Bebek Beslenmesi ne yapacağımı şaşırdım:((yardım!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tugbayberk

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
72
2
6
Manisa
arkadaşlar 8 aylık oğlum var emmeyi bırakalı 2 ay oldu devam sütü alıyordu bir haftadır uykusunda içirebiliyorum sadece böyle hep ek gıda ile olmazki şimdiden çok erken devam sütü içmek istemiyor anne sütü de yok ne vericem ben oğluma normal süt mü versem ne yapsam çorbaları meyveleri sebzeleri güzel yiyiyor ama devam sütü yok özellikle kahvaltıda neler veriyorsunuz ben devam sütünün içine peynir pekmez karıştırıp veriyordm onuda istemiyor yumurta alerjisi var veremiyorum bu yüzden de moralim bozuk zaten

kahvaltıda sütün içine cici bebe ekliyo musun o zaman anlamaz devam sütü olduğunu bide gün içinde içmesede olur gece uykusunun arasında anlamaz bile ne içtiğini. doktorlar 1 yaşına kadar inek sütü vermeyin diyo ama sebebini anlamıyorum biz inek sütüyle büyümedik mi :26: bide ben kavanoz mamalarına çok karşıyım onun içinde ne var bilinmiyo bozulmasın diye bir sürü koruyucu maddeler var bu yüzden ilerde bebeğim olduğunda kavanoz maması almayı düşünmüyorum yiyeceği sebze yemeklerini ve çorbalarını ben yapıcam. ek gıda için erken değil ki bebeğin yemek zevki gelişiyo şuanda herşeyden vermeye çalışın ki ilerde zorluk çekmeyin ama yemek istemediği sürekli ağzından çıkarmaya çalıştığı şeyleri yedirmeyin. mesela ben normalde tarhana çorbasını sevmem bi yere gittiğimiz zaman 2-3 kaşık içerim ayıp olmasın diye anneme bi ara dedim ki ben bebekten tarhana sever miydim hayır içmezdin verirdim ağzından çıkartırdın dedi

cici bebeli içiyordu zaten de ek gıdalarla sorunumuz yok bizim ama emmiyorsa devam sütü içmesi lazım 1 yaşından önce inek sütü de verilmez diolar şaşkınım işteee benim oğlum da tarhanayı hiç sevmez

Kaşık mamaları için erken değil ayına uygun devam sütlü mamalar var
değişik lezzetler arıyor olabilir kaşık mamaları az cıvık yapıp biberonada koyabilirsin
ayına uygun olanları alıp beğendiğini bulana kadar denemen lazım
ayına uygun meyva suları
birde ayran deneyebilirsin
anne sütü alıyor olsa hiç gerek yok erken diyecemde yememeye alışırsa çok zorlanırsın.

bende devam sütünün içine cicibebe koyarak içirirdim.. artık gına mı geldi ne yaptıysa bi süre içmemişti devam sütünü benim kızımda.. sonra cicibebe koymadan vermeyi denedim anca o zaman yavaş yavaş içmeye başladı.. şimdi cicibebe bile koysam sütü içio,biberonun dibinde biriken cicibebe kısmını içmio bide başka marka vermeyi dene.. kızım aptamil içiodu sürekli,sonra sıkıldı herhalde heroya geçtik ondan da sıkıldı,bebelac'a geçtik.. onu güzel içiodu,bi ara hastalandı hiçbişi yemiodu,içmiodu,sma almıştım onu severek içmişti..

bıktı herhalde hep aynı tat.inşallah tekrar içer zaten ben sabah akşam bide gece kalkarsa veriyordum gündüz çorba meyve yoğurt böle şeyler veriyorum farklı marka da denedim onu da almıyor ıhhh ıhhh çıkarıyor hemen :)

canım ben 27 yaşındayım 5 aydan sonra emmemişim annemi ve çiftçilik yaptıklarından hep inek sütü vermişler bana hiç te bir şey olmadı hiç hasta olmam... sen dr ları boş ver bebeğine 1 yaşına kadar inek sütü vermeyen arkadaşlarım şimdi süt içiremiyor çocuklarına ...benim de sütüm az oğluma veriyorum inek sütü mamalardan daha sağlıklıdır diye düşünüyorum...

aynen bizde sütle büyüdük şimdikilere nedense verilmiyor alerji yapar diyolar bende artık deneyeceğim zaten çocuğa gına geldi mamadan

Bak ben napiorum,.
3adt cicibebeyi ilik suyla bi olcekte devam sutu atiorum. İyice eziyorum.. sonra labne pynir war. Bebekler icin olani. Pinar olmasi gerek dis rengiyesil... onu da katiyorum. Meyveli tahilli toz var,herobaby nin o tozdan bi olck koyuyorum. Bizimkinin yumrtaya alerjisi yk. Yumurtann sarisini katiyorum. Lapa gibi oluyor cok katiysa ilik suyla aciyorum. Bi de karauzum vr yaaa ,, uzumun suyunu sıkıyorumm..
Bazende degisiklk olsn die.. pekmez koyuyorm.. ya armutu rendeliyorm onun suyundan kyuyorm.. bn hep sarkilar soyluyrm yedirirkenya da tw izlio.. sende oyle yap

Son düzenleme:

Merhaba
Benimki de ilk basta reddetmisti. Devam sutunun icine meyve suyu koyup verince icmeye basladi. Mevsimine gore tabi, doktorun onerdigi meyve ne varsa, once cam rendeden gecirip, sonra suzgecte ezip suyunu cikardim. Kokusu ve tadi gidince icmeye basladi. Sonra meyve koymadan verdim icti. Bir arkadasim da devam sutune vanilya koyuyormus ama benimki alerjik oldugu icin doktor onermedi.
Inek sutu verme sakin. 1 yasindan kucuk cocuklarin buyuk kismi laktozu sindiremez. Sut alerjisine yol acabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…