Neden öğretmen oldunuz?

arkadaşım kusura bakma ama devlet fef mezunlarına öğretmen olma hakkı tanıdıktan sonra sana ve senin gibi zihniyete sahip insanlara laf düşmez. nedense eğitim mezunlarının hep bir kuyruk acısı vardır. öğretmenlik sadece okuduğun fakülte ve bölümle olmuyor arkadaşım. biraz da yetenek işi. kimse fef mezunlarının öğretmenlik yapamayacağını söyleyemez daha doğrusu yapamayacağına karar veremez. çok arkadaşım var fef mezunu ve öğretmen. mesleklerini çok çok severek yapıyorlar. niye eğitim yazmadık biliyor musun... kısır bir fakültede okumamak için. iyi ki fef tercih etmişim iyi ki edebiyat mezunuyum zemuszemuszemuszemus

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

benim ünv. deyken en büyük hayalim bankacı olmaktı ama sonradan uğraşması ,iş araması zor geldi kolay yoldan öğretmen olayım dedim.
ama lisedeyken de ing. öğretmenime hayrandım, ing. öğrt. oldum...

hiç anlamıyorum öğretmende öğretmeni çekemiyor egolarımı yüksek acaba?

bu yorumundan dolayı her eğitim fakultesi bitirenlerinde öğretmenliği layıkıyle yerine getiremeyeceğini anladım
niye bu insanların hazımsızlık problemi var egoları tavan yapmış anlamıyorum

dersanedeki edebiyat hocama çok özeniyordum genç ve güzel bir bayan, dersi de çok güzel işlerdi. onun gibi olmak için seçtim :kedi: hala daha görüşürüm de onu görüdkçe de mesleğimi daha çok seviyorum ve şevkleniyorum. pişman değilim hihoyyyt

Öqretmen oLmaq zor oLsa qerek.
özeLLiqLe LiseLerde.
öqrenciLer zapdediLcek qbi deqiL..
ßiLqisyar öqretmenLqi isdiordm ama wasqecdm.
sahne sanatLarı-oyuncuLk isdiyorm artk
:1ninca:

En garanti meslek sandım... 4. sınıfa bir geldik hooop kpss çıktı önümüze koca Türkiye'den 700 kişi aldımalr (ki bu çok iyi bir sayı),
rahat meslek sandım, hooop göreve bir başladık gece saat 10 lara kadar çalışıyorum görev peşimi bırakmıyor..
tatilleri var dinlenirim sandım... psikolojimi düzeltmem beynimi toparlamam için tatillerin yetmediğini gördüm..
çocuk masum şeydir, onlarla ilgilenmek güzeldir dedim... bir baktım ki nesil canavarlaşıyor...

şimdi başka meslek yapmak ister misin dersen... eğer torpilim olsaydı üniversitede kalırdım... torpilim olmadığına göre göreve devam...

Bakıyorum yine fef, eğitim kavgası başlamış..
ben eğitim fakültesi mezunuyum ama y.lisansımı da doktoramı da fef da yaptım. iki fakülteyi de çok iyi tanıyorum...
fef lerin puanlarının (bazı üniversitleer hariç tabii) hızla düştüğü bi gerçek hem de çok acı bir gerçek. ben fef mezunlarına neden kızıyorum biliyor musunuz? neden kendinizi öğretmen olmak gibi bir alanın içine hapsetmeye çalışıyorsunuz? sizin aldığınız eğitim öğretmenliğin çok üzerinde. siz öğretmen olmak üzere yetiştirilmediniz ki!! siz bilim adamı olmak için yetiştirildiiniz!! eğer hedefiniz öğretmenlikse baştan eğitim fakültesi yazacaktınız arkadaşlar! neden y.lisans doktora yapmıyorsunuz? neden kpss gibi saçma bir çarka kendinizi kaptırmaya çalışıyorsunuz? ya da dershanelere kendinizi sömürtüyorsunuz? genelleme yapmıyorum ama bazılarının burada kolaya kaçtığı gerçek. böyle olunca feflerin puanları düşüyor üniversitede kalite düşüyor... neden mi? çünkü fef ler üniversitelerin bel kemikleridir... üniversiteye hocaları bu bölümler yetiştirecekti hani nerede? açılan 3-5 asistan kadrosu ona da gelebilecek en kapasitesiz insanlar giriyor. çünkü fef'in kendi öğrencisi fakültesine sahip çıkmıyor formasyon peşinde koşuyor.

ben nasıl fefli arkadaşı anlayabiliyorsam eğitim fakültesini de anlayabiliyorum. siz de anlayın arkadaşlar.. böyle alımlar öğretmenliğin meslekleşmesini engelliyor. öğretmenlik her önüne gelenin yapabileceği bir iş değildir. bilmek, bilgi almış olmak yapabilmenin garantisi değildir.

bence fefli arkadaşlar fakültelerinize sahip çıkın... lisansüstü programlarınızı boş bırakıp kpss kurslarına koşmayın. üniversitedeki bu yanlış gidişatı ancak siz durdurabilirsiniz. ben gittiğim yıl y.lisansta bir tane bile fef mezunu yoktu. tek adayla asistanlık sınavları yapıldı başvuru yoktu. benim bugünkü aklım olsa fef yazardım. ama öğretmen olmak için değil. bilim adamı olmak için...

Öqretmen oLmaq zor oLsa qerek.
özeLLiqLe LiseLerde.
öqrenciLer zapdediLcek qbi deqiL..
ßiLqisyar öqretmenLqi isdiordm ama wasqecdm.
sahne sanatLarı-oyuncuLk isdiyorm artk
:1ninca:

üniversiteye gitmeden şu yazıyı da bir düzeltsek diyorum !!! lmaz:

ben kendimi bildim bileli öğretmen olmak istedim..olabildim mi HAYIR..çünkü fizik öğrtmeni olduğum için atanamadım..canımı dişime taktım psikolojimi bozdum,kendimi paraladım 2006 da deli gibi kps çalıştım..hep 10 ya da 20 kontenjan verildiği için tek kişi de atasalar o kişi ben olabilirim diye ümitlendim...nisanda kontenjanlar açıklandı '0' fizik..şok oldum ve bir hafta boyunca gece gündüz ağladım...7 aylık da hamileyim..eşimle kötü oldum..bana haklı olarak çok kızıyordu çocuğa bişey olacak diye..psikiatriste gitme durumuna geldim ama gitmedim hamileym ilaçları kullanamam diye...ve son 3 ay çalışmayı bıraktım...sınavdan 90 aldım doğumdan 10 gün sonra girdim..sınava bile girmeyecektim eşimin zoruyla..neyse velhasılı memurluk yazdım..atandım..hayırlısı böyleymiş diyorum...şimdi o günleri düşünüp bebeğime ettiğim eziyet için kendime çok kızıyorum..3 yıldır çalışıyorum şimdi öğretmenlik verseler elime düşünürüm bilmiyorum...çünkü çok uzaklaştım..bir de öğretmenlik gönül işi..benim gönlümdeki öğretmenlik aşkını sistem öyle bir katletti ki...

çocukluğumdan beri hayalimdeki tek meslek öğretmenlikti, liseye geldiğimde de branşıma karar verdim, ve ingilizce öğretmeni oldum.. branşımdan dolayı atamam kolay oldu, darısı atanamayan arkadaşlarımızın başına..

seçebileceğim başka meslek dalı yoktu aklıma yatan.hayatım boyunca hiç öğretmen olmayı düşünmedim.hiçbir zaman da öğrenciyken sorulduğunda öğretmen olacağım demedim.ben türkçe öğretmeniyim.bu alana garanti meslek gözüyle baktım.ancak üniversiteye gidince fikrim tamamen değişti.bu işi çok sevmeye başladım.ayrıca zaten çocukları oldum olası çok severdim.bu da yardımcım oldu.şuan meslekte 6. yılım ve ben işimi çok severek yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…