• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden öğretmen oldunuz?

Ben de çocukluktan beri huhukçu olmak istemiştim ama tercih zamanı çok da hukuk biraz zor gibi geldi okuycaksın kendini kanıtlayacaksın açıkcası çok uğraşmak istemedim o zaman düşündümki benim gibi tembel biri için öğretmenlik en güzel meslek tatili bol mesaileri iyi ama öğretmen olduktan sonra anladımki çok zor, sorumluluk ve sistemli olmayı gerektiren bir meslek sdaha yolun başındayım ama seviyorum öğretmenliği.....kaydirigubbakcemile4 kaydirigubbakcemile4 kaydirigubbakcemile4

valla ben öğretmen olmayı hiç istemedim şartlar böyle gerektirdi.3 yılım bitti ama ben işimi hiç sevmiyorum.yani okul ortamı beni hep sıkıyor.buna rağman öğrencilerim için kendimi paralıyorum .işin aslı şu ki ben daha aktif olabileceğim şık bir pozisyonda çalışmak isterdim...insanın sevmeyerek çalışması çok kötü

ben de tevafuken öğretmen olanlardanım... aslında henüz seviyor muyum tam bilemiyorum.. bazen öyle oluyor kii öğrencilerim burnumda tütüyor çok ayrı bi bağ oluyor aramızda okuldan çıkarken hepsinin etrafımda haleler oluşturup beni çok sevdiklerini söylemeleri.. okula girdiğimde bahçede bana doğru koşan bir sürü taptatlıı çocukların olması... öğretmen arkadaşlarla çok güzel muahbbetler kurmamız.. hepsnden hayat tecrübesi adına güzel bilgiler almam... müdürümü çok seviyor olmam... hepsi çok güzell.... ama gel gelelim ben de sevemiyorum mesleğimi zorluyorum ama olmuyor... sanırım bir kaç yıl sonra bırakırım... Allah hayırlısını versnn ne diyelim...

ılkokulda sınıf öğretmenimi hiç sevmezdim.Bulunduğumuz yerin en iyi okuluydu başarılı bir öğrenciydim ama biraz ayrım yapıyordu sınıf öğretmenim.Lise yıllarında hukuk istedim ama oda bazı nedenlerden dolayı olmadı ve sınıf öğretmeni oldum ve sınıf öğretmenimin yaptığı ayrımı ben asla yapmadım.Ben öğrencilerimin aklında kalacak iyi bir öğretmen ,sınıf öğretmenim ise benim aklımdan hiç çıkmayacak kötü bir öğretmen olarak kalacak.Mutluyum zor şartlar altında yapmış olsamda iyiki bu mesleği seçmişim

ben mat. ögrt. okuyorum matematigi cok seviyorum ama ögrtmenlikten nefret ediyorum hatta okadar istemiyorum ki sırf bunun için yüksek lisans yapıp dewam edip prof olmak istiyorummafoldumbenya da okul bitince tekrar öss ye girip bidaha okuycam ama parayı nerden bulucam calısmak zorunda kalıcam:gitme:o kadar sinirim bozuk ki anlatamam.hepinizi tebrik ediyorum gercekten keske ben de bi nebze sevebilsem su meslegi..

tercih yaparken bile öğretmen olmak aklımdan geçmiyordu. başka hedeflerim vardı.
ünv son sınıfta eşimle tanıştım, biraz meslek uyumu yüzünden öğretmenliğe kaydım.
5 sene severek yaptım. dışardan bakan herkes bana bu mesleği yakıştırıyor, branşımda iddialıyım, ama benim aklımda hala başka meslekler var. bu sene de öğretmenlik yaparım ama sonrasında farklı denemelere girmek istiyorum.
atama sorunları, özel kurumlarda çalıştığım için erkenden yoruldum belki de, bilemiyorum:sm_confused:

17 tercih arasında bir tane yazmıstım
onu kazandım
idealim psikoloji okumaktı ama okulöncesi okudum
iyi ki okudum
çok mutluyum işimi çok seviyorum
sevdiğin işi yapmak gibisi yok
bu yüzden belki saygı duyulmayan bransıma benimle olan herkes saygı duyuyor
çünkü ben inanarak yapıyorum işimi
Allah utandırmasın

sana aynen katılıyorum. meslekte 8. yılı doldurdum ve her gün istifa etmenin hayalini kuruyorum. ilk yıllardaki idealizm, meslek aşkı, çocuk sevgisi falan hepsi sönüp gitti. hatta çocuklara aşk derecesinde bağlı ve sabırlı olan ben çocuklardan nefret eder hale geldim. ve ben bu hale kendi kendime gelmedim!! mesleğimiz güzelmiş hoşmuş ama 80 lere kadar ve daha öncesinde arkadaşlar. şuan mesleğimizin sevilecek bir yanı kalmamış maalesef. bu arada tenzih ederek söylüyorum 8 yılda çok okul gezdim ve çok öğretmen tanıdım; mesleğini sevgiyle yapan çok az öğretmen tanıdım arkadaşlar. tenefüs araları hep şikayetle geçiyor ve çoğu meslektaşım da daha iyisini bulsalar bir an bile durmayıp iş değiştirecek durumdalar. ama genelleme yapamam zira herşeye rağmen az da olsa sevgiyle mesleğini sürdüren öğretmen arkadaşlar yok değil. ama çok azlar, inanın çokkk azlar :a015:

tamamiyle katılıyorum
ben bundan önce bir okula düştüm
2.5 yıl çalıştım
Allahım azap gibiydi
dünyada cehennem orasıydı
arkadaşlarla bir araya gelmek istemiyorum hep muhabbet çocuk
maması uykusu bezi
o kadar sevmeyerek yapıyorlar ki işlerini sadece kendi çocuklarını seviyorlar
iki çift insan gibi laf etmeye hasret kaldım
dedikodu zaten anlatılamaz boyuttaydı, berbat bir müdür ve zorla gidilen bir okul
benim gibi severek işini yapanı bile soguttular meslekten
Allahtan kurtuldum ama yıllar ne gösterir bilmem
sevmeyen ama vicdanlı işini yapan arkadaşlarımız var
birde milletin çoluk çocugunu yakan insafsız vicdansızlar var...

ben de şu an mezunum,bu sene yükseğimi yapıp formasyon alarak atanmak istiyorum..ancak kesinlikle mesleği sevdiğim için öğr. olmıcam..
tek hayalim tıp okumaktı ama olmayınca istemediğim bi bölüm okudum,şu an pişman mıyım? asla..bi daha seçme şansım olsa yine bi matematikçi olurdum..
ilk başlarda hep bankacılık istiyodum.bir ay bi bankada staj da yaptım.bankacı olursam işimi severek yapacağımı düşünüyorum ama önceki sayfalarda bi ark.ın dediği gibi,uğraşmak istemiyorum..
evcimen bi insanım,evle ilgilenmeyi seviyorum,yani evlenince benim için eşimle,çocuklarımla,evimle ilgilenmek ilk öncelik olacak ve bunu da hakkıyla yapmak istiyorum..kimse yanlış anlamasın ama şu bi gerçek ki şu an en çok tatili ve boş vakti olan meslek öğr..
ve alanlarım dolayısıyla(mat ve ing) özel ders imkanım da var..öğrenciliğimde bu işten iyi para kazandım..
işte tüm bunların toplamı olarak öğr. olmaya karar verdim..şu an sevmiyorum mesleği ama ilerde sevmeyi ümit ediyorum..
işini severek yapan öğretmenlere de sonsuz saygı duyuyorum..

yaptık bir cahillik işteee ...16 yaşında össye girersen, çok güzel puan aldığın halde, illa öğretmen olacağım diye tutturursan uyaran hiç kimseyi dinlemezsen ...şimdi sürünürsün köylerde...

bütün yorumları okudum çoğu,menun değil mesleğinde,okuyan eğitim fakultelerinde mezun olan birsürü gençler öğretmen adyaları kpss den yüksesk puan alsalarda atanamıyorlar...gerçekten çok üzülüyorum.halamın kızı kocaeli fenbilgisi öğretmeni yaşı oldu 30 5 yıldır ataması olmuyor,ablam çok üzülüyor,dershanelerde az paraya askari ücrete köle gibi çalıştırıyorlar dedi artık dershanedede çalışmıyor.babamın 2 arkadaşı var 19 mayıs sosyal bilgiler öğretmeni işsiz başka bir işte çalııyo,gene bir abim uluağa beden öğretmenlğini bitirmiş 2003 yılında işini yapmaıyor atamam yok diyor,ben bu işi anlamıyorum hanımlar ve çok üzülüyorum.zaten normal edebiyat,biyoloji,matematik gibi sadece alan bitrenleri düşünmek hiç istemiyorum onların işi daha zor:1closedeyes:

Yorumların genelindede şikayetler olsada aslında hiç birimizin şikayeti mesleğimizi sevmediğimizden değil .Zaten mesleğini sevmeyende bu işi hayatta yapamaz.
bizim şikayetimiz devlet içerisinde ordudan sonra en geniş personele sahip olmamıza rağmen tabiri caizse "eğitim ordusu" olmamazı ,bir devletin en temel yapı taşlarından biri olmamıza rağmen devlet büttçesinden yeteri kadar yer ayrılmaması ,bakanlığımızın personeline yeteri kadar sahip çıkmaması,ülke şartlarına göre çok şükür dedirtecek kadar maaşımızın olmasına rağmen dünya standartlarının altında maddi gelirle çalışmamız,toplumda yeteri kadar saygı görmeyişimizden kaynaklanmaktadır.

Ama kendi adıma söylüyorum bütün olumsuzluklara karşın iyikide öğretmenim...

ben de şu an mezunum,bu sene yükseğimi yapıp formasyon alarak atanmak istiyorum..ancak kesinlikle mesleği sevdiğim için öğr. olmıcam..
tek hayalim tıp okumaktı ama olmayınca istemediğim bi bölüm okudum,şu an pişman mıyım? asla..bi daha seçme şansım olsa yine bi matematikçi olurdum..
ilk başlarda hep bankacılık istiyodum.bir ay bi bankada staj da yaptım.bankacı olursam işimi severek yapacağımı düşünüyorum ama önceki sayfalarda bi ark.ın dediği gibi,uğraşmak istemiyorum..
evcimen bi insanım,evle ilgilenmeyi seviyorum,yani evlenince benim için eşimle,çocuklarımla,evimle ilgilenmek ilk öncelik olacak ve bunu da hakkıyla yapmak istiyorum..kimse yanlış anlamasın ama şu bi gerçek ki şu an en çok tatili ve boş vakti olan meslek öğr..
ve alanlarım dolayısıyla(mat ve ing) özel ders imkanım da var..öğrenciliğimde bu işten iyi para kazandım..
işte tüm bunların toplamı olarak öğr. olmaya karar verdim..şu an sevmiyorum mesleği ama ilerde sevmeyi ümit ediyorum..
işini severek yapan öğretmenlere de sonsuz saygı duyuyorum..

kusura bakma ama fen edebiyat mezunları öğretmen değildir
herkes kendi mesleğini yapmalı:1closedeyes:

Yorumların genelindede şikayetler olsada aslında hiç birimizin şikayeti mesleğimizi sevmediğimizden değil .Zaten mesleğini sevmeyende bu işi hayatta yapamaz.
bizim şikayetimiz devlet içerisinde ordudan sonra en geniş personele sahip olmamıza rağmen tabiri caizse "eğitim ordusu" olmamazı ,bir devletin en temel yapı taşlarından biri olmamıza rağmen devlet büttçesinden yeteri kadar yer ayrılmaması ,bakanlığımızın personeline yeteri kadar sahip çıkmaması,ülke şartlarına göre çok şükür dedirtecek kadar maaşımızın olmasına rağmen dünya standartlarının altında maddi gelirle çalışmamız,toplumda yeteri kadar saygı görmeyişimizden kaynaklanmaktadır.

Ama kendi adıma söylüyorum bütün olumsuzluklara karşın iyikide öğretmenim...

çok haklısınız a.s öğretmenlerimiz gerçekten iyi bir maaşı hakkediyorlar...ben bir kanalda izlemiştim öğretmenler diyorduki kitap,dergi alamıyoruz çok pahalı geliyor demişti...halbuki alsa okusa yeni bilgiler öğrense öğrencilerinede bu bilgiler akacak öyle değil mi?eğitime önem verilse öğretmenlerimiz ek iş yapmazdı...
çoğu öğretmenler ek iş yapıyor :umursamaz:

kpss denen o sınava girip kazanamamak için öğretmen oldum..

bütün hayallerim 3 saat içinde yıkılsın diye..

çok severek yapacağıma inandığım mesleğimi yapamamak için öğretmen oldum

kusura bakma ama fen edebiyat mezunları öğretmen değildir
herkes kendi mesleğini yapmalı:1closedeyes:

bunun tartışmasını burda yapmıycam arkadaşım.ben bu fakülteye öğretmen olmak için girmedim ama o amaçla giren bi çok arkadaşım var ve nedeni de girerken devletin bize öğretmen olma imkanı vermesiydi.haklısın,bi eğitim mezunu kadar öğretmen sıfatını hakedemeyiz belki.ama bana fen edebiyat mezununun ne iş yapacağını söyleyebilir misin?? akademisyen yetiştirmek diyemez kimse.çünkü bi bölümden bi senede 50 kişi mezun olur ancak bölüme 2 ya da 3 tane yüksek lisans öğrencisi alınır.bu sorun çözülmedikten sonra fef.liler öğretmen olarak atanmaktan eğitim fak.liler de bundan yakınmaktan vazgeçmez..
kusura bakma ama mesele kpssden atanmaktadır..kapasitesi olan atanır,bal gibi öğretmen de olur.sistem utansın biz ne yapalım...

öğrencilik hayatım boyunca öğretmenlerimi büyük bir hayranlıkla izlemişimdir...

ünv yıllaırmda özel ders vererek başladım herşeye..zaten branşta ing olunca çok keyifli gelemye basladı..

ders verdiğim öğrencilerin yazılılardan yüksek not almalarını izlemek inanalmaz güzeldi...

öğretmenlik tam bana göreydi evet!

şimdi ise öğrencilerimi izlemek için sınıfın arka tarafında duruyorum ve çocuklarrrrr!!!!

dediğimde bana aynı anda bakan o ışık dolu gözleri görüp keyifle gülümsüyorum...

o anda benm onlara anlattıklarımı ve tahtada gördüklerini deftere geçiriyor oluyorlar....

emek vermek....eve mutlu dönmek...evet mesleğim kutsal..((:

farbetter canım çok şanslısın,benim hiç öyle öğrencilerim olmadı,gözlerinde ışık göremiyorum malesef.'Hoca çok konuştun bir sus' diyen bir öğrenciden ne beklenir ki.Dün keşke öğretmen olmasaymışım dedim,keşke......

bunun tartışmasını burda yapmıycam arkadaşım.ben bu fakülteye öğretmen olmak için girmedim ama o amaçla giren bi çok arkadaşım var ve nedeni de girerken devletin bize öğretmen olma imkanı vermesiydi.haklısın,bi eğitim mezunu kadar öğretmen sıfatını hakedemeyiz belki.ama bana fen edebiyat mezununun ne iş yapacağını söyleyebilir misin?? akademisyen yetiştirmek diyemez kimse.çünkü bi bölümden bi senede 50 kişi mezun olur ancak bölüme 2 ya da 3 tane yüksek lisans öğrencisi alınır.bu sorun çözülmedikten sonra fef.liler öğretmen olarak atanmaktan eğitim fak.liler de bundan yakınmaktan vazgeçmez..
kusura bakma ama mesele kpssden atanmaktadır..kapasitesi olan atanır,bal gibi öğretmen de olur.sistem utansın biz ne yapalım...

ne iş yapacağınız beni ilgilendirmez
girerken düşünseydiniz
kimsenin hakkını yiyemezsiniz

Back