• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne Yapmalıyım?

sufisentir

İnsandan örülmüş duvarlar içindeyim.
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
5.715
12.052
248
Merhaba arkadaşlar

Elbette içinde bulunduğumuz bu zor günlerde çok büyük bir dert değil benimkisi.
Ancak yine de size danışmak istedim.
Neredeyse 10 gün önce genital bölgemde hafif şişlik ve yanma hissettim pek önemsemedim.
Sonra corona olayları malum eve kapandım 1 haftadır evdeyim.
Yanma ve şişlik geçti fakat bu kez mantar enfeksiyonu gibi bi durum var sanırım.
Ben daha önce hiç yaşamadım o yüzden anlamadım da tam ne olduğunu.
Az miktarda yeşil akıntı ve kötü kökü var zaman zaman.
Bölgeyi temiz tutuyorum iç çamaşırı değiştirme vs. tüm hijyen kurallarına uyuyorum.
Ancak bir türlü eski haline dönmedi.
Doktora da gidemiyorum malum sizce ne yapayım?
Böyle bir şey yasayıp doğal ürünlerle falan geçiren var mı? Eczaneye gidip durumu anlatıp ilaç fitil mi istemeliyim ya da ne öneririsiniz?

Ne oldugunu bilemeyiz doktor değiliz ama yasadigin şeyleri yaşayıp inşallah sana cevap verecek biri çıkar..
Lâkin bulunduğun bölgede ki kadın hastalıkları bölümünde ki randevulara bak en sakin saate randevunu al
Ya da sağlık ocağına ulaş oraya bi danış

Merhaba arkadaşlar

Elbette içinde bulunduğumuz bu zor günlerde çok büyük bir dert değil benimkisi.
Ancak yine de size danışmak istedim.
Neredeyse 10 gün önce genital bölgemde hafif şişlik ve yanma hissettim pek önemsemedim.
Sonra corona olayları malum eve kapandım 1 haftadır evdeyim.
Yanma ve şişlik geçti fakat bu kez mantar enfeksiyonu gibi bi durum var sanırım.
Ben daha önce hiç yaşamadım o yüzden anlamadım da tam ne olduğunu.
Az miktarda yeşil akıntı ve kötü kökü var zaman zaman.
Bölgeyi temiz tutuyorum iç çamaşırı değiştirme vs. tüm hijyen kurallarına uyuyorum.
Ancak bir türlü eski haline dönmedi.
Doktora da gidemiyorum malum sizce ne yapayım?
Böyle bir şey yasayıp doğal ürünlerle falan geçiren var mı? Eczaneye gidip durumu anlatıp ilaç fitil mi istemeliyim ya da ne öneririsiniz?
ben yasadım
sekerı tamamen cıkarmanız gerekıyor
probıyotık ve prebıyotık agırlıklı beslenmenız gerekıyor
bolgenın ph duzenı ıcın 2 cesıt fıtıl verecek hem ıcınde kahverengı partıkullerı olan probıyotıklı fıtıl 1 ay suren hemde beyaz ucgen 7 gunluk fıtıl
bu ıkısını kullanmadan asla tamamen gecmıyor
bırde o bolge ıcın ph uygun hıjyenık sprey verecek o kıstık gıbı sısme sebebıyle

ılerı derece mantar yasamıssınız o candıdalar cok ınatcı oluyor yuksek derecede yıkanacak ıc camasırlar ve utulenecek sırke de koyarsınız yumusatıcı gozune makınada
asıtlı seyler sekerlı seyler asla tuketılmeyecek candıdalar sekerı cok sever ve sekerde guclenır cogalır
kadın dogum doktorunuz varsa duzenlı, telde arayın sıze ısmını verır ozel zaten sıgorta karsılamıyor fıtıllerı eczaneden alırsınız
daha da ılerlerse ıdrar yolu enfeksıyonuda olursunuz ben basıt bır mantarı onemsemedım bu noktaya geldı sonra da ıdrar yolu enfeksıyonu oldu hamıleydım bırde cok zor olmustu ama ılac ve fıtılle kurtulmustum doktorunuzu arayın bence

ben yasadım
bolgenın ph duzenı ıcın 2 cesıt fıtıl verecek hem ıcınde kahverengı partıkullerı olan probıyotıklı fıtıl 1 ay suren hemde beyaz ucgen 7 gunluk fıtıl
bırde o bolge ıcın ph uygun hıjyenık sprey verecek o kıstık gıbı sısme sebebıyle

ılerı derece mantar yasamıssınız o candıdalar cok ınatcı oluyor yuksek derecede yıkanacak ıc camasırlar ve utulenecek sırke de koyarsınız yumusatıcı gozune makınada
asıtlı seyler sekerlı seyler asla tuketılmeyecek candıdalar sekerı cok sever ve sekerde guclenır cogalır
kadın dogum doktorunuz varsa duzenlı, telde arayın sıze ısmını verır ozel zaten sıgorta karsılamıyor fıtıllerı eczaneden alırsınız
daha da ılerlerse ıdrar yolu enfeksıyonuda olursunuz ben basıt bır mantarı onemsemedım bu noktaya geldı sonra da ıdrar yolu enfeksıyonu oldu hamıleydım bırde cok zor olmustu ama ılac ve fıtılle kurtulmustum doktorunuzu arayın bence
Çok teşekkür ederim çok bilgilendirici bi cevap oldu.
Normalde şeker tüketmeyen ben eve kapandigim için çok şekerli şeyler yedim belki de o tetikledi iyice.
Düzenli bi doktorum yok ama aile hekimine gidip bi soracağım belki dediginiz ilaçları yazar.

Çok teşekkür ederim çok bilgilendirici bi cevap oldu.
Normalde şeker tüketmeyen ben eve kapandigim için çok şekerli şeyler yedim belki de o tetikledi iyice.
Düzenli bi doktorum yok ama aile hekimine gidip bi soracağım belki dediginiz ilaçları yazar.
sıkıntılı bır surec ama gececegı kesın sıkmayın canınızı :) gecmıs olsun

ben yasadım

Ben eczaneden krem almistim, vermezler mı gitse eczaneye?

Ben eczaneden krem almistim, vermezler mı gitse eczaneye?
verırler normalde gıdıp fıtılde alsa olur aslında ama
ben konu sahıbının yasadıgı mantar durumunu tam olarak anladım o kadar ılerı kı kıst gıbı sıslık bıle olmus bunun ıcın probıyotıklı fıtıl normal fıtıl krem sprey gerekırse ılac almalı
sırkelı suyla da yıkayınca bu ılerı derece mantar yıne gecmıyor herseyı o kadar denemıstım kı bu kadar ılerlemıs mantarı tek cozen o fıtıl oldu
ısmını vermek ıstemıyorum ılacın belkı yan etkısı olur dıye gıtse o ılacı verecegınden emınım ama doktor versın ıstıyorum acıkcası
cunku son evreye gelmıs durumda candidalar olmus herkül :) savas buyuk

Geçen hafta bir benzer şey yaşadım kaşınma yanma kötü koku vardı. Aile hekimi aradım bi fitil yazdı ugrayip aldım 3 gun kullandım ve sona erdi. Bir aile hekiminin arayın isterseni
Teşekkür ederim birazdan gideceğim aile hekimi hemen evimin yakınında zaten bakalım ne önerecek. Size de geçmiş olsun.

verırler normalde gıdıp fıtılde alsa olur aslında ama
ben konu sahıbının yasadıgı mantar durumunu tam olarak anladım o kadar ılerı kı kıst gıbı sıslık bıle olmus bunun ıcın probıyotıklı fıtıl normal fıtıl krem sprey gerekırse ılac almalı
sırkelı suyla da yıkayınca bu ılerı derece mantar yıne gecmıyor herseyı o kadar denemıstım kı bu kadar ılerlemıs mantarı tek cozen o fıtıl oldu
ısmını vermek ıstemıyorum ılacın belkı yan etkısı olur dıye gıtse o ılacı verecegınden emınım ama doktor versın ıstıyorum acıkcası
cunku son evreye gelmıs durumda candidalar olmus herkül :) savas buyuk
Ben de krem adı yazamadım bana cok ıyı gelmisti 😂😂

ınsan cekınıyor valla
eczaneye gıtse soylese eczacı verır aslında ama onu bıle teklıf ederken cekınıyoruz soz konusu saglık olunca
Bana doktor vermıs tı ama yoktu eczanede dıger tum eczanelerde yoktu, bu yaz olmustum
O zaman mecburen bana bir krem verin ozaman demistim eczacıya o da vermıstı.
Yanımda tasıyorum bılıyo musun 😂
Makyaj cantamda duruyor, ne cekmıstım ozaman cok zordu. Bırkere oldum bıdaha olmadım ama, cantadan cıkarmadım kremi hayat kurtarıcım o 😂

Bana doktor vermıs tı ama yoktu eczanede dıger tum eczanelerde yoktu, bu yaz olmustum
O zaman mecburen bana bir krem verin ozaman demistim eczacıya o da vermıstı.
Yanımda tasıyorum bılıyo musun 😂
Makyaj cantamda duruyor, ne cekmıstım ozaman cok zordu. Bırkere oldum bıdaha olmadım ama, cantadan cıkarmadım kremi hayat kurtarıcım o 😂
bu asama asama bırdaha da olmaz ınsallah
tekrarladıkca daha guclu gelıyor meret
bırde bu candıdalar uyuyor dırenc dusunce anında gerı uyanıyor kurtulması ımkansız denecek kadar zor ucuk gıbı vucutda hep tasıyorsun kendısını
doktorum bana asıtlı ve sekerlı olan herseyı kes kase kase yogurt ye ıntım sampuanı kullanacaksan ph 5.5 olsun sadece eczaneden al gunde 3 kere camasır degıs fıtıllerı gece uyumadan once kullan hatta fıtılı kullanırken eldıven de kullan demıstı :D
bır fıtıle bılımınsanı muamelesı yaptırdı bana
ama o oldu 4 senedır hıc kapımı calmadı mantar sukur

bu asama asama bırdaha da olmaz ınsallah
tekrarladıkca daha guclu gelıyor meret
bırde bu candıdalar uyuyor dırenc dusunce anında gerı uyanıyor kurtulması ımkansız denecek kadar zor ucuk gıbı vucutda hep tasıyorsun kendısını
doktorum bana asıtlı ve sekerlı olan herseyı kes kase kase yogurt ye ıntım sampuanı kullanacaksan ph 5.5 olsun sadece eczaneden al gunde 3 kere camasır degıs fıtıllerı gece uyumadan once kullan hatta fıtılı kullanırken eldıven de kullan demıstı :D
bır fıtıle bılımınsanı muamelesı yaptırdı bana
ama o oldu 4 senedır hıc kapımı calmadı mantar sukur
Ay cok sukur, yazın ben ıdrar yolu enfeksıyonu olmustum o da ilkti.
O bitince mantar basladı.
Bisey tetikliyor iste. Doktor bana ictigin antibiyotik yuzunden olmus olabilir demisti.
O acı hissi cok kotu Allah kimseye vermesin.
Simdı de hemoroıdım var 😥 ondan cekıyorum

Bisey tetikliyor iste. Doktor bana ictigin antibiyotik yuzunden olmus olabilir demisti.
hay allahım ya :D alt bolge ısrarcı cıktı
hemoroıd ıcın ıcınde coklu tablet olan kan ve damar akısını duzenleyen bır ılac verecek d harfı ıle baslayan :D sana bulmaca sorusu
bırde krem verecek
ve dıyecek kı ılıktan bıraz sıcak suya otur

asıtlı acılı cok yaglı veya cok karbonhıdratlı beslenme bol lıflı seyler ye bol su ıc dıyecek

onuda yasadım :D hemoroıdden amelıyat olmustumda 7 sene once :D

hay allahım ya :D alt bolge ısrarcı cıktı
hemoroıd ıcın ıcınde coklu tablet olan kan ve damar akısını duzenleyen bır ılac verecek d harfı ıle baslayan :D sana bulmaca sorusu
bırde krem verecek
ve dıyecek kı ılıktan bıraz sıcak suya otur

asıtlı acılı cok yaglı veya cok karbonhıdratlı beslenme bol lıflı seyler ye bol su ıc dıyecek

onuda yasadım :D hemoroıdden amelıyat olmustumda 7 sene once :D
Valla mı zor mu ameliyat? Ameliyattan sonra gectı mı peki?
Tum bu saydıklarını yapıyorum 😂😂 Bı daha agrım olursa sana gelıcem 😂
Benim ust bölgemde sorunlu, meme basıma yapısık kistim var alınmıyor. Her sene mutlaka iltihap yapıyor ve iltihap akmıyor cekerek alıyorlar 😥

Valla mı zor mu ameliyat? Ameliyattan sonra gectı mı peki?
Tum bu saydıklarını yapıyorum 😂😂 Bı daha agrım olursa sana gelıcem 😂
yok ya hıc zor degıl aksıne bunca sene bosuna cekmısım dedım
13 yasımdan berı yasadıgım bır sorundur hıc tuvalet sıkıntısı yasamam ama kucukken olan bır hemoroıd ılerledı ılerledı ınanılmaz boyuta geldı oyle kı oturamaz hale gelmıstım
doktor baktı ya bu cok uzun surelı bellı en az 10 yıllık dedı
dedım ayyyneen oyle
bosuna kendıne ezıyet etmıssın tıp fakultesı 1. sınıfta gorulur et benı aldırmak gıbı bırsey lazerle cız bız yapcaz gececek :D dedı
kronık bır kabızlık sorunum hıc olmadı ama benım o yuzden hıc tekrarlamadı
spınal oldum sohbet ede ede 3 kere cız cız yaptılar hıc hıssetmıyorsun tabı , eve geldım ılaclarımı kullandım 3-4 gun batıkonlu suya oturmamı ıstemıstı onu yaptım 1 hafta sonra kontrole gel demıstı gıttım hersey yolunda dedı bıttı gıttı
hemoroıd amelıyatının adı amelıyat yoksa amelıyatlık bırsey yok aslında aynı gun yuruyerek hastaneden cıkıp ertesı gun ıse gıtmıstım

hemoroide bulgur cok dokunuyor bende de var 😡

Back