ne yapmalı?

esraee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2009
15
0
86
İstanbul
merhaba kızlar, umarım konuyu yanlış yerde açmamışımdır.
Uzun yazdım bayağı kusuruma bakmayın.

kız kardeşimin iyi kazancı olduğu bir işi var. lüks bir tesiste çalışıyor,işinden memnun 20 yaşında ve aldığı parada kendini tatmin ettiği için rahat, 2 yıldan uzun zamandır orada ama son aylarda öyle karmaşık bir problemin içine sürüklendiki. ne yapacağını bilemez durumda.yaklaşık bir yıl önce işyerinde şefi evlenmek üzereydi ve eşininde isteğiyle işten ayrılmak istedi. bu arada işyeri yerine birini bulmadan ayrılmasına izin vermeyince oda, eşinin işsiz olan bir arkadaşını kendi yerine aldırdı ve ayrıldı, kardeşimle araları çok iyi olduğu için ayrılırken ona bi tavsiyede bulunmuş yeni gelen şefle ilgili ve demişki "bu adam evli ama pek öyle değilmiş gibi davranır. fazla samimi olma" kardeşimin anlattığına göre çocuk gerçektende öyle, zaman zaman sızıp işyerine geç geldiğide oluyor, bunun yanında bigün kardeşim bir masaya servis yaparken yan masada oturan kadınla birbirlerinin tel.nolarını alırken görmüş. hatta bigün işyerinde tüm arkadaşlarıyla beraber sohbet esnasında sadakat, güven vs.vs. konuşurlarken eşini aldattığını sonrasında kendisini affettirmek için binlerce lira harcadığını fakat yinede kendisini affetmediğini sonrasında ne yaptıysa kendisini affettiremediğini, ağzıyla kuş tutsada unutturamadığını oyüzden aldatmaya devam ettiğini, eşinin bunu saplantı haline getirdiğini ve her akşam evde kıyametler koptuğunu, boşanmayı denediklerini ama eşinin bunada yanaşmadığını, bu olaydan sonra belki düzeltebiliriz diye bebek yaptıklarını ama yine başaramadıklarını. bir gece evde saçlarını yakmaya çalışırken bulduğunu,tedavi için zorladığını ama eşinin “ben delimiyim, sen kendine bak” dediğini anlatmış. bunların hepsini kardeşim bana anlatmıştı ve her anlatmasında, böyle bi adamla ömür geçirmenin ne büyük zulüm olduğu düşündük. Nasıl olurda böylesine umursamazca davrandığını, sırılsıklam aşık olarak evlenen bir kadını aşağılayarak böyle zor durumda bıraktığını, millete nasıl utanmadan yediği naneleri anlatmasını yadırgadık. Ayıpladık, kınadık kendimizce bu adamı ama bizim yapabileceğimiz bundan öteyede gidemezdi zaten, doğru düzgün tanımadığımız insanlara herhangi bir yaptırımımız olamazdı.

Fakat son iki ayda yaşadıklarımız durumun şeklini değiştirdi. Kardeşimin telefonu bozulması nedeniyle bir hafta falan telefonsuz kaldı. O kısa süreçte herkesle benim telefonumdan haberleşti. İşyerinde bir arkadaşı rahatsızlanmış, şefi aradı ertesi sabah onun yerine erken gelmesini rica etti ve kapadı. Ertesi sabah işe gitmek için uyandığımda telefonuma msj gelmiş gece geç saatlerde, ve şöyle diyor.
“Senin kocamla ne gibi bir ilişkin var.”
yanlış gönderildiği sandığım için hiçbişiy yazmadım. Birkaç saat sonra tekrar msj. Ve şöyle;
“neden cevap vermiyorsun utandınmı”
Bende yazdım”yanlış gönderdiniz sanırım”
tekrar “senin adın esra… değilmi, aramış işte kocam seni.arama kaydı var,”
ben; “aramış olabilir ama sizin kocanız kim, siz kimsiniz”
tekrar “bilmiyormuş gibi yapma Soneri Bıktım artık sizin gibilerden.”
isminide yazınca dank etti kafaya ve cevap vermek yerine kardeşimi aradım.uzunca bi zamanda ben yazmayınca tekrar; “ bak inkar bile edemiyosun.terbiyesiz.”yazmış
dayanamadım.
“hanımefendi eşiniz benim kardeşimin şefi. Benim telefonumdan aramış iş ile ilgili”dedim ve sustu ama şok oldum. Sinirlendim, sonra üzüldüm. kardeşim işyerinde söylemiş, adam beni aradı özür diledi. Birdaha yazarsa cevap vermeyin lütfen, hasta o dedi.
Hiç bir şey diyemedim. Peki dedim kapadım. Adam hasta dedi yaa ben en çok buna takıldım, empati kurmaya çalıştım, kötüydü, İnsan eşini nasıl böyle bir duruma sürükler. Onu bu hale getirmiş. Kadını öyle bir hale getirmişki. Beni hiç tanımadığı halde bu sözleri sarfetti. Tanımadığı bi insana karşı ilk msjına bakarmısınız lütfen.ve adımı soyadımı bile biliyor. bilinmeyen nolardan öğrenmiş sanırım.kardeşimin aradığı hat eşinin işyeri hattı, ben burada bir hata göremiyorum. kardeşim bu olaydan sonra dahada hassas davrandı, neyse bu hafta başına kadar ses yoktu.maaş günü kardeşim yıllık izine çıkacak ve adamda izinli, paranın yatıp yatmadığını sormak için aramış kardeşim.5 dk sonra msj “bugün kocamı göremedinya, bir dakika bile sesini duyabilmek için aradın. Kutlarım seni” kardeşim çıldırmış. İşyerinde başka bir erkek arkadaşına rica etmiş. Ara şu adamı yapmasınlar böyle falan diye. Ama bu seferde tel.e ulaşamamışlar. Akşam yine aradı kadın ağlıyor telefonda “rahat bırakın kocamı diye bağırıyor ve daha neler neler, küfürler ve hiç susmadan, fırsat vermeden” kardeşim küplere bindi ama hiç cevap vermedi, Suratına kapadı telefonu hiç bir şey demeden. işittiği iftiraları hak etmediği için daha fazla dayanamadı, izine çıktığı halde ertesi sabah gidip adamla tartıştı. Yine özür dilemiş(sadece). Ama kardeşim sevdiği işinden olmak üzere, izinde ama dönüp dönmeme konusunda kararsız, huzuru kaçmış durumda. Bizim anlamadığımız eşi bu kadar msj yazarken adam hiçmi görmüyor. Nerelerde anlamadık. Dünya umrunda değil sanırım. Eşi onun yüzünden tanımadığı insanlara iftira atıyor, kendi canını acıtıyor. insanları böyle kangıren olmuş yaşantının içine çekiyor. Ama adam hiç bir şey yapmıyor. Daha fazla aramak zorunda kalsaydı neler olurdu bilemiyorum. Gerçekten hassas davrandı ama adı üstünde şirket hattı aramak zorunda.yeni bir kız daha işe başladı, onuda aramış ilk defa geçen gün, kardeşime anlatmış kızcağız, ağlamış sinirden oda neler yaşayacak bilemiyoruz, bu olay bizi fazlasıyla üzdü. Korkutuyor insanlardan.
Rabbim herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
bu şefin üstü biri yok mu ? konuyu onunla paylaşsın kardeşiniz. sonuçta şefin aile yaşamı sizi ilgilendirmez. işyerinde daha üst koumda biri devreye girsin şefi uyarsın ya da kardeşiniz iş için başkasıyla konuşsun.

çok zor bir durum kadın herşeyden pimpirik duyuyor psikolojisini bozmuş adam ve dahada üzerine gidiyor bence ne diyelim hayırlısı olsun

onuda düşündü ama ya o ya ben durumuna gelmek istemiyor. evli barklı adam benim yüzümden işsiz kalmasını istemem diye düşündü. zaten bu konuyu birazda düşüncesiz eşlerini aldatan insanların nelere sebep olduklarını insanların görmesi için açtım

yani bu durumda ben kadının psikolojisini değil kardeşiminkini düşünürdüm.
eğer rahatsızsa boşanacak kadın ne öyle herkese hakaret etmeler falan.
adam bundan çok rahatsızsa -ki pek öyle görünmüyor, pişkince sadece özür diliyor- ayıracak evini.
hatta çok ileriye gidilirse bu kadının mesaj çektiği kişiler bir olup toplu olarak suç duyurusunda bulunsunlar savcılığa; rahatsız ediliyoruz diye.

bu ne ya böyle dallas gibi akannehir

bu olayın bizden başka ne kadar mağduru var bizde bilemiyoruz doğrusu. kardeşim kendisi kurtulmak için, ordan kurtulma derdiyle, işi arasında kaldı.

kardeşiniz başkasının işini düşüneceğine kendini düşünsün ve olayı üstleriyle paylaşsın bence.bu devirde hem sevdiğin işi yapıp hem iyi kazanmak çok zor.eğer şefi bunların olmasını istemiyorsa özel hayatıyla işini ayrı tutmasını bilmeli.bunun faturasını kardeşiniz ödememeli

haklısınız umarım oda bu tatil süresinin sonuna kadar doğru kararı verir.

bu çok hassa ve tehlikeli bir durum bacım..

ne demek bi üstüne şikayet ettiği zaman ''YA O, YADA BEN '' durumuna düşmek istemiyorum...
şu anda yaşadığınız durum dahamı iyi ?
ben aynı durumda olucam ve adamın işsiz kalmasını istemicem öylemi?
ne yaparsa yapsın umurumda olmaz..ya bu rezilliğe bir şekilde engel olur yada işinden olur..
ben mecburmuyum milletin aile sorunlarıyla cebelleşmeye

şefe bak çay demle, kadını delirtmiş.kardeşiniz ya adamı şikayet etsin ya da ayrılsın işten yapamıyorsa. bu kadının ne yapacağı belli olmaz. bi gün kalkar gider iş yerine haklı olarak adamın üzerine saldırır sizin kardeşte arada gider.

kardeşiniz adamın işini düşüyor ama açıkcası şef ve şefin eşi (bence bşey yapmadığı için adamda suçlu) kardeşinizi "evli bir adamla ilişkiye giren kadın" konumuna sokuyor. benim yazdığım kibarcası... bunu metres ..vb. diye dahada kötü duruma sokabilirsiniz. bu durumda adam mı düşünülür, insan kendi adını mı ?

bence hiç durmasın kardeşiniz, canı sıkılacağına onlar kendilerine çeki düzen versin..

fikirleriniz için teşekkür ederim kızlar. sağolun, kafası çok karışık.biraz sakinleşip döndüğünde sağlıklı bi karar verecek inşallah.

neden hastalıklı bır cıft yuzunden kardesınız memnun oldugu ısını bıraksın kı?
bence bu durumu ustlerınden bırıne anlatsın yanı seften baska ustlerıne.
boylece sorun cozulur...

o zavallı kadına gelınce de...
Allah kocasını nasıl bılıyorsa oyle yapsın, rezıl herıf...
ınsallah bır gun Allah'ından bulur...

bence gidin polise şikayet edin o çakma şef bozuntusunu niye düşünüyuosunuz ki boşverin zaten sokak işsiz kaynıyo onun yerine daha iyisinide buılurlar kardeşinizde rahatlar halinden şükredip otursaymış oturduğu yerde o adam

tek kendine yapılan bir davranış değil ki
bence hepsi bir olup üstlerle konuşmaları daha makul

kadına allah bilir ne aldatmalar yaşattıki böyle önüne gelene küfür edip
teşhisi koyabiliyo...
allah yardım etsin
ömür biter böyle bi adamla yaşam bitmez:1closedeyes:

nekadar rahat bir herif karisinin beyni donmus demekki kadinada yazik ama iftira atmasi hos degil normalde sorabilirdi

Karısı Artık adamın capkınlıklarından dolayı düşünemez olmuşş.. bıkmışş alışmış bi yandann Tedavi görmesi gerekiooo üzüldümm kadınada cünkü hiçbir kadın aldatılmayı Hak Etmez...

Kardeşiniz Böyle bir seyi neden Cekiyo onuda anlamadım açıkcasıı.. Böyle birşey Duyulursa Asıl ozman orda çalışamaz herkezin kafasında soru işareti olur. o yüzden saçma sapan bişey olmadann Daha fazla Rahatsız olmadann gidip üstleriyle konuşsun.. Ve durumu halletsin. Adamm zaten çok rahat dunyayı tınlamayann biri karısı desen oda sorunluu birii olan kardeşinize olur.. sinirlerini Bozmasına hiç gerek yok çözülemicekk bi sorun Değil. Oyle biriyle aynı yerde çalışmak zaten rahatsızlık verici bence..
o yüzdenn öyle birini düşünücene bencee kendini düşünsünn.. üstleri çözemezse ozman işten ayrılmayı belki düşünebilir.. Böyle Hiç şeye Asla katlanılmaz o kadın ileride gidebilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…