öncelikle iyi akşamlar herkese. Arkadaşlar böyle bir başlık açtım çünkü hanımların bir çoğunun kanayan yarası. Artık kadınlar olarak çok kolay hamile kalamıyoruz bir çoğumuz kürler, ilaçlar, doktor tavsiyeleri,aşılamalar, tüp bebekler. Hepsine başvuruyoruz. Bunlar da insanı yıpratıyor pek çoğu bununla da başarılı olamıyor. şu kadınlar kulübündeki sayfalara bakın % 70 i hamile kalamamaktan yakınıyor. Hamile kalınıyorsa da ya düşüyor ya karnındayken ölüyor ya erken doğum riski oluyor. çocuklar artık rahat bir şekilde dünyaya gelmiyor. Gelemiyor.
Peki biz ne yapmalıyız. Buradan tavsiyelerde bulunalım diye çağırıyorum sizleri
neden bu şekilde oluyor. Hata nerede, bunu nasıl aşabiliriz.
Kadın doğumculardan uzmanlardan yardım alarak belki de bunu bizler çözebiliriz.
Haydi hanımlar söyleyin neler yapabiliriz. Annelerimiz anneannelerimiz gibi olabilmek için... Buyrun
öncelikle topiğin hayırlı olsun canım
ben polikistikoverli olduğum için hamile kalamıyorum:26:2 senedir bekliyorum meleğimi ama henüz hiç hamilelik yaşamadımbirazda işini bilmez doktorlarada denkmi geldim diyim nediyim bilemedim ama henüz kist tedavisindeyim.bu ayki kontrolümden sonra ancak aşılamaya geçebilcem onca doktor dolaştım ama yok yok .ve yine doktor listesiyle başbaşayım hata olarak görmiyelim bence bizim hata yaptığımız bi konu değil çünkü ne gelirse rabbimden Rabbim dermanı olmayan dert vermesin en hayırlı zamanda hepimizi meleklerimize kavuştursun inşallah
amin canım hepimiz meleklerimize kavuşuruz inşallah. bu hastalıklar kistler hepsi çoğaldı hayatımızda belki de yediklerimzden içtiklerimizden kaynaklanıyordur. hatta bi arkadaşım demişti ki ebeydi kendisi. kullandığımız kozmetik ürünlerin içinde kimyasal maddeler çok ve insanı kısırlaştırıyor bi 10 yıl sonra her iki kişiden biri kısır olacak verilere göre demişti
valla çok güzel konu almışsın arkadaşım...
Malesef benim de bebeğim 7 aylıkken karnımda öldü ve uzuncabir süredir de hamile kalamıyorum. Hatta 3 ay daha olmazsa infertilite araştırmasına başlayacak dr um.
Ben de kullandığımız teknolojik cihazlardan (cep tel, laptop, lcd gibi) çok olumsuz etkilendiğimizi düşünüyorum. Allah nasip ederse bir dahaki hamileliğimde bu alüminyum folyolu battaniyelerden diktirmeyi düşünüyorum.
Yakın zaman içinde de sebze ağırlıklı beslenmeyi ve cep telefonu kullanmamayı planlıyorum. Bir de buna benzer bir battaniyeyi ıpad vs kullanırken karnıma sermeyi düşünüyorum.
Tabi hormonlarıma uygun kürlere veeee sıkı çalışmaya da devammmmm
kızlar beni haklı görürmüsünüz bilemem ama allah istemedikçe o izin vermedikçe hiç bir şey olmuyor ...çoğu şeyler duyuyoruz veya sitelerde okuyoruz artık menopoz aşamasına gelmiş genç bir kadının bütün yumurtalrı tükenmiş ve bir yumurtasıyla hamile kalan kişiler var vede diğer tüp kanalları kapalı olup yada 1 tüp kanalı olan hastalar var allah nasip edince oluyor işte biz yatakta saatlerce tutsun diye yatsak da rabbim vermeyince vermiyor ...ben köyde yaşıyorum eşim imam olduğu için geçenlerde bir kız evlendi adetine 1 hafta kala ve kız bir daha adet olmadı ilk geceden hamile kaldıbu kız ovulasyon mu bekledi hayır ovulasyon ne diye sorsan bilmez belki her şey kader kısmet elimizden tedavi olmaktan ve dua etmekten başka bir şey gelmiyor ....herkesin uyuduğu vakit gece yarısı kaykıp 2 rekat namaz kılıp ellerimizi açalım aynı anda birbirimizin için dua edelim var mısınınz müslümanın müslüman kardeşine yaptığı dua makbüldür kabuldur belki bu vesile allah dualarımızı kabul eder ve bizlere bir cocuk nasip eder....bakın bir kardeşimizin yaşadıkları....
Tanıyanlar bilir, uzun süredir yumurtalıklarımda her ay oluşan kistlerimle uğraşıyordum. Adet söktürücü almadan adet göremiyordum. Kistlerin geçmesi için doktorlar bir de doğum kontrol hapı veriyorlardı. İlacı kullandığım süre içinde kist geçiyor, kullanmayı bırakınca kistler her defasında daha da büyüyerek geri geliyordu.
Bu arada son bikaç aydır gerçekten gebeliği çok istediğimi farkettim.
En sonunda bu ay yine çoook uzun bi süre adet göremeyince 23 Haziranda hamileyim galiba diye umutlanarak sağlık ocağında kan tahlili yaptırdımSonuç negatif çıktı, o zaman anladım ki yine kistler geldi..
İki gün sonra 25 Haziranda hastanede beni muayene eden doktor bu sefer kistlerimin 3cm olduğunu, daha da büyürse ameliyat olmam gerekeceğini söyledi. Yine bir adet söktürücü yazdı. İlacın 10 gün süreceğini, bittikten sonra da adet göreceğimi söyleyerek beni eve yolladı.
Bu olay benim için dönüm noktası oldu.Bu sefer canıma tak etti. Kendimi o kadar aciz hissettim ki o çaresizlikle Allaha sığındım. Dua kitabını karıştırırken Salat-ı Tefriciye duasını gördüm. 4444 tane okuyanın Allah gönlünün muadını verir yazıyordu. Kandil gecesi başladım. Bir hafta boyunca bütün işlerimi bi kenara bıraktım ve bütün kalbimle gece gündüz saatlerce bu duayı okudum.
4 Temmuzda adet söktürücü ilacım bitti ama ne gelen var ne giden İyiden iyiye gerildim. Bi gece ağlaya ağlaya saatlerce dua ettim Allahım sen duaları karşılıksız bırakmazsın. Nolur dualarımı kabul et.diye.
6 Temmuzda 4444 tane Salat-ı Tefriciyem bitti. Üzerine de Hacet namazı kılarak dua ettim. Gece de uyanıp yine dua ettimBu arada bu süre zarfında tanıdığım, gördüğüm herkese nasılsın deseler bana dua edin dedim.Arkamda bi dua ordusu topladım.
Ve 7 Temmuz..
Adet söktürücü bitti, ben daha niye adet göremedim? Yoksa kist büyüdü de ameliyat mı olmam gerekecek? gibi kafamdaki sorularla bu kez annem yanımda, yine doktora gittim. Doktor muayene etti Bi daha etti Bi daha etti Şaşırdı kaldı..Gebelik testi yaptırmış mıydın? dediEvet, negatifti.dedim. Ama hamilesin!!!!dedi Annemle ikimiz şaşkın birbirimize bakakaldık. Nasıl yani???Ya kistler?dedim. Kistler yok olmuş!!!dedi doktor. 10 gün içinde nasıl kistler gitti, bebek geldi anlamaya çalışırken annem Allah herşeye kadir.Dualarını duydu. dedi.
Eve gelene kadar yolda gördüğüm fakirlere sadaka dağıttım. Gelince de iki rekat şükür namazı kıldım. O kistlerin nasıl gidip , yerine bebeğimin nasıl geldiğini doktor da izah edemedi ama anladım ki Allah dilerse olmaz diye bir şey yok
Çocuğum olmuyor diye üzülen arkadaşlar; duaların gücüne inanın, umudunuzu yitirmeyin. Allaha sığının.Allaha dua edin. Onun kudreti bütün mucizeleri gerçeklerştirmeye yeter
Alıntıdır!
bu hikaye bir siteden alıntı canım benim hikayem değil bende bekliyorum hala hamile kalmayı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?