• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden 1 gnde adetim bitiyor...

adilemir

"Yaz gelsin tatile çıkalım"
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2009
34.325
39.775
1.123
son 2 aydır 1 günde olup bıtıyor..zaten eskıden uzun uzadıya sürmezdı...ama 2 aydır..1 gude 1,5 gunde bıtıverıyor...deneyımı olanlar paylaşabılırmı acaba...bır doktora gorunmeye gerek varmı ki...

Cnm hamıle olabılırsın bı test yap bence
menapoz da olabılır ama yaŞın kaÇ

bence doktora git ben 3.gün bitiyo die menepozdan korktum gitmiştim hemen anormal değil 28günde bir düzenli oluyosan bişe yok demişti kan tahlili falan yaptırmıştım kandeğerrleri iyi çıkmıştı menepoza girmen imkansız bu değerlerle demişti hiç bekleme hamilede olabilirsin ama sen genede git doktora tahlillerini yaptır

benim de 2-3 gün o da inanılmaz az oluyordu. doktora gittiğimde az olması önemli değil önemli olan düzenli olup olmadığı demişti. hatta ben de menapoza mı girdim diye şüphelenmiştim. daha o zamanlarda çocuk da yapmamıştım. şimdi çocuğum 3 yaşında ben hala çok az oluyorum. ama kafama da takmıyorum artık.

çok garıp ya ama bu kadar kısa sürmesı normal mi? 3-10 gün arası olması normal olarak değerlendırılıyor dıye bılıyorum...

bizimde komşumuzda vardı aynı şikayet adeti bi günde bitiyomuş kadın menapoza girdiğini zantenti ve doktora gittiğinde doktor ona hamilesin demiş ve kadın şok geçirdi yani ilk aylarında kabullenmesi çok zor olmuştu.çünkü 18 yaşında bi kızı 16 yaşındada oğlu vardı utançından 9 ay dışarı bile çıkmadı ama şimdi 2 aylık oğlu var ve çook tatlı

Son düzenleme:
selam kızlar...öncelıkle bana cevap yazacagınızı sanmıyordum...ama çok kışinin deneyımı varmıs...
adetım normalde 3 gun surerdı...normalmıs...28 gunde 1 olurum adet...fakat 2 aydır 1 gunde bıtıyor...ılk ay onemsemedım....ama göguslerımde çok şişmişti...anormal...dedım galıba hamıleyım...şişlik 15 gun surdu....adetımede 10 gun vardı...ben hastahanede gebelık testı yaptırdım...hgb beta...
negatıf çıktı...hamıle degılmısım...adet olmama 1 gun kala göğüslerımdekı şiş indi...oh dedım...başka bır rahatsızlık olmasından korkmustum çunku...
ve bu ay yıne adet oldum.. 1 gunde oldu bıttı...taş çatlasın uzatmalarla 1,5 gun....
menopoz aklıma geldı tabı...hamıle degıldım sonucta...bırde buraya yazayım dedım...kız kardesım doktora gıdecek 10 gun sonra ..ben senın için bır sorayım dedi...doktorlarda muayene etmeden bırsey soyleyemez tabi...ama ben yınede sor dedım...
menopoza gırmek ıstemıyorum yaşim genç...
32 yasımdayım...1 oğlum var 3 yasında ellerınızden öper opuyorumnanaktan
1 kez kurtaj oldum gecen yıl...antıdepresan kullanmıstım 2 yıl..tam bırakmak uzereyken hamıle oldugumu ogrenmıstım...mecburen aldırdık...keske kullanmak zorunda olmasaydım tabı...
bılmıyorum...ınsallah menopoz degıldır...
bırdaha kı ayı beklıycem...yıne 1 gun olursa adet...o zaman doktora gıderım...
herkese tesekkur ederım...

geçmiş olsun canım.umarım menapoz degildir...sana sogan suyu içmeni öneririm canım.adetini düzene koyar menapozun eşiginden bile döndürüyormuş sogan suyu..gerekli bilgiyi ibrahim saracoglunun sitesinde bulabilirsin..

teşekkur edrım...inşallah menopoz degılımdır... kafamçokkarıştı
soğan suyunu arastırcam saol...

Benimde adatim eskiden yoğun gün olarak 2 gün olur sonra damla damla devam ederdi.Şimdi ise toplam 3 günde yoğunu,damlası bitiyor hepsi.Bende doktoruma yara tedavisi için gidip gelirken sormuştum.Yaradan kaynaklanabileceğini söyledi.Arkadaşlarında sylediği gibi önemli olan düzenli olabilmekmiş.

benimde geçen ay bi gün sürdü hatta sadece 1 gece sürdü bile diyebilirimakannehir
bu ay nasıl olucak bakalım bu ayda öyle olursa ben ne yapsam ki:1ninca:

evet arkadaslar önemlı olan hep aynı zamanda adet olmakmıs...ama mıktarının çok azalması dusundurucu...
bır ay daha beklıycem bende...sonra hormon testımı ne yapaccak bılenıyorum doktor...dokltora gıdecegım...

1 gece mi?Ara kanama olmasın.Kist yok demi?

yok canım bende başta ara kanama flndır diye düşündüm ama daha sonradan adet olmadım yani o adetimdi
üstelikte adet olmam gereken tarihten 5 gün önce geldi
hımm yani 25 günde adet oldum
kist fln hiç bir jinekolojik rahatsızlığım yok çok şükür
geçen ay antidepresan kullanmaya başladım acaba onun bu işle bi ilgisi var mı diye düşünüyorumCADIARZU

üstelik bide olurda gelir diye 1 hafta boyunca pedle gezmeye devam etmem de cabasıkaydirigubbakcemile3

yok canım bende başta ara kanama flndır diye düşündüm ama daha sonradan adet olmadım yani o adetimdi
üstelikte adet olmam gereken tarihten 5 gün önce geldi
hımm yani 25 günde adet oldum
kist fln hiç bir jinekolojik rahatsızlığım yok çok şükür
geçen ay antidepresan kullanmaya başladım acaba onun bu işle bi ilgisi var mı diye düşünüyorumCADIARZU

üstelik bide olurda gelir diye 1 hafta boyunca pedle gezmeye devam etmem de cabasıkaydirigubbakcemile3

Antidepresanlar arkadaşımda adetin kesilmesine yol açmıştı.Offf bişey yokken pedle gezmek rahatsız edici bir durum olsa gerek.

ya bezen bende oyle pedle gezerım...ha oldu ha olacak derken rezıl olmayayım dıye...
ben 2 yıl antıdepresan kullandım...adette bır duzensızlık olmamıstı...ama yan etkılerı arasında olabılır...
sadece yuksekokulda yurtta çıkan yemeklerden yedıgımde 15 gunde 1 adet olmustum...yemeklere şap attıuklarını soyluyordu yurtta kalanlar...soylentımıydı bılmıyorum ama yurttan yemek yemeyı bırakınca adetım duzellmıstı...

Back