Ne Zaman Dönmeli?

HerZamanBirlikte

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2013
23
1
16
Yozgat
Arkadaşlar merhaba. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama benim ilk çocuğum olduğu için tecrübeli annelerin yardımlarına ve bilgilerine ihtiyacım var çünkü çok üzülüyorum. Kızım bir hafta önce 6. ayını tamamladı ama hala dönemiyor. Hiç bir dönme çabası da yok ne yazık ki. Biraz tombiş bir bebek ve eğer biraz olsun uğraştığını görsem bende etraftan gelen yorumlar gibi tombiş olduğundan dönemiyor sanırım diyeceğim fakat hiç bir çaba görmüyorum bebeğimde. Acaba aranızda ya da yakınlarınızda bebeği 6. ayını bitirmiş ve hala dönmeyi başaramamış olan var mı? Ya da bileniniz var mı bu durum (bu kadar gecikmiş olması) normal mi acaba? Duymaya çok ihtiyacım var çünkü çok üzülmeye başladım acaba bir sorun mu var kızımda diye... :((

valla canım benim oğlum da dönmeyi hiç sevmedi,hiç de çabası yoktu,ne zaman emekleme gücünü kazandı ondan sonra hareketlendi.Mesela uzağına oyuncak koyardım almaya çalışsın diye,sırtüstü yattığı yerden elini uzatır baktı yetişemiyo kafasını çevirip başka şeyle ilgilenirdi,yani dönmeye çalışayım falan hiiç yoktu.yüzsütü durmayı hiiç sevmiyodu,yüzsütü çevirince kızıyodu falan.9. ayına doğru yüzsütü dönüp geri geri gitmeye başladı (ben emeklemicek heralde demeye başlamıştım) 10 aylık olduğunda da emekledi.Normalde 7-8 aylıkken emekler bebeklerin çoğu.Yani demem o ki,gelişimi normal gidiyosa,şu anda başını tutabiliyosa ve en geç 9 ayını bitirdiğinde de desteksiz oturabiliyosa,sorun yok demektir.Çünkü sağlık ocağı ve doktor kontrollerinde (7. ayında destekli oturabiliyo mu diye sormuştu sağlık ocağı) 9. ay civarı da desteksiz oturabiliyo mu diye sordular yani emekleyebiliyo mu diye soran da olmadı dönebiliyo mu diye soran da.çünkü her bebek dönmeyi sevmeyebiliyo ya da emeklemeden yaşına kadar bekleyip direk yürüyebiliyo.Benim oğlum da tombiş bi bebek,bu da etken tabi,daha geç gövdeyi kaldırabiliyorlar:1:

Haklısın migi, tombişlik bebeği severken, öperken iyi ama kendisi için biraz dezavantaj galiba :)) Çok teşekkür ediyorum bu arada, okudukça içim rahatlıyor. İlk bebek olması da benim için dezavantaj sanırım, hiç bir şey bilmiyor insan, sürekli 'acaba' deyip merak içinde bekliyosun herşeyi. Biz öyle sık sık doktora giden, sürekli kontroller falan yaptıran bi aile de değiliz, zaman olmuyor pek. Hoş gitsek de doktorlarda oturup on saat birşeyler anlatmıyorlar ya sana, neyse... Bu yattığı yerden uzanmaya çalışıp baktı olmuyor, önüne dönüp kendi havasında takılma olayı da bize tıpatıp uyuyor, hiiiç umurunda değil kuşumun, gelmezse gelmesin deyip önüne dönüyor :D Sanırım biraz babasının kızı bizimki :D :D Neyse uzattım, tekrar teşekkür ediyorum canım, Allah uzun, hayırlı ömürler versin inşallah kuzuna da sana da, kolaylıklar diliyorum...

benim bebeğim de bu ayın 15 inde 6. ayını tamamen doldurdu ama üzülmeyin henüz benimki de dönmüyor.aynı sizin bebeğiniz gibi zora geldi mi kafasını çevirip başka birşeyle ilgileniyor ya da hemen ağlamaya başlıyor.Daha dün doktor kontrolümüz vardı.Doktorumuza sorduk ama önemli birşey olmadığını ve biraz tombişlikten dolayıda hantal olduğunu söyledi..:)

Oğlum 6 aylıkken dönmeye başlamıştı kızım şuanda 4 aylık dönüyor...
2 gün önce sağlık ocağına gittik hemşire döndüğünü görünce şaşırdı
eyvah çok işin var bu şimdiden yerinde durmuyor dedi:1:
ama bu bence çocuğun geride yada ileride olmasıyla ilgili değil diye düşünüyorum
bazı çocuklar tembel yada çok sakin oluyor bazılarıda kıpır kıpır yerinde duramıyor
kuzenimin oğlu 10 aylık olana kadar bırakın dönmeyi ayaklarını bile oynatmıyordu
korktuk bacaklarında sorun mu var diye kuzenim kaç kez doktora götürdü
testler tahliller filmler çekildi hiç bir şey çıkmadı çok şükür tombiş bir bebekte
değildi üstelik ama çok sakin hareketsizdi yada tembelliğinden öleydi yaramaz:1:
1,5 yaşında tutunarak yürümeye başladı ama şimdi 3 yaşında inanılmaz hareketli şimdilerde de
oturtamıyorlar çok ama çok yaramaz sağlıklı bir çocuk... bunda endişelenecek bir durum
yok içinizi ferah tutun her bebek farklıdır hepsi aynı zamanda diş çıkarmaz mesela
yada aynı zamanda konuşmaz yada bazı çocuk emeklemez bile:40:

Back