ne zaman?

demek 1 ay daha sabredicez ee napalım çoğu gitti az kaldı o zaman..benimkide kucağımda oturmayı seviyo koltuğa yasladığımda basıyo çığlığı büyüyene kadar çok yorucaklar bizi anlaşılan...

Altunhancım bende senin dediğini çok merak ediyordum netten araştırdım fiziksel kemik bakımından bir bbebek ne kadae güçlü olursa olsun 7 aydan önce desteksiz oturmaları imkansızmış hayatım 1 ay daha sabııırla beklememiz gerekiyor anlaşılan:sinifsinif: benim fındık kurduda koltuğun köşesine yastıklarla otutturuyorum 5 dakka sonra kaykılıp gidiyor:roflol:
Yaa bende size bişey sorcam kızlar bizimki otururken omurga kemiği bükülüyo gibi sanki öne eğiliyor gibi elime geliyor eşimde bazen kızıyor çocuğu zorlama vakti gelince oturcak zaten bir ömür boyu nasılsa diye ama oturmayı kucağımda falan çok seviyor hiç bir rahatsızlık duymuyor ayrıca oturduğunda çokta mutlu oluyor ben otutturmak için zorlamıyorumda kucağımda falan gayet huzurlu oturuyoralkisalkisalkis
Sizlerin bebişlerindede oturunca omurga kemiklerinde elinizle dokununca bilşey hissediliyormu arkadaşlar:ecrin_bebek:

O okudugun bilgi inanki dogru degil canim oyle guzel oturuyorlarki hem de saatlerce, tanidigim baska bebeklerde var 5 ayda desteksiz oturmaya baslayan

Bencede her bebeğin gelişimi farklı diş çıkartmanın desteksiz oturmanın, emeklemenin,yürümenin belli bir standart tarihi yok...o yüzdetelaşlanmayalım kızlar.benim kzımda 6 ay 27 günlük 2 haftadır desteksiz oturuyor. 2 gün öncede dişi çıktı.emekleme yok

benimki,de 6. ayını 5 eylülde doldurcak emekleme:yok gerigeri azıcık gidiyor ayakta onu tutmamı istiyor bide kucak ağlıyor yoksa desteksizde oturamıyor bende diyorum ay otursa ,emeklesede kucakta taşımaktan kurtulsam diye 9kg 700gr çünkü kendüsü poposunu kaldıramıyoki yoruluyo tembelmi ne???

canım ya bende bunları çok merak ediyorum.hatta emekleyen çocuklara imreniyorum bile diyebilirim.gerçi eminin benimki emekleyince yeter artık yerinde dur dicem ama yinede çok sevimli oluyolar.bence her anın tadını çıkar çünkü geçen zaman özleniyor.ben açıkçası kaanın ilk günlerini özledim.koyduğum gibi yatıyordu :) şimdi ne mümkün nerde ne şekilde buluyorum ::)))

canım benim kızımın da 7ayını bitirmesine 2 gün var ama sadece tek tarafına dönebiliyor şimdilik yani sırt üstünden yüz üstüne dönebiliyor tekrar sırt üstü dönemiyor
desteksiz oturamıyor hatta destekli bile sanki titriyormuş gb oluyor emeklem ve diş belirtisi de yok

ben de bugün eşime söyledim bu konuyu doktorumuza bunu soracağım

nery hayatım sende biraz nette yazan bilgilere bakarsan anlarsın canım zaten istisnalar kaideyi bozmaz .....

Altunhancım bende senin dediğini çok merak ediyordum netten araştırdım fiziksel kemik bakımından bir bbebek ne kadae güçlü olursa olsun 7 aydan önce desteksiz oturmaları imkansızmış hayatım 1 ay daha sabııırla beklememiz gerekiyor anlaşılan:sinifsinif: benim fındık kurduda koltuğun köşesine yastıklarla otutturuyorum 5 dakka sonra kaykılıp gidiyor:roflol:
Yaa bende size bişey sorcam kızlar bizimki otururken omurga kemiği bükülüyo gibi sanki öne eğiliyor gibi elime geliyor eşimde bazen kızıyor çocuğu zorlama vakti gelince oturcak zaten bir ömür boyu nasılsa diye ama oturmayı kucağımda falan çok seviyor hiç bir rahatsızlık duymuyor ayrıca oturduğunda çokta mutlu oluyor ben otutturmak için zorlamıyorumda kucağımda falan gayet huzurlu oturuyoralkisalkisalkis
Sizlerin bebişlerindede oturunca omurga kemiklerinde elinizle dokununca bilşey hissediliyormu arkadaşlar:ecrin_bebek:

biizmki de 7. ayına girdikten sonra desteksiz oturmaya başladı, doğruluk payı olabilir, omurga kemiklerind enasıl bişye hissediliyor mu yanii, ben dikkat etmedima am şimdi dokundum elime bişey gelmedii:sinifsinif:

canım ya bende bunları çok merak ediyorum.hatta emekleyen çocuklara imreniyorum bile diyebilirim.gerçi eminin benimki emekleyince yeter artık yerinde dur dicem ama yinede çok sevimli oluyolar.bence her anın tadını çıkar çünkü geçen zaman özleniyor.ben açıkçası kaanın ilk günlerini özledim.koyduğum gibi yatıyordu :) şimdi ne mümkün nerde ne şekilde buluyorum ::)))

emeklemese ben de imreniridm amaaa, şimdi emekleyince eski sağa sola döndüğü günlerii aruyoruuzzz oofff off ne zormuş anne baba olmak 6. aydan sonra anladık ve 6. aya kadar 2. bebeğe ara vermeyiz hemen istiyoruz diyorduukk, şimdii en az 5 yıl diyoruz, fiziksel biyolojik anatomik şartlar imkan verse, hatta daha da uzun süre istemeyeceezz düşün yaniii durumumuzuu

bencede çok erken daha.hem her çocuk gelişimi çok farklı.benim veya başka birinin bebeğinin bu gelişimlerini erken yada geç diye kıyaslama arkadaşım.ama herşeyden önemlisi elinizden geldiği kadar bebeğini yerde kendi haline bırakın arkadaşlar.ben her ağladığında alıyordum ama akıllandım.bebeğim son 1 haftadır ıkına sıkına hergün yeni bi hareket öğreniyor.

benimki 7 aylık oldu ne emekleme ne oturma hiç biri yok tembel teneke eller kollar çok hareketli sürekl çifte telli pozisyonunda çok heyecanlı hep fıldır fıldır gözler çok dikkatli ve konuşma çabasında kendince sürekli birşeyler anlatıyor.her bebeğin gelişimi farklı işte benimki fiziksel aktivite yönünden geride ama konuşma falanda iyi.canı sağolsun hepsi olur.

Benim kizim 9 aylikken yürüdü hic emeklemeden,
Oglum 10.5 aylikken asker gibi sürünmeye baslamisti ve 14 aylikken yürüdü.
Efemiz 6 ay 3 günlük ama tik yok bol bol yuvarlaniyoruz,arada popoyu havaya kaldirip ayaklarimizla itiyoruz ama burnumuz yere yapisik oldugundan kayamiyoruz.:roflol:
Umarim efe emeklerde icimde kalmaz.

galiba hemen büyüsün istiyorum :kedi:
ara sıra özellikle ağlarken anne diyo bende anne anne diyorum sonra tükürmeye başlıyo sıpa delikafadulden
şöyle bi ayaklansa gezse evde peşimde ne iyi olur..:asigim:

Ay yerim onun tüküren dillerini. :ecrin_bebek: Canım benimki ben otutturursam desteksiz oturmaya başladı. Ama yorulunca tık devriliyo. Artık 4 ayak üstünede kalkıyo. Ara ara da sürünüyo. Emeklemek yakında galiba. Bayrama kadar emeklemesi için kendimle yarışıyom. (Ne alakaysa.) Ama emeklemeyen bebek çabuk yürürmüş diye duydum. Emeklerken istediği yere gidiyo ya, gerek kalmıyo. Ondan sanırım.

ben de çok istiyorum emeklemesini,oturmasını ama yok ayaklarını yüzer gibi sürekli çırpıyo ama göbeği kaldıramıyor kilolu olsa canım yanmaz o da yok ama niyeyse yerden kalkmıyor o göbek :KK66: arkadaşların da dediği gibi her bebeğin gelişimi farklıymış benim oğlan da çok geveze olacak galiba hiç susmuyo 1,5 aydan beri heceliyor önce baba, dedeyle başladık şimdi mama,ebe,nene, bazen de anne diyo (tembel ya anne demesi zor geliyor herhalde) 6ya çıktı kelime hazinemiz tabi bilinçli değil sadece kendi kendine söyleniyor emeklediği günleri de göreceğiz inşallah

ege sürünerek her yere gidebiliyor tam emekleme değil ama geziniyor ve daha dişimiz yok destekle kısa bir süre oturabiliyor zamanla olacak gelişim her bebekte farklı

X