- 14 Aralık 2012
- 234
- 60
- 123
- Konu Sahibi altinsarisi
-
evet bende artık öyle yapıyorum kendi çocukca fikirlerimle zamanında cok baskı yaptım artık o acınca ınsallah masallah dıyorum hiç konu açmıyorum. hatta gözünde kendi planlarımı yapıyormuşum gibi görğnmeye çalışıyorum.evlilik konusunu bir daha açma... sen evlilik dedikçe çocuğu ilişkiden soğutacaksın... belkide yavaş yavaş kanına gireceksin bir şekilde evleneceksiniz ama evliliği kendisi gönülden istemediği sürece sonu boşanmaya giden bir evlilik yaşayacaksınız... burda birsürü örnek görüyoruz... baskıya gerek yok.... ilişkinizi de bu şekilde gitti yere kadar götürün... belkide sen soğuyacaksın bitirmek isteyecek... zaman ne gösterir bilinmez... okulunu bitir... kendi hayatın için planlar yap... ilişkinizde bir şekilde olumlu veya olumsuz sonuçlanacaktır...
hiçbir zaman istemiyorum hazır değilim vs demedi benim en çok sıkıştırdığım zamanlarda bile istiyorum istemesem neden devam edeyim diyor. sadece tek sorun acele etmemesi hep konuşuyoruz konuşuyoruz ve orda kalıyor. bende anlamadım haliyle istiyormu istemiyormu.Benimde 3 yıllık bir ilişkim var, ikimizde üni son sınıftayız. Okul bittikten sonra 1-2 sene birikim yapacağız ve evleneceğiz bunu ikimizde çok istiyoruz. Hazır hissediyoruz. Zaten 2 senedir aynı öğrenci evini paylaşıyoruz. Eğer erkek arkadaşın kendini hazır hissetmiyorsa böyle birşeye adım atma derim. Evlilik çok büyük sorumluluk. O gerçekten isteyene kadar bekleyin derim.
22 yasinda bi erkek cocuk gibidir yani evlense ne olur ki ya? Sen okulunu bitir isine gucune bak bi suremerhabalar benim 5 yıl olmak üzere olan bir ilişkim var,
ikimizde 22 yaşındayız. ben üni son sınıftayım haziranda mezun olacağım.
sevgilimin dönemi uzadığı için 2016 haziranda mezun olacak.
şöyleki daha yaşımız erken ama hali hazırda yaşanan baya bir yıl olması sebebiyle ben evliliğe çok sıcak bakıyorum. o ise ailenin gülbebeği ve daha çok olgun değil. bu sebeple evlilik için hiç acele etmiyor. çok kavga cıktı ben sinirime yenik düştüğüm zamanlarda ama uzunca bir süredir konu açmıyorum. konu açılıncada inşallah diyorum. o sürekli evlenince söyle yapalm evlenince bunu alalım vb konusuyor. hatta ben bazen evlendiğimde sunu yapıcam diyince oda sinirlenerek evlendiğimizde diceksin diyor. ama asla bir çabası yok. ben onun ailesiyle iyiyim o benim ailemle tanıştı. en son bu sömestrda aileleri tanıştıralm demişti tabi zaman geçti şimdi de gelmiş hem belki aileleri tanıştırrız falan diye bahsediyor. hani ciddiyetsiz anlayacağınız. hiç ciddice beni karşısına alıp şöyle böyle demedi. hep biz konuşuruz ama sadece konuşuruz. o yavaştan alıyor acele etmiyor. önce bi söz olsun sonra hallolur gözüyle bakıyor ama söz için bile hiçbir hareketi yok. ne ailesiyle konuşuyor ne kendi kafasında kuruyor. bazen diyorum kendi kendime evlenemiceksin boşuna hayal kurma .
okulum biteceği için kendi hayatımı yoluna koymakla ilgili planlarmdan bahsettiğimde bana yazın sözleniriz dedi. ama oda orda kaldı .
bazen diyorum benmi acele ediyorum ama sonra bakıyorum istediğini bilsem beklerim ama onuda hissedemiyorum istemediğinden mi yoksa benim güvenim kırıldığından mı bilmiyorum.
istediğine olan inancım zaten çok uzun zaman önce bitti bende aptal oldum kafam karışık
benim derdim evlenmek değil zaten ama en azından bi ciddiyetl olsun sonra zamanla olması gerekenler olur. ama onu göremiyorum. tum arkadaslarımın sevgilileri evlenmek için cok hevesli bu niye boyle . içimdeki su evlilik isteğinden kurtulmak o kadar istiyorumki
Erken olduğu için kolları sıvamıyordur. Tabiki konuşmada kalacak. Bizimkilerde konuşmada kalıyor. Ne yapacağız evlilik düşündük diye kalkıp mobilya seçmeye gidecek halimiz yokhiçbir zaman istemiyorum hazır değilim vs demedi benim en çok sıkıştırdığım zamanlarda bile istiyorum istemesem neden devam edeyim diyor. sadece tek sorun acele etmemesi hep konuşuyoruz konuşuyoruz ve orda kalıyor. bende anlamadım haliyle istiyormu istemiyormu.
birikim yapmaya ihtiyacımız yok askerlikte bedelli olacak allaha sukur bu tip sorunlar yok hanı bunlar olsa bende derdim beklemek en doğrusu diye. evet herkes aynı şeyi söylediğine göre anormal olan benim kabul ediyorumErken olduğu için kolları sıvamıyordur. Tabiki konuşmada kalacak. Bizimkilerde konuşmada kalıyor. Ne yapacağız evlilik düşündük diye kalkıp mobilya seçmeye gidecek halimiz yokMezun olun, işe girin, birikim yapın sonra isteğini ve faaliyetlerini görürsün. Erkekler bu tip konularda daha mantıklı davranır, bizim gibi duygusal davranıp vakti olmayan şeylere heves etmezler. Bence ilişkinizde bir sorun yok, sevgilinde gayet normal, takılma bu kadar :)
eminim sizin yaşınıza gelince bende aynı şeyi düşüneceğim nasılki kendimi olgun zannettiğim zamanlarda ne kadar çocuk olduğumu şimdi anladığım gibi. ama insan o anda öyle düşünmüyor sanki yeterli olgunluktaymışısız hazırmışız gibi hissediyor. biraz hırs biraz heves sonuç ben22 yasinda bi erkek cocuk gibidir yani evlense ne olur ki ya? Sen okulunu bitir isine gucune bak bi sure
Acikcasi su an senin evlilige hazir oldugunu dusunuyorum zaten 22 yas (evlenene kadar 23 olur) cok da erken sayilmaz bir kiz icin. Ama erkekler gec olgunlasiyor, ayni yasta olmaniz biraz sorun maalesef o acidan. Sendeki sorumluluk duygusu ( okulu ivedilikle bitireyim duzenimi kurayim) onda yok dikkat edersen tatlimeminim sizin yaşınıza gelince bende aynı şeyi düşüneceğim nasılki kendimi olgun zannettiğim zamanlarda ne kadar çocuk olduğumu şimdi anladığım gibi. ama insan o anda öyle düşünmüyor sanki yeterli olgunluktaymışısız hazırmışız gibi hissediyor. biraz hırs biraz heves sonuç ben
aynen öyle kadınlarda hep bir düzen duygusu oluyor zaten. yuvam olsun evim olsun kendi düzenim olsun. ama erkeklere her yer paris =) bende hazır hissediyorum ama tabiki bilemiyorum her yaş her yıl insanı biraz daha olgunlaştırıyor ve aslında kendini olgun sandığı zamanlarda yanıldıgını gösteriyor.Acikcasi su an senin evlilige hazir oldugunu dusunuyorum zaten 22 yas (evlenene kadar 23 olur) cok da erken sayilmaz bir kiz icin. Ama erkekler gec olgunlasiyor, ayni yasta olmaniz biraz sorun maalesef o acidan. Sendeki sorumluluk duygusu ( okulu ivedilikle bitireyim duzenimi kurayim) onda yok dikkat edersen tatlim
Cok tesekkurler yormun icinCanım seninle yaşıtız,bana kalırsa zamana bırak ve üsteleme hem daha çocuğun okulu var askerlik var işe girmesi var.Nasibinse zaten olur hiçbirşey için acele etme.Birçok ablam demiş hayatını yaşa diye bende aynısını diyeceğim.Hayatın tadını çıkar üzme canını :*
Rica ederim,hakkında hayırlısı olsun.Evlenmeden önce hayatın tadını çıkart :)Cok tesekkurler yormun icin
İnsan bulundugu yasta sanki olgunmus yaparmis gibi dusunuyor bende ikimizi yetiskin birey gibi gordugum icin. Ben zaten evlilik demiyorm hani soz olsn istesin falanCıks olmaz ya 22 yaşında bir erkek ev,eş,çocuk... sorumluluğunu üstlenemez bence
hahaha cok tatlisin ben evlilik demiyorm oda istesin sozlenelm bi plan yapsin gelecegimizle ilgili falan diyorm[/QUOTE]Bı devirde 22yasındakı bı erkegı evlenmeye ıkna et..seni a
Daha bebe o ayol..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?