Ne yapacağımızı şaşırdık! Beyincik sarkması ameliyatı..

YaseminYC

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
598
99
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Benim bir sıkıntım var. Malesef artık o kadar çok karıştı ki beynimiz ne yapacağımızı şaşırdık. Ve bende sizinle dertleşmek ve fikir almak için buraya geldim.
Annem 2 ay önce gece uykusunda kalbi durdu ve acile götürdük. EKG ve tomografisi çekildi bir şey çıkmayınca eve gönderdiler ama ciddi bir durum olduğu için biz nörolojiden randevu aldık. MR, EEG çekildi. MR'da beyincik sarkması ve boyun düzleşmesi olduğu görüldü. Aynı hastanenin beyin cerrahından randevu aldığımızda ise çok ilgilenmedi. Boyun düzleşmesi için fizik tedavi önerdi. Beyincik sarkması için 6 ayda bir takip edilecek dedi. Annemin ayrıntılı soru sormasına bile pek izin vermeden aceleyle muayene edip gönderdi. Komşumuzda bir profesöre bizim sonuçlarımızı yollamış, tehlikeli bir ameliyat ben yapamam demiş. Bizde durumdan emin olamadığımız ve içimize sinmediği için başka bir hastaneden daha randevu aldık. Çünkü bir yandan da annemde nefes darlığı, boğazını sanki kapatan bir şey varmış hissi oluyordu. Erteleyip 1 doktor ile kalmak istemedik. Annemin gittiği diğer beyin cerrahı sağ olsun ilgilendi baya güler yüzlüymüş (ben işten izin alamadığım için gidemedim annemle randevuya). O doktor hemen ameliyata alalım demiş ve bugün için tetkiklerini yaptırdı. Yarında ameliyat tarihi için randevu alacak.
Ama çevremizdekiler o kadar kafamızı karıştırdılar ki anlatamam. Herkesten ayrı bir ses çıkıyor. Ameliyat tarihi alacağı hastane normal bir hastane araştırma hastanesi değil. İnsanlar araştırma hastanesi daha iyi olur küçük hastanelerde beyin gibi önemli ameliyatlar sıkıntı yaratır dediler. Biri orada bir ameliyat hemşiresi vardı başka yerde olsun burada olmasın demiş. Başka biri o doktor iyidir diyor. Gerçekten artık kafayı yiyeceğiz ailecek!! Herkes ayrı bir şey söylüyor ve bizimde kafamızı karıştırıyorlar. Doktorumuzun adı Ulaş Erzincan. Çevremizde biride ısrarla Prof. Dr. Sait Naderi'ye gidin diyor. Ona randevu alsak en az 15 gün sonraya verecekler kaldı ki yine başkaları oraya gitsen de asistanlar ilgilenir prof. doktorla görüşmek zordur diyorlar.
Allah rızası için bir fikir verin bana. Rahatlamaya ihtiyacım var. Bu doktorları tanıyanınız var mı aranızda? Ya da bu hastalığa sahip olan ve ameliyat olan yakınınız vs. var mı?

Geçmiş olsun öncelikle, umarım ameliyattan sag saglim çıkar. Hangi sehirde yaşıyorsunuz?

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin annenize... Beyin cerrahisi dalında Adnan dağçınar hem insanıyeti ile hem tecrübesi ile çok tavsiye edilen bir doktordur

Geçmiş olsun... doktorları tanımıyorum ama oğlum 26 günlükken beyin ameliyati geçirdi zaten ozel hastane de kuvezde kalıyordu araştıma hast. Istemedik yoğunluktan ve enfeksiyondan korktuğumuz icin . Takip eden doktor iyiydi ama prof değildi ona da cesaret edemedik zaten kendi hocasına sonuçları atmis ameliyat etmeyi kabul etmisti bizde ozel de araştırmadan prof getirdik oyle ameliyat oldu karar sizin ama hastane kadar doktoru da önemli

Kocaeli Tıp'a uğrayın onların beyin cerrahisi iyiydi. Yalnız evet beyin ameliyatı çok ciddi ameliyat, iyi hekim önemli, ameliyat deneyimi önemli. Ufak hatalar kötü sonuçlanıyor çünkü.

Geçmiş olsun. Merak ettiğim gece uykuda kalbinin durduğunu nasıl anladınız ?

Teşekkür ederim. Babam farkına vardı. Gece çok defa uyanır. Annemin bacağı onun bacağı üstündeymiş ve çok ağırlaşmış. Uyandırmaya çalışmış annemi uyanmamış. Kaskatı kesilmiş. Ardından babam uyandırmaya çalışmış annemi uyanmamış. Apartmanımızda bir doktor vardı gece hemen onu çağırmış o kalp masajı yapmış, ambulansla hastaneye götürüldü. Düşünün o sırada babam nasıl telaş yapmışsa bizi dahi uyandırmak aklına gelmemiş, ben olayı sabah işe gitmek için uyandığımda öğrendim annem eve gelmişti hastaneden.

Geçmiş olsun öncelikle, umarım ameliyattan sag saglim çıkar. Hangi sehirde yaşıyorsunuz?

Çok teşekkürler. Amin inşallah. İstanbul'dayız.

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin annenize... Beyin cerrahisi dalında Adnan dağçınar hem insanıyeti ile hem tecrübesi ile çok tavsiye edilen bir doktordur

Çok teşekkürler. Bakacağım mutlaka.

Teşekkürler. Aynen öyle dediğiniz gibi. Bu doktora almadan önce randevuyu hasta görüşlerine bakmıştım, gayet iyiydi. Annem muayenede de içine sinmişti aslında. Ama insanlar araştırma hastanesine gidin deyince kaldık bi. Randevu tarihlerini de çok uzak tarihe veriyorlar.

Kocaeli Tıp'a uğrayın onların beyin cerrahisi iyiydi. Yalnız evet beyin ameliyatı çok ciddi ameliyat, iyi hekim önemli, ameliyat deneyimi önemli. Ufak hatalar kötü sonuçlanıyor çünkü.

Orası baya uzak olur ama ya :/ Aynen öyle. Omuriliğe yakın bir mesafe sonuçta. Allah korusun çok büyük tehlikeleri de var her ne kadar kolay bir ameliyat denilse de.

Geçmiş olsun. Bence eğitim araştırma hastanelerinde özellikle fark verip profesöre muayene olabilirsiniz.

Parasında değiliz aslında. Araştırma hastanesinde profesöre randevu alsan da ya ameliyatta ya yoğun bakımda hastalarıyla ilgilendiği için asistanlarla görüşüyorsun diyorlar. Daha da karıştırıyorlar kafamızı.

Geçmiş olsun. İstanbul gibi bir şehirde çok bilindik doktorlar vardır eminim. Beyin önemli bir ameliyat. İyice araştırın internetlerden falan araştırın. Beyin sarkması ameliyatı olanlar adında googleda araştırma yapın bakalım önerilen doktorlar vardır . Merak ettim bende bakacağım

Necmettin Pamir ve Türker Kılıç'ı duydum ben ama neredeler bilmiyorum

Anadolu yakasındaniz galiba gittiniz doktorlar o tarafta ben avrupa dayim . Cerrahpaşa tıp dan geldi bizim hocamız ama diger doktor randevu aldi yoksa cok geç veriyorlae

Annem beyin kanaması sebebiyle gitmişti. Ama arkadaş internetten randevu alıp doğrudan ona muayene olmuştu.

Kendisi doçenttir beyin cerrahisi dalında 2 numarasıdır, Marmara üniversitesindedir

Anneme 12-13 sene evvel beyincik sarkması teshisi kondu
De ameliyat dedi acilen
Baska dr a götürdük bu cok ilerleyen bir durım değil hayatınızın sonuna kadar anca cok ilerler ameliyat riskli dedi ve olmadi anmem suanda bir sıkıntısı yok bu konu ile ilgili

Birkac dr a gidin

Ali ihsan ışık diye bir doktor var . Sanırım bakırköy de . Baya baya başarılı bir doktor biyogrofisini okudum. Çalışmalarıda çok iyi. Ameliyat olan hastalarının yorumlarıda süper. Fikir olsun aklınızda araştırın isterseniz

En iyisini araştırmak istersiniz tabi teyzem kurtulma sansi yuzde 5 lik olan o da felcli kalacak ameliyattan sag salim cikti cikti masallah. Simdi gayet saglikli devlet hastanesinde olmuştu ameliyati. Bir kac doktor birden girmis ameliyata alacak doktorla detayli konusun riskleri nelerdir. Tek mi ameliyata girecek. Google da arasmtirmak beyin sulandirir daha cok hep kotu ornekleri veriyorlar google da.

Bir kac doktorla konuşun ameliyati acil mi olmak zorunda?
Ikı doktorla yetinmeyin. Universite hastanesindeki bir profa da ameliyat ettirmeyecekseniz dahi sonucları gosterin değerlendirmesini isteyin.

Bizler bilmeyiz yonlendiricileriniz her zaman doktorlar olsun.

Sag salim atlatirsiniz siz de insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…