- 26 Ocak 2009
- 2.317
- 11
- 156
- Konu Sahibi dertlisezen
-
katılıyorum,ve size bir tavsiyede bulunmak istiyorum,bebeklerin çenebağları bizimkiler gibi güçlü değildir.dolayısıyla emerlerken yoruluyorlar.olabildiğince açıklayıcı tarif etmeye çalışacağım,umarım anlaşılır olurum:işaret parmağınızı kıvırın,çengel gibi yapın ve bunu bebeğinizin çenesi altına destek yapın emerken,böylellikle bebeğinize yardımcı olacaksınız çenesi daha az yorulacak karnını doyururken...umarım anlatabilmişimdir.iki çocuğum var allah bağışlarsa,ilki doğduğunda bir yakınım bu tavsiyeyi vermişti,uygulayınca baktım ki her zamankinden daha çok emebiliyor,odur budur her ikisinde de uyguladım bunu...emme süresi bebişin emiş kuvvetiyle alakalı aslında. sen yine de mamayı falan mutlaka kaşıkla ver cnm. bir de geceleri daha sık emzir bence. senin için biraz yorucu olur ama bende işe yaramıştı.
netten araştırın,sütü arttıran bazı gıdalar var...mamaya da çok yüklenmeyin.bebek biberonun daha basit emildiğini anlarsa memeyi hepten red edebilir.saglık ocagındakı hemsıre emzırdıkten sonra hemen mamasını ver dedı. pekı sutumun arttıgını nasıl anlıcam nasıl arttırıcam
Merhaba kızlar.Kızım bugun ıtıbarıyle 41 gunluk oldu ve benım sutum hala az : ıkı gogsumden toplamda 40 en fazla 50 cc gelıyor.Ilk zamanlar anlamamıstım az oldugunu,emzırıyordum bebegım aglıyordu yıne,sonra bır sagayım dedım hıc yoko gunden sonrakı sabah sagdım 20 fılan geldı.oyle olunca ek mama verdım aptamil.bebegm mısıl mısıl uyudu.sımdı ıse sanırım bıberonun kolaylıgına alıstı meme emmeye basladıgı dk ıcınde uyuyakalıyor,bıraz emıyor sonra almıyor.ben de sagarak verıyorum ama benı emsın ıstıyorum.sutu sagmadan da ne kadar sutum geldıgını anlamıyorum.cunku bazen 30 bazen 40 bazen 50 gelıyor ıkı gogsumden toplamda.etrafımdakıler mama verdıgımı gorunce yadırgıyor,mama verme emzır deyıp duruyorlar ne yapmalıyım?
bır de bır sorum olacak kızım acıkınca bır de uyandıgında hızlı hızlı nefes alıyor,bberonu emerken tıkanacak nerdeyse hızlı nefes alırken aclıktan olecekmıs gıbı.atesı fılan yok şükür.bronsıolitten bahsedılmıs forumda ben de boyle bırsey olmasından korkuyorum
benim oğlum doğumdan sonra ilk bir ay beni emmedi. mecburen sağıp verdik. mama takviyeside yaptık. her önüne gelen yorum yaptı.
"biberon emen bebek anneyi emmez" miş miş miş...
benim oğlum bir ay biberon emdikten sonra beni emmeye başladı
al bir nuby, bildiğini yapmaya devam et...
süt arttırmanın tek yolu su yani kaliteli sıvı alımı gerisi hikaye...
Merhaba kızlar.Kızım bugun ıtıbarıyle 41 gunluk oldu ve benım sutum hala az : ıkı gogsumden toplamda 40 en fazla 50 cc gelıyor.Ilk zamanlar anlamamıstım az oldugunu,emzırıyordum bebegım aglıyordu yıne,sonra bır sagayım dedım hıc yoko gunden sonrakı sabah sagdım 20 fılan geldı.oyle olunca ek mama verdım aptamil.bebegm mısıl mısıl uyudu.sımdı ıse sanırım bıberonun kolaylıgına alıstı meme emmeye basladıgı dk ıcınde uyuyakalıyor,bıraz emıyor sonra almıyor.ben de sagarak verıyorum ama benı emsın ıstıyorum.sutu sagmadan da ne kadar sutum geldıgını anlamıyorum.cunku bazen 30 bazen 40 bazen 50 gelıyor ıkı gogsumden toplamda.etrafımdakıler mama verdıgımı gorunce yadırgıyor,mama verme emzır deyıp duruyorlar ne yapmalıyım?
bır de bır sorum olacak kızım acıkınca bır de uyandıgında hızlı hızlı nefes alıyor,bberonu emerken tıkanacak nerdeyse hızlı nefes alırken aclıktan olecekmıs gıbı.atesı fılan yok şükür.bronsıolitten bahsedılmıs forumda ben de boyle bırsey olmasından korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?