildir.

Not:Bu arkadaşın zihniyetinde olanlara cevap olarak yazlmıştır.Herkes üstüne alınmasın.
 
öğretmenler ek puanları ancak anadolu öğretmen lisesi mezunuysa alabilir,onun haricinde kimseye ek puan verilmez ki bize de verilmedi.Bildiğim kadarıyla eğitim fakülteleri fen edebiyatlardan daha yüksek puanlarla alır,bu yıllardır böyle.......
 
eğitim fakültelerine girenlerin çoğu dedim hepsi demedim.
Puan daha yüksek ama +24 ek puanla giriyorlar.yaptığı netlerle 340 alan biri nin puanı ek puanla 360ların üzerine çıkıyor.ama fen edebiyatlar gayet de yaptıkları netlerle bölümlere giriyorlar.ek puan olmadan.
şu anki sistem puanlarını bilmiyorum ama benim girdiğim yıl netleriyle 340 alan biri ek puanıyla öğretmen olurken o puanla fen edebiyatın yanından bile geçemezdi.Bu arada ingilizce için konuştuğu mu da ekleyeyim.Eğitim fakültelerinin %90 ı anadolu öğretmen mezunu olduğu için ek puanlarına dua etsinler.
Vakti zamanında sizin ek puanınız var dediğimizde siz 10 yapar kazanamazsınız biz 5 yapar kazanırız diyenler şu anda kpss de onlara fark atan fen edebiyatlara lanet yağdırmaktadır.Ne diyelim Allahın sopası yok işte...
 
anadolu öğretmen lisesindeki öğrencilerimden 60 kişiden 5-6 kişi ya çıkar ya çıkmaz öğretmen olmak isteyen,o okula öğretmen olmak için gitmiyor çoğu öğrenci,iyi eğitim almak için gidiyor.Üniversiteden de hatırladığım hiç bir arkadaşım yok o okul mezunu.Öğretmenlik mezunu musun bilmiyorum ama %90 çok abartılı bir sayı.
Bir kişi ne mezunu olursa olsun,ister eğitim ister fen edebiyat kim çalışmışsa,hak etmişse,daha çok istemişse o kazansın ve atansın,paylaşılamıyan ne ezelden beri alamıyorum.Ama öğrencilerime fen-edebiyat tercih etmelerini önermiyorum,şartlar malum.ınşallah herkes gönlündeki mesleği yapar,atanamayan kimse kalmaz.
 
İngilizce öğretmenimi çok seviyordum, örnek alıyordum, galiba bu büyük bir etken. Bir de toplumda genel bir kanı vardır, tatilleri, çalışma koşulları açısından öğretmenlik "bayan mesleği" diye... Bu düşünce yüzünden diğer meslek gruplarındaki akraba ve arkadaşlarım beni hep dertsiz, tasasız sansalar da öğretmenlik hiç kolay değil. Öğretmenin birçok meslek grubunun bilgisine vakıf olması gerekiyor: Çocuğun ailevi sorunu var, okulda rehber öğretmen yok ya da seni kendine yakın buluyor, "psikolog" olacaksın; çocuk top oynarken düşer, kafası yaralanır, hastaneye sevk edilmeden ilkyardım senden beklenir, "doktor" olacaksın hatta çocuk kimsesizdir, anne sevgisine ihtiyaç duyar,annesi yoktur "anne" olacaksın! Öğretmenlik mesleği toplumda hak ettiği yerden "itilmeye" başlandı, gerek veliler gerekse bilinçsiz bazı insanlar maddi manevi öğretmenlere baskı uygulasa da bu meslek kutsallığını asla yitirmeyecek. Yeter ki biz görevimizin onlarca yıl sonrasını bile etkileyeceğini, geleceğin bireylerini yetiştirdiğimizi en sıkıntılı anımızda bile unutmayalım ve hakkını verelim. a.s
 
Anlayamıyorum bu ne hırstır.Hangi fakülte olursa olsun öğretmen olmak farklılıktır,ayrıcalıktır.Anlaşılması çok güç değil eğitim fakültesi öğretmen yetiştirir,fen fakültesi bilim adamı yetiştirir.Herkes öğretmen olamaz ya eğitim çıkışlı olmalısın yada değilsen formasyon almak zorundasın.Kimsenin puanı kimseyi ilgilendirmez.Birbirimizle uğraşacağımıza önümüzdeki işlere bakalım arkadaşlar.
 
kpss yi kazanan atanır kazanamayan eğitim fakülteliler de sürünür orası da bizim sorunumuz değildir.
Durdur durdurabiliyorsan.
Kpss den atanan öğretmenlerin çoğu fen edebiyat mezunu olduğu için eğitimliler isyan eder.Hep böyledir.Niye çünkü fen edebiyat mezunları çok daha yüksek netler yapıp bu bölümü kazanmıştır.Eğitimlilerin çoğu da ek puanla öğretmenliği kazanmıştır
Aradaki bu fark kpssde de ortaya çıkmaktadır.Sistem eğitimlilerin üzerine basıp geçmemizi söylüyorsa yapabileceğimiz bişey yok.Basar geçeriz.
Eğitimlilerin kpss yi kazanıp kazanamaması da umrumuzda olmaz oturup hallerine yansınlar.Hiiiiçççççççç de bizim sorunumuz değildir.

Not:Bu arkadaşın zihniyetinde olanlara cevap olarak yazlmıştır.Herkes üstüne alınmasın.

çok komiksin yaa:roflol::roflol:
sanırım dominik cumhuriyetindi yaşıyorsun
fen edebiyatların ne kadar düşük puanla girdiğini 3 yaşındaki çocuk bile biliyoropuyorumnanaktan
maden öğretmen olmaya çok meraklıydınız niye eğitim yazmadınız puanınız yetmediğinden olmasın sakın

kendini üzme canım zeka doğuştan gelir
formasyonda alsanız eğitim fakültelerini yetişemiyeceksiniz:gitme:
 
Son düzenleme:
bir konuyu bilen ve karşısındakine akatarbilme özelliği olan
öğrencilerine anlayışlı ama otoriter davranabilen herkes öğretmen olabilir benim gözümde
e bu nasıl olur diyeceksiniz belki ama tıp fakültelerinde doçenti profesörü hiçbir ek ders almadan karşınıza öğretmen diye getiriyorlar,ve aralarından bazıları gerçekten öğretiyor anlatıyor
demek ki en önemli şey öğretebilmek ve bilmek
 
öğretmenliğin "bayan mesleği" olduğu kanısından etkilendim sanırım ama hiç de öyle değilmiş yaşadıkça öğrendim hatta erkeksen daha rahat öğretmenlik yapıyorsun
 
Ben kendimi bildim bileli olmak istediğim tek meslek öğretmenlikti.Hep hayallerimi bu meslek süsledi bana ne olmak istiyorsun dendiğinde cevabım hiç değişmedi. Neden diye şimdi kendime sorduğumda İnsanlara birşeyler anlatmanın bana çok zevk verdiğini görebiliyorum Faydalı olduğumu hissetmek beni tatmin ediyorum ..


Ya siz neden öğretmen oldunuz? Bu sizin seçiminizmiydi yoksa şartlar mı sizi bu noktaya getirdi?​



hayatta hiç bir şey tesadüf değil sanırım....babam ben doğmadan önce sanki okulöncesi öğrt. olacağımı biliyormuş gibi adımı belirlemiş(ŞİRİN) işimde adımında avantajlarını görüyorum...birazda adım gibiyim :))) öss tercihimde hiç öğretmenlik istemememe rağmen 15 tercihe kadar düşmem ama dedim ve öğrt. yazdım(iiki yazmışım) vede orası oldu...yani öğretmen olmayı hiç istemiyordum hatta ünv 2 de bidaha sınava gireceğ,m diye gitmiştim sakaryaya....ama şuanda 5yılım ve işimi seviyorum benim için iş değ,l hobi çocuklarla olmak...tatilin hemen bitmesini istiyorum yeni öğrenciler yeni bir yıl meslekte benide yeniliyor....çok heyecanlıyımmmmmopuyorumnanaktan
 
ben biyoloji öğretmenime aşıktım o yüzden öğretmen olmayı istedim.
nasılki ben eğitim fakültesi mezunu olarak doktor olmayı beklemiyorsam başka fakülteden mezun arkadşlarında beklentisi olmamalı
ayrıca eğitim fakültelerinin puanları herzaman fen edebiyatlardan yüksek olmuştur tümceside espiriden başka birşey olmasa gerek :kahve:
 
fen ed fakültelerinin düşük puanlarla öğrenci aldığını nerden çıkardınız?
neden böyle bir genelleme yaptınız şimdi?

ben de mat bölüm mezunuyum, tr nin önde gelen ünv lerinden birini bitirdim. aldığım puan sadece lise mat öğretmenliğine yetmiyordu. bunun dışında tüm öğretmenliklere yetiyordu.
ortaöğretim mat öğretmenliğinde okuyan birsürü arkadaşım da vardı, aldığımız ham puanlar birbirine denkti. şimdi eğitim mezunları benden daha mı zeki oluyor?
sadece öss puanına göre mi zeka belirleniyor. ilginç :sinifsinif:

ünv lerin puanları yıllara göre, popülerliklerine göre devamlı değişiyor. 10 sene önce, bölümlerin puanları eczacılık, mühendislik fakültelerinin çoğundan daha yüksekti. isteyen araştırsın, kolaylıkla görür.

fen - ed ların düşük puanlarla öğr aldığını söyleyenler, aldıkları eğitimin ne kadar ağır olduğunu bilmiyorlar galiba. ünv lerdeki bölümlerin eğitimleri hakkında biraz bilgisi olan kişiler fen ed fakültelerinde ne kadar ağır bir eğitim verildiğini bilir. (özellikle bazı bölümleri)

formasyon aldıktan sonra öğretmenlik yapmalarında ben bir sakınca göremiyorum, teorik olarak fazlasıyla donanımlılar çünkü, formasyonu da aldıktan sonra ne eksikleri olacak?
eğitim mezunları da ünv lerde kalmıyor mu? hatta mühendislik bitirenler? bu da fen ed fakültelerinin çalışması gereken alan işte...

bana kalırsa da öğretmenlik öncelikle eğitim mezunlarının hakkıdır, çünkü öğretmenlik dışında fazla bir seçenekleri yok.
fen ed fakültesi mezunları iş bulmada daha avantajlı. ama kalkıp fen ed mezunlarını öğretmenlik konusunda yetersiz görenlere hayret ediyorum. formasyonunu da aldıktan sonra, çok daha iyi bir şekilde öğretmenlik yapabilir.

COLOR]
 
fen edebiyatların daha düşük puanla alması demek verilen eğitimin hafif olduğu anlamına tabiki gelmez,gelmemeli de,ya da zeka göstergesi tabiki değildir,yanlış anlaşılmasın.Ben biliyorum ki fen-edebiyatlar içerik olarak daha ağır.En azından kendi branşım adına konuşayım,biz de böcek,hayvan,bitki inceledik,bunun için arazi gezilerimiz oldu ama hiç bir zaman fen edebiyat biyoloji okuyanlar kadar didiklemedik.Üniversitelerin puanları tabiki de değişiyor,benim girdiğim sene tıpla benim kazandığı yer arasında sadece 1.5 puan vardı ama şuan alımlar az olduğu için,atamalar hep sıkıntılı olduğu için benim alanda puanlar o yıla nazaran oldukça düşük.Yıllardır süregelen eğitim fen-edebiyat tartışmalarına da bir anlam veremiyorum,böyle ayrımları da hiç doğru bulmuyorum.Fen edebiyatların yetersiz görülmelerine ben de karşıyım,sorun tek formasyonsa ki geri kalanı aynı çünkü,zaten çok da işe yaramıyor okullarda.
 
Son düzenleme:
Bir insanı işlemekten daha güzel bir şey olabilir mi? bazen iğneyi kendimize batırırız canımız acır. bazen yanlış işleriz sökeriz izi kalır bazen en güzel işi yaparız hayran hayran izleriz tüm öğretmenlere sabır ve iyi eğlenceler diliyorum.
 
Back