Neden fransada yasıyorsunuz

elifcanim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2009
115
0
36
arkadaslar neden fransa?imkanlarimi hosunuza gidiyor.hangi imkanlarindan dolayi turkiye degilde burasi? simdiden hepinize tesekkur ederim...

ben evlendiğim için fransadayım. benim için imkanlar burada çok kısıtlı. mesela ben üniv. yüksek lisans okuyordum türkiyede. burada üniyi devam etmek istiyordum. ama öğrendim ki, 2 veya 3 sene kaybım olacakmış. yani gördüğüm bazı dersler burada kabul olmadığı için o dersleri tekrar alacakmışım. bu da en az 2 veya en fazla 3 yıl sürermiş. halbuki türkiyede diplomamla iyi bir işe girip çalışabilecek durumdayken burada diplomasız konumda, vasıfsız eleman arayan işlere bile girmem zor neredeyse. ayrıca B2 fransızca seviyesine gelmem lazım. yani fransada türkiyedeki sıfatıma gelebilmem için, fransızca öğrenmem ve tekrar üniye gitmem lazım. bu da nereden baksam en az 4 yıl demek. ingiltere veya amerika, türkler için daha avantajlı ama fransa da hiç avantaj göremiyorum ben.

valla ben eşimi çok seviyorum, eşim de beni çok seviyor. değmedi bence. annemi çok özlüyorum. keşke eşimle türkiyede yaşayabilsek.

Kizlar kolay degil ama Allah rizkinizi Fransa'da vermis ki Fransa o kadar kötü bir ülke degil....Almanya daha kisitli bi ülke, en azindan Fransa'da türklere karsi cok irkcilik yok, yani sokakta gezebilirsin rahatlikla ama burda insan korkuyor acikcasi!!! Fransa güzel bir ülke, orda siyahlar olduktan sonra yabancilara, e tabiki Türklere birsey olmaz. Türkiye'den tabiki hic bir ülke ii olamaz ama dedigim gibi Rizkiniz orda!!! ne kadar uzakta olursaniz olun ailenizden bu böyle

cok dogru ve mantikli konusmussun canim.peki turkiyede yasamak istemezmiydin su an ve hangi sehrinde yasamak isterdin?

Türkiye'de tabiki yasamak isterdim...ama gercekten ben bunu su an beceremem, alismisim avrupa hayatina, avrupada dogdum büyüdüm, ve yine baska bir avrupa ülkesine gelin geldim. Türkiye'de sartlar zor, ama burda biraz calisip gitsek olur tabiki, neden olmasin...ben Trabzonluyum ve tabiki orda yasamak isterdim...insallah zamani gelince tabi orada yasariz saglikla.

valla ben halimden memnunum.HIç avrupa hayallerim olmadi ama kismet buraymis. Esmden ve ailesinden çok memnunum. Senede 2 kezde Turkiyeye gidiyorum. Sanki annelerimiz kendi annelerinin idizinin dibindemi buyudu? Herkes farkli yerlere gitti bizde buralara geldik nasip.

Eger evlilik icin burdaysan Fransada yani ve esini seviyorsan, onunla her nerde olursa olsun diyorsan o zaman hic farketmez ha Türkiye ha Fransa ha Belcika ha Amerika....gercekten mutlulugu esinle yakaladiysan düsünme güzelim, onunla yasayacagin günleri, yillari düsün....mutluluk seninle olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…