Ne yapmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İnşallah çok teşekkür ederim. Doğudayım zaten zor şartlar altındayım küçücük şehir terörün göbeği. Buna rağmen burda o kadar güzel şeyler başardım ki. Bir grup kurdum gönüllğ grubu köy okullarını boyuyor onarıyor çocukları giydiriyoruz hayvanları besliyoruz engelli çocuklara palyaço olup eğlenceler düzenliyoruz. Doğaya karışıyorum kamp yapıyorum geziyorum fotoğraf çekiyorım. Beni kendi halime bırakıp uzak dursalar onladar mutluyum ki kendi kendime. En zor şartlarda bile böyle bi şehrin içinde bile cenneti oluşturdum kendime. Ama rahatlık vermiyolar. Bayrama birlikte gelceklermiş yanıma mesela şimdiden stresi sardı çünkü 2 saat bile tahammül edilemeyecek şeylere bir hafta tahammül etmek zorunda kalıcam. Saçma sapan konuşmalar tartışmalar kavga gürültü. Gereksiz muhabbetler boş konuşmalar vs vs düşündükçe stres basıyor istemiyorum gelmesinler ama annemde bi gıcık huy var istenmediğini anladığında daha çok inatlaşıyo inadına geliyo. Kolundan tutup da atacak halimiz yok mecbur çekiyorum o siniri stresi bıktım artık valla bilmiyorum nasıl kurtulcam bu negatif ortamdan

Annen böyle davranarak yardım etmiyor zaten. Nasılsa arkamı toplayan var diye iyice batıyor. Maaşına haciz gelmeden akıllanmaz. İnşallah tekinsiz adamlara bulaşmaz da sadece banka borcuyla kalır.

Allah korusun. Valla bunu ben de söyledim. Anne dedim o zorluğu yaşamadan bırakmaz.yardım etme. Diyo yaşıyo zaten zorluğu gittiğimde ben gördüm tam takır ev dolabı bomboştu. Ya dedim bırak bütün parasını kumara verip acından öldürecek değil kendini. Ki kendi ağzıyla dedi dışarda yiyorum yemek yapamıyorum artık diye. Her şeye bir bahane buluyor bıraktım artık vicdan da bi yere kadar bana zarar vermeye başladılar

Ah annem beni dinlese çok söyledim ama yok...

Benim erkek arkadaşımda memur ve 100 bine yakın kumar borcu var. 1 yıldır ne yaptıysam vazgeçemedi oynamaktan her seferinde bu son bu son diyip devam ediyor anladım ki bundan kurtuluş yok uyuşturucu gibi. Sizde kesinlikle yardım etmeyin gerekirse tek bir bankadan kredi çekip maaşıyla yavaş yavaş ödesin. Zora girmedikçe durumun ne kadar kötü olduğunu anlamazlar.

Şimdiden böyle duygusal bir yük altındasınız, evlendiğiniz vakit her şey daha zor olabilir. Sonuçta önceliğiniz çekirdek aileniz olacak ve sizi etkileyen şeyler eşinizi de etkileyecektir. Böyle hassas ve düşünceli bir insan olarak eşiniz bir şey demese bile mahcubiyet duyarsınız. Doğrusu ben en çok size üzüldüm.

Diğer cevaplarınıza baktım da anneniz her şey yolundaymış gibi davranmaya ve ona destek olmaya devam ediyor. Anne merhameti midir yoksa görmezden gelme midir bilemeyeceğim, yargılamak da bana düşmez elbet.

Siz o iyi niyetinizle ve enerjinizle insanların hayatına dokunmaya, güzel anılar bırakmaya devam edin. Olacak olan oluyor, şimdiden stresini üzüntüsünü yaşamamaya çalışın lütfen.

İyi de sizin eşiniz zaten bırakmış. Sizinle ilgisi yok durumun. Elin kızını alıp başını yak demeniz ne alaka? Kendi kızınız olsa kumarbaz adama "belki bırakır" diye verir misiniz? Uzaktan konuşmak ne akdar kolay..

Konu sahibi para vermeyi kesin. Hatta borç yapın kendinize. Ben borcunu ailenin kapattığı birinin kumaeı bıraktığını görmedim. Rahatlığa alıştırıyorsunuz.

Evlilik öyle

1 yıldır iyi sabır göstermişsiniz.

Evlilik tabi öyle hemen olcak bi iş değil tabi ki ben biriyle tanışsın görüşsün hayatına giren insan belki onu değiştirip kazanır diye söyledim tabilkide kimseyi yakmayın böyle bir vebalin altına girilmez evliliğe gelene kadar ki süre zarfında muhtemelen değişir diye umut ediyorum

1 yıldır iyi sabır göstermişsiniz.
Ayrı evlerde yaşadığımız için belki de sabredebiliyorum ama evlenirsek nasıl olur bilmiyorum gerçi bu kadar borç varken evlenmemizde mümkün değil. Şimdi bile yapmak istediğimiz bir çok şeyden vazgeçmek zorunda kalıyoruz borçları yüzünden.

Buna değiyor mu peki? Evlilik işin en son kısmı olmalı zaten sizde. Kumarı bırakmadan, borcu bitmeden asla girmeyin o topa.

Buna değiyor mu peki? Evlilik işin en son kısmı olmalı zaten sizde. Kumarı bırakmadan, borcu bitmeden asla girmeyin o topa.
2 yıldır görüşüyoruz geçen yıl öğrendim borcu olduğunu. Çok şeye katlandım katlanmaya devam ediyorum o yüzden kesip atmak zor geliyor ama bi yerde sevginin de yetmeyeceğini biliyorum. Dediğiniz gibi değip değmediği konusunda bazen bende tereddüt ediyorum...

Ayy okurken bile ben buradan sıkıntıya girsim sizi düşünemiyorum bile. Yazık annenıze kadın tam rahata ereceği yaşlarda abın yuzunden neler çekiyor. Boşuna demiyorlar ölüsü olan bir gün delisi olan her gun ağlarmış. Allah sızın yardımcınız olsun.

Ben durum bana yansımaya başlayınca hemen borca girdim kurtardım kendimi zaten. Ben destek olmuyordum annem oluyordu ama sürekli beni de sıkıştırmaya başladılar en son bi gün bi şey fark ettim fısıldaşıp duruyolar aralarında. Sonra ağzındaki baklayı çıkardı abim annemle konuşmuşlar. Kabul etmez demiş. Bana gelmiş diyo ki Sen şimdi araba için kredi çekicen ya, 20 bin fazla Kredi çek, bana ver kredi kart borçlarımı komple kapatıp sana parayı ay ay ödeyin taksitle. Peşin ödersem faiz olmuyor 4 bin kar ediyorum. Baya uğraştı ikna etmeye. Yok dedim ben o topa girmem kusura bakma dedim dört bin kar ediyorum diye düşünecek kadar hesap etcek kadar zekan varsa o zekanı bu hesaplamalara kullanmak yerine başta kullansaydın da bu hallere düşürmeseydin kendini dedim. Elimde miydi dedi sinirlendi. Bak ne güzel dedin elinde değilmiş o zaman ben sana güvenip niye kredi çekeyim ya gene elinde olmazsa dedim. Günlerde uğraştılar en sonunda beni elimdeki 17 bini vermeye ikna ettiler. Haciz gelecek dedi. Ödeyince kredi kartımda limit açılcak ordan nakit avans çekip yapılandırma yapcam dedi. Bi gün sonra hemen geri nakit avans çekip vercem dedi. Sözler verdi yeminler etti. Bi şekilde kandırdı ödedim direkt kartını 17 binle. Ertesi gün veriyodu sözde ses çıkmıyo. 3 gün oldu yok. Söyledim 15 inde yatırayım da maaştan yatırayım bi kısmını faizi az olsun dedi bir hafta vardı maaşa tamam dedim. 15 i geldi bu gene kıvranıyo noluyo ne ayaksın sen dedim araba alacam ben gönder borcunu dedim. 17 bini haciz gelecek diye borç olarak aldım senden kartımı ödedim hacizden kurtuldum limit açılınca parayı çektim sana vermek için ama sonra onu da kumara yatırdım sana borcunu ödeyecek limit de yok artık deyince baya kavga ettik araba almak için biriktirdim ben onu ayların emeği o herşeyden kıstım kolay mı kazanılıyo para falan ben aylardır dağın başında köy gibi yerde teröristlerin içinde sen benim emeklerimi kumarda çar çur et diye mi çalışıyorum yazıklar olsun sana demek ki kardeşe bile güven olmuyomuş bu devirde dedim utanmadan onu da mı kumara verdin dedim baktı ki beni bu defa cidden kaybedecek nasıl etti bilmiyorum geri verdi o 17 bini bana. Ertesi gün bana mesaj attı kredi kartıma yapılandırmayı yaptım limit açıldı. Çektim parayı yolladım dedi. Tamam dedim sadece. Lan hani onu da kumara harcamıştın? Benle mi oynadı bu canın sağolsun desem üstne mi yatacaktı paranın nerden buldu verdi geri çekip verecek limitim yok onu da kumara yatırdım demişti. Nasıl oldu bilmiyorum. 2 gün sonra gittim kredi çektim. Araba aldım. Arabayı da izmirden aldım. Beraber gittik baya da gezdik tozduk iyi gelir belki uzaklaşmak dedim ama yok ne fayda o da fayda etmedi. Kendini çektiğü yetmiyor az daha beni de çekiyodu. Ben bu yaşıma kadar haram lokma yememişim ağzıma içki bile sürmemişim beni de resmen dolaylı yoldan harama bulaştırdı ya zor kurtardım kendimi. 45 bin kredi çektim araba aldım ilişemiyolar başlarda sürekli eksiye düşüyorum yetmiyo dedim krediyi bahane ettim bıraktılar yakamı. 5 kuruş istemiyolar kurtardım kendimi ben en azından

Annene üzüldüm sanada ayrı uzuldum.Çeksın annenız parayı onun hakkını berın ne yapıosa yapsın.Annenız ce sız muhattap olmayın.Annenızın hakkınıda sız alın.Abinizin ne siz bede annenız umrundasınız bence.

B
Bi an eski kocamin kardesi olabilir misiniz diye dusundum amma velakin ne kardesi ne ablasi ne avisi bizim elomizden hic tutmadi. Kimseden bir para beklentim falan da yoktu sadece birisi oglum neden yapiyorsun drseydi bile yeterdi.kimse demedi ikimiz bir olup 250 300 bine yakin borc odedik evliligimizin ilk yillarinda. Bir daha yapmaya cesaret edemez saniuordum inanmistim borc biter bitmez yeniden yapmis ne oglumu ne beni dusunmus. sonra sen yoluna ben yoluma dedim. oda guney doguda calisiyir 6 yedi bin maasi var rahat ama coxugunun nafakasini odemekten aciz. Kendileri istemedikce birakmiuorlar bes yil oldu daha birakmadi son gaz devam

Ah anneme bunu anlatabilsem borcu temizleyim de kurtarayım diye Çırpınıp duruyo bi de sıkıştıkça intihar blöfleriyle kandırıyo kadını. Başta ben de yiyodum da yemiyorum artık. Zaten psikologlar hep der intihar edecek adam bunu dile getirmez diye tamamen sömürü olarak kullanıyo ben napacağımı bilmiyorum intihar edeyim ben de siz de diyo dedim ben biliyorum napacağını salak salak düşünceğine sarsıl kendine gel çek elini eteğini haram işlerden intihar edince sen ölünce biz mutlu mu olcaz manyak mısın bugün bıraksan oynamayı sorumluluk alsan 6 milyar maaş alıyosun 3-4 senede bitirirsin borcunu ama kime anlatıyosun işte bi kulaktan giriyo öbüründen çıkıyo

Babandan kalan para ile annene ev almak istiyorsun ve haklısında ama annen bu kadar arkasında ise abinin abin o evi ona sattırır kumar oynamak için bence

Babandan kalan para ile annene ev almak istiyorsun ve haklısında ama annen bu kadar arkasında ise abinin abin o evi ona sattırır kumar oynamak için bence

Valla ben elimden geleni yapmış olurum en azından. Vicdanım rahat eder ben annem için elimden geleni yaptım aptallık ederse o onun sorunudur derim. Açıkça da söyledim ben sana ev alalım rahatça otur bi yerde diye. Gelip aylarca kalıyor bende şimdi bekarım ancak evlenince böyle de yapamazsın dedim. Evlenirsem 3-4 ay kalmaya benim evimde ne sen rahat edebilirsin ne de evlendiğim adam rahat edebilir dedim. Ayrıca bence çoktan ev alıp oturmalıydı. Ayrı evi hiç olmadı kira ödemedi fatura ödemedi ya abimde ya bende kaldı. Abimin yükünün altına girmese 3 bin lira emekli maaşı var rahatlıkla o parayı bile beklemeden ev almıştı şimdiye kendine istese

Ama yazdıklarınızdan annenizin maalesef ki körlemesine abinizin her yaptığını tolere edip bir de üzerine varını yoğunu önüne serdiğini okuyoruz.Siz ne kadar konuşursanız konuşun anlamıyor veyahut anlamazdan geliyor peki abiniz ve anneniz ortada kaldılar dımdızlak beş parasız sizin içiniz sızlamayacak mı? İllaki sızlayacak evliliğinize bile zarar verebilir böyle bir durum olursa,yani demem o ki bence siz o parayla annenize ev alın ama ortak tapuyla filan alın kadıncağız iyi niyetinin kurbanı olmasın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…