Maşallah hem güzelce düşünüp hem annenizle mantıklı şekilde konuşmuşsunuz. Yerinizde olsam da aynı şeyleri söylerdim.
Madem imzanız olmadan çekemiyor, sizde bu irade varken anneniz dayanamasa bile para emniyette olur. Paranın çekme zamanı gelir de anneniz size baskı yaparsa kendi payınızı alın ve kenara çekilin derim.
Keşke anneniz rahat yaşayabileceği bir memlekette ev alsa maaşıyla da güzelce yese içse gezse kendine vakit ayırsa...
Henüz bebeğimi kucağıma almadım annenizin yerine koyamıyorum bile kendimi ne zor. Rabbim evladın da hayırlısını versin. İnşallah abiniz için de bir çıkış yolu vardır bu illetin sonu gelir de hepiniz rahatlarsınız. Zaten doğudasınız lütfen kendinizi çok üzüp yıpratmayın.
Annen böyle davranarak yardım etmiyor zaten. Nasılsa arkamı toplayan var diye iyice batıyor. Maaşına haciz gelmeden akıllanmaz. İnşallah tekinsiz adamlara bulaşmaz da sadece banka borcuyla kalır.
Babası ve abisi kumar oynayan biri olarak söylüyorum size 5 kuruş koklatmayin. Maaşına gelsin icra kesilsin sakin ha sakın eline para vermeyin onu da kumara yatırır. Anneniz yardim edecek ise direk kendi ödesin eline para vermeyin
İnşallah çok teşekkür ederim. Doğudayım zaten zor şartlar altındayım küçücük şehir terörün göbeği. Buna rağmen burda o kadar güzel şeyler başardım ki. Bir grup kurdum gönüllğ grubu köy okullarını boyuyor onarıyor çocukları giydiriyoruz hayvanları besliyoruz engelli çocuklara palyaço olup eğlenceler düzenliyoruz. Doğaya karışıyorum kamp yapıyorum geziyorum fotoğraf çekiyorım. Beni kendi halime bırakıp uzak dursalar onladar mutluyum ki kendi kendime. En zor şartlarda bile böyle bi şehrin içinde bile cenneti oluşturdum kendime. Ama rahatlık vermiyolar. Bayrama birlikte gelceklermiş yanıma mesela şimdiden stresi sardı çünkü 2 saat bile tahammül edilemeyecek şeylere bir hafta tahammül etmek zorunda kalıcam. Saçma sapan konuşmalar tartışmalar kavga gürültü. Gereksiz muhabbetler boş konuşmalar vs vs düşündükçe stres basıyor istemiyorum gelmesinler ama annemde bi gıcık huy var istenmediğini anladığında daha çok inatlaşıyo inadına geliyo. Kolundan tutup da atacak halimiz yok mecbur çekiyorum o siniri stresi bıktım artık valla bilmiyorum nasıl kurtulcam bu negatif ortamdan
Benim eşimde zamanın da biz tanışmadan çok çok önceleri rahat bi 300/500 bin civarı kumar da yemiş tanıştık kredi ödüo üç ayrı bankaya tabi o zamanlar yeniyiz soramıyorum da bakıyorum ev yok araba yok en sonunda kendi anlattı kumar borcum diye. Gerçi şimdi Allah’a şükür böyle şeyleri yok çünkü hem maddi hem manevi olarak çökmüş biz tanıştık herşeyden elini ayağını zaten çekmişti ama iyice soğudu yani aslında o kendi kendine karar vermişti ama belki hayatına ben girmesem devam edecekti sonrasında aslında demem o ki hayatına biri girse belki bir şeylerden kopması daha kolay olur anladığım kadarıyla evli değil biriyle falan mı tanıştırsanız belki o zaman daha farklı yani naçizane fikrim allah yardımcınız olsun doğru yolu bir an önce bulsun
Evlilik öyleOnu bize geçen söyledi annemi aramış diyor evlendir beni. Evlenirsem belki düzelirim. Açıkçası ben buna onay vermiyorum. Sizin eşiniz düzelmiş de bizimkinin de düzeleceğinin garantisi yok ki. Durumu bilerek kimse evlenmez zaten. Durumu anlatmadan evlendirmek de kıza haksızlık gibi geliyo bana. Anneme Diyor bi tane memur kız bul bana evlendir beraber öderiz belki düzelirim. Kafa yapısına bak. Bence çok yanlış. Anneme dedim ki anne şimdi sen şöyle düşün beni yüzbinlerce lira kumar borcu yapan ve oynamaya devam eden bi adamla evlendirir misin? Lan ben niye çekiyorum elin adamının yediği haltların bedelini? Öyle değil mi kızcağız düzgün bi insan bulup mutlu olmak varken niye kumarbazla evlenip borç ödesin yani? Abim bile olsa kendiminkini kurtarcam diye başkasının evladını yakamam doğru gelmiyor bana. Hadi ya bırakmazsa. Elin kızı bi önür kumarbazla mı uğraşcak? Yazık değil mi mahvetcez gencecik kızın hayatını
Benim erkek arkadaşımda memur ve 100 bine yakın kumar borcu var. 1 yıldır ne yaptıysam vazgeçemedi oynamaktan her seferinde bu son bu son diyip devam ediyor anladım ki bundan kurtuluş yok uyuşturucu gibi. Sizde kesinlikle yardım etmeyin gerekirse tek bir bankadan kredi çekip maaşıyla yavaş yavaş ödesin. Zora girmedikçe durumun ne kadar kötü olduğunu anlamazlar.
Evlilik tabi öyle hemen olcak bi iş değil tabi ki ben biriyle tanışsın görüşsün hayatına giren insan belki onu değiştirip kazanır diye söyledim tabilkide kimseyi yakmayın böyle bir vebalin altına girilmez evliliğe gelene kadar ki süre zarfında muhtemelen değişir diye umut ediyorumEvlilik öyle
Ayrı evlerde yaşadığımız için belki de sabredebiliyorum ama evlenirsek nasıl olur bilmiyorum gerçi bu kadar borç varken evlenmemizde mümkün değil. Şimdi bile yapmak istediğimiz bir çok şeyden vazgeçmek zorunda kalıyoruz borçları yüzünden.1 yıldır iyi sabır göstermişsiniz.
Ayrı evlerde yaşadığımız için belki de sabredebiliyorum ama evlenirsek nasıl olur bilmiyorum gerçi bu kadar borç varken evlenmemizde mümkün değil. Şimdi bile yapmak istediğimiz bir çok şeyden vazgeçmek zorunda kalıyoruz borçları yüzünden.
2 yıldır görüşüyoruz geçen yıl öğrendim borcu olduğunu. Çok şeye katlandım katlanmaya devam ediyorum o yüzden kesip atmak zor geliyor ama bi yerde sevginin de yetmeyeceğini biliyorum. Dediğiniz gibi değip değmediği konusunda bazen bende tereddüt ediyorum...Buna değiyor mu peki? Evlilik işin en son kısmı olmalı zaten sizde. Kumarı bırakmadan, borcu bitmeden asla girmeyin o topa.
İyi de sizin eşiniz zaten bırakmış. Sizinle ilgisi yok durumun. Elin kızını alıp başını yak demeniz ne alaka? Kendi kızınız olsa kumarbaz adama "belki bırakır" diye verir misiniz? Uzaktan konuşmak ne akdar kolay..
Konu sahibi para vermeyi kesin. Hatta borç yapın kendinize. Ben borcunu ailenin kapattığı birinin kumaeı bıraktığını görmedim. Rahatlığa alıştırıyorsunuz.
Bi an eski kocamin kardesi olabilir misiniz diye dusundum amma velakin ne kardesi ne ablasi ne avisi bizim elomizden hic tutmadi. Kimseden bir para beklentim falan da yoktu sadece birisi oglum neden yapiyorsun drseydi bile yeterdi.kimse demedi ikimiz bir olup 250 300 bine yakin borc odedik evliligimizin ilk yillarinda. Bir daha yapmaya cesaret edemez saniuordum inanmistim borc biter bitmez yeniden yapmis ne oglumu ne beni dusunmus. sonra sen yoluna ben yoluma dedim. oda guney doguda calisiyir 6 yedi bin maasi var rahat ama coxugunun nafakasini odemekten aciz. Kendileri istemedikce birakmiuorlar bes yil oldu daha birakmadi son gaz devamArkadaşlar ben 25 yaşında bir öğretmenim. Babasız büyüdüm denilebilir. Annemle babam sorunlu insanlardı. Ayrı yaşıyorlardı. 3 yıl önce babam kanserden vefat etti. Ben çok zorluklarla annemin desteğiyle okudum öğretmen oldum abim de aynı şekilde. Memur. Allaha şükür halimiz vaktimiz yerindeydi. Ben 3.5 maaş alıyorum abim 6 bin maaş alıyor annem de 3 bin babamdan kalan emekli aylığı. Bakarsanız çok şey yapılabilirdi bunca parayla amma ve lakin olmadı. Ben atanalı 3 yıl oldu üniversite okurken çok borçlandım onları anca temizleyebildim. Bu yıl yeni araba aldım biraz birikmiş biraz kredi ile. Babamın emekli ikramiyesi olarak bir miktar parası var 100 bin civarı 3 ayda bir ek gelir getiriyor diye çekmedi annem. Belli bi süresi var o süreye kdar da çekilmiyor zaten. Sorunum şu. Abim kumar bağımlısı. Sürekli kumar oynuyor bu sebeple aile ilişkimiz alt üst oldu. Az buz değil arkadaşlar 160 bin kumar borcuna girmiş. Annem yardım edip kurtarmaya çalıştı maaşını resmen ona yolladı aylarca babamın bankadan gelen üç aylığı da verdi ( az değil 3 ayda bir 6-7 bin getiriyor ) bu olay bi seneye yakındır böyle devam ediyor bir ara çok sıkıştı haciz gelecekti acil bi ödemesi vardı benim de 17 bin birikmişim vardı araba alcam diye biriktiriyordum uzun zamandır maaşa kadar bana borç ver kartı ödeyip sonra tekrar yapılandırma yapıp nakit avans çekicem dedi yoksa haciz gelcek dedi annem falan epey uğraşıp ikna ettiler beni verdim sürekli öteliyo bugün vercem yarın vercem söz verdiği gün çoktan geçti ses yok istedim en sonunda demesin mi bana ben onu da kumara harcadım ağzıma geleni saydım hadi kendine acımıyorsun bana da acımadın ben hastalığım varken ne zor şartlar altında dağın başında çalışıyorum kaç aylık emeğim benim o para kardeşine bile güvenmicen demek ki falan dedim baya sinirlendim ertesi gün bana geri gönderdi parayı nerden buldun dedim yapılandırma yapmıştım geri çektim dedi hani kumarda onu da kaybetmiştin dedim cevap vermedi. Neyse ben bu olaydan sonra baktım kendi yetmiyor bu pisliğe beni de bulaştırcak gittim kredi çektim üstüne de bu parayı koydum araba aldım. En azından bi malım olsun para diye sıkıştırıp duruyo. Bi yere bağlarsam parayı dakka başı isteme vermeme kavgası yapmayız dedim. Annemle de konuştuk o da dedi al sen arabanı ben de yardım ediyorum derim en azından bize güvenmez bırakır belki dedi. Dediğim de oldu biraz krediyi çektim maaşı krediye bağladım ben bu olaya karıştığından beri hiç yüz vermemiştim hiç para falan vermedim bulaşan sensin sen temizle ben mi dedim git kumar işine gir diye altında araba gezip tozarken ben aklına gelmiyodum doğuya atandım kadın başıma buralara gelip her şeyimi kendim hallettim aramadın bile borca girnce mi geldi aklına bi kardeşin olduğu dedim. Ben sana yardım etmem git ek iş bul kendine temizle borcunu dedim. Kendimi çektim. Annemse ona yardım etti. Bi senedir beraber ödemeye çalışıyorlardı. Annem geçen sordu ne kadar kaldı borç diye abim dedi olduğu gibi duruyor. Nasıl oluyo o dedi çok büyük borç bitmiyo diyo ne kadar kaldı bana net söyle diyor geçiştiriyor annemi çektim konuştum bak boşa yardım ediyosun bu adam gene devam ediyor diye. İnanmadı bana. Öğrendik ki Devam ediyormuş. Kendi söyledi en sonunda hiç bırakmadım dedi. Bi ara bizi aradı intihara kalkıştım dedi şu babamın parasını çeksek tüm borcu kapatsak kurtulsam dedi ki yetmiyor borcu yüz yetmiş bin bankadaki para 100 bin. Ben de dedim benim babam yıllarca teröristlerle sen parayı kumara ver diye çatışmadı onun el emeği o. Annem de onla süründü doğuda o para annemin hakkı anneme ev alıncak o parayla sen evlencen ben evlencem nolcak bu kadın ortada mı kalcak dedim. Bu kadar bencil olma dedim. Ayrıca temizleyince tekrar oynamayacağının garantisi var mı? Komple borcunu kapatsak kolay kurtuldun diye tekrar oynaman daha kolay olacak. Git kendine ek iş bul işin çok rahat yorucu değil haftada üç gün çalışıp 6 bin maaş alıyosun ek işte çalışabilirsin böylece rahatlıkla kapatırsın borcunu bi daha oynamazsan öyle aman aman bi borç değil senin için maaşın gayet iyi dedim. Annem yanına gitcekti bi ara bana mesaja atmış annemi gönderme evde içki içemiyorum sigara içemiyorum rahat vermiyor diye. Dedim pes artık sana. Geçen gene annemi aradı anne ben çok kötüyüm intihar edicem en sonunda bırakamıyorum kumarı diye. İntihar olayının blöf olduğunu düşünmeye başladım ben. Geçen gitmiş adanaya portakal çiçeği festivaline. Bu kadar kötü durumda olan adam festivalde eğlenir mi? Anneme bilet aldım gönderdim yanına. Anneme anlatıyorum uyanık ol dikkatli ol yardımcı olmak istiyorsan al elinden tüm kartlarını herşeye el koy dedim bu böyle nereye kadar sen temizliyosun en gene oynuyo dedim. Doktora yönlendirmiştim patolojik kumar bağımlılığı demişti ilaç da vermişti ilaç da yaramıyo diyo gene bırakamıyorum diyo başta çok uğraştım kurtarmaya ama baktım beni de çekiyo işin içine hem madden hem manevi psikolojimi de bozdu baktım ben de depresyona girmeye başladım kendimi kurtarayım dedim uzaklaştım iyice. Var mı bi tavsiyeniz ne yapayım ben? Nasıl yardım edebilirim? Ya da uzak durmak kendini korumak mı en iyisi? Başta yardım etmeye kalkıştım ama beni de batırınca olayı bana da bulaştırınca benim boyumu aşıyor iş dedim. Abi bildğim Bir akrabamdan yardım istedim. Abimi arayıp konuşacaktı. Abim bana mesaj attı ağzına geleni saydı sana güven olmazmış sır bile verilmezmiş kardeşine bile güvenmicekmişsin niye söylüyosun sen başkasına dedi. 1 sene oldu annemle ben kurtarmaya çalıştık durmuyosun bizi de çekiyosun yetmedi intihar etcem diyip duruyosun dedim olayın durumu vahim beni de annemi de aşıyor akıl danıştım dedim. Ne sanıyorsun herkesten saklayalım sen oyna biz sana para verelim habire bu mu hayalin yazık değil mi o kadına perişan ettin kadını bi senedir dedim. Sizce napmalı arkadaşlar siz olsanız napardınız
Annene üzüldüm sanada ayrı uzuldum.Çeksın annenız parayı onun hakkını berın ne yapıosa yapsın.Annenız ce sız muhattap olmayın.Annenızın hakkınıda sız alın.Abinizin ne siz bede annenız umrundasınız bence.
Babandan kalan para ile annene ev almak istiyorsun ve haklısında ama annen bu kadar arkasında ise abinin abin o evi ona sattırır kumar oynamak için bence
Ama yazdıklarınızdan annenizin maalesef ki körlemesine abinizin her yaptığını tolere edip bir de üzerine varını yoğunu önüne serdiğini okuyoruz.Siz ne kadar konuşursanız konuşun anlamıyor veyahut anlamazdan geliyor peki abiniz ve anneniz ortada kaldılar dımdızlak beş parasız sizin içiniz sızlamayacak mı? İllaki sızlayacak evliliğinize bile zarar verebilir böyle bir durum olursa,yani demem o ki bence siz o parayla annenize ev alın ama ortak tapuyla filan alın kadıncağız iyi niyetinin kurbanı olmasınValla ben elimden geleni yapmış olurum en azından. Vicdanım rahat eder ben annem için elimden geleni yaptım aptallık ederse o onun sorunudur derim. Açıkça da söyledim ben sana ev alalım rahatça otur bi yerde diye. Gelip aylarca kalıyor bende şimdi bekarım ancak evlenince böyle de yapamazsın dedim. Evlenirsem 3-4 ay kalmaya benim evimde ne sen rahat edebilirsin ne de evlendiğim adam rahat edebilir dedim. Ayrıca bence çoktan ev alıp oturmalıydı. Ayrı evi hiç olmadı kira ödemedi fatura ödemedi ya abimde ya bende kaldı. Abimin yükünün altına girmese 3 bin lira emekli maaşı var rahatlıkla o parayı bile beklemeden ev almıştı şimdiye kendine istese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?