Neden kadınlar böyle ,?

Bakım belli bir noktadan sonra maddiyat ile ilişkili oluyor. Kim ne derse desin.

Bir arkadaşım (x) çoğul gebelik geçirdi, haliyle karın bölgesi inanılmaz çatlak içindeydi ve karnı sarkıktı. Doğumdan belli bir süre sonra karın gelme ameliyatı oldu ve kimseye söylemedi. Benzer dönemde yine çoğul gebelik geçiren bir kız (y) vardı. Bu ikisini tanıyan kişiler diyor ki
" x kendine bakmış, kremler sürmüş, spor yapmış. Y kendini salmış , g.t baş sarkmış iyy" diyorlar.

Diş de aynı şekilde.
Ben çok şükür diş problemi yaşamadım ama yaşayan da fena yaşıyor. Yine bir yakınımdan biliyorum. Şekil bozuklukları, diş kırılmaları, renk sararması vb birçok şey devlet hastanelerinde pek kalıcı çözümlere ulaşmıyor. Mesela dişi kırılınca dolgu gibi bir şey yapıyorlar ama yapılan şey bir ay sonra renk atıyor. Sari gibi duruyor. Diş fırçalasan da öyle duruyor. Dışardan gören fırçalamıyor der.
Ama kaplama gibi dişleri düzenli fırçalamasan da tertemiz ve düzgün duruyor, dışarıdan gören ne kadar bakımlı der :))
Sağlıklı ve bakımlı dişler için bazı kişiler tıbbi desteğe ihtiyaç duyuyor yani. Ve bu destek özel kliniklerde olmadıkça çoğunlukla kalıcı olmuyor.

Yoo gayet karşımda sapsarı dişlerle gülüyorlar minvalinde cümleleriniz var.
Pis dememişsiniz, sarı demişsiniz.
Ben de ağzını açtığında doğru düzgün bir Türkçe ile konuşamayanlara deliriyorum mesela.
Ya içine yabancı birkaç kelime sıkıştırıp saçma sapan vurgulamalar yapıyorlar ya da direkt şiveli zaten.
Ama bu onları hor görmem ya da ıyy demem için bir sebep değil.
Halbuki her konuşma kulağımı tırmalıyor, her izlediğim video çivi gibi beynime saplanıyor.
Toplum içindeyiz, konuşma hayatımızın her yerinde.
Özellikle de kendi kendine konuşmadığı, bunun monolog olmadığı sürece sarı dişten çok daha önemli mevzu bana göre.

Yani diyeceğim o ki, o şo şekil giyinir, ben şo şekil giyinirim, kimsenin kimseye laf etme gibi burnu büyüklüğe gereği yok şu dönemde hem de…
Ay tabii ki dişlerini fırçalamayanları kastettim ben orda. Baştan beri bunu söylüyorum. Salak değilim anlıyorum kimin temiz kimin pis olduğunu ona göre konuşuyorum. Ve evet rahatsız oluyorum o dişlerle karşımda gülenlerden. Kimseye laf etmiyorum tabii ne diyim bakmamaya çalışıyorum. Ben kendime dikkat eden biri olarak bakımsız pis insanlarla kendimi eşit görmem. Bi miktar üstteyim çünkü kendime saygım var.
Kendisine saygı duymayan insana ben ne saygısı göstericem 💁‍♀️

filmdelisi filmdelisi niye güldün ki,belki öğrencidir ve onun için o pahalıdır.öğrenciyken biz de ekonomik ürünler kullanırdık. hala aslında klasik parfümler var uygun fiyatlı

Kız patates niye güldün

Dışarda çalışmakla evde oturup ev işi yapmak aynı şey değil. Ev hanımları yalnız aile bireyleriyle uğraşıyor ve bu batmayabiliyor insana. Ama dışarda çalışan kadınlar elalemin ağız kokusunu çekiyor günde 10 saat. Bir de ev işleriyle uğraşıyor. Bu da psikolojilerini bozmuş olabilir. Bakımlı olmak maddi manevi külfet gerektiriyor. Zaten insanlarda para yok, ustelik topuklu ayakkabı giyecek makyaj yapacak motivasyonları olmayabilir. Günde 10 saat ayakta olan insan da terler çok normal. Ayrıca o koku erkeklerden de geliyor, hatta erkeklerde daha fazla.

Ay evet evet tabii ki erkekler daha pis ve maalesef çoğu erkek diş fırçalarsa erkekliğinden bir şeyler kaybedeceğini düşünüyor 🫨🤣

Konu sahibi mağdem genel konuşuyor sadece kadınları gözlemlemiş o halde bende bir yapayım.😂 Kesinlikle parfüm kullanmak bile metroseksüellik olarak görülürdü. Ama bence yeni kuşak gümbür gümbür geliyor gayet bakımlı olmaya başladı erkekler. Gözlemlerime göre daha eski nesiller daha gelenekçi ve daha bakımsız gibi. 🫰
Ama sonuç olarak bakım ürünlerini bu ülkede ezici büyüklükte kadınlar satın alıyor gratisler, Watsonslara bile bakmak yeterli eşlerine birşeyler alanlar da hep kadınlar.
Türk toplumu gayet genel olarak bakımlı bir toplum banyo vs yapma oranı bile Avrupa'dan daha fazla.
3 kişi görüpte yorum yazmakla olmuyor genel olarak ülkemiz de farklı milletlerden insanlar da çok olmaya başladı. Haliyle kalabalık ortam her tarz insan bulmak mümkün.
Maddi durumda etkiliyor dış görünüşümüzü. Kimsenin durumunu da bilemeyiz.
Kadınları da belli bir kalıba sokamayız zayıf olmalı ,ultra bakımlı olmalı vs gibi kişisel hijyenine dikkat etsin yeterli. Bu ülkede ki erkeklerin fizikleri de birşeye benzese bari. Erkeklere hiç laf yok tabiii konu sahibi için 😂

Bence öğrenci için çok ucuz bi fiyat değil🤓
öyle mi dersin.zaten aşağısı fiyatlı bir şey de almasın güzel kokmaz büyük ihtimal.
ben ezelden parfümlere olan zaafım ve koleksiyonum var.tabi ben öğrenci değilim ve lüx segment kullandığım için öğrenci parfümlerinin fiyatına aşina değilim.
20 li yaşların başlarında kenzo chanel idare ediyorduk tabi :anne:

öyle mi dersin.zaten aşağısı fiyatlı bir şey de almasın güzel kokmaz büyük ihtimal.
ben ezelden parfümlere olan zaafım ve koleksiyonum var.tabi ben öğrenci değilim ve lüx segment kullandığım için öğrenci parfümlerinin fiyatına aşina değilim.
20 li yaşların başlarında kenzo chanel idare ediyorduk tabi :anne:
Öğrenciler için daha uygun fiyatlı güzel kokan parfümler var. Sadece öğrenciler için de değil :KK53:
Bende aşşırı derecede koku takıntılıyım ama maddi durumum yeni yeni elveriyor orijinal parfümlere. 😂😂

Öğrenciler için daha uygun fiyatlı güzel kokan parfümler var. Sadece öğrenciler için de değil :KK53:
Bende aşşırı derecede koku takıntılıyım ama maddi durumum yeni yeni elveriyor orijinal parfümlere. 😂😂
İnşallah kendini en iyi hissettiğin tüm parfümler senin olur canım. Fiyatlar zaten normal değil her şey 2 katı. Boşver yakında eşşek sütlü sabunuyla paklanacaz anca

filmdelisi filmdelisi niye güldün ki,belki öğrencidir ve onun için o pahalıdır.öğrenciyken biz de ekonomik ürünler kullanırdık. hala aslında klasik parfümler var uygun fiyatlı
Ucuz demenize güldüm zaten.
Fiyatları çok çok üst düzey olanlar var lakin bana göre 1500 pahalı.
Almadığımdan değil, eski fiyatlarını bildiğimden.

Katılıyorum. Özellikle ter kokusuna. Bizim ülkemizde ev temizliğine verilen önem kendi temizliğine verilmiyor. Hâlâ günde 2 kez diş fırçalama rutini olmayan insanlar var. Bakimli olmak ve temizlik karşılaştırılıyor. Diş fırçalamak, saçına çeki düzen vermek ,deodorant kullanmak bunlar bakımlı olmak değil ki olması gereken şeyler. Birşey desen ben doğalım diyorlar. Ekonomik bunalım da toplumu bozdu. Millet gıdaya ulaşamıyor deodorant düşünecek ruh dinginliği yok.

Eklentiler

• IMG_5812.png
    IMG_5812.png
    262,9 KB · Görüntüleme: 35
Bakım belli bir noktadan sonra maddiyat ile ilişkili oluyor. Kim ne derse desin.

Bir arkadaşım (x) çoğul gebelik geçirdi, haliyle karın bölgesi inanılmaz çatlak içindeydi ve karnı sarkıktı. Doğumdan belli bir süre sonra karın gelme ameliyatı oldu ve kimseye söylemedi. Benzer dönemde yine çoğul gebelik geçiren bir kız (y) vardı. Bu ikisini tanıyan kişiler diyor ki
" x kendine bakmış, kremler sürmüş, spor yapmış. Y kendini salmış , g.t baş sarkmış iyy" diyorlar.

Diş de aynı şekilde.
Ben çok şükür diş problemi yaşamadım ama yaşayan da fena yaşıyor. Yine bir yakınımdan biliyorum. Şekil bozuklukları, diş kırılmaları, renk sararması vb birçok şey devlet hastanelerinde pek kalıcı çözümlere ulaşmıyor. Mesela dişi kırılınca dolgu gibi bir şey yapıyorlar ama yapılan şey bir ay sonra renk atıyor. Sari gibi duruyor. Diş fırçalasan da öyle duruyor. Dışardan gören fırçalamıyor der.
Ama kaplama gibi dişleri düzenli fırçalamasan da tertemiz ve düzgün duruyor, dışarıdan gören ne kadar bakımlı der :))
Sağlıklı ve bakımlı dişler için bazı kişiler tıbbi desteğe ihtiyaç duyuyor yani. Ve bu destek özel kliniklerde olmadıkça çoğunlukla kalıcı olmuyor.
Maddiyata baktığına bende katılıyorum aslında. Mesela ucuz deodorantın ter kokusuna pek etkisi yok ki. Ya da dış kemik rengin sarıysa fırçalamayla beyazlamaz ki. Fırçalasan da dişlerin sarı diye pis gibi gözükecek. Sağolsunlar sürekli alım gücü düşüyor. Yarınını düşünen insan mutlu olmaz ki kendine baksın..

Ucuz demenize güldüm zaten.
Fiyatları çok çok üst düzey olanlar var lakin bana göre 1500 pahalı.
Almadığımdan değil, eski fiyatlarını bildiğimden.
ne diyim haklısınız belki.25 binlik parfümde var 13 binlik de.onlara nazaran 1.500 gözüme uygun geldi🥲😊

X