Ne yapacagımı sasırdım... :(

dertlisezen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
2.317
11
156
Merhaba kızlar.Kızım bugun ıtıbarıyle 41 gunluk oldu ve benım sutum hala az : ıkı gogsumden toplamda 40 en fazla 50 cc gelıyor.Ilk zamanlar anlamamıstım az oldugunu,emzırıyordum bebegım aglıyordu yıne,sonra bır sagayım dedım hıc yok o gunden sonrakı sabah sagdım 20 fılan geldı.oyle olunca ek mama verdım aptamil.bebegm mısıl mısıl uyudu.sımdı ıse sanırım bıberonun kolaylıgına alıstı meme emmeye basladıgı dk ıcınde uyuyakalıyor,bıraz emıyor sonra almıyor.ben de sagarak verıyorum ama benı emsın ıstıyorum.sutu sagmadan da ne kadar sutum geldıgını anlamıyorum.cunku bazen 30 bazen 40 bazen 50 gelıyor ıkı gogsumden toplamda.etrafımdakıler mama verdıgımı gorunce yadırgıyor,mama verme emzır deyıp duruyorlar ne yapmalıyım?

bır de bır sorum olacak kızım acıkınca bır de uyandıgında hızlı hızlı nefes alıyor,bberonu emerken tıkanacak nerdeyse hızlı nefes alırken aclıktan olecekmıs gıbı.atesı fılan yok şükür.bronsıolitten bahsedılmıs forumda ben de boyle bırsey olmasından korkuyorum

emzirmeye devam etmelisin, zaten biliyorsundur ne kadar çok emzirirsen o kadar çok sütün olur. mamayı da kaşıkla vermelisin bence.
emiyor uyuyor sonra almıyor demişsin, belki doyuyordur. biberona alışmış olsa seni hiç emmez.
bir de ne kadar zamanda bir sağıyorsun? yarım saatte bir sağıyorsan da 30-40 gelmesi normal.

emme süresi bebişin emiş kuvvetiyle alakalı aslında. sen yine de mamayı falan mutlaka kaşıkla ver cnm. bir de geceleri daha sık emzir bence. senin için biraz yorucu olur ama bende işe yaramıştı.

emme süresi bebişin emiş kuvvetiyle alakalı aslında. sen yine de mamayı falan mutlaka kaşıkla ver cnm. bir de geceleri daha sık emzir bence. senin için biraz yorucu olur ama bende işe yaramıştı.
katılıyorum,ve size bir tavsiyede bulunmak istiyorum,bebeklerin çenebağları bizimkiler gibi güçlü değildir.dolayısıyla emerlerken yoruluyorlar.olabildiğince açıklayıcı tarif etmeye çalışacağım,umarım anlaşılır olurum:işaret parmağınızı kıvırın,çengel gibi yapın ve bunu bebeğinizin çenesi altına destek yapın emerken,böylellikle bebeğinize yardımcı olacaksınız çenesi daha az yorulacak karnını doyururken...umarım anlatabilmişimdir.iki çocuğum var allah bağışlarsa,ilki doğduğunda bir yakınım bu tavsiyeyi vermişti,uygulayınca baktım ki her zamankinden daha çok emebiliyor,odur budur her ikisinde de uyguladım bunu...

saglık ocagındakı hemsıre emzırdıkten sonra hemen mamasını ver dedı. pekı sutumun arttıgını nasıl anlıcam nasıl arttırıcam

saglık ocagındakı hemsıre emzırdıkten sonra hemen mamasını ver dedı. pekı sutumun arttıgını nasıl anlıcam nasıl arttırıcam
netten araştırın,sütü arttıran bazı gıdalar var...mamaya da çok yüklenmeyin.bebek biberonun daha basit emildiğini anlarsa memeyi hepten red edebilir.

biberona alıştıysa memeden süt çekmek zor gelecek, bebişin tembelliğe vuracaktır. Benimki, öyle yaptı Ama emdi, zar zor. Şimdi 9 aylık sadece uyuyacağı zaman emzirebiliyorum. Sütünün artması için bol su iç, ısırgan rezene çayları ve kayısı kompostosu iç. Sık sık emzir, emmediğinde makineyle sağ. Düzenli olarak sağarsan süt artıyor. Gece de dahil 2 saatte bir sağ. Biraz yorucu oluyor ama, buna değer. Eee annelik kolay değil

benim oğlum doğumdan sonra ilk bir ay beni emmedi. mecburen sağıp verdik. mama takviyeside yaptık. her önüne gelen yorum yaptı.
"biberon emen bebek anneyi emmez" miş miş miş...
benim oğlum bir ay biberon emdikten sonra beni emmeye başladı
al bir nuby, bildiğini yapmaya devam et...
süt arttırmanın tek yolu su yani kaliteli sıvı alımı gerisi hikaye...

canım yediğim şeyler içerisinde en fazla süt yapan şey dut kurusu oldu...git gel ye,bol bol su iç,birde bulgur pilavını mutfağından eksik etme,emzirirkende bebeğine bol bol bak...bu hormon için gerekli...

canım öncelikle bebeğe biberon vermeyi bırak.. açolsaydı emin ol haberin olurdu.. aç olan çocuk uyur mu sence? 1. ay kontrolünde kilo alımına baktırdıysan az çok bilgin vardır.. eğer güzel kilo aldıysa artık sütüm yetiyormu düşüncesini kafandan at.. ve kendine biraz zaman ayır mümkünse annene bırakıp biraz hava al.. bi arkadaşınla bi saat olsun görüş.. kafan dağılsın.. hem eve geldiğinde kendini kuşgibi hissedeceksin hem bebeğini özleyeceksin ve buda sütünü arttıracak..

ben de nuby kullanıyorum canım bol su ıcıyorum.acaba ıs yapıyorum sureklı ondan mı az.

Allah bagislasin yavrunu,gule gule buyut insallah.Sut sagmazsam ne kadar geldigini anlayamam diyorsun ama sagarak hic anlayamazsin asil ne kadar sutun oldugunu,sadece bebeginin tam olarak ne kadar ictigini anlayabilirsin.Bebekler makinenin cektiginden cok daha fazla sut cekerler,onlarin vakum yaptigi gibi hic bir makine yapamaz o yuzden icin rahat olsun 2 saatte bir 50 ml sut makineden cikiyorsa bunun belki iki katini bebegin kendisi cekecek memeye tutarsan.Makine ile sagdikca tam olarak memen bosalamayacagi icin gunden gune sutunde azalma olur ve sen bebegini memeye tutunca da az geldigi icin artik istemeyecektir.Bu cok kotu bir kisir dongudur,icine hic girmesen daha iyi.Hemsirelerin dedigini uygulayabilirsin,ben ilk baslarda hep oyle yaptim,once emzir,ardindan iki gogsunu de sag ve bir sonraki yemek icin sakla.Bir dahaki ogunde yine once emzir,daha once sagdigin sutu ver bu sefer,daha emzirmeye baslamadan da bir olcek(30 ml) mama hazirda bulunsun ki bebeginin yemesi bolunmesin.Emzir-onceden sagdigin sutu ver-mama ver.Bebegin uyur zaten guzelce karni doyunca,sonra sen yine sagacaksin,yine bir sonraki ogune saklayacaksin o sutu,yine mama da hazir tutacaksin.Biliyorum oldukca yorucu oluyor ve yardimcin da yoksa dinlenecek vakit hic kalmiyor ama deger.Ben ilk 3-4 ay hep boyle yaptim,sonra memeden iyice vaz gecince 2 ay daha sagarak verdim(bastan beri hep mama takviyeli).Gece mutlaka ama mutlaka en az 2 defa emzireceksin ve yine ardindan sagacaksin(isterse 10 ml ciksin,beyin uyarildikca sutun artacak).Bunun faydasini kesinlikle goreceksin.Bi de bol su,bira mayasi ve cemen tohumu.Bunlardan iyisi yok.Bol sutlu gunler dilerim.

bol bol emzir
biberon verme, bebek biberonun kolaylığına alışırsa, memeden emmek istemeyebilir
mamaya yüklenme, hatta yavaş yavaş bırak
bebeğin emdiği süt pompadan gelenden fazla, bunu unutma, bende de ilk ay pompada 30 cc ancak çıkıyordu, bol bol emzirdim, ilk ay 750gr aldı, ama pompa ile sağınca 30 cc işte
moralini yüksek tut, sütün yetmiyor, çocuk aç.v.s. diyenlere aldırış etme
kuzenime hatanede hemşireler sütün yok demişlerdi, inatla emzirdi, sütü geldi ve tam 14 ay emzirdi bebeğini, kendine güven

komposto, su, çorba, maden suyu, humana still tea, rezene çayı....v.s de işe yarar

arkadaşım bence sen birşey verme emzirmeye devam et .benimde 5 aylık bebeğim var hala emziriyorum.bende az kalsın o hatalara düşüyordum.ama ben hiç birşey vermedim.keşke birşey vermeden 1 ay bekleyip bebeğin kilo alıp almadığına baksaydın.eğer kilo alıyorsa doyuyordur.ben geçen 2 gün birer sefer bebeğime mama verdim sütüm hemen azldı.ve hemen bıraktım .hiç birşey vermiyorum .herkes 6 ay nasıl emziriyorsa bende öyle yapacağım.süt emdikçe pompalanıyor.bol bol su ve sıvı şeyler tüket. bebeğine her verdiğin öğün sütün biraz daha azalmasına neden olacaktır.

merhaba arkadaşım.nacizane benimde bir tavsiyem olacak: humana steel tea sütü az olanlar için çok faydalı bunun yanından bulgur pilavı yada benim gibi pilavı sevmiyorsan kısır olarak da yiyebilirsin.ve en önemlisi bebeğini sık sık emzir.ben bu ikisinin çok faydasını gördüm.umarım işine yarar.sağlıcakla büyüt bebeğini.

merhaba zederdi aralıkanneleri topiğinden tanıyorum senı. benım bebeğimde yarın 40 günlük olacak inş. bahsettiğin problemlerin aynısını bende yaşadım. benım bebeğim sarılık oldu azcık emip uyuyakalıyordu herkes sarılığı geçsin diye bol bol emzir diyordu ama benım bebeğim imkanı yok ne yaparsan yap uyanmıyordu. bende taktım kafaya azcık emip uyuyakalıyor sarılığı dahada artacak diye. bari makinayla sağıp uyurken ağzına vereyim dedim baktım iki gögüsten 35 ml ancak çıkıyor. çıldırdım.. buseferde mama vereyim gece hiç değilse tok uyusun dedim. insan ilkten ne yapacağını şaşırıyor.

sonra oturup düşündüm bunların hepsinden vazgeçtim emzirmeye son gaz devam dedim gerekirse 10 dk bir emzireceksin. sonra bigün bakayım ne kadar süt çıkıyor dedim neredeyse 120 cc süt çıktı. vede bebeğin emdiğini makinayla kıyaslayamazsın. bebeğin makinadan daha çok çekiyor inan.

bence sende son gaz emzirmeye devam ben aldığım bir kutu mamayı neredeyse hiç kullanmadım çöpe gitti. çok zorda kalmadıkça açlıktan çok ağlamadıkça verme bence mamayı. anne sütünün 1 damlası bile onun için çok faydalı. bunu düşün iyi düşün pozitif ol sıkıntı stres yapma. moral mod meselesi. sen iyi olursan bebekte iyi olur. ben azcık sıkılayım stres yapayım bebeğim kıvranıyor sancıdan.benim yaşadıklarımda böyle umarım yardımım dokunur. birde ben humana steel tea nin çok faydasını gördüm sütüm ondan sonra çoğaldı gibime geldi dene istersen..

canım öncelikle özel msj kutun dolmuş,msj yazamıyorum silersen iyi olur:)
sonrasında ise,ben de emziremiyorum,kesinlikle alıyor basıyor yaygarayı.mecburen sağıp veriyorum.çok zor,çok yorucu oluyor.daha 21 günlük.bakalım nasıl başedeceğim.

aaa ben de bu kız ne yaptı acaba dıye merak edıyorum sılıcem canım bırazndan
bu arada arkadaslar emzırıp sınradan mama vermeye basladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…