• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacagımı sasırdım... :(

Annenin sütünün bebeğini doyurmaması çok kötü bir şey, benimki de anne sütü harici günde 3 kez 60ar cc mama yiyor. Kilo alamadığı için mecburuz mama vermeye. Allah tez zamanda sütümüzü çoğaltsın.

Annenin sütünün bebeğini doyurmaması çok kötü bir şey, benimki de anne sütü harici günde 3 kez 60ar cc mama yiyor. Kilo alamadığı için mecburuz mama vermeye. Allah tez zamanda sütümüzü çoğaltsın.

merhaba canım.evet cok kotu bırsey.bır de gezmeye gıdıyoruz once emzırıyorum herkes aa emzırıyorsun aferım ne guzel dıyor ardından bıberonu gorunce nee mamaı verıyorsun mama verırsen sımdıden ohoo yandın sen dıyor cok uzuluyorum.emzırıyorum aglıyor sureklı emıyor gene aglıylr.mamaya devam ettım doktora da soyledm once meme sonra mama ver dedı.artık yıne once meme sonra mama veıyorum doyunca bıberonun yarısını bırakıyor.ama mama mutlaka ıcıyor.bı ara nerdeyse bırakıyordu bır haftadır memeye saldırıyor,humana aldım cekırdeklı kuru uzum kaynatıp ıcıyorum rezene aldım onu ıcıyorum umutlandım dıye yıne.bol bol su ıcıyorum bakalım.kızım 2bucuk aylık oldu.ayda 1 ya da 1100 gr alıyor.

merhaba canım.evet cok kotu bırsey.bır de gezmeye gıdıyoruz once emzırıyorum herkes aa emzırıyorsun aferım ne guzel dıyor ardından bıberonu gorunce nee mamaı verıyorsun mama verırsen sımdıden ohoo yandın sen dıyor cok uzuluyorum.emzırıyorum aglıyor sureklı emıyor gene aglıylr.mamaya devam ettım doktora da soyledm once meme sonra mama ver dedı.artık yıne once meme sonra mama veıyorum doyunca bıberonun yarısını bırakıyor.ama mama mutlaka ıcıyor.bı ara nerdeyse bırakıyordu bır haftadır memeye saldırıyor,humana aldım cekırdeklı kuru uzum kaynatıp ıcıyorum rezene aldım onu ıcıyorum umutlandım dıye yıne.bol bol su ıcıyorum bakalım.kızım 2bucuk aylık oldu.ayda 1 ya da 1100 gr alıyor.

maşallah kilo alımı çok güzel. neden üzülüyorsun ki? boşver elalemin ne dediğini. anne sütü alıyor mu alıyor. mama da içsin nolacak. kilo alıyor ya önemli olan o.

canım benim bebegım de 3 aylık fılandı emmek istemiyodu o emmedıgı ıcın de sutum yok sanıyordum ben de ara ara mama verıyordum ama sanırım gazı oldugu ıcın emmıyormus.cunkı 5 aylık oldu gazı oldu mu hala emmek ıstemıyo.ayrıca sagmakla bebegın emmesı cok farklı bence.ben sagdıgım zaman 1 gr sut gelmıyo bı ara cok uzuldum sutum yok kesilmis diye ama bebek emınce geliyo.anlamadım bebegım hala emıyo ve sutum geliyo ben hıc sutumu makıneyle sagamadım gelmıyo cunkı sadece bebegım emınce gelıyo.kılo kontrolunde de ıyı cıkıyo kılosu demekkı doyuyor.sen bebegını ıyı ızle belkı aclıktan degılde baska bıseyden aglıyordur.bence emın ol öyle mama ver.

maşallah kilo alımı çok güzel. neden üzülüyorsun ki? boşver elalemin ne dediğini. anne sütü alıyor mu alıyor. mama da içsin nolacak. kilo alıyor ya önemli olan o.

bizim doktorumuz da aynısını söylüyor.anne sütünü aldıktan sonra mama alması önemli değil,faydası bile olur diyor.ilk 6 ay bebek ne kadar kilo alırsa o kadar iyi olur dedi,anne sütünden vazgeçmeyin mamayı da istediği kadar (doymuyorsa doyana kadar yani) verin dedi.
ben gündüz mama vermiyorum,sağarak sütümü veriyorum ama gece sağamıyorum çünkü kızım sağmamı bekleyemiyor,aç uyandığı için mecburen mama veriyorum.sütüm de biriktirecek kadar yok malesef.

canım benim bebegım de 3 aylık fılandı emmek istemiyodu o emmedıgı ıcın de sutum yok sanıyordum ben de ara ara mama verıyordum ama sanırım gazı oldugu ıcın emmıyormus.cunkı 5 aylık oldu gazı oldu mu hala emmek ıstemıyo.ayrıca sagmakla bebegın emmesı cok farklı bence.ben sagdıgım zaman 1 gr sut gelmıyo bı ara cok uzuldum sutum yok kesilmis diye ama bebek emınce geliyo.anlamadım bebegım hala emıyo ve sutum geliyo ben hıc sutumu makıneyle sagamadım gelmıyo cunkı sadece bebegım emınce gelıyo.kılo kontrolunde de ıyı cıkıyo kılosu demekkı doyuyor.sen bebegını ıyı ızle belkı aclıktan degılde baska bıseyden aglıyordur.bence emın ol öyle mama ver.

benım kızımın gaz sorunu yok ben cıkarmadan kendı cıakrıyor canım.sagmak yerıne emzırye calsıyrum bugun oglen 2ye kadar mama vermedım emzırdım hep baktım hala aglıyo mamasını verdım nabıyım az da olsa anne sutu alıyor sukur nabıyım.bugun ıctıklerımden sonra fıskırır gıbı oldu sut meme verırken tuttugumda :D
aman kızım doysun saglıklı olsun da.

merhaba kızlar.kızım bugun ıtıbarıyle 41 gunluk oldu ve benım sutum hala az : ıkı gogsumden toplamda 40 en fazla 50 cc gelıyor.ılk zamanlar anlamamıstım az oldugunu,emzırıyordum bebegım aglıyordu yıne,sonra bır sagayım dedım hıc yok :( o gunden sonrakı sabah sagdım 20 fılan geldı.oyle olunca ek mama verdım aptamil.bebegm mısıl mısıl uyudu.sımdı ıse sanırım bıberonun kolaylıgına alıstı meme emmeye basladıgı dk ıcınde uyuyakalıyor,bıraz emıyor sonra almıyor.ben de sagarak verıyorum ama benı emsın ıstıyorum.sutu sagmadan da ne kadar sutum geldıgını anlamıyorum.cunku bazen 30 bazen 40 bazen 50 gelıyor ıkı gogsumden toplamda.etrafımdakıler mama verdıgımı gorunce yadırgıyor,mama verme emzır deyıp duruyorlar ne yapmalıyım?

Bır de bır sorum olacak kızım acıkınca bır de uyandıgında hızlı hızlı nefes alıyor,bberonu emerken tıkanacak nerdeyse hızlı nefes alırken aclıktan olecekmıs gıbı.atesı fılan yok şükür.bronsıolitten bahsedılmıs forumda ben de boyle bırsey olmasından korkuyorum :5:

[ı]sakın sakın bıberonla verme mamayı cay kasıgıyla vereceksen ver.ama sadece emzır emzır emdıkce artar pozıtıf dusun koydekı hanımlar bıle sakır sakır emzırıyor mama verme alısmasın sadece emzır sureklı yetecek yeter ben 5aya kadar sadece anne sutu verdım.emzırme yılma hadı emdıkce artacak cc lerle ugrasma bu formullu degıl sadece sevgı ve bebısın emme ıstegı senın panık yapmamanla alakalı.:86::86::86:[/ı]

aksam yatmadan once uzum kompostosu rezene-ısırgan karısımı cay ıctım sabah kalktım gogsum tas gıbı :D bakalım ınsallah byle devam eder ya.canlarım hepımıe bol sutlu gunler.

Back