• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden bir evliliği düzgün yürütmek bu kadar zor

Naznazli672

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
147
44
13
34
Az önce yine kavga ettik bi önceki konumu bilmeyen arkadaşlar için kısaca bahsedeyim ütü yüzünden eşimle problem yaşadık çok ağır konuştu bana çok kırıldım neyse küsüz iki gündür ayrı odalarda oturuyoruz akşam gittim yanına yemek yiycen mi dedim cevap vermedi üsteleyince de eve gelirken arabada sözümü kestin konuşturmadın falan dedi bende sitem ettim şöyle yaptın böyle yaptın diye sonra anlattıklarımın yalan olduğunu idda etti kolumdan tutup odanın dışına koydu ben de diğer odaya gectim gelip yanıma eti yemiyceksen dolaba koy dedi ben de oiğrenç sesini duymak istemiyorum konuşma benle dedim bu lafın üstüne delirdi paşamız nasıl bir erkeğe bunu dermişim tutup kolumdan git bu evden dedi bende sen git burası benim evim dedim istiyorsan git boşan dedim neyse o da gitmiyorum benim evim burası dedi puff anlatırken bile deli oluyorum neyse ben de bundan sonra tıpkı dediğin gibi bekar hayatı yaşayıp ayrı takılırız dedim sinir küpüne dönüp öyle birsey demedim şe..siz bir yalancısın dedi ki yalancı falan degilim sadece onun hafızası çok iyi bir kelie eksik yada fazla olunca yalancılıkla suçlanıyorum

Ikinizde evlilik caginiza gelmeden evlenmissiniz bu ne hareketler. Kavganin da bi adabi var o igrenc ses lafi bana edilseydi neler yapardim tahmin bile edemiyorum. Olgun davranislar degil bunlar.
Duzenleme: igrenc sese kadar okuyup biraktim gerisini okumadim gerek duymadim

Sen gidiyon o altta kalmamis.
Bu sefer o gelmis sen altta kalmamisin.
Boyle oldugu surece bi evden kavga hic eksik.olmuyor.
O konuyu demin okudum yorum yapmadim ama dusuncem.keske baska bisey ver dedigin de ya verseydin ya da kendin alabilirsin deseydin.buralara gelmezdi.
Adam bunu utule bunu giycem dememiski sinirlenesin canim baska bisey verirmisin demis.
Su durumdan sonra biraz sakin kalmaya bakin sen ona o sana telafisi olmayacak laflar etmeyin

Neden mi?

Farklı ailelerde, farklı alışkanlıklarla, farklı huyları olan ama hiçbir kan bağları olmayan iki insan hayatın her alanında

biz olmaya çalışıyor.Bundan daha zor ne olabilir ki?

Çok zor biz olmak ama başarabilenler için de bir o kadar güzel.

Saçma sapan bir sebepten nereye varmış ya cidden zaten doluyum size söylüyorum, bu saçma sapan sebeplerden çıkardığınız hır gür insanları rahatsız ediyor. 2 yan komşum da böyle her gün her gün artık bıktım, kadın en son neden çok paran olsun diye adama ana avrat düz gidiyordu? Cidden ben bıktım yemin ederim bunaldım! Şu an oturuyorum salonda ve kadın dır dır dır, önceden hatayı adamda buluyordum ama nasıl fena ya durmuyor durmuyor. Adama bir küfürler duysanız şok olursunuz!
Basit sebepler yüzünden değer mi bu kadar hakarete küfüre?
Size hatalısınız demiyorum ama oturup konuşmak insanca anlaşmak çok mu zor? Kendinizi düşünmüyorsanız komşularınızı düşünün lütfen!

okurken iki sevgilinin kavgasi gibi geldi ve tebessüm ettim kusura bakmayin:)
öncelikle siz biraz sert cikislisiniz.tamm aşkım canım felan diyorsunuz ama adam ters birsey deyince direk canın çıksın diyorsunuz bu seferde..
biraz sakin.artik evlisiniz ve evlilik çok büyük bir sabır işidir bir yerde..
eşinize gelince oda sizin gibi sert çıkışlı.ani tepki veriyor kırıyor sonra toparlayamiyor.
unutma meselesine gelince erkekler işlerine geleni hatırlar..
nacizane tavsiyem biraz ılımlı olun.direk parlayip ses yükseltmek yerine kibarca anlatin derdinizi.olmadı susun.ama bagirmayin.
umarım en kısa sürede ortak bir noktada buluşur huzurlu sakin ve mutlu bir evlilik hayati yasarsiniz..

Uyumun sağlanması için zaman gerekiyor. 20 30 yıl birbirinden habersiz yaşayan insanlar bir araya gelip birlikte hayat sürmeye çalışıyor kolay değil bu. Huyunu suyunu öğrenmek, alışmak zaman alan şeyler. Bu süreçte olması gereken şeyse, sabır ve sevgi. Ben hep sonsuz aşkın olmadığına tahammül ve sevginin bir ömrü tamamlayabileceğine inanıyorum.
Sabah ki konunuzu gördüm. 5 dk o tişörtü ütüleyip verseydiniz kavga etmek yerine işe geç kalan eşinize destek olmuş olurdunuz.
Bende sevgilimle bir konudan tartıştım geçen. 2 gün konuşmadık. Arkadaşıma durumu anlattığımda benim haksız olduğum ortadaydı ama ben kendimi haklı görüyordum üstüne. Sevgilime adım attım o da bana daha ılımlı yaklaştı ve çözdük. Küçük şeyleri kafamızda çok büyütüyoruz biz kadınlar. Özellikle ben çalışıyorum diyip ev işlerini kahır gibi görenler eşlerini de mutsuz ediyor kendini de. Bir taraf daha ılımlı olursa karşı tarafta ona göre uyum sağlıyor.

Uyumun sağlanması için zaman gerekiyor. 20 30 yıl birbirinden habersiz yaşayan insanlar bir araya gelip birlikte hayat sürmeye çalışıyor kolay değil bu. Huyunu suyunu öğrenmek, alışmak zaman alan şeyler. Bu süreçte olması gereken şeyse, sabır ve sevgi. Ben hep sonsuz aşkın olmadığına tahammül ve sevginin bir ömrü tamamlayabileceğine inanıyorum.
Sabah ki konunuzu gördüm. 5 dk o tişörtü ütüleyip verseydiniz kavga etmek yerine işe geç kalan eşinize destek olmuş olurdunuz.
Bende sevgilimle bir konudan tartıştım geçen. 2 gün konuşmadık. Arkadaşıma durumu anlattığımda benim haksız olduğum ortadaydı ama ben kendimi haklı görüyordum üstüne. Sevgilime adım attım o da bana daha ılımlı yaklaştı ve çözdük. Küçük şeyleri kafamızda çok büyütüyoruz biz kadınlar. Özellikle ben çalışıyorum diyip ev işlerini kahır gibi görenler eşlerini de mutsuz ediyor kendini de. Bir taraf daha ılımlı olursa karşı tarafta ona göre uyum sağlıyor.
Ama genelde ben ılımlı olunca benim başımın üstüne çıkıyor gibi geliyor biraz da güç savaşı var evliliğimizde

Saçma bir konudan 2 gündür küsmüşsünüz ne gerek var en ufak birseyde cirkeflesmeye sizde gidip bilerek yemek yiyecekmisin diye sataşmışsınız o da yemeği dolaba koy diye sataşmış velhasıl kelam gerek yok sabırlı olun bazen sinirli bir anda insanın normalde soylemeyecegi şeyler çıkıyor ağızdan önemli olan karşılıklı bunu yapmamak ne kadarlik evlisiniz bilmem ama kocanız birşey derken bir sefer susmayi deneyin o susunca siz hissettiklerinizi söyleyin bu sefer o sessiz kalacaktır birlikte yaşamak çok.zor o yüzden öncelikle sabır diliyorum size

birbirinize ne kadar saygısızca konuşmuşsunuz
bazen susmasını bilmek lazım
susmak erdemdir
gercekten bu laflardan sonra nasıl yüz yüze bakılıyor şaşırıyorum

Saçma sapan bir sebepten nereye varmış ya cidden zaten doluyum size söylüyorum, bu saçma sapan sebeplerden çıkardığınız hır gür insanları rahatsız ediyor. 2 yan komşum da böyle her gün her gün artık bıktım, kadın en son neden çok paran olsun diye adama ana avrat düz gidiyordu? Cidden ben bıktım yemin ederim bunaldım! Şu an oturuyorum salonda ve kadın dır dır dır, önceden hatayı adamda buluyordum ama nasıl fena ya durmuyor durmuyor. Adama bir küfürler duysanız şok olursunuz!
Basit sebepler yüzünden değer mi bu kadar hakarete küfüre?
Size hatalısınız demiyorum ama oturup konuşmak insanca anlaşmak çok mu zor? Kendinizi düşünmüyorsanız komşularınızı düşünün lütfen!

Konu sahibi bile bu kadar asabi görünmüyordu. :KK53: Ama haklısınız allah yardımcınız olsun bence kapıya gidip şikayet edin bıktık sesinizden boşanın da kurtulalım deyin yani. :KK45:

birbirinize ne kadar saygısızca konuşmuşsunuz
bazen susmasını bilmek lazım
susmak erdemdir
gercekten bu laflardan sonra nasıl yüz yüze bakılıyor şaşırıyorum
Sanırım son konumda ben eşimle olan bir tartışmamdan bahsetmiştim. Biz saygı sınırını aşmışız sanıyordum ama asla bu kadar çirkefleşmemiştik bizim kavga çok masummuş meğer ya. :olamaz:

Ama genelde ben ılımlı olunca benim başımın üstüne çıkıyor gibi geliyor biraz da güç savaşı var evliliğimizde
Ama neden? Siz bu adamı sevmişsiniz, seninle bir ömür geçirebilirim demişsiniz. Yani evlenmişsiniz. Evliliğin gerektirdiği sorumlulukları bilmeden mi evlendiniz? Eşinizle ev işlerini konuşup insani biçimde karara bağlamak yerine neden hakaret edip kışkırtıyorsunuz? Siz ederseniz o da size eder. Sevip evlendiğiniz adamı kırmak, üzmek ve sonucunda kendinizi de üzmek daha mı iyi oluyor bu şekilde? Kusura bakmayın ama ben sizi haksız buldum gerçekten. Ya insanca konuşun ya susun ama bağırıp hakaret etmeyin eşinize. Bir şeyler tükendikten sonra düzeltemezsiniz. Kaybedince anlarsınız. Evlilik güç savaşı değil, biz olmak demektir. Her şeye eve diyen erkeğe de kadına da saygı duymuyorum. Bireysel fikirlerinize ve beklentilerinize saygılı şekilde çözüm sunun. İyi akşamlar dilerim, umarım gönlünü alabilirsiniz eşinizin.

Ama neden? Siz bu adamı sevmişsiniz, seninle bir ömür geçirebilirim demişsiniz. Yani evlenmişsiniz. Evliliğin gerektirdiği sorumlulukları bilmeden mi evlendiniz? Eşinizle ev işlerini konuşup insani biçimde karara bağlamak yerine neden hakaret edip kışkırtıyorsunuz? Siz ederseniz o da size eder. Sevip evlendiğiniz adamı kırmak, üzmek ve sonucunda kendinizi de üzmek daha mı iyi oluyor bu şekilde? Kusura bakmayın ama ben sizi haksız buldum gerçekten. Ya insanca konuşun ya susun ama bağırıp hakaret etmeyin eşinize. Bir şeyler tükendikten sonra düzeltemezsiniz. Kaybedince anlarsınız. Evlilik güç savaşı değil, biz olmak demektir. Her şeye eve diyen erkeğe de kadına da saygı duymuyorum. Bireysel fikirlerinize ve beklentilerinize saygılı şekilde çözüm sunun. İyi akşamlar dilerim, umarım gönlünü alabilirsiniz eşinizin.
Ben onun benim gönlümü almasını bekliyorum hatalı olan o bence yazdıklarımı tam okumadınız mı ben konuşurken tutup beni odadan çıkardı çok aşağılanmış hissettim kendimi ardından yanıma gelince bende onu aşağılamak için iğrenç sesini duymak istemiyorum dedim

Ben onun benim gönlümü almasını bekliyorum hatalı olan o bence yazdıklarımı tam okumadınız mı ben konuşurken tutup beni odadan çıkardı çok aşağılanmış hissettim kendimi ardından yanıma gelince bende onu aşağılamak için iğrenç sesini duymak istemiyorum dedim

Bak yine dayanamadım kopamadım konudan. Zaten hata tek taraflı değil ki. Eşinizin de davranışları normal değil evden atmaya kalkışmış falan. Önceki konularınızı bilmiyorum ama hatalar tek taraflı değil gibi görünüyor ikiniz de birbirinizin hatasına hatayla karşılık veriyorsunuz. Bu bir olur iki olur sonra fena patlak verir şiddete dönüşür. Anlaşamayacağınız bir insanla neden evleniyorsunuz ki? Keşke daha iyi tanısaymışsınız birbirinizi. Bence gönül alınacak bir tarafı kalmamış olayın. Ben şimdiye o evi terk etmiştim.

Bak yine dayanamadım kopamadım konudan. Zaten hata tek taraflı değil ki. Eşinizin de davranışları normal değil evden atmaya kalkışmış falan. Önceki konularınızı bilmiyorum ama hatalar tek taraflı değil gibi görünüyor ikiniz de birbirinizin hatasına hatayla karşılık veriyorsunuz. Bu bir olur iki olur sonra fena patlak verir şiddete dönüşür. Anlaşamayacağınız bir insanla neden evleniyorsunuz ki? Keşke daha iyi tanısaymışsınız birbirinizi. Bence gönül alınacak bir tarafı kalmamış olayın. Ben şimdiye o evi terk etmiştim.

biraz önce diğer konunuzu okumuştum orada sizi hatalı görmüştüm k.bakmayın . şuanda oda hatalı fakat siz çok alevlendirici konuşuyorsunuz bunu kabul etseniz iyi olur bence . Hiç durmadan adamın üzerine giden sizsiniz cevap vermediyse arkanızı dönün gidin yani ne hali varsa görsün zorla değil ya :eek: erkekler der ya hani vıdı vıdıcı kadın diye bence siz öylesiniz

Back