Ne yapsam uyumuyor

Yenianne59

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2017
1.421
983
Ne yapsam uyumuyor rahatszlığı vardır dediler yok tamamen uykusunu actıgı an oynlar oynuyor gülüp eğleniyor gündüz çok uyuyordur dediler gündüz 2 kere 30 ar dk uyuyor çooook uykusuz bir bebek 10 aylığız zombi gibi geziyorum sabaha kadar ayagımda sallıyorum bacaklarmı hissetmiyırum artık üstne basamıyorım yorgunluktan gündüz bebeğimle ilgilenmiyorum bacaklarım ağrıyır kafam yorgun sadece oturuyorum bebeğimin boş boş takılmasını bekliyorum çünkü gece uyku uyumuyorum ve halim olmuyor gündüz

Öncelikle siz sakin ve dingin olmaya çalışın,sonra onu sakinlestirin ,beden diliyle sevginizi gosterin sonra onunla ayına uygun oyun oynayın,10aylik bebek muhtemelen emekliyordur yada sıralamaya başlamıştır sanırım. Yorulunca uykuya dalması kolay olur. Ve uykuya geçiş için,bebeğin bunu kavraması için her uyku öncesinde önce bezini değiştirin,karnının tok olduğundan emin olun,sonra pijamalarini giydirin,bunu her seferinde yaparsanız bir uyku rutini oluşturmuş olursunuz,bebeğiniz buna zamanla alisacaktir. Bebeğin yatacagi odanın iyi havalandırılmış olması,ışıktan ve çok fazla ısıdan uzak olması uykuya geçişi kolaylaştırır.

Öncelikle siz sakin ve dingin olmaya çalışın,sonra onu sakinlestirin ,beden diliyle sevginizi gosterin sonra onunla ayına uygun oyun oynayın,10aylik bebek muhtemelen emekliyordur yada sıralamaya başlamıştır sanırım. Yorulunca uykuya dalması kolay olur. Ve uykuya geçiş için,bebeğin bunu kavraması için her uyku öncesinde önce bezini değiştirin,karnının tok olduğundan emin olun,sonra pijamalarini giydirin,bunu her seferinde yaparsanız bir uyku rutini oluşturmuş olursunuz,bebeğiniz buna zamanla alisacaktir. Bebeğin yatacagi odanın iyi havalandırılmış olması,ışıktan ve çok fazla ısıdan uzak olması uykuya geçişi kolaylaştırır.
Dediklerinizin hepsibe harfiyen uyuyorum gerçekten bunların hepsini yapıyorum ama uyumuyor

Ninni denedinizmi ve ayağınızda sallamayi kesmenizi öneririm ben çareyi o şekilde buldum oğlum 12 aylik uyku vakti geldiği zaman ninnisini açıyorum uzanıyorum yanına başta hırçınlık ediyor tabiki kalkmaya çalışıyor ama izin vermiyorum hafiften bir ağlama eşliğinde mışıl mışıl uykuya dalıyor gece uykusu rahat diyemem ama en azından uykuya geçiş yapabiliyor misal gece 11 de yatar gece 3 4 kere uyanır ağlar sabah 5 dedin mi bütün uykusunu almış şekilde uyanır malesef

Ama benim oğlum çok zor bir bebek ağlamayı çok seven kucaktan asla ama asla inmeyen bir bebek yürüdüğü halde yanlız başına yürümez bı elinden tutarım yürürüz beraber sürekli benimle temas halinde olması gerekiyor temas bağımlısı bir bebek

Dediklerinizin hepsibe harfiyen uyuyorum gerçekten bunların hepsini yapıyorum ama uyumuyor
İyi geceler çayını denediniz mi hiç? Bizde baya işe yaramıştı humananin e bebekte var

Ninni denedinizmi ve ayağınızda sallamayi kesmenizi öneririm ben çareyi o şekilde buldum oğlum 12 aylik uyku vakti geldiği zaman ninnisini açıyorum uzanıyorum yanına başta hırçınlık ediyor tabiki kalkmaya çalışıyor ama izin vermiyorum hafiften bir ağlama eşliğinde mışıl mışıl uykuya dalıyor gece uykusu rahat diyemem ama en azından uykuya geçiş yapabiliyor misal gece 11 de yatar gece 3 4 kere uyanır ağlar sabah 5 dedin mi bütün uykusunu almış şekilde uyanır malesef
1yas bebeğinin zaten akşam 10da yatıp sabah 8 de kalkmasını beklemeyin,3-4kez emmek için mi uyaniyor

1yas bebeğinin zaten akşam 10da yatıp sabah 8 de kalkmasını beklemeyin,3-4kez emmek için mi uyaniyor
Hayır beklemiyorum tabiki ama gece uyanmasi malesef emmek için değil kalkıp sebepsizce ağlıyor su içiriyorum emziriyorum hiç bı sekilde kabul etmiyor kaç kere doktora götürdüm onlarda bı sorun bulamadı bende akışına bıraktım artik

Hayır beklemiyorum tabiki ama gece uyanmasi malesef emmek için değil kalkıp sebepsizce ağlıyor su içiriyorum emziriyorum hiç bı sekilde kabul etmiyor kaç kere doktora götürdüm onlarda bı sorun bulamadı bende akışına bıraktım artik
Rüyasında korkuyor olabilir o zaman. 2yasini bitirince biraz daha rahat edersiniz en azından derdini anlatabilir,korktum,susadım vs

Aynen inşallah bende o zamanlarını bekliyorum artık sabırlı bir şekilde
İnsallah benim oğlum 2.5 yaşında nerdeyse, ikizlerim de 1.5 ben geceleri bı o odaya bı bu odaya gidip bebe sakinleştirmekten sabah nasıl oluyor hiç anlamiyorum:işsiz: bide oğlanın bez bıraktırma olayı vardı şuan hallettik gibi ama gündüzleri bazen kaçırma oluyor,su hafta başından beri ise gitmedim inanın ise gitsem bu kadar yorulmuyorum.

Her uykusunu ninniyle uyutuyorum öyle alıştırdım ama benimki emerken bile uyuyakalmıyor yanına yatıp uyutmayı eşimle denedik ağlama krizlerine gieiyor ve asla susmuyor pes etmiyor

İnsallah benim oğlum 2.5 yaşında nerdeyse, ikizlerim de 1.5 ben geceleri bı o odaya bı bu odaya gidip bebe sakinleştirmekten sabah nasıl oluyor hiç anlamiyorum:işsiz: bide oğlanın bez bıraktırma olayı vardı şuan hallettik gibi ama gündüzleri bazen kaçırma oluyor,su hafta başından beri ise gitmedim inanın ise gitsem bu kadar yorulmuyorum.
İsiniz baya zor yaa Allah yardımcınız olsun hem araları az hemde ikiz 🥺

Çok klasik bir soru olacak ama doymuyor mu acaba? Ek gıda alıyordur ama yanında mama mı anne sütü mü alıyor? Bir de bebeklerden düzenli uyku beklemeyin, bazı günler uyur bazı günler ne yapsanız uyumaz. O da birkaç gün sürer idare etmek gerek artık. Atak haftaları diye bir durum var ne kadar doğru bilmiyorum, oğlum ne zaman uyumasa bakıyordum atak haftasında oluyordu. Tabi düzenli takip etmedim. Benim oğlum 18 aylık gece 3-4 kez uyanıyor, emziriyorum uyuyor. Bu uyuyor dediğim günler. Ama bazen karnı tok, altı temiz, oluyor su da veriyorum, uyumuyor ağlamıyor da. O durumlarda inatlaşmıyorum salona götürüyorum 1-2 saat takılıyoruz. Yukarıda arkadaşın dediği gibi gündüz dışarı çıkartın yorulsun biraz.

Ne yapsam uyumuyor rahatszlığı vardır dediler yok tamamen uykusunu actıgı an oynlar oynuyor gülüp eğleniyor gündüz çok uyuyordur dediler gündüz 2 kere 30 ar dk uyuyor çooook uykusuz bir bebek 10 aylığız zombi gibi geziyorum sabaha kadar ayagımda sallıyorum bacaklarmı hissetmiyırum artık üstne basamıyorım yorgunluktan gündüz bebeğimle ilgilenmiyorum bacaklarım ağrıyır kafam yorgun sadece oturuyorum bebeğimin boş boş takılmasını bekliyorum çünkü gece uyku uyumuyorum ve halim olmuyor gündüz
Benimde oğlum 10 aylık bende aynı durumdayım uykuyu geçtim yanından iki dakika ayrilmama bile izin vermiyor artık başım çatlıyor uykusuzluktan

Merhaba. Cok haklısınız. Oldukça yorucu bir süreç. Uyku yoksunluğu hem bebekler hemde anneler için negatif bir süreçtir. İleri durumlarda anne bebek arasında ki iliskiyi bile zedeleyebilir. Bu nedenle bir an önce bu duruma el atmanızı öneririm. Bebeğinizin uyumama nedeni aşırı yorgunluk ve uyku yoksunluğu. Yeterli ve kaliteli uykuyu alamadığı için ve uyuması gerektiği zamanlarda uyuyamadığı için vücut savunma mekanizması olarak kortizol salgilamaya başlıyor. Bu da hareketlilik ve uykuya direnme olarak geri dönüyor. Uyku ve uyanıklık sürelerini takip etmenizi ve mutlaka öğlen uykularını uzatmanızı tavsiye ederim. Bu esnada uyku desteğini de kesmenizi öneririm. Kademeli olarak yavaş yavaş bırakabilirsiniz.

Uyku aralıklarını takip edip doğru zamanda yatağa götürmekle işe başlanmalı
Daha sonra o düzeni kurunca bu sefer de sallamayı bırakmanız lazım . Çünkü geceleri destek verdiğiniz için yine aynı desteği arayarak uyanıyorlar .
Mesela bir gününüzü yazın yardımcı olalım. Bebek aşırı yorgun olduğu için uyuyamıyor ne yazık ki

X