- 20 Ocak 2020
- 2.988
- 3.820
- 48
Öncelikle içinde bulunduğumuz süreci farkındayım sorum genel geçer zaman dilimi için hanımlar.
Yöreden yöreye , insandan insana , imkandan imkana değiştiğini de farkındayım fakat herkesin kendine göre doğrusunu bilmek istiyorum.
1. Nişan masrafları kime aittir. Neler dahil neler değildir?
2. Nişanda erkeğe ne takılır kıza ne takılır?
3. Nişanda misafirler takı takar mı?
4.Yüzüğü kim takar?
5. Kapıda ikram edilecek çikolata kesilecek pasta kimin sorumluluğundadir ?
6. Kuaför masraflarını kim karşılar? Kuaföre kimler gelir?
7. Ilk dans müziğiniz neydi?
8. Maksimum ne kadar nişanlı kalınır?
9. Beştaş yüzük ne zaman takılır ve kim alır damat mı ailesi mi yoksa alınmaz mı?
Sizin eklemek istediğiniz bir bilgi var ise açığım rica edicem beni bilgilendirin.
Yanlış anlamayın ama kime göre neye göre lüks?Canim Allah yardim ediyor
Annemgilin o kadar borcu olmasina ragmen 350 gram altin ve dugun nisan butun masrafi gorduler esyasinin da 3 te 1 ini odediler perdeler en luksunden halilar en luksunden annem babam odedi
Bizde de 25 gram altin 3.500 tl esya yardimi yapildi esimin ailesinden
Benim de hayalimde hiç evlendirme düğün yok Allah biliyor ya. Hatta bana anne aşık oldum, evleneceğim ama düğün istemiyoruz onun yerine şu şu ülkelere gideceğiz balayına dese düğüne harcaması için ayırdığımız bütçe için sevinirim. Güzel anılar, deneyimler yaşayacaklar daha güzel bir masraf olabilir mi derim.Yanlış anlamayın ama kime göre neye göre lüks?
Sizin için halıda en lüks a markadır, başkası için iran ipek el dokuma halıdır.
Allah yardım ediyor borç harç, lütfen girmeyelim bu meselelere.
Ülkenin hali belli, herkes evladı için güzel bir gelecek kurmak istiyor.
Benim hayalim şöyle düğün yapalım borca girelimden çok öte mesela, başkası için de bambaşka hayaller söz konusu.
Her şeyin akabinde , eşyaların, maddesel şeylerin sadece hayatı kolaylaştırmak için araç, tek gerçeğin yaşadığı anın ve duyguların güzelliği olduğunu bilirler.Benim de hayalimde hiç evlendirme düğün yok Allah biliyor ya. Hatta bana anne aşık oldum, evleneceğim ama düğün istemiyoruz onun yerine şu şu ülkelere gideceğiz balayına dese düğüne harcaması için ayırdığımız bütçe için sevinirim. Güzel anılar, deneyimler yaşayacaklar daha güzel bir masraf olabilir mi derim.
Umuyorum vizyonu olan çocuklarımız olur ve kendi kafa dengi bir de gelinimiz olur. Üç saat için 50 bin harcayacağına gider gezer bir hafta dolu dolu yaşarlar.
Her şeyin akabinde , eşyaların, maddesel şeylerin sadece hayatı kolaylaştırmak için araç, tek gerçeğin yaşadığı anın ve duyguların güzelliği olduğunu bilirler.
Düğün isterse kendin yap bana ne bile diyebilirim, malum 2 tane, e elti muhabbeti ona oldu bana olmadı ahahahah
Buna da ayrı kıl oluyorum, niye aynısı yapılsın ki, aynı insanlar mı?
Ay aynısını yapma mevzusu var bi de sizde
Zor zor
350 gr altin ne olarak verildi aileniz tarafindanCanim Allah yardim ediyor
Annemgilin o kadar borcu olmasina ragmen 350 gram altin ve dugun nisan butun masrafi gorduler esyasinin da 3 te 1 ini odediler perdeler en luksunden halilar en luksunden annem babam odedi
Bizde de 25 gram altin 3.500 tl esya yardimi yapildi esimin ailesinden
Ne güzel demişsin. Nedir bu gösteriş350 gr altin ne olarak verildi aileniz tarafindan
Tencere saplari altinmiydi
Borclu aile bunu yaparsa ne diyeyim,ya gosteris,ya mahalle baskisi.
Zavalli ailem beni canlarinin son kirintisiyla evlendirecek,ardindan hala borcla bogusacak
Bimde satilan 5 tllik haliyi sererim,ailemi o durumda birakmam.
Bana benim yarim kadar da olsa tok gozlu evlat ve gelin ver yarabbim:))
Gerçekten düğüne para harcamak kadar saçma bir şey yokBenim de hayalimde hiç evlendirme düğün yok Allah biliyor ya. Hatta bana anne aşık oldum, evleneceğim ama düğün istemiyoruz onun yerine şu şu ülkelere gideceğiz balayına dese düğüne harcaması için ayırdığımız bütçe için sevinirim. Güzel anılar, deneyimler yaşayacaklar daha güzel bir masraf olabilir mi derim.
Umuyorum vizyonu olan çocuklarımız olur ve kendi kafa dengi bir de gelinimiz olur. Üç saat için 50 bin harcayacağına gider gezer bir hafta dolu dolu yaşarlar.
Baskidan deil gösterişte deil biriken para ceyrek ile yaptilar350 gr altin ne olarak verildi aileniz tarafindan
Tencere saplari altinmiydi
Borclu aile bunu yaparsa ne diyeyim,ya gosteris,ya mahalle baskisi.
Zavalli ailem beni canlarinin son kirintisiyla evlendirecek,ardindan hala borcla bogusacak
Bimde satilan 5 tllik haliyi sererim,ailemi o durumda birakmam.
Bana benim yarim kadar da olsa tok gozlu evlat ve gelin ver yarabbim:))
Bursa :))) takıda sınır tanımaz bizimkiler, isteyin isteyebildiğiniz kadar zira istekler ne kadar artarsa diğer bekar kızların o kadar işine geliyor, falancaya şunu yapmışlar ben de aynısını isterim diyorlarSizin yöre nereydi öğrenebilmem mümkün mü? 8.30 da daireler acılıyo bosanma dairesine gidip bi soluk bosanayım da 2. oradan alayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?