• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden böyle hissediyorum? Çocuk isterken hiç böyle düşünmemiştim

Merhaba dostlar,
Bugün doğum yapalı 6 gün oldu.
Evliliğimizin ilk zamanları asla çocuk düşünmüyordum. Bir birey yetiştirmek için gerekli donanıma sahip miyiz diye çok düşünüyordum.
Çok sordum çocuk yapın diyen insanlara, neden çocuk sahibi olalım siz oldunuz ne değişti nasıl karar verdiniz diye ama tatmin edici bir yanıt sadece eşimden geldi bizim gibi iyi insan olmaya çalışan insanlar çocuk yapmalı ki dünya iyi bir yer olsun dedi. Sonradan karar verdim.

Sonra yıllarca çabaladım defalarca tedaviler vs. Üstelik hiç bir sağlık sıkıntısı yoktu ama olmadı.
Kayıplarımız oldu ölümlerden döndüm evlat uğruna..

Derken tüp bebek ile hamile kaldım. Düşük riski kanamalar ikizlerden birini kaybetme derken gebelikte de çok çektim ama asla sesim bile çıkmadı hep kaygılandım hep kayıptan korktum.

38+1 de kendi isteğim ile sezaryen oldum normal doğumda risk olur bebeğe zararımız olmasın diye.

6 gündür hiç uyumuyorum, zaten oturak uyumaya çalışıyormuşum ağrılarım var. Ama doğum ağrı vs değil benim derdim… ben yetecek miyiz kaygısı yaşıyorum.

Mesela annem 18 yaşında doğurmuş beni o zamanlarda 2 saatte emzirmek nerdeee göğüslerimiz yara olurdu ilaçları silmek gerekirdi az daha kalsın geçsin yaram diye bakardık diyor.
Şimdi ben yaşım büyük olduğu için istedgii kadar canım acısın çocuğum buna maruz kalamaz emzir diyorum hemen kendime. Bu sefer eski çocuklara çok üzülüyorum

bugün sağlık ocağında topuk kanı alındı gelirken ağladı evde emzir çok sıcak diye önerdi eşim ilk önce mantıklı geldi ama eve gelinde öldum kalp ağrısından çocuğumu aç bıraktım nasıl anneyim diye. Bütün gün kafama taktım

Örneklerim ne kadar hislerimi açıkladı bilemiyorum ama üretemeyeceğim düşünüp endişe ediyorum. Uyursam ağlarsa duyamam, elim yanlışlıkla göbek bağına çarparsa canı yanar, kustugunu fark etmezsem çocuğuma bir şey olur, emzirirken burnu kapanıp ya bir şey olursa gibi

Hepiniz mi böyleydiniz? Yetememe hissiniz oldu mu halen var mı? Bu bitecek mi dostlar?

(örnek eklemek gerekirse, annemle kardeşim görüntülü görüşürken annem bebeğimi gösteriyor odum kopuyor telefon suratına düşerse diyip kuruluyorum.
Ya da kırkım çıkana kadar kimse gelsin gitsin istemiyorum bizede mi diyenler oluyor cildiriyorum tabii ki size de çok öfkeleniyorum artık)
Net cok kaygılısiniz bence by hep vardi sizde bende hamileyim muhtemelen bende cok kaygılı bir anne olucam ve hep üstüne düşücem

Sizde kendimi gördüm. Çocuk istemiyordum, eşim istediği için hamile kaldım. Hamileliğim çok zor geçti, hayatımda duymadığım tuhaf rahatsızlıklar yaşadım, yemek yemem neredeyse son zamanlara kadar mümkün değildi. Miyomlarım vardı ve doktorum bu çocuğun bu miyomlar arasında büyüyüp doğması mucize dedi bana sezaryen ve miyom ameliyatı sonrası. Hamileliği kabullenmem 2 ayımı aldı, hep ağlıyordum ben ne yaptım diye ve son haftaya kadar çalıştım. Dinlenme, iyileşme fırsatım olmadı. Hamileyken bir süre sonra baktım ki kolumu çarpsam acaba bebeğimin canı acır mı diye düşünmeye başladım. En ufak bir ters harekette bile korkuya kapılıp doktora soruyordum. Bebeğim sağlıklı doğdu, ama sonrasında da ben bu bebeği istemedim zamanında ya beni bırakırsa, sevmezse vs o kadar kötü düşüncelerim oldu ki psikolojik destek aldım. Şu an bebeğim 1 yaşına girmek üzere. Ben çalışmak zorunda sayılırım, malum ekonomi. Ama bebeğimi yabancı birine emanet edemedim ve annem bakıyor şu an. Benim korkularım geçti mi, geçmedi, azaldı sadece ve başka bir şeye evrildi. 39 yaşındayım, ya ben kızımın evliliğini göremeden torunumu sevemeden ölüp onu yapayalnız bırakırsam diye düşünmekten kafayı yiyecek gibi oluyorum bazen. Kendi kendimi telkin ediyorum, bebeğimle güzel vakit geçirmeye, ihtiyaçlarını maksimum düzeyde karşılamaya ve kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olarak yetiştirmeye bakıyorum artık. Ama o sizi seçtiyse vardır bir bildiği :D Mümkün olduğunca endişelerinizi azaltın, onu bol bol öpün sarın. Onun sevgisi kadar iyileştirici hiç bir şey yok.

Allah bağışlasın sağlıkla inşallah.

Bu kaygılar geçmeyecek büyüsede , çünkü siz artık bir annesiniz.

Oğlum 24 yaşında yurtdışında eğitim görüyor .

Genç bir birey düşünün .

Her sabah bana whatsapptan günaydın yazana kadar endişe içindeyim.

Büyüdükçe endişe repertuarınız değişecek.

Evlensede çoluk çocuğa karışsada endişeye devam

Anne = çocuk için endişe

Sağlıkla kalın. Güzel anılar biriktirmeye bakın.

Bana kalırsa ne şu zamanda ne de geçmişte çocuk sahibi olmak istemenin mantıklı hiçbir yanı yok. Dünya nüfusu zaten yeterince kalabalık

Kızım 2 yaşında. Bu ülkede onu nasıl bir gelecek bekliyor bilemiyorum. Daha yeni Afrikadan ithal yeni mültecilerimiz geliyormuş hayırlı uğurlu olsun inşallah

Suriyeliler beşer onar ürerken bizlerin doğum oranı 1 e düşmüş durumda. Hiçbir zaman bu kadar az olmamış. Eşim ısrarla istemese çocuk yapmazdım. Dünya ne şimdi ne de başka bir zaman iyi bir yer olmadı olmayacak da

Yaşadıklarınız normal ama giderek azalması lazım. Endişeler artıp artık sizi çok rahatsız ederse destek alabilirsiniz.

Annelik bir delilik hali. Gece üstünü açtı mı, okulda düştü mü, biri canını sıktı mı vs... Bir sürü kaygı ve endişeyi yönetmeye alışıyorsunuz.

Hamile iken sorunlu geçmişti, oğlum da tüp bebek. Pimpirikli anneyim. Milleti teftiş ediyordum. Eve girip el yıkamayanlarla kavga ettim. Küsen küstü... Halen eşimin teyzesi ile görüşmem😁... Neyse öyle böyle derken zaman geçiyor, büyüyorlar. Anı yaşayın. İyice kötü olursanız, psikiyatristten destek almaktan çekinmeyin.

Merhaba dostlar,
Evliliğimizin ilk zamanları asla çocuk düşünmüyordum. Bir birey yetiştirmek için gerekli donanıma sahip miyiz diye çok düşünüyordum.
Çok sordum çocuk yapın diyen insanlara, neden çocuk sahibi olalım siz oldunuz ne değişti nasıl karar verdiniz diye ama tatmin edici bir yanıt sadece eşimden geldi bizim gibi iyi insan olmaya çalışan insanlar çocuk yapmalı ki dünya iyi bir yer olsun dedi. Sonradan karar verdim.

Sonra yıllarca çabaladım defalarca tedaviler vs. Üstelik hiç bir sağlık sıkıntısı yoktu ama olmadı.

Derken tüp bebek ile hamile kaldım. Düşük riski kanamalar ikizlerden birini kaybetme derken gebelikte de çok çektim ama asla sesim bile çıkmadı hep kaygılandım hep kayıptan korktum.

38+1 de kendi isteğim ile sezaryen oldum normal doğumda risk olur bebeğe zararımız olmasın diye.

6 gündür hiç uyumuyorum, zaten oturak uyumaya çalışıyormuşum ağrılarım var. Ama doğum ağrı vs değil benim derdim… ben yetecek miyiz kaygısı yaşıyorum.

Mesela annem 18 yaşında doğurmuş beni o zamanlarda 2 saatte emzirmek nerdeee göğüslerimiz yara olurdu ilaçları silmek gerekirdi az daha kalsın geçsin yaram diye bakardık diyor.
Şimdi ben yaşım büyük olduğu için istedgii kadar canım acısın çocuğum buna maruz kalamaz emzir diyorum hemen kendime. Bu sefer eski çocuklara çok üzülüyorum

bugün sağlık ocağında topuk kanı alındı gelirken ağladı evde emzir çok sıcak diye önerdi eşim ilk önce mantıklı geldi ama eve gelinde öldum kalp ağrısından çocuğumu aç bıraktım nasıl anneyim diye. Bütün gün kafama taktım

Örneklerim ne kadar hislerimi açıkladı bilemiyorum ama üretemeyeceğim düşünüp endişe ediyorum. Uyursam ağlarsa duyamam, elim yanlışlıkla göbek bağına çarparsa canı yanar, kustugunu fark etmezsem çocuğuma bir şey olur, emzirirken burnu kapanıp ya bir şey olursa gibi

Hepiniz mi böyleydiniz? Yetememe hissiniz oldu mu halen var mı? Bu bitecek mi dostlar?

(örnek eklemek gerekirse, annemle kardeşim görüntülü görüşürken annem bebeğimi gösteriyor odum kopuyor telefon suratına düşerse diyip kuruluyorum.
Ya da kırkım çıkana kadar kimse gelsin gitsin istemiyorum bizede mi diyenler oluyor cildiriyorum tabii ki size de çok öfkeleniyorum artık)
bende böyleydim ve eminim her anne de böyleydi tüm bu endişeleriniz çok normal daha yeni doğum yaptınız. ben de kusar da boğulur diye çok korkardım uyuyamazdım bebeğim uyurken bile. bunlar geçecek, hepsi geçici şeyler. anne olmak dünyanın en zor şeyi Allah yardımcınız olsun.

O kadar doğal ki. Çok yeni annesiniz ve lohusa dönemindesiniz. Yenidoğan bakımı da çok yıpratıcıdır.
İlk zamanlarımda ben daha da kötüydüm hatta. Sabaha kadar nöbet tutardık. En ufak şeyde yapamıyorum yapamayacağım derdim. Sürekli ne zaman daha kolay olacak, asla geçmeyecek mi derdim. Sanki zaman durmuş gibiydi ve hiç büyümeyecek gibi gelirdi.
Ama zamanla yeni düzene alışıyorsunuz. Yapabildiğinizi görüyorsunuz.
ilk bir iki sene sonunda düzen oturmuş siz alışmış oluyorsunuz.
Tabii ki sorumluluklar endişeler bitmiyor ama siz daha iyi hissediyorsunuz. Geçiyor.

Kuzucuğunuzu sağlıkla büyütün. Yaşadıklarınız çok normal.

Siz yinede elinizden geldiğince soğuk kanlı olun. Etrafınıza değil bebeğinize odaklanın 3 aydan sonra inşallah ikinizde daha rahatlayacaksınız..

Çok normal geldi yaşadıklarınız. Ben gümüş kapak kullanın demeye geldim :) aylarca taktım ve hiç yaraya dönmedi. Arada hassasiyet olsa da geçirdi, hemen toparladı.

Merhaba dostlar,

Yalnız değilsin bende 2 ay oldu doğum yapalı. İlk haftalarda aç kalır diye ödüm patlıyordu ağladığında koşa koşa yanına gidiyodum ağladığı için kendimi suçluyodum lohusa psikolojisi gerçekten çok kötüymüş onu anladım. Alarm kuruyodum geceleri ağladığında duyamazsam diye. Biri kucağına aldığında burnu kapanır nefes alamaz diye yanından ayrılmıyodum geçer inşallah bu günlerimiz

Merhaba dostlar,

Hastaneden eve geldigimiz ilk gün daha 1 günlük bebeğim ağlarken nefessiz kalır gibi olmuştu daha doğrusu ben öyle sanmıştım da kriz geçirmiştim bebeğime bir şey oldu diye. beni zor sakinlestirmişti annemler eşim falan. O kadar korkmuştum ki anlatamam. Hep nasıl büyüyecek bebeğim hep böyle korkarak mı yaşayacağım yoksa diye düşündüm lohusalığımda.bu his hafifliyor ama asla geçmiyor.annelik ömür boyu sırtında taşıyacağınız bir vicdan meselesidir. Daha anne karnında olduğunu öğrendiğinizde başlıyor bu duygu.

Ben bebeğimi kucağıma aldığımda ya elimden kayıp düşerse şimdi diye kafamda kuruyordum. Bununla ilgili yabancı bir anne reels çekmişti hatta çok gülmüştüm. Sıklıkla görülen bir durum ve zamanla azalıyor.
Biz anneyiz sadece, mükemmel değiliz. Tek sahip olduğumuz koşulsuz sevme gücümüz. Bebek de bunu istiyor zaten emin olun. Onu her zaman seveceğinizi bilmesi yeterli.
Bir psikolog tamamen travmasız yetişen bir insan olmanın da sıkıntı olduğunu anlatmıştı. Önemli olan bebeğe sıkıntılarla nasıl başedeceğini öğretmek, özgüvenli yetiştirmek, koşulsuz sevgi sunmak.
Kalbinizi ferah tutun.Bebeğiniz için en iyisi sizsiniz.
Eski dönemle de kıyaslamayın. Biz çocuğun duygusu olduğunu bile bilmeyen ebeveynlerle büyüdük. Annemi babamı çok severim ancak bilinçli değillerdi. Küçükken misafir gelirdi o sırada ben aç beklerdim mesela.

Hepimiz böyleydik annelik eşittir anksiyete zaten daha çok yeni zamanla azalacak ama 2000 lerden sonra doğum yapanlar böyle öncesi saldım çayıra mevlam kayira büyütmüş şu an çocuk odaklı bir aile sistemi var
Öncesi de normal değilmiş,şimdiki de pek normal değil.Biz millet olarak ortayı bulamıyoruz galiba.

Şimdilerde de hayatın kendi etrafında döndüğünü sanan bencil, doyumsuz,istediğini elde edemediğinde dünyayı yakabilecek olan elde ettiğinde de mutlu olamayan bireyler yetiştiriyoruz maalesef.
Konu sahibi siz de kendi ruhsal sağlığınız için her şeyin ortasını bulmaya çalışın,çok kafaya takmayın.Emin olun çok hızlı büyüyecekler.Boşuna o kadar endişelenmişim diyeceksin.

Siz bunları yazdığınızda daha doğum yapalı 6 gün olmuş. Hormonlar şelale.
Ben doğumdan sonraki ilk zamanlarda babam niye yeğenlerini daha çok seviyordu diye ağlamıştım (30 yol önceki mevzuu) bi de eşim ıspnak yemeğinin yanına sarımsaklı yoğurt istedi diye ağlamıştım. Çok normal yani. Şimdi bebiş biraz ele avuca gelsin siz ona o size ve dünyaya alışsın daha iyi olacak. Ama o yetememe duygusu hiç geçmiyor, azalıyor sadece. (40 gün kimse gelmesin bunu kırmadan şöyle ifade edeyim debilirisniz: biz de sizi görmeyi çok istiyoruz, kırkınız bi çıksın miniğimiz dünyaya azıcık alışsın, sonra mutlaka bekliyoru)

Konuyla alakalı mı alakasız mı bilmiyorum ama kızımı 2,5 sene sabahlara kadar emzirdim, uyku yüzü görmedim. Şimdi diyor ki sen her şeye hayır diyorsun, keşke başka annem olsaydı 🤔

Allah kolaylık versin hepimize. Sağ olan büyüyor gerçekten. Siz elinizden geleni yapın. Eksik kalmamak mümkün değil. Neye göre, kime göre eksik gerçi. Kendinizi iyi tutmak da çok önemli. Mutlu anne, mutlu bebek.

Ben yazsam aynısı olurdu . Hiç unutamıyorum doğumun işte dördüncü gunu . Kızımı yatağa yatırdılar . Yatağın ortasında cücük gibi kaldı . Oturdum ağladım ben bu çocuğu nasıl büyüyecegim diye şimdi 21 aylık biz eşimle uzunuz şimdi üç yaş kiyafetleri giyiyor 🤣 goguslerin için muhakak krem kullan ve bol bol hava almasına izin ver . Mümkün olduğunca açık olsun . Goguslerin emilmeye bir ay içinde alışıyor ve bir daha yara olmuyor.

Back