Ne yaparsam yapayim olmuyor..Yurumuyor evliligim..Sevmiyor beni esim..

Sizinkisi evlilik falan değil boyut atlamışsınız..
Tüm yorumlara tek tek katılıyorum herbirini uygulamanız ne kadar mümkün onu bilemem.

Bende mutsuzum , ben de şiddet gördüm, benim de eşim aldattı ama eski sevgili ile görüşmek nedir eşiniz adi bir insan şimdi ondan ne farkınız kaldı? bir erkekle arkadaş dahi değilim ben ki eski sevgilimle yapma çocuklarını düşün boşan sonra ne istersen yaşa ama bende bir Anneyim evvela çocuğumun yüzüne bakabilecek yüzüm olmalı .Allah bizi mutsuz eden adamları affetmesin ama ne olur hata yapma ...

Haklisin. Erkekler hak ediyor arkadasim kadini sevgisiz birakirsan kadin herseye de yoneliyor eski sevgiliye de zamanla baska erkeklere de cunku kadin sevgiyle buyuyor.

Sebebi her ne olursa olsun; dayak yiyen kadına "terapiste gidin, eşine bir şans ver", aldatılan kadına "erkeklerle nefsimiz farklı, affet ve evde süslen" diyen kadınlar nedense bu merhametlerini (!) sizden sakınıyorlar...

Evet bence de eşinizi aldatmamalısınız. Fakat sadakati hakeden bir kocanız oldugu icin degil.

Sevgi, saygı her seyi yitirmişsiniz o evlilikte. Sadece resmiyette kalan bir evlilik bence. Ancak boşanıp hayatınızı yaşamak varken, ayrılırken eşinize koz vermenize hic luzum yok.

Bir an önce davayı açın, sonra da yepyeni bir hayat kurun kendinize. Kim sizin gönlünüzü hoş ediyor ve güven veriyorsa onunla bir ilişkiye rahatca baslarsınız böylece.

Bende mutsuzum , ben de şiddet gördüm, benim de eşim aldattı ama eski sevgili ile görüşmek nedir eşiniz adi bir insan şimdi ondan ne farkınız kaldı? bir erkekle arkadaş dahi değilim ben ki eski sevgilimle yapma çocuklarını düşün boşan sonra ne istersen yaşa ama bende bir Anneyim evvela çocuğumun yüzüne bakabilecek yüzüm olmalı .Allah bizi mutsuz eden adamları affetmesin ama ne olur hata yapma ...

Sizin ileride cocugunuzun yuzune bakabilecek durumunuz var mi?

Eger siddet gormus, aldatilmis ve hala evli iseniz yok.

Yani kiyaslama cok talihsiz olmus. Sizin yaptiginiz daha gurursuzca.

Daha da komigi esim eski sevgilisiyle gorusmus, ama arkadas gibi yazilsa cok kisinin olabilir, aldatma degil bu, bosanma sebebi degil yazacak olmasi.

Annelik herhangi bir seyden once gelebilir ama kisinin kendisinden once gelemez. Once birey olamayan iyi anne olamaz.

Yani konuda o kadar yanlis var ki, neresinden duzeltsem eksik kalir.

Sizin ileride cocugunuzun yuzune bakabilecek durumunuz var mi?

Eger siddet gormus, aldatilmis ve hala evli iseniz yok.

Yani kiyaslama cok talihsiz olmus. Sizin yaptiginiz daha gurursuzca.

Daha da komigi esim eski sevgilisiyle gorusmus, ama arkadas gibi yazilsa cok kisinin olabilir, aldatma degil bu, bosanma sebebi degil yazacak olmasi.

Annelik herhangi bir seyden once gelebilir ama kisinin kendisinden once gelemez. Once birey olamayan iyi anne olamaz.

Yani konuda o kadar yanlis var ki, neresinden duzeltsem eksik kalir.
insanların ne yaşadığını bilme şansınız var mı? Hiç sanmıyorum ama nasıl davranmasının etik olduğunu biliyoruz öyle değil mi ? Şiddet görmek çoğu kadının yaşadığı onur kırıcı ve üzen bir durum .evlenmeden önce bende sizin gibi ahkam kesiyordum emin olun .şiddet işin içinde ise çeker giderim diye kendi adıma konuşmak gerekse öyle de yapıyorum. sabah gidiyorum neden gitmediğim konusuna gelince terör bölgesinde yaşıyorum burda herşey o kadar kolay değil. gerekn önlemi almadan havaalanına gitmek cesaret ister bulunduğum yerde. Evladımın yüzüne bakma mevzusuna gelince evet bakabilecek yüzüm var çünkü hiç bir yanlışım olmadı. Konu sahibesini belli bir yere kadar anlıyorum hatta sizden iyi anlıyorum ama eski sevgilimle görüşüyoruz eşimi aldatmak istiyorum da kesilip kalıyor. Aldatmak hepimiz için çok basit ve adi bir davranış. Ama savunmasız olduğum bir şehirde ve cok saçma bir sebepten şiddet görmüş olmak benim adiliğim değil. Çok güzel bir cümle kurmuşsunuz iyi bir birey olamayan iyi bir Anne de olamaz .ve hiçbir kadın şiddet gördüğü için kötü olmaz ama aldattığı için hem kötüdür hem yanlış yapmıştır. ve lütfen şunu unutmayın hiçbir evlat Annesinden şiddet gördüğü için utanmaz ama aldattığı için utanır, nefret eder ve işte o zaman evlatlarımız da psikolojik olarak sorunlu bireyler olur.simdi şiddet olan bir evde psikolojik olarak neler yaşar çocuklar diyeceksiniz ki o zamanda sorunlu bireyler olacaklar doğru olan bu evlilikleri bi şekilde bitirmek ama bu ülkede kadınların bir çoğu şiddet gördüğü halde evliliğini yürütmek zorunda bırakılmıştır.

Haklisin. Erkekler hak ediyor arkadasim kadini sevgisiz birakirsan kadin herseye de yoneliyor eski sevgiliye de zamanla baska erkeklere de cunku kadin sevgiyle buyuyor.
aldatan erkekte aha tam da bu soylemi kullaniyor. evde bir seyler eksikti yalnizdm tatmin olmuyodum ilgi gormuyodum yemek yapmiyodu vs vs. boyle uzar gider. aldatmayi mesrulastiriyor bu yorumunuz...

Tüm bunlardan sonra sizin de eşinize karşı bir sevginiz kalmamıştır; onu sadece takıntı, hırs haline getirmişsiniz. Bunun dışında aldatmak, intikam almak bir çözüm değil-ki eski sevgilinizle dertleşerek de aldatıyorsunuz aslında- eşinizle anlaşamıyorsanız, paylaşacak hiçbir şey kalmadıysa boşanmaktan başka bir şey kalmıyor geriye.

aldatan erkekte aha tam da bu soylemi kullaniyor. evde bir seyler eksikti yalnizdm tatmin olmuyodum ilgi gormuyodum yemek yapmiyodu vs vs. boyle uzar gider. aldatmayi mesrulastiriyor bu yorumunuz...

Yanılıyorsunuz. Yemek yapma cümleniz hariç bir insanın yalnızlık, ilgisizlik, cinsel tatminsizlik nedeniyle baska birileriyle ilişki kurmak istemesi gayet dogal. Aldatmayı mesrulastırmak degildir bu.

Problem, o kisinin bu isteklerini boşanmadan yapmasında. Eşlerini maddi manevi sömürürken kendi isteklerinin peşinde koşup onları kandırmalarında.

Kimse kimseyle sırf yattıgı icin tazminat vermiyor, eşini kandırdıgı ihanet ettigi icin o tazminatı veriyor.

Adam her halti yesin kadın mum gibi otursun istiyor insanlar ama olmuyor işte. O kadının da sevgiye ihtiyaci var. Mantıkla duygular he zaman aynı doğrultuda ilerlemiyor malesef. Keşke bosansa kadın ama içinde yaşadığımız toplum malum her zaman kolay olmuyor o işler. Zaten bosansa da senin çocukların var ne işin var aşkla meskle diyecekler. Anlamıyor musunuz kadın eski arkadaşıyla sadece mutlu birkaç saat geçiriyor. Hayatinda kendine ayirdigi kendini iyi hissettiği tek birkaç saat. Dertleşme iyi geliyor belli. O saatleride alirsak kadına ne kalacak? Çok tepki alacağım biliyorum. Ama ben insanlara toplumun değerlerinden daha fazla değer veriyorum. Bu denli hirpalanan kendini değersiz ve mutsuz hisseden bir insanın mutluluğu toplumun onyargilarindan daha önemli bence. Zira kadın kötü birşey yapmıyor. Çocuklarımız herseyimiz ama mutsuz anne mutsuz çocuk. Adam çocuklarına bakıcı bulmuş ohh keyfinde sefasinda

Ne yazık ki yaşamadan bazı şeyleri anlayamıyoruz.Burdaki birçok kişi kendine çok haklı ama o iş öyle olmuyor di mi?Eşin sana duygusal işkence yapıyor.Kadın olduğunu, eş olduğunu, özel olduğunu, arzulandığını hissetmiyorsun üstüne tam olarak aldatma diyemiyeceğin daha doğrusu kendine göre boşanmalıyım diyeceğin bir aebep çıkmamış.Eski sevgilinle görüşmenin sebebide kadınlık gururu ya da öZgüveninde açılan yara sevildiğini , değer gördüğünü hatırlamak istiyorsun çünkü çok yıprandın çok mutsuzsun aslında onla bi haltlar karıştırmak istemiyorsun.Ben biliyorum ki eşinin seni mutlu etmek istediğini hissetsen eski sevgiline asla beni arama dersin.Ama eski sevgilinle görüşmen seni iyileştirmiyecek, üstüne yanlış birşey yapabilirsin ve yine o da seni rahatlatmaz emin ol.Bir defa eski sevgilinle görüşmeyi kes 2 çocuğun var bu iş öyle gitmez yakalanırsan çok yupranırsın.Eşine gelince onla konuşman hiçbirşey değiştirmicek onun bi titremesi lazım ama şuan onu yapabilecek psikolojidede değilsin.Sağlam bir aile danışmanı lazım size olmazsada yapacak birşey yok inceldiği yerden kopacak

Ben şuraya takıldım 30 yaş 7 yıllık evlilik öncesi 6 senelik başka kişi ile flört hangi yaşa sığdırdınız, belki de bı yüzden hayatınızda hep bir erkek istemeniz neden mutsuzken mutluluğu başka bir erkek vereceğini düşünüyorsunuz ? Kendi kendinize mutlu olabilir ve yapacağınız o kadar çok şey var ki

Malesef toplum kadına bir değer biciyor. Sen annesine çocuklarını düşün sen eşsin eşini dişin sn evlisin evliliğini dusun vb. Vb. Onlar seni dusurmesin ama sen onları dusun.

konu sahibesi ne demis ne yaparsam yapim olmuyor sevmiyor esim beni bu insan dayakta yemis daha anlatmadigi kim bilir neler yasamis kadinin aradigi tek sey ilgi. Erkeklere gelince maalesef erkeklerin aldatma aciklamasi sadece bahane onlarin tek derdi uckur bunu sende biliyorsun bende. Aldatmak dogru bisey degil bunu bende biliyorum ama zamanla insan ilgi gordugu yere yonelir diye dusunuyorum

Esini bosa eski sevgiline don ..basit aslinda,birak esin sevecek diyede ugrasma bidaha gelmeyeceksin bu hayata yol ver gitsin..

Vallahi çok ilginç düşünceler var ya
Annelik duygusunu ve sorumluluğunu toplum mu yüklüyor yani
Toplumdan önce insanın iç benliğiyle alakalı bir durum bu
Boşansın adam akıllı sonra kendine gerçekten değer vereceğini düşündüğü biriyle tekrar evlensin
Ama evliyken iyi valla koca kendince bahane bulsun karım artık çekici gelmiyo, erkek olduğumu hissetmiyorum ondan aldatıyorum desin
Kadın gelsin kadınlığımı hissettirmiyo desin mutlu değilim desin ondan aldatıyorum desin
Dışarda farklı yerlerde farklı yataklarda gününü gün edip eve dönüp anne baba olsun evlilik oyunu oynasın

Niye boşanmak olmazmış şuymuş buymuş
Asıl bu toplumun yüklediği bir saçmalık

Katılıyorum. Konu sahibinin duygusal boşluğundan yararlanıyor resmen.

Aynen öyle bende söyledim aynısını
Ama konu sahibi gerçekten değer gördüğünü düşünüyor olabilir
Ancak ben hiç sanmıyorum ki o adam konu sahibinin sonuna kadar yanında duracak
İlk fıtsatta alacağını alıp sonra bahanelerle uzaklaşacak
Yine yalnız kalıp iyice bitmiş hissedecek

Çok gençsin boşan ve mutlu yaşa. Eşin eski sevgilisiyle görüşse kesin aldattı derdin dimi ? Yapma.. önce boşan sonra için rahat istediğini yap. Boşanamam deme,yaparsın..

X