• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne zaman eskisi gibi olabilirim ?

aysemins

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2011
49
0
36
Ankara
Selam kızlar ben üniversite sınavına hazırlanıyorum bu sene. Ve eylulden beri 10 kilo almışım tam . Çünkü stres , düzensiz yemek yemek insanı mahvediyor.bi de üstüne annem babamın sürekli biseyler ye kizim da zihnin açılsın baskısı sonucu bu duruma geldim . Ama arık yaz geldi ve seneye inşallah üniversiteye başlıyorum.bu halde gitmek istemiyorum tabiki . Uzun zamandır spor yapmaya vakitayıramıyorum.ne yapicam ben böylev.hazirandan sonra sıkı bi diyete ve spora başlayım diyorum. Acaba sizin bi öneriniz var mi bu durumda neler yapmaliyim. Düzenimi bozmadan ac kalmadan yapabilecegim seyler varsa söyleyin cok bunaldim hem sinav stresi hem bu kadar kilo akmak ve verememe korkusu :44: ilgilenirseniz çok sevinirim teşekkürler şimdiden

canım ben diyetisyenim, kaç kilodan kaç kiloya çıktın , kaç ayda aldın ?, bildiğin bir hastalığın kullandığın ilaçların varmı?biraz daha bilgi verirsen yardımcı olabilirim :)

Gecen yaz 55 kiloydum simdi 65 oldum. Yok bildiğim kadariyla bi hastaligim düzenli olarak kullandığım ilaç da yok . 10 ayda 10 kilo :( cogu arkadasimda da bu ptoblem var yalniz ben degil

canım senin gibi danışanlarım çok oluyor haklısın .10 kiloyu 3 , 4 ay gibi bir sürede rahatlıkla sağlıklı bir şekilde verebilirsin.yazacağım önerileri uygulayabilirsin:)
hergün orta tempoda 45 dk düzenli yürüyüş yapılacak
günlük 2.5 lt su içilecek
günlük 2 kupa yeşil çay içilecek (biri yürüyüşe gitmeden önce)
tarçın kullanılacak (çaylara veya süte olabilir)
3 ana ,3 ara öğün yapılacak ( çok önemli öğün araları 3 saati geçmeyecek)
çaylar şekersiz içlecek
ekmekler kepek ,tam tahıllı,çavdar olarak değişimli kullanılacak
pilav ve makarna en fazla hafta 2 kez tüketilecek( 4-5 yemek kaşığından fazla olmayacak ve o öğünde ekmek tüketilmeyecek)
yukardaki durum hariç her öğünde 2 dilim ekmek tüketilecek(yoksa metabolizma yavaşlar)
yemekler az yağlı olacak(evdeki her kişi başina 1 tatlı kaşığı şeklinde)
tatlı olarakta haftada 1 defa 1 kase sütlü tatlı veya dondurma 1 ara öğün olarak tüketilebilir:46:
dışarıda bir öğün tüketilecekse tavuk şiş, ızgara gibi menüler yanında şekerli içecek olmadan (ayran olabilir) tercih edilecek.
BUNLAR GENEL ÖNERİLER DİKKAT ETTĞİN TAKTİRDE MUTLAKA SONUÇ ALIRSIN, AMA BİREBİR BİR DİYET UYGULAMAK İSTİYORSAN MUTLAKA BİR DİYETİSYENE GİTMELİ , KAN TAHLİLLERİN İNCELENİP, ÖLÇÜMLERİN YAPILARAK SANA ÖZGÜ BİR DİYET TEDAVİSİNE BAŞLANMALI

Genel olarak dikkat ettiğim şeyler bunlar yine de,ilgilendin için çok teşekkürler ablacım :) abla,dememde bi sakinca yoktur sanıyorum ?

canım senin gibi danışanlarım çok oluyor haklısın .10 kiloyu 3 , 4 ay gibi bir sürede rahatlıkla sağlıklı bir şekilde verebilirsin.yazacağım önerileri uygulayabilirsin:)
hergün orta tempoda 45 dk düzenli yürüyüş yapılacak
günlük 2.5 lt su içilecek
günlük 2 kupa yeşil çay içilecek (biri yürüyüşe gitmeden önce)
tarçın kullanılacak (çaylara veya süte olabilir)
3 ana ,3 ara öğün yapılacak ( çok önemli öğün araları 3 saati geçmeyecek)
çaylar şekersiz içlecek
ekmekler kepek ,tam tahıllı,çavdar olarak değişimli kullanılacak
pilav ve makarna en fazla hafta 2 kez tüketilecek( 4-5 yemek kaşığından fazla olmayacak ve o öğünde ekmek tüketilmeyecek)
yukardaki durum hariç her öğünde 2 dilim ekmek tüketilecek(yoksa metabolizma yavaşlar)
yemekler az yağlı olacak(evdeki her kişi başina 1 tatlı kaşığı şeklinde)
tatlı olarakta haftada 1 defa 1 kase sütlü tatlı veya dondurma 1 ara öğün olarak tüketilebilir:46:
dışarıda bir öğün tüketilecekse tavuk şiş, ızgara gibi menüler yanında şekerli içecek olmadan (ayran olabilir) tercih edilecek.
BUNLAR GENEL ÖNERİLER DİKKAT ETTĞİN TAKTİRDE MUTLAKA SONUÇ ALIRSIN, AMA BİREBİR BİR DİYET UYGULAMAK İSTİYORSAN MUTLAKA BİR DİYETİSYENE GİTMELİ , KAN TAHLİLLERİN İNCELENİP, ÖLÇÜMLERİN YAPILARAK SANA ÖZGÜ BİR DİYET TEDAVİSİNE BAŞLANMALI

çok yararlı tşk ederizz.........:46::46:

Back
X