Ne yapmalıyım?? Yardımmm...

Betty_ss501

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2012
14
0
36
Tokat
Çok şükür ki ettiğim duaların bir çoğu kabul olur. Ama malesef olmayan dualarimda cook ama cook istediğim dualarimdir..genelde kendimi 'bosver vardır bundada bi hayır' diyerek telkin ederim.
Simdi asıl konu su: 5-6 aydır hoşlandığım biri var ve ben onu tanıdığımdan beri Allah'ma dua ediyorum, hemen hemen her gün. Bazen ısrarla onu istiyorum, bazende hayırlısıysa olsun diyorum. İsrarla istediğim zamanlarda aramızda ufak bi yakınlaşma oluyor ama devamı hiç bi zaman gelmiyor. Ben anlayamıyorum, Allah ben çok üzülmüyüm diyemi bazen beni bu şekilde sevindiriyo yoksa bu işin olacağı var ve bunlar belirtileri mi? Dualarımi sürdürmelimiyim yoksa olacağı varsa şimdiye olurdu diyerek vaz mi geçmeliyim? Lütfen yardım edin çok kararsızım :/

Zaten biraz belli etmeye çalışıyorum ama daha çok beni farketmesi icin dua ediyorum..ama dualarimdan kalıcı bi sonuç alamıyorum malesef :/

Duanı ederken hayırlısını dile...
Asıl istemen gereken şey kendi mutluluğunu sağlayacak hayırlı bi ilişki olsun eğer hayırlıysa o olsun falan diye edebilirsin
Bazen dualarımız iyi ki olmamış deriz böle bişey olmasın diye dua etmek gerekiir.....
Hakkında hayırlısı olsun cnm isteklerinde ısrarcı olmamakta ve oluruna bırakmakta fayda var..
Duanı et sonrasını oluruna bırak

Zaten biraz belli etmeye çalışıyorum ama daha çok beni farketmesi icin dua ediyorum..ama dualarimdan kalıcı bi sonuç alamıyorum malesef :/

bence biraz daha açmalısın ne sıklıkla görüştüğünüzü tam olarak ne kadar yakın oldugunuzu? birde benim bildiğim bir erkek isterse gelir sen ne yaparsan yap geleceği varsa gelir :) mesela benim erkek arkadaşım bana karşı boş değil ama çok çekingendi ben çok ilgilendim oda açıldı. yani anlarsın aslında sana karsı bısıy hıssedıp hıssetmedıgını :) benım yarın sınavım var şimdi çalışmaya dönüyorum sonra girip yeniden okuyacağım haberlerini bekliyorum . Allah gönlündekini senin için hayırlı kılsın :)

Haklısın tabi..sonrasında keşke olmasaydı demektense hiç olmaması daha iyi. Ama aklımı kurcalayan şey, bazen olucakmis gibi oluyo, bazen beni tanımıyomus gibi davranıyo filan..hangisi Allah'tan hangisi seytandan anlayamıyorum.. :/ birde daha 17 yaşındayim ve erkek arkadas olayı ne kadar hayırlı olurki benim icin?? Buda kabul olmaması icin bariz bi neden :'(

ya canım daha çok küçüksün boşver olmasın sen derslerine yoğunlaş ailenle vakit geçir. en doğru kişiyle doğru zamanda olsun. oda gerçekten hayrlıysa sen daha olgun bır bayan oldugunda yıne karsına çıkar şimdi yaptıgın çoğu şey ilerde hata olarak karşına çıkacak benden soylemesi

çok tesekkur ederim ilgin icin cnm, amin <3 :)
pek yakın sayılmayiz, ortak arkadaşlar vasıtasıyla bazen aynı ortamda bulunabiliyoruz, pek muhabbette etmiyoruz.. Aynı sınıfta olmadığımız icin zor oluyo biraraya gelmek. :S
bugün sınav vardı dersanede ve aynı sınıfta girdik sınava. O olduğu icin konsantre olamadım tabiki o yüzdende bıraktım sınavı, onu izlemeye başladım çaktırmadan. Bana kaç kere baktığını saymaya karar verdim ve sınav sonunda en az 25-30 bakış saydım. Bazen uzun uzun baktı, bazen kaçamak kaçamak.. Çok hoşuma gitti bu tabiki ama daha fazlası olsun istiyorum, daha çok konuşalım görüşelim istiyorum. Evet belki utangaç olduğu içindir, pek gönül işleriyle ilgilenen bi tip değil çünkü. Belkide ben gidip sohbet başlatmalıyim ama nasıl??

Dünyada kabul olunmayan her dua Allah katında Cennet'de ödül olarak bizlere dönecek.Bunun feyzini bilsek hiç bir duamız kabul olmasın isteriz,durmadan her şey için dua ederiz.Allah duasını duymak istediği kulunun isteğini hemen vermezmiş onun dualarını daha çok duymak için.Bazen hakkımızda hayırlı görünenler şer olabiliyor.Ben de benzer bir şey için 2 yıl dua ettim olmadı ve olmadığı için şükrettim.Allah sizi sınıyor da olabilir,ne kadar istediğinizi içten dualarınızla gösterin derim.

cnm benim her zaman ettiğim dua "allahım hayırlısısıysa olsun hayırsızsa bi su bahane olsun" çok işe yarar gerçekten benimde nişanlanmadan önce çok hoşlandığım insanlar oldu fakat incr çekirdeğini doldurmayacak şekilde ufak yanlışlarını gördüğüm anda soğudum allah herkese hakkında hayırlısını nasip etsin. sakın isyan etme neden olmuyo diye. bizim hayır gördüklerimizde şer şer gördüklerimizde hayır vardır bunu unutma

cnm ne güzel söyledin kesinlikle dogru :) isyan etmek ne haddime, dediğim gibi vardır bundada bir hayır deyip geçerim genelde. Sadece bu duamin kabul olmasında çok ısrarcıyim ama yinede herşeye hazirlikliyım.. =)

birde "olmayacak dua ya amin denmez." derler...
bilemeyiz ki dua ederken hakkımızda hangisi hayırlısı..
sen şimdi aşk ile baktığın için göremiyorsundur pek
çok yönünü..iyi bir insan da olsa senin hakkında
hayıtlısı olup olmadığı da belli değildir ki hiç bir
zaman..bilen bir tek varlık varsa ki O!

sen duanı et tevekkül Allah tan..eğer sana nasipse
bir şekilde hiç ortada sebep sonuç yokken sana
bağlanır zaten..Yoktan var olmaya inanan bir insan
için gerçekten basit bir düşünce...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…