• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden öğretmen oldunuz?

Angjel

BiLMeM
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
4.514
73
363
46
İstanbul
Ben kendimi bildim bileli olmak istediğim tek meslek öğretmenlikti.Hep hayallerimi bu meslek süsledi bana ne olmak istiyorsun dendiğinde cevabım hiç değişmedi. Neden diye şimdi kendime sorduğumda İnsanlara birşeyler anlatmanın bana çok zevk verdiğini görebiliyorum Faydalı olduğumu hissetmek beni tatmin ediyorum ..

Ya siz neden öğretmen oldunuz? Bu sizin seçiminizmiydi yoksa şartlar mı sizi bu noktaya getirdi?​

ılk başta bu benim seçimim değildi. Açıkçası öğretmen olmak istiyordum ama ilkokul öğretmeni olmak istemiyordum. Ama sonra okuyup böyle 4. sınıfa gelince bir yıl boyunca staja gidip çocuklarla içli dışlı olunca çok alıştım. Ve bu öğrenciler benim öğrencilerim olmadığı halde beni sevdiler alıştılar kimbilir seneye benim öğrencilerim olunca nasıl güzel yıllar göreceğim dedim.

Ama şimdi çok mutluyum. Bu mesleği seçme nedenine gelince "madem hepimiz bir gün bir meslekte öyle ya da böyle yok olup gideceğiz. O zaman bu en yararlı meslek olmalı, yok olup giderken arkamda beni ara sıra da olsa hatırlayacak insanlar olmalı, birileri benim de katkımla bir yerlere gelmeli ve geldiği yerlerde başka insanlara da benim gibi yardım etmeli" dedim bir nevi saadet zinciri :D

Ben kendimi bildim bileli olmak istediğim tek meslek öğretmenlikti.Hep hayallerimi bu meslek süsledi bana ne olmak istiyorsun dendiğinde cevabım hiç değişmedi. Neden diye şimdi kendime sorduğumda İnsanlara birşeyler anlatmanın bana çok zevk verdiğini görebiliyorum Faydalı olduğumu hissetmek beni tatmin ediyorum ..

Ya siz neden öğretmen oldunuz? Bu sizin seçiminizmiydi yoksa şartlar mı sizi bu noktaya getirdi?​

aynen böyle benim için de. ama zaman zaman hayal kırıklığı yaşamıyor değilim. bazen öğrenciler o kadar umursamaz oluyorlar ki boşuna emek veriyormuşum gibi geliyor. sonra silkelenip kendime geliyorum:) göreve devam...

ortaokulda basarısız bı ogrncıydım.ailem unvrsiteyı kazanamayacagımı dusunup meslek lısesıne kaydımı yaptırdı.lisede resmen evrim gecırdım.çok basarılı bı ogrencı oldum.sonra meslek lisesindeki bolumumun yuksegını kazandım ve unıvrsıte bıttıkten 2 yıl sonrada atandım.aslında basta benım secımım degıldı.ama ıyıkı bu meslegı yapıyorum.doguda bı dag koyunde gorev yapıyorum 2 yıldır.hic of demedim.şükrediyorum ve meslegımle gurur duyuyorum

salak olduğum için-tatlicadiarzu-
şuan ki aklım olsaydı kesinlikle öğretmen olmak istemezdim.............
ha deyin ki şuan verimli olamıyor musun?
kesinlikle elimden gelen gayreti gösteriyorum...............
yalnız öyle bir yerde görev yapıyorum ki yemin ederim her gün ayaklarım geri geri gidiyo.........
allahtan birkaç öğrencim ve ailesi iyi de yani normale yakın onlarla avunuyorum..........
kesinlikle öğretmene saygı diye bir şey kalmamış bugün tören vardı 23 nisan kutlaması
çocukların resmini çekiyorum diye veliden dayak yiyecektim nerdeyse....önüne geçmişim göremiyormuş....
bundan 2 yıl evvel meslek aşkıyla yanıyordum ama inanın şuan nefret ettirmek üzereler
bunları yazarken kendime bile hayret ediyorum
ama inanın samimidir sözlerim.............
tek umudum bu çevreden gidebilmek...

Son düzenleme:
yalnız öyle bir yerde görev yapıyorum ki yemin ederim her gün ayaklarım geri geri gidiyo.........
allahtan birkaç öğrencim ve ailesi iyi de yani normale yakın onlarla avunuyorum..........
kesinlikle öğretmene saygı diye bir şey kalmamış bugün tören vardı 23 nisan kutlaması
çocukların resmini çekiyorum diye veliden dayak yiyecektim nerdeyse....önüne geçmişim göremiyormuş....
bundan 2 yıl evvel meslek aşkıyla yanıyordum ama inanın şuan nefret ettirmek üzereler

Canım durumuna inan çok üzüldüm.:1no2: Her ilde var böyle yerler. Ve birileri de orada görev yapmak zorunda. Bu da sana denk gelmiş. Lütfen sıkma canını. Atama döneminde şartların el veriyorsa hemen atamanı iste. Çevrenin seni etkilemesine izin verme... Öğrenci ve velilerle polemiğe girme. Bırak saygı göstermiyorlarsa öyle devam etsinler... Herkes hak ettiğini bulur. O veliler de bir gün akıllanır umarım. Sen yine de vazgeçme. İnan sınıfta seni seven, okuma aşkıyla yanıp tutuşan öğrenciler mutlaka vardır. Tek birini bile kurtabilirsen kardır...:çok üzgünüm:

kelebekcim malesef tayin isteme hakkını bu yıl 2 gün ile kaçırdım...keşke 2 gün evvel bu okula tayin olsaymışım o zaman hakkım olurdu
ben de hiç şans yokkkafamçokkarıştı
ama iyi görüşlerine teşekkür ederimŞeniz
napalım artık 1 sene daha bekleyecemsositososito

walla bana soran olmadı lisede babam tercihimi yaptı"anadolu öğretmen lisesine" gittim üniversite de aynı, babam bölümüme kadar seçti oraya gittim sebep: (rahmetli)annemin mesleği olduğu için .. bana kalsa sevilmeden yapılacak iş değil... şimdi memnunum sisteme rağmen hala idealistim ...

Annem emeklı ogretmen kucuklugumden berı ogretmen olacagımı dusunuyordum baska meslek kesınlıkle aklıma gelmedi. Fıtraten de zaten dogal ogretmenım baska meslekte de olsaydım gene o meslekte ogretmen rolune burunecegımden emınım. Annemın meslekteyken yasadıgı olumsuz olaylar benı gorev acısından ogretmenlıge karsı sogutmustu. Annem derdı o yasadıgı olumsuzluklara ragmen ogretmenlık cok guuzel o sınıfa gırıp o cocukların saf yuzlerını gorunce dertlerını sıkıntılarını unutuyorsun. Sımdı tam olarak anlıyorumkı ogretmenlık cok kutsal cok guzel ve sevmeden asla yapılamayacak bir meslek.

sana aynen katılıyorum. meslekte 8. yılı doldurdum ve her gün istifa etmenin hayalini kuruyorum. ilk yıllardaki idealizm, meslek aşkı, çocuk sevgisi falan hepsi sönüp gitti. hatta çocuklara aşk derecesinde bağlı ve sabırlı olan ben çocuklardan nefret eder hale geldim. ve ben bu hale kendi kendime gelmedim!! mesleğimiz güzelmiş hoşmuş ama 80 lere kadar ve daha öncesinde arkadaşlar. şuan mesleğimizin sevilecek bir yanı kalmamış maalesef. bu arada tenzih ederek söylüyorum 8 yılda çok okul gezdim ve çok öğretmen tanıdım; mesleğini sevgiyle yapan çok az öğretmen tanıdım arkadaşlar. tenefüs araları hep şikayetle geçiyor ve çoğu meslektaşım da daha iyisini bulsalar bir an bile durmayıp iş değiştirecek durumdalar. ama genelleme yapamam zira herşeye rağmen az da olsa sevgiyle mesleğini sürdüren öğretmen arkadaşlar yok değil. ama çok azlar, inanın çokkk azlar :a015:

ben 2 senedir öğretmen olmak için çabalıyorum..
sınavdan 86 puan almış olmama rağmen hala atanamadım..
elinizdekilerin kıymetini bilin..
sizin yerinizde olmak için neler vermezdim....

ben 2 senedir öğretmen olmak için çabalıyorum..
sınavdan 86 puan almış olmama rağmen hala atanamadım..
elinizdekilerin kıymetini bilin..
sizin yerinizde olmak için neler vermezdim....

Canım kardeşim benim dilerim en kısa sürede ataman olur ve istediğin nokta olursun. Ozaman burda serzenişte bulunan biz öğretmenlerimizi bir kaç yıl içinde çok ii anlayacağına eminim .
Bizler veryansın ediyoruz evet ama inan bana haksız yere değil ve bu asla mesleğimizide sevmediğimizinde göstergesi değil a.s.

Canım kardeşim benim dilerim en kısa sürede ataman olur ve istediğin nokta olursun. Ozaman burda serzenişte bulunan biz öğretmenlerimizi bir kaç yıl içinde çok ii anlayacağına eminim .
Bizler veryansın ediyoruz evet ama inan bana haksız yere değil ve bu asla mesleğimizide sevmediğimizinde göstergesi değil a.s.

iyi dileklerin için çok teşekkür ederima.s.
tabi ki sizleri anlıyorum, staj yaptığımda birçok hoşlanmadığım olayla karşılaşmıştım..
zaten mesleğinizi sevmediğinizi kastetmedim,öyle anlaşıldıysam özür dilerim..:1no2:
sadece sizin yerinizde olmak isteyen binlerce arkadaşımı da düşünüp,bulunduğunuz durumu daha çekilebilir hale getirebilirsiniz..

TIFF Benım sansım sanırım ben basta sevmıyordum bu meslegı hep olumsuzlukları gordugum ıcın annemın yasadıklarından bılıyorum. Ama goreve baslayınca cok farklı bır sey oldugunu anladım bende sızın tam tersı oldu. Hıc oyle basta ıdealıst meslek askıyla dolu vs degıldım. Hele cocuklarla hıc anlasamazdım. Ama meslege baslayınca sevdım. Su an 5. senem bıtecek ve su ana kadar 2 asli olmak 3 gorevlendırme olmak uzere 5 okulda gorev yaptım. Sevıyorum ogrencılerı meslegı ders anlatmayı paylasmayı. Velakın calıstıgım okullar ıyıydı. Sızlerı ben degıl annem cok ıyı anlar. Ocean Insallahh atanırsın ya. Her sene zorlasıyor ben 86 puanla atanmıstım. En kısa zamanda atanman dılegıyle Allah atanamayan arkadaslara yardım etsın ınsallah atanamamak cok kotu ya :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
birilerine faydalı olmayı, bildiklerimi başkalarına da aktarmayı sevdiğim için öğretmen oldum :) bi de ingilizceye aşık olduğum için :) ikisi birleşince ortaya taze bi ingilizce öğretmeni çıktı :) ama hocalarım çok haklılar daha 1 yılım bile dolmadı ama benim bile bunaldığım anlar oldu yani. okulla ve öğrenci profili çok önemli ve benim okulumda da öğrenciler berbat ötesi senağlama daha geçen hafta biri elinde döner bıçağıyla geldi okula diğerini bıçaklamaya senağlama böle bi ortamda öğretmenlik yapıp da aa ben çok mutluyum demek imkansız oluyo zaten senağlama

öğretmen olmak ..ne güzel bir duygu ..ben değilim ama inşallah 7 sene sonra ehtiyar bir öğretmen olcem..

TIFFF
AYNEN DUYGULARIMI YAZMIŞSIN
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
İNAN Kİ ÖNCEKİ ZAMANLARIN ÖĞRETMENLİĞİNİ YAPACAĞIMI SANDIĞIM İÇİN SEÇTİM BU MESLEĞİ
EĞER ŞİMDİKİ GİBİ OLACAĞINI BİLSEYDİM YAKININDAN GEÇMEZDİMdelikafadulden
ÇOK PİŞMANIM Kİ ÇOK KÖTÜ BİR OKULA GELMİŞİM HİÇ BİLMEDEN
İNSANLARIN BU DERECE DÖNEK OLDUĞU Bİ YER GÖRMEDİM
VELİ RESMEN BENİ KANDIRIIYO
KÜÇÜK BEYNİYLEgamyoncuiremsu
NEFRET EDİYORUM
ÇOCUKLARI ÇOK SEVEN BEN NEFRET EDER KONUMA GELDİM
ÖĞRETMENLER DE ÇOK CAHİL
HELE BİZİM OKULDA
TEK KONUŞTUKLARI DEDİKODU
ÇOCUK VE KOCA
YANİ SINIFA GİDİYOM Bİ NEFES ALIYOM
TENEFÜSTE ARKADAŞLARI GÖRDÜKÇE ÇILDIRIYOM
SINIFTA ŞİŞİNCE DE KAÇACAK YER ARIYOMdelikafadulden

Öğretmen olmak benim isteyerk tercihim olmamıştı.
Lisede ders durumum gayet iyiydi.Hep idealim hukukçu olmaktı.
Sınava girdiğimde istediğim 6 yer tercihi yapmıştım.
Tesadüfen sınava gireceğim evdeki kuzenimin isteği ve zoruyla bir eğitim yazmıştım.
Sonuçlar açıklandı ki , eğitim .Şaşırdık, tercihimi dahi unutmuştum, ben yazmadım yanlışklık var diyordum.Gitmem falan dedim takrar girerim.Babamda eğitimi istemiyordu.
Neyse ağlaya ağlaya gittim, kayıt oldum.
1.sınıfta babam vefat etti,Ben tekrar girmedim.Bitirdim atamam oldu.
ılk birkaç yıl alışamadım,istifalrdan geri döndüm.Çok kötü koşullarda çalıştım.
Sonra mı, iyi ki öğretmen olmuşum dedim,diyorum.
Müthiş işimi seviyorum bütün güçlüklerine rağmen.
22 yıldır çalışıyorum.
ıYı Kı ÖĞRETMEN OLMUŞUM..

lise ve ortaokulda ingilizce öğretmenlerime acaip hayrandım. ancak ünv. son sınıfa doğru öğretmenliğin pek de hoşuma gitmeyeceğini anlamıştım. bankacı olmayı cok istemiştm ama uğraşmak zor geldi açıkcası:(
şimdi gercekten iyi bir eğitimci olduğumu düşünüyorum ama yine de bu mesleği sevdiğimi söyleyemeyeceğim :( çünkü istemeden yaptığım için ancak işimi iyi yapmaya çok uğraştığım için cok yıprandığımı hissediyorum:(
napalım bizde böyle böyle yaşlancaz :((

Back