Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Benim bir sıkıntım var. Malesef artık o kadar çok karıştı ki beynimiz ne yapacağımızı şaşırdık. Ve bende sizinle dertleşmek ve fikir almak için buraya geldim.
Annem 2 ay önce gece uykusunda kalbi durdu ve acile götürdük. EKG ve tomografisi çekildi bir şey çıkmayınca eve gönderdiler ama ciddi bir durum olduğu için biz nörolojiden randevu aldık. MR, EEG çekildi. MR'da beyincik sarkması ve boyun düzleşmesi olduğu görüldü. Aynı hastanenin beyin cerrahından randevu aldığımızda ise çok ilgilenmedi. Boyun düzleşmesi için fizik tedavi önerdi. Beyincik sarkması için 6 ayda bir takip edilecek dedi. Annemin ayrıntılı soru sormasına bile pek izin vermeden aceleyle muayene edip gönderdi. Komşumuzda bir profesöre bizim sonuçlarımızı yollamış, tehlikeli bir ameliyat ben yapamam demiş. Bizde durumdan emin olamadığımız ve içimize sinmediği için başka bir hastaneden daha randevu aldık. Çünkü bir yandan da annemde nefes darlığı, boğazını sanki kapatan bir şey varmış hissi oluyordu. Erteleyip 1 doktor ile kalmak istemedik. Annemin gittiği diğer beyin cerrahı sağ olsun ilgilendi baya güler yüzlüymüş (ben işten izin alamadığım için gidemedim annemle randevuya). O doktor hemen ameliyata alalım demiş ve bugün için tetkiklerini yaptırdı. Yarında ameliyat tarihi için randevu alacak.
Ama çevremizdekiler o kadar kafamızı karıştırdılar ki anlatamam. Herkesten ayrı bir ses çıkıyor. Ameliyat tarihi alacağı hastane normal bir hastane araştırma hastanesi değil. İnsanlar araştırma hastanesi daha iyi olur küçük hastanelerde beyin gibi önemli ameliyatlar sıkıntı yaratır dediler. Biri orada bir ameliyat hemşiresi vardı başka yerde olsun burada olmasın demiş. Başka biri o doktor iyidir diyor. Gerçekten artık kafayı yiyeceğiz ailecek!! Herkes ayrı bir şey söylüyor ve bizimde kafamızı karıştırıyorlar. Doktorumuzun adı Ulaş Erzincan. Çevremizde biride ısrarla Prof. Dr. Sait Naderi'ye gidin diyor. Ona randevu alsak en az 15 gün sonraya verecekler kaldı ki yine başkaları oraya gitsen de asistanlar ilgilenir prof. doktorla görüşmek zordur diyorlar.
Allah rızası için bir fikir verin bana. Rahatlamaya ihtiyacım var. Bu doktorları tanıyanınız var mı aranızda? Ya da bu hastalığa sahip olan ve ameliyat olan yakınınız vs. var mı?