Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Arkadaşlar merhaba. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama benim ilk çocuğum olduğu için tecrübeli annelerin yardımlarına ve bilgilerine ihtiyacım var çünkü çok üzülüyorum. Kızım bir hafta önce 6. ayını tamamladı ama hala dönemiyor. Hiç bir dönme çabası da yok ne yazık ki. Biraz tombiş bir bebek ve eğer biraz olsun uğraştığını görsem bende etraftan gelen yorumlar gibi tombiş olduğundan dönemiyor sanırım diyeceğim fakat hiç bir çaba görmüyorum bebeğimde. Acaba aranızda ya da yakınlarınızda bebeği 6. ayını bitirmiş ve hala dönmeyi başaramamış olan var mı? Ya da bileniniz var mı bu durum (bu kadar gecikmiş olması) normal mi acaba? Duymaya çok ihtiyacım var çünkü çok üzülmeye başladım acaba bir sorun mu var kızımda diye...
(
Merhaba :)
Panik yok.. bir tombiş bebek de bende var.. şu anda 8 ay iki haftalık oldu.. aynı dert yüzünden iki ay evvel benimde kabus dolu gecelerim oluyordu.. adam 6. ayının ortasında olmasına rağmen tembellikte bir numaraya yerleşmişti.. eller kollar fıldır fıldır ama koyduğun yerde duruyordu.. sonra bi anda başladı.. 7. ay oprtalarıydı.. şimdi fıldır fıldır dönüyor.. ayakta benim yardımımla duruyor hatta bu gün bi iki adım da attı güzel güzel.. panik yapma derim geç ya da erken illa başlayacak :) sakin... bu gidşatı oluruna bırakmalı biraz :)
Öncelikle Allah bağışlasın, hayırlı bir ömür versin inşallah ikinize de. Çok teşekkür ederim rahatladım biraz, yalnız değiliz demek ki diye :) Ailede ay/hafta olarak yakın bebeklerin olması ne kötü birşeymiş yahu, insan 'ben asla yapmam başkaları gibi' dese de ister istemez göz ucuyla bakıp kıyaslıyormuş :) Eşimin ailesinde -başı biz çekiyoruz- tüm bebekler peşpeşe geldi, önce biz sonra o sonra diğeri derken bi dolu çocuklu aile olduk ve dayanamayıp soruyorum, evet çoktaaan dönüyo deyince biri kafam karmakarışık oluyor. Bizimde ayımızdan önde giden özelliklerimiz var maşallah ve üstelik bebeklerin her birinin gelişiminin kendine özgü olduğunu çok iyi bilenlerdenim, bunun üzerine bir yıl eğitim aldım bir de ama işte insan dayanamıyor illa kafa takılıyor bir yerlere :S O zaman söylediğiniz gibi panik yok, bekleyelim bakalım benim uslu kızım ne zaman 'hımm artık zamanı geldi galiba' diyecek :) Tekrar teşekkür ediyorum okanneci, gerçekten içimi rahatlattınız... :)
ne demek :) kızınızı da ALlah bağışlasın :)
Doktorumuzun demesine göre devrim mental ve fiziki olarak aydaşlarına göre iki ay ilerdeymiş :) ama tembel olunca yapacak bir şey kalmıyor işte.. ama böyle tembel bebeklerin çok enteresan bir huyları var beni sürekli gözlemlediğim, bir başladılar mı açılmaya kabak çiçeğini geçiyorlar :)
mesela bizim oğlumuz emzik derdine yeni düştü.. 8 ay 2 hafta ve ancak fark etti güzelliğini :) insanların "bıraksı" artık diye uğraştıkları dönem gliyor neredeyse bu aylarda biz yeni başladık emzik işine :)) Eh biraz da diş kaşıntısı sağ olsun tabii :)
o yüzden dediğiniz gibi.. bebeklerde çok farklı oluyor.. o ya da bunu şu zaman yapacaklar diye beklememek gerekiyor.. ben de çok hevesle bekledim bir sürü şeyi ama şimdi sadece anın tadını çıkarıyorum :) mesela bir ay evvleine kadar emeklesin diyodum ama şimdi durumdan şikayetçi değilim.. boyundan büyük herşeyi merak eden bir veledin etrafta fıt fıt gezmesi benim de maratona hazırlanıyor gibi enerjik olmamı gerektirecek zira :))
Her bebeğin gelişimi çok farklı, etrafta çok bebek olunca
ister istemez kıyaslama yapmanız ve endişelenmeniz normal.
Dönme motor gelişimi içinde yer almıyor, yani bebekler hiç dönmeyedebilir,
bu sorun olduğu anlamına gelmiyor.
Ama bebeğinizi iyi gözlemleyin yine de yapar yapar diyipte es geçmeyin,
6. ay dönmesi için geç bir ay değil bence, ama farklı farklı geciklemeleri olursa
mutlaka bir doktorla görüşün.
Benim oğlumun bazı sıkıntıları var, benim oğlumda bahsettiğiniz gibi o aylarda dönmüyordu
ve haraketsizdi, ama oğlumun herşeyi geç oldu, gülmesi, dönmesi, emeklemesi ve şimdi de
yürümesi. Yani dönmemesi tek başına sizi endişelendirmesin ama gelişimini de takipte olun mutlaka.
Sağlıkla büyütün yavrunuzu inş.
okanneci;
Tekrar teşekkür ederim ilginize ve iyi dileklerinize. Evet o etrafta her ota böceğe elini uzatarak gezmesi konusunda haklısınız, ben şimdi koyduğum yerde yattığı bir dönemde olduğumuz halde akşamları pestile dönüyorum ki o zaman ne olur bilmiyorum, Allah yardım etsin inşallah hepimize :) Demek ki bebekler bazen benzeyebiliyormuş, geçen hafta aylaar aylar sonra bende tekrardan denedim emziği ve o başlarda midesi bulanan, asla kabul etmeyen çocuk hemen kaptı nedense
Ama ben çekip aldım hemen geri, bizim silikon uç sorunumuz olmuştu, benim tembel kızım 4 ay kadar da kazara denediğimiz silikon ucu bırakıp normal memeyi emmeye üşendi, daha iki ay önce bırakabildik çok şükür ve tekrar onu hatırlayacak diye ödüm koptu, aldım hemen. Ama evet, diş kaşıntısı büyük etken bu konuda.
Tamam açılsın ama o kadar çok değil, azar azar, yavaş yavaş. Zaten ilk çocuk olduğu için başta afallamıştım çok, tam ben bu haline alışmışken yeniden şoklara sokmasın beni lütfen! :))
Tiryandafila;
Çook çok teşekkür ederim ilginize. Öncelikle Rabb'im yardımcınız olsun, güzel yavrunuza da size de hem sağlık hem de sabır versin inşallah hayırlısıyla. Oğlunuzun nesi var bilmiyorum ama Allah inşallah çarenizi verecektir, duanızı eksik etmeyin.
Haklısınız dikkatli olmak lazım bazen, basit gibi görünen şeyler ciddi sorunların habercisi olabiliyor. Ben sadece dönmüyor oluşunu farkettim ve bunu da tembelliğe yordum fakat inşallah başka bir sorunumuz yoktur. Tabi ilk olduğu için insan çok bilmiyor hangi dönemde neyi yapması gerektiğini. Evet ailede bebek çok fakat çok da fazla bir araya gelemiyoruz biz, telefonda sadece. Yani yakınlarda sürekli etrafımda olan bir bebek olsa belki ona göre kıyaslar bakarım bende. Neyse uzattım yine, tekrardan teşekkür ediyorum ilginiz ve desteğiniz için. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Sağlıcakla kalın...