• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yaparsam yapayım dişlerim çürüyor

caliskankizasli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
56
20
48
Kızlar selam,

Benim çocukluğumdan beri hep dişlerimle problemim olmuştur. Şimdi o zamanlar fırçalamazdım, bakımına özen göstermezdim falan, çürürdü, o zamanlar normal. Ama son 5-6 yıldır aşırı bir özenle, günde 2 defa, diş ipiyle, macunuyla, en az 10 dakika fırçalıyorum, gargara yapıyorum, yani inanılmaz iyi bakıyorum ama ona rağmen mutlaka yılda 1 çürüğüm falan hep oluyor. Anlamıyorum. Benzer sıkıntısı olan var mı? Neden oluyor biliyor musunuz? Gerçekten tanıdığım en dişlerine özenle bakan insan benim, ona rağmen neden başkalarının dişi çürümüyor da benim çürüyor! Haksızlık :(

Kızlar selam,

Benim çocukluğumdan beri hep dişlerimle problemim olmuştur. Şimdi o zamanlar fırçalamazdım, bakımına özen göstermezdim falan, çürürdü, o zamanlar normal. Ama son 5-6 yıldır aşırı bir özenle, günde 2 defa, diş ipiyle, macunuyla, en az 10 dakika fırçalıyorum, gargara yapıyorum, yani inanılmaz iyi bakıyorum ama ona rağmen mutlaka yılda 1 çürüğüm falan hep oluyor. Anlamıyorum. Benzer sıkıntısı olan var mı? Neden oluyor biliyor musunuz? Gerçekten tanıdığım en dişlerine özenle bakan insan benim, ona rağmen neden başkalarının dişi çürümüyor da benim çürüyor! Haksızlık :KK43:
Ayni durum bende de var ve ben de çok üzülüyorum bu duruma . Sebep genetik filan mi artık öyle düşünüyorum. Gidip hepsini dolgu yaptirasim var nasilsa çürüyecek tek tek :-(

Ayni durum bende de var ve ben de çok üzülüyorum bu duruma . Sebep genetik filan mi artık öyle düşünüyorum. Gidip hepsini dolgu yaptirasim var nasilsa çürüyecek tek tek :-(
Aynen ya, bendeki his de aynı o. Ama işte içimdeki bilimsel yaklaşan kısım diyor ki "hayır ya, vardır bir sebebi, sebebini bulursak çözümünü de bulabiliriz!" O yüzden bir sorayım dedim, benzer durumu olan oldu mu diye.

Aynen ya, bendeki his de aynı o. Ama işte içimdeki bilimsel yaklaşan kısım diyor ki "hayır ya, vardır bir sebebi, sebebini bulursak çözümünü de bulabiliriz!" O yüzden bir sorayım dedim, benzer durumu olan oldu mu diye.
Umarim çıkar cevap veren bana da lazim gercekten cok üzülüyorum. Bu bakima olmamasi gerek

o kadar bakıyorsan genetik de olabilir.kımısı baktıkca duzelır cunku çürümeye meyillidir ama örnegın annem 45 yasında ve dıslerını ömründe 5 kez anca fırçalamıştır..
:D oldukça komik neee yok artık dıyenler oluyor ama tek bir çürüğü yok ve sütten beyaz..
ben hergun fırcala ağız bakım suyu anca yetişiyorum benımkıler de saglıklıdır ama o hıc emek vermıyo..
çok tuhaf..sana ne önerebilirim bılmıyorum ama bazen düzensiz beslenmek de sebep olabılıyor

o kadar bakıyorsan genetik de olabilir.kımısı baktıkca duzelır cunku çürümeye meyillidir ama örnegın annem 45 yasında ve dıslerını ömründe 5 kez anca fırçalamıştır..
:D oldukça komik neee yok artık dıyenler oluyor ama tek bir çürüğü yok ve sütten beyaz..
ben hergun fırcala ağız bakım suyu anca yetişiyorum benımkıler de saglıklıdır ama o hıc emek vermıyo..
çok tuhaf..sana ne önerebilirim bılmıyorum ama bazen düzensiz beslenmek de sebep olabılıyor
Aynen çok haklisiniz babam da ayni bir tane çürük dolgu hicbir sey yok. Ama bnde yavaş yavaş curukler artiyo :(

Back