Merhaba canım,
Bende içine kapanık,kalabalık bir ortamda utanıp,sıkılan biriydim.Bir gün bir şeyin farkına vardım.Fazlasıyla mükemmelliyetciydim ve insanlara olduğundan fazla değer veriyor,kendimi küçümsüyordum.Neden beni küçümsesinlerdi ki?Buna ne hakları vardı?Başarılı olduğum konularda kendimi aşırıya kaçmadan pohpohlamaya başladım.farkettim ki yaptığım güzel işleri pek çok kişi başaramıyor.Başardıkca kendime güvenim arttı.Çevremde konuşması,oturup kalkmasıyla dikkat çeken biri haline geldim zamanla.Kimseye hak ettiğinden fazla değer vermeyin.Kendinizi,yaptığınız işleri sevin.Ben o kadar vahim durumdaydım ki kalabalık bir ortamda gülümseyemiyordum bile.Sonunda çözdüm...Hoşlanmadığım insanlar varsa o ortamda başka şeyle ilgileniyor o hoşlanmadığım muhabbetlerin geçmesini bekliyor hatta onlara fırsat bırakmadan ben birşeyler anlatıp konuyu istediğim yöne çekebiliyordum.Hiç kimse mükemmel değildir.Bunu unutmayın.Karşınızda ne kadar özgüvenli diye gıpta ettiğiniz şahıs belki de ruh hastasıdır.Sizi korkutan şeyleri gözünüzde küçümsemeyi öğrenin.Unutmayın beyin neyi düşünürse dünya sizin için öyledir.Bu dünyaya bir kere gelicez ve dünya sadece sizin baktığınız gibidir.İyi duygularla bakarsanız hayat güzelleşir.Ne ilaç ne tedavi sadecekendinizi sevin ve bulunduğunuz ortamı azıcık kendinizden aşağı çekmeyi öğrenin gözünüzde büyütmeyin göreceksiniz hayata bakışınız değişecek buyrunnnnnnnnn
ne kadar güzel yazmışsınız...gerçekten şimdi kendimi daha iyi hissetmeye başladım yazınızı bir deftere yazıp kendimi utangaçlığımdan çekingenliğimden dolayı kötü hissetmem bitene kadar aklıma geldikçe okuyacağım.....çok teşekkürler tavsiyeleriniz için a.s.
ben iyiki bu başlığı okudum bende çekingenim kendi kendimi yemekten bıktım artık rahat bi insan olmayı o kadar isterdim ki...
sizlere sormak istiyorum ne yapçam ne dicem diye düşünürken kalabalık bi ortamda saçmaladığınız yada çok basit söylenen bişeyi anlamadığınız oluyomu?
bunu merak ettim inş bundan kurtuluruz evde yırtıcı aslan gibiyim dışarda kedi herkes benim için ne diyor diye düşünmekten yoruldum ....
çekingenlik özgüven eksikliğinden ben bunu şunları düşünerek yendim
Ben karşımdaki kişinin beni görmek istediği gibi biri olmak zorunda değilim çünkü hiç kimse benim görmek istediğim gibi biri olmak için uğraşmıyor.herkes kendisi istediği için istediği kişi oluyor
birde önemli olan kendimi afetmek bende insanım bende hata yapabilirim tüm insanlar gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?