Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
oğlum 9 aylık oldu ve anne sütü tabi azaldı.zaten sütü son iki aydır sağarak verebiliyordum.geceleri mama vermeye başladım ama 3 saat sonra acıkarak uyanıyor ve çok çok mamayı içiyor ve tekrar derin uyuyor ve tekrar takrar...ki biz 40 günlükken bile bir saat uyumazdık.mama işi süpermiş de bana biraz fazlaymış gibi geliyor.benim gibi olupta sonra düzenini oturtmuş arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.yalnız itiraf edeyim anne sütünü şiddettele savunan bir anne olarak, bu mama işi süpermiş, uyumaya başladım.tüm bebişleri öpüyorum.sevhanın oğlu taylanada nice yaşlar diliyorum.
onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
arkadaşım ben hangi konuda yardım istediğini anlamadım...fisfisfis
sütün gelmiyorsa mama verceksin zaten...
fazlaymış değil.ne kadar istiyorsa o emer zaten.alabildiği kadar vermek gerek.
mamayı fazla alıyor diyemi tedirgin oluyorsun anlamadım? günde 500-600 cc almaları gerekiyormuş anne sütü yada mama 6 aydan sonra.yani beslenmesinin yarısı anne sütü yada mama yarısı ek besinler şeklinde olmalıymış. çok çok içtiği ne kadar ki? 3 saatte uygun bir saat acıkması için.gündüz ek besinleri reddetmiyorsa gelişimindede herhangi bir problem( ani kilo alımı vs ) yoksa dert etme.bırak içsin.
oğlum 9 aylık oldu ve anne sütü tabi azaldı.zaten sütü son iki aydır sağarak verebiliyordum.geceleri mama vermeye başladım ama 3 saat sonra acıkarak uyanıyor ve çok çok mamayı içiyor ve tekrar derin uyuyor ve tekrar takrar...ki biz 40 günlükken bile bir saat uyumazdık.mama işi süpermiş de bana biraz fazlaymış gibi geliyor.benim gibi olupta sonra düzenini oturtmuş arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.yalnız itiraf edeyim anne sütünü şiddettele savunan bir anne olarak, bu mama işi süpermiş, uyumaya başladım.tüm bebişleri öpüyorum.sevhanın oğlu taylanada nice yaşlar diliyorum.
canım bende bırsey ıtıraf edeyım..bende anne sütü vermekte dırettım ama sütüm yetmedı ebbegım 50 gunluk henuz.geceler boyu aglıyordu,uyumuyordu,ta kı su sopn 2 gune kadar..bebgı doktora götürdük bebk zayf kalmıs dedı..istemeye istemeyede olsa mama verdım..ama sımdı kızımın uykusu oyle bır düzene gırdı kı masallah..bende uyku yüzü gördüm cok şükür..50 gundur dogru düzgün uyumamıstım ..anne sütü öncelıklı ama doymuyorsa ne yapalım..üzüldüm ama vermek zorundaydım.
Bebişim 9 aylık ek gıdalara geçince kendimi pasife aldım geceleri sadece vermeye başladım şu anda geceleride vermiyorum artık sabaha karşı veriyorum 1 defa ,
ben akşam saat 8 de muhallebi veriyorum muzlu , sonra 9 da yatırrken 150 ml aptamil içip uyuyor ,12 de uykusunda 100 ml daha içiriyorum , yanıma 60 ml hazırlyorum bi daha 4 de kalkıyor ancak zamanda suyun yanında hazırladığımdan içtiği kadar içiyor ben bu şekilde yöntemledim en azından kalkmaları 1 e indirdim
acele yazmaktan ne istediğimi anlatamamışım galiba.evet çok mama içiyor diye tedirgin oluyordum.daha önce her kaltığında emziriyordum ki çok kalkıyordu.bünyesi buna alışkın olduğundan hep süt istiyor, birde zaten kilomuz iyi o yüzden sıkıntı yapmıştım.