• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne Yapmalıyım?

yok ya hıc zor degıl aksıne bunca sene bosuna cekmısım dedım
13 yasımdan berı yasadıgım bır sorundur hıc tuvalet sıkıntısı yasamam ama kucukken olan bır hemoroıd ılerledı ılerledı ınanılmaz boyuta geldı oyle kı oturamaz hale gelmıstım
doktor baktı ya bu cok uzun surelı bellı en az 10 yıllık dedı
dedım ayyyneen oyle
bosuna kendıne ezıyet etmıssın tıp fakultesı 1. sınıfta gorulur et benı aldırmak gıbı bırsey lazerle cız bız yapcaz gececek :D dedı
kronık bır kabızlık sorunum hıc olmadı ama benım o yuzden hıc tekrarlamadı
spınal oldum sohbet ede ede 3 kere cız cız yaptılar hıc hıssetmıyorsun tabı , eve geldım ılaclarımı kullandım 3-4 gun batıkonlu suya oturmamı ıstemıstı onu yaptım 1 hafta sonra kontrole gel demıstı gıttım hersey yolunda dedı bıttı gıttı
hemoroıd amelıyatının adı amelıyat yoksa amelıyatlık bırsey yok aslında aynı gun yuruyerek hastaneden cıkıp ertesı gun ıse gıtmıstım
Senin adına cok sevındım kurtulan bırını gorunce cok seviniyorum 😥😂😂😂😂
Bende nereye kadar cekerım bılmıyorum, zor ya. Neren agrıyorsa canın orda kalbin orda atıyor resmen.

Senin adına cok sevındım kurtulan bırını gorunce cok seviniyorum 😥😂😂😂😂
Bende nereye kadar cekerım bılmıyorum, zor ya. Neren agrıyorsa canın orda kalbin orda atıyor resmen.
aynen oyle gercekten neren agrıyorsa canın orda atıyor
ama alt bolge ınsanı en zorlayan kı ozellıkle kadınların ısı bu konuda daha zor hepsı bırbırıne baglantılı mubarek :)
sımdı sen su aralar onu yemeyeyım onu gıymeyeyım soyle oturmayayım dıye ekstra ekstra stres yasıyorsundur tuvalete gırmek sırat koprusunden gecmek gıbı gelıyordur
hıc canını sıkma en olmadı kronık bır bagırsak problemın yoksa cız bız yapılır eger kronık bır rahatsızlık varsa mesela spastık kolon veya kronık kabızlık veya asırı ıshal gıbı onunda tedavısını gorursun gecer

cok illet bisey wc cikmamda sorun yok ama aci veya bulgurlu bisey yiyince veya tuvalette uzun kalinca hemen ben burdayim der
Acıyı kestim tursuyu kestim baharatlı olan herseyı kestim bulguru pirinci bile kestim
Kabızlık sorunum olmadı hıc.. İshal oldugunda ortaya cıkıyor bende cok sacma sekılde.
Sabaha kadar uyuyamadıgımı bılıyorum..
aynen oyle gercekten neren agrıyorsa canın orda atıyor
ama alt bolge ınsanı en zorlayan kı ozellıkle kadınların ısı bu konuda daha zor hepsı bırbırıne baglantılı mubarek :)
sımdı sen su aralar onu yemeyeyım onu gıymeyeyım soyle oturmayayım dıye ekstra ekstra stres yasıyorsundur tuvalete gırmek sırat koprusunden gecmek gıbı gelıyordur
hıc canını sıkma en olmadı kronık bır bagırsak problemın yoksa cız bız yapılır eger kronık bır rahatsızlık varsa mesela spastık kolon veya kronık kabızlık veya asırı ıshal gıbı onunda tedavısını gorursun gecer
Heh super dedın sorunum kabızlık degıl ishal.
Bakalım cesaret edip doktora ne zaman gıdıcem, o kadar kadın dogum gıtmıs insanım bırkere utanmadım.
Bundan utanıyorum ya 😂😂

Acıyı kestim tursuyu kestim baharatlı olan herseyı kestim bulguru pirinci bile kestim
Kabızlık sorunum olmadı hıc.. İshal oldugunda ortaya cıkıyor bende cok sacma sekılde.
Sabaha kadar uyuyamadıgımı bılıyorum..
Heh super dedın sorunum kabızlık degıl ishal.
Bakalım cesaret edip doktora ne zaman gıdıcem, o kadar kadın dogum gıtmıs insanım bırkere utanmadım.
Bundan utanıyorum ya 😂😂
ben bikere dr a gitmistim bana lazerle aliriz demisti bende korktum hadi ordan dedim bidaha gitmedim ilacla krem yazmisti hala o kremi kullanirim baslayinca bi gecer bi sure unutturur kendini sonra yine baslar.

Geçen hafta bir benzer şey yaşadım kaşınma yanma kötü koku vardı. Aile hekimi aradım bi fitil yazdı ugrayip aldım 3 gun kullandım ve sona erdi. Bir aile hekiminin arayın isterseni
ya konuya uzaktan ilgili bir sorum var benim de, şu durumda doktorlar telefonla reçete yazabiliyor mu? hastaneyi arasam (tahlil sonucumla birlikte yalnızca uzmanın reçete edebileceği bir ilaç) böyle bir ilaç yazma şekli var mı ya şu an? Koronalılar yatıyor istanbul çapa'da doktorum hiç gitmek istemiyorum.

ya konuya uzaktan ilgili bir sorum var benim de, şu durumda doktorlar telefonla reçete yazabiliyor mu? hastaneyi arasam (tahlil sonucumla birlikte yalnızca uzmanın reçete edebileceği bir ilaç) böyle bir ilaç yazma şekli var mı ya şu an? Koronalılar yatıyor istanbul çapa'da doktorum hiç gitmek istemiyorum.
Ben gidip yanına aldım recetemi oyalanmamak icin arka sokağim olduğu için sanmıyorum yaptiklarini yapmaları da yasal olmaz diye dusunuyorum :)

Aile hekiminize söyleyin telefonla maille size bir ilaç önerebilir ve eczaneden alırsınız. Normalde bakılmadan yazılmaz ama şu an oraya gitmeniz de riskli. Yardımcı olmaya çalışırlar. Mantar da yeşil akıntı olmaz. Siz en baştan buraya yazdığınız gibi anlatın.

Aile hekiminize söyleyin telefonla maille size bir ilaç önerebilir ve eczaneden alırsınız. Normalde bakılmadan yazılmaz ama şu an oraya gitmeniz de riskli. Yardımcı olmaya çalışırlar. Mantar da yeşil akıntı olmaz. Siz en baştan buraya yazdığınız gibi anlatın.
cok ılerlemıs mantarda oluyor
yesıl akıntı ölu balık kokusu ve bolgesel kıstık sıslık :(
maalesef

yesıl akıntı ölu balık kokusu ve bolgesel kıstık sıslık :KK43:
maalesef
Bartholin kisti daha mantıklı geldi. Kadın doğum uzmanı değilim. Doktora anlatırsa daha mantıklı bence. Bakteriyel enfeksiyon olduğunda flora bozulur. Bu yüzden mix enfeksiyon denilip hem probiyotik fitil hem de antibiyotik veriliyor. Aile hekimlerinde de bu bilgi mevcuttur.

Bartholin kisti daha mantıklı geldi. Kadın doğum uzmanı değilim. Doktora anlatırsa daha mantıklı bence. Bakteriyel enfeksiyon olduğunda flora bozulur. Bu yüzden mix enfeksiyon denilip hem probiyotik fitil hem de antibiyotik veriliyor. Aile hekimlerinde de bu bilgi mevcuttur.
aynen yesıl akıntım oldugunda bana da antıbıyotık verılmıstı
bence de doktora sormalı
aıle hekımı bana sadece fıtıl verıp gondermıstı acıkcası :( kadın dogum uzmanımın tedavısı ıse yaramıstı
konu sahıbı dılerım kısa surede kurtulur bu durumdan

Merhaba arkadaşlar

Elbette içinde bulunduğumuz bu zor günlerde çok büyük bir dert değil benimkisi.
Ancak yine de size danışmak istedim.
Neredeyse 10 gün önce genital bölgemde hafif şişlik ve yanma hissettim pek önemsemedim.
Sonra corona olayları malum eve kapandım 1 haftadır evdeyim.
Yanma ve şişlik geçti fakat bu kez mantar enfeksiyonu gibi bi durum var sanırım.
Ben daha önce hiç yaşamadım o yüzden anlamadım da tam ne olduğunu.
Az miktarda yeşil akıntı ve kötü kökü var zaman zaman.
Bölgeyi temiz tutuyorum iç çamaşırı değiştirme vs. tüm hijyen kurallarına uyuyorum.
Ancak bir türlü eski haline dönmedi.
Doktora da gidemiyorum malum sizce ne yapayım?
Böyle bir şey yasayıp doğal ürünlerle falan geçiren var mı? Eczaneye gidip durumu anlatıp ilaç fitil mi istemeliyim ya da ne öneririsiniz?
Bende aynılarını yaşadım daha önce yaşadığım için mantar olduğunu tahmin ettim ama tahlil yaptırdım tenha bir hastanede geçen Pazartesi. Enfeksiyon çıktı aile hekimine gösterdim ve tek kullanımlık monurol şase verdi fakat bi işe yaramadı çünkü mantara işe yaramaz o ilaç. ama ben şansımı denedim maalesef. Sonuçta aile hekimi tahlil sonucumu gördü ve şikayetlerimi dinledi yazdı. İlaç işe yaramayınca eşim eczaneden Gyno lomexin fitil aldı. Daha önce kadın doğum doktorum onu vermişti bi kaç kez mantar olduğunda. Ve birini kullandım kendime geldim. Telefonda 112 yi arayip sorun isterseniz ben direk alın kullanın diyemem ama mantara iyi geliyor bu ilaç.

Konu sahıbı ne yaptınız gittiniz mi hekime?
Ya gittim ama kapalıydı temizlik yapılıyormuş.
Kapıya yazı asmislar randevusuz ve de aciliyeti olmayanları muayene etmeyeceklermiş .
Eczaneye gittim fakat çok sıra vardı kafama göre ilaç almayayım dedim sonrada geri döndüm.
Protobiyotik maya aldım marketten yoğurt mayaladım kefir de aldım.
Şekersiz beslenip iyi beslenecegim sirkeli ılık suylada yıkadım iç camasirlarimi utuledim yüksek ısıda.
Bakalım umarım geçer geçmezse eczaneye gidip fitil isteyeceğim mecbur.

Ya gittim ama kapalıydı temizlik yapılıyormuş.
Kapıya yazı asmislar randevusuz ve de aciliyeti olmayanları muayene etmeyeceklermiş .
Eczaneye gittim fakat çok sıra vardı kafama göre ilaç almayayım dedim sonrada geri döndüm.
Protobiyotik maya aldım marketten yoğurt mayaladım kefir de aldım.
Şekersiz beslenip iyi beslenecegim sirkeli ılık suylada yıkadım iç camasirlarimi utuledim yüksek ısıda.
Bakalım umarım geçer geçmezse eczaneye gidip fitil isteyeceğim mecbur.
Kremde isteyebilirsiniz, fıtıl daha etkili evet ama onu doktorun vermesini tercıh ederım ben olsam. Oyle de yapmistım basıma geldıgınde
Sırf kasıntı gecsın diye krem ıstemıstım ıyı gelmisti.
Insallah gecer yasadıgınız huzursuzluğu cok ıyı anlıyorum

yesıl akıntı ölu balık kokusu ve bolgesel kıstık sıslık :KK43:
maalesef
Aslında çok fazla bi akıntı da yok tam net yeşil gibi de değil.
Biraz süt kesiği gibi ama bazen de yeşil oluyor.
Mesela bazen kötü koku oluyor bazen hiç olmuyor anlamadım bende.
Şişlik ve ağrı hiç kalmadı şu an ilk 3 gün vardı.
Ama dediğim gibi çok aşırı şekerli şeyler yedim o bence tetikledi .

Kremde isteyebilirsiniz, fıtıl daha etkili evet ama onu doktorun vermesini tercıh ederım ben olsam. Oyle de yapmistım basıma geldıgınde
Sırf kasıntı gecsın diye krem ıstemıstım ıyı gelmisti.
Insallah gecer yasadıgınız huzursuzluğu cok ıyı anlıyorum
Çok teşekkür ederim bir üye fitil önermiş onu yarın soracağım eczaciya o da önerirse olur derse alacağım.
Böyle kafama göre tedavi gibi oluyor hiç doğru bir şey değil aslında ama napalim böyle günlerden geçiyoruz malesef.

Aslında çok fazla bi akıntı da yok tam net yeşil gibi de değil.
Biraz süt kesiği gibi ama bazen de yeşil oluyor.
Mesela bazen kötü koku oluyor bazen hiç olmuyor anlamadım bende.
Şişlik ve ağrı hiç kalmadı şu an ilk 3 gün vardı.
Ama dediğim gibi çok aşırı şekerli şeyler yedim o bence tetikledi .
oo aslında bu ıyı haber antıbıyotıge gerek kalmadan 1 fıtıl ve kremle ıyılesecek durumdaymıssınız :)
ah o seker resmen tum kotuluklerın anası

Mantar degılde ıdrar yolu enfeksiyonu gibi duruyor geçmiş olsun 🙏

Back