• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman baslamaliyim?

vakitgecolmus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2011
7
0
36
- Yurtdışı
selam kizlar,

size ceyiz hazirligi ile ilgili bir kac sorum olacak, umarim yanlis yere acmiyorumdur konuyu :-)
suan 22 yasindayim ve ceyizim icin simdiye kadar bir igne dahi almadim... acaba diyorum ufak ufak baslasammi? dün tupper ismarladim internetten. ilk adimi atmis oldum yani...
hayatimda suan birisi yok ne zaman evlenecegimi bilmedigim icinde modasi gecebilecke ürünlerden uzak duruyorum. sizce ne almaliyim ?

simdiden tesekkür ediyorum cici kizlar :54::54:

selam kizlar,

size ceyiz hazirligi ile ilgili bir kac sorum olacak, umarim yanlis yere acmiyorumdur konuyu :-)
suan 22 yasindayim ve ceyizim icin simdiye kadar bir igne dahi almadim... acaba diyorum ufak ufak baslasammi? dün tupper ismarladim internetten. ilk adimi atmis oldum yani...
hayatimda suan birisi yok ne zaman evlenecegimi bilmedigim icinde modasi gecebilecke ürünlerden uzak duruyorum. sizce ne almaliyim ?

Bence nişanlı değilsen hiçbirşey almamanı tavsiye ederim.Onun yerine her ay taksit ödediğini varsayarak bir miktar belirle ve biriktir.Yada her ay bir çeyrek al.

yaş olmuş 22 arkadaşım bence artık herşeyini alabilirsin,
örneğin , yemek takımı, çatal bıçak takımı, su takımı,
bunların günlük için olanları
çelik tencere setin, teflon tencere setin. bunlar mutfağın demirbaşları

yatak odan için nevresim takımları, yorganlar, yatak örtüleri, mevsimlik örtüler..

bunların modası 3-4 yılda geçmez..

Bence nişanlı değilsen hiçbirşey almamanı tavsiye ederim.Onun yerine her ay taksit ödediğini varsayarak bir miktar belirle ve biriktir.Yada her ay bir çeyrek al.

haklisin canim yalniz her ay mutlaka birsey cikiyor ve ben o herzaman o parayi kenara atamiyorum.. o yüzden dedimki en azindan temel ihtiyaclari alayim.. belkide dedigin gibi yaparim. zaten simdiden birikimim var ceyizin bir cogunu karsilayacak kadar

yaş olmuş 22 arkadaşım bence artık herşeyini alabilirsin,
örneğin , yemek takımı, çatal bıçak takımı, su takımı,
bunların günlük için olanları
çelik tencere setin, teflon tencere setin. bunlar mutfağın demirbaşları

yatak odan için nevresim takımları, yorganlar, yatak örtüleri, mevsimlik örtüler..

bunların modası 3-4 yılda geçmez..

bende alipta sonra begenmemekten korkuyorum :) en iyisi ben modasi gecmeyecek malzemelerden baslasam iyi olur

haklisin canim yalniz her ay mutlaka birsey cikiyor ve ben o herzaman o parayi kenara atamiyorum.. o yüzden dedimki en azindan temel ihtiyaclari alayim.. belkide dedigin gibi yaparim. zaten simdiden birikimim var ceyizin bir cogunu karsilayacak kadar

Sen bilirsin yine ama ne zaman evleneceğin belli değil kısmet belki 30 yaşında evleneceksin 8 senede aldığın tüm eşyaların modası geçer ve kullanacak hevesin kalmaz.En mantıklısı para biriktirmek.İmkanın varsa çalıştığını kendine harcıyorsan biriktirebildiğin kadar biriktir eşya nedirki paran kenarda olduktan sonra bir iki güne alınır hepsi.Hem belki birini çok seveceksin ve evi olmayacak ikinizde bir miktar ortaya koyar bir ev kredisine girersiniz belki.Zaman ne gösterir bilinmez.Allah hayırlı kısmetler nasip etsin.

Sen bilirsin yine ama ne zaman evleneceğin belli değil kısmet belki 30 yaşında evleneceksin 8 senede aldığın tüm eşyaların modası geçer ve kullanacak hevesin kalmaz.En mantıklısı para biriktirmek.İmkanın varsa çalıştığını kendine harcıyorsan biriktirebildiğin kadar biriktir eşya nedirki paran kenarda olduktan sonra bir iki güne alınır hepsi.Hem belki birini çok seveceksin ve evi olmayacak ikinizde bir miktar ortaya koyar bir ev kredisine girersiniz belki.Zaman ne gösterir bilinmez.Allah hayırlı kısmetler nasip etsin.

haklisin canim en mantiklisida öyle zaten... bende bir evlilik durumu olsa ailemin bana maddi destegi olamayacagi icin bir anda sikintiya girmek istemiyorum.
en iyisi ben daha radikal para biriktirme yöntemlerine bas vurayim :)))

Cok cok hosuna giden birsey olursa al, yoksa zamana birakabilirsin..
Modasi illaki geciyor insanin hevesi kaciyor cogu seyden.. Tencere takimlarini alabilirsin
Tupperware alabilirsin, nevresimler olabilir.. Onun disinda fazla harcama yapma
her ay kücük altin al koy kenara, sözlendikten sonra isini görürsün :)

bende altın alıp birikim yapmandan yanayım canım, çeyiz için modası geçmeyecek belli başlı ürünler var onları alabilirsinde

yorgan, yastık, tencere takımı ,battaniye, nevresim, vs.. görüp çok beğendiğin şeyleride almanı tavsiye ederim küçük küçük başlangıçlar yapmakta daha sonra seni çok rahatlatailir, bende 23 yasındayım erkek arkadasım askere gittiğinde başladım çeyiz almaya geleli 9 ay oldu 15 ay askerlik evlilikte bir seneden önce olmıyacak yinede daha önceden almaya baslasaymısım diyorum

canım valla bende 23 yaşındayım yeni girdim .benimde ufukta evlilik sevgili yok ama arkadaşların demesi gibi kısmet bu işler bence büyük parçaları tamamla ben nevresim battaniye uyku seti bornoz tencere çkb takımı ütümü ve bi sürü ıvır zıvır aldım sonradan sıkışmamak için çünkü ailemin desteği yok bende alıyorum valla. az da olsa para biriktirmeyede çalışıyorum.

selam kizlar,

ben 26 yaşı ndayım ve hiçbir iğnem yok nişanım bu ay eylülde düğün beni sardı telaşş keşke alsaydım diyorum hep bazı şeylerii kenarı para atmakla olmuyo bazen aklın çeliniyo harcayıveriyorsun en güzeli takside girerek birşeyleri atmak ahh ah hep derlerdi de pek umursamazdım ama hem maddi hem manevi yorgunluklar beni bekliyoo güzel yorgunluklar ama olsunnn elim ayağım b irbirine girmeye başladı bile :8:

bende 27 yaşındayım bu yaşıma kadar çöp almadım.
nişanlandığım zaman başladım almaya bana sorarsan pişmanım
zaten doğru dürüst çalışmadığım için parada biriktirmedim..
bana kalırsa arkadaşım. tekstilin modası geçmez.
mutfak eşyalarının modası geçiyor.
ama bornoz takımı, havlular, battaniye, nevresim takımları bunlar çok gerekli ve çok para tutuyor.
sadece kendine almıyorsun ki. hiç yapmazsan kayınvalideye kayınpedere bohça yapman gerekiyor.
o yüzden benim tavsiyem bol bol tekstil alman. dediğim gibi ekşimez kokmaz, modası geçmez.
ciddi bir ilişkin olunca başlarsın mutfak eşyasına.
yani şöyleki en azından bir gurubu aradan çıkar.
dediğin gibi para biirktirmekle olmuyor bu işler.
atalarımız boşa dememiş: kız beşikte çeyiz eşikte olmalı diye. çok doğru.
ben anneme şimdi çok kızıyorum. keşke yapsaymış diye.
çünkü düğün arefesinde masraflar o kadar çok oluyorki, neye yetişeceğini şaşırıyorsun.

bende 27 yaşındayım bu yaşıma kadar çöp almadım.
nişanlandığım zaman başladım almaya bana sorarsan pişmanım
zaten doğru dürüst çalışmadığım için parada biriktirmedim..
bana kalırsa arkadaşım. tekstilin modası geçmez.
mutfak eşyalarının modası geçiyor.
ama bornoz takımı, havlular, battaniye, nevresim takımları bunlar çok gerekli ve çok para tutuyor.
sadece kendine almıyorsun ki. hiç yapmazsan kayınvalideye kayınpedere bohça yapman gerekiyor.
o yüzden benim tavsiyem bol bol tekstil alman. dediğim gibi ekşimez kokmaz, modası geçmez.
ciddi bir ilişkin olunca başlarsın mutfak eşyasına.
yani şöyleki en azından bir gurubu aradan çıkar.
dediğin gibi para biirktirmekle olmuyor bu işler.
atalarımız boşa dememiş: kız beşikte çeyiz eşikte olmalı diye. çok doğru.
ben anneme şimdi çok kızıyorum. keşke yapsaymış diye.
çünkü düğün arefesinde masraflar o kadar çok oluyorki, neye yetişeceğini şaşırıyorsun.

Canım daha kimse yoksa nişan söz isteme vs söz konusu değilse bencede şimdiden başlama sadece gelirin varsa (ki anladıgıma göre var) her ay kenara bi para at harcarım diyosan bankaya falan yatır zamanı geldiğinde içine sine sine alırsın herşeyini

cnm bende senin yaşındayken alsammı bişiler diyodum ama çlıştığım için hiç fırsatım olmadı ve para biriktirdim şimdi nakit alıyorum bi çok şeyimi ve nakit parayı görünce baya indirimden yararlanıyorsun :34: sana bi arkadaş tavsiyesi:9:

24 yasındayım nişanlıyım Allah nasip ederse seneye evleniyorum... ve telaslardayım salak kafam niye para biriktirmemisim niye almamısım hiçbişey diyorum

valla modası geçmicek diye bişey yok klasik tarzların dısında kalan herseyin modası geçiyor

ama derim ki mutlaka ya para biriktir ya ceyiz al bisey yap eger para biriktiremiyosan klasik tarzda seyler alabilrsin ama mutlaka mutlaka birşey yap...

önceligin para biriktirmek olsun yok olmuyor diyosan al bişeyler yavas yavas...

cunku insan inanılmaz sıkısıyormus

benim arkadasımın da henuz sevgilisi bile yok ama ona da diyorum bu işler belli olmuyo dinle beni begendigini al diye simdi o da almaya basladı

ben 30 ma kadar evlenmicem 30 dan sonra da belkiiiiiiiiiiiiiiii diye burun kıvıran biriydim üstelik ben annem bişey almaya kalksa asla aldırtmazdım ne ceyizi evlenen kim diye

bir de su halime bak simdi

ask adamı cin carpmısa ceviriyo... benden sölemesi :37:

Bende 22 yaşındayım :) geçen aralık ayında hisarın 1750tl olan çeyiz setini aldım. ağustosta kütahyadan günlük ve misafir yemek takımlarını alıcam ikisi toplam 1500 tl tutuyor. şubat ayında da süpürge ütü ve blenderımı alıcam onlarda 1400tl. para biriktirmeye kalkışsam imkanı yok bu kadar para biriktiremem kesin harcarım. bende böyle bir plan yaptım yavaş yavaş alıyorum. :) bence sende almalısın çatal kaşıkların ya da tencerelerin ne kadar modası geçebilir ki :)

ben 26 yaşımdayım, erkek arkadaşım var,2013te nişanımız olacak büyük ihtimalle ama hala benim de neredeyse hiçbir şeyim yok diyebilirim.. hatta 3 ay öncesine kadar tek bir iğnem bile yoktu senin gibi.. 2 nevresim takımı, bir de battaniyeli nevresim takımım var şimdi.. ha bir de mutfak önlük-havlu seti.. başka da bir çöpüm yok.. açıkçası almayı da düşünmüyorum son ana kadar, para biriktireyim en son hepsini birden alayım diyorum.. çünkü ben renk uyumu konusunda aşırı derecede takıntılıyım... yemek odası takımımla porselen yemek takımım uymak zorunda, yoksa o beni acayip rahatsız eder her kullanışımda.. krem-kahve tonlarında bir yemek odam olsa, altın yaldızlı bir yemek takımı alırım mesela, ya da beyaz veya siyaah ağırlıklı olsa gümüş renkli bir şey düşünürüm.. mutfak için de aynı şekilde, mutfak dolaplarımın, seramiklerimin rengine göre mutfak eşyalarımı alırım.. o yüzden şuan hiç bir şey alamıyorum.. evim, eşyalarım olana kadar da almayı düşünmüyorum.. sonuçta elinde paran olduktan sonra gidip almak zor birşey değil diye düşünüyorum.. evimin yerleşeceği güne kadar sadece yastık,yorgan,nevresim, havlu gibi şeyleri alırım, onun dışında da hiçbir şey almam sanırım :D

ortada hiç bişey yoksa acele etme şimdiden para harcamak yerine para biriktirmeye bak. en azından birikmiş paran olur hayatında birşeyler netleşmeye başlayınca almaya başlarsın
bende 21 yaşındayım ortada ne damat adayı var ne de ceyiz artık zamanla hepsi olarak diye umut ediyorum (:

Back
X