- 17 Haziran 2013
- 1.016
- 1.758
- 133
1.5 yaşındaki bir bebeği anne dururken babaya vermez bence hukuki açıdan bence endişelenmeyin ama tabi çirkef biriyle uğraşmak yıpratıcı olur, benim de bir çocuğum var biz anlaşmalı boşandık, eşimle arada görüşüyoruz babalar genelde istemezler bence çünkü çocukla hep uğraşmak onlar için zor olurBen 29 kızım 1,5
Ve hala bu insan müsveddesi ezikle evlisin! Burdan sonrasını okumaya gerek yok... bla bla bla korkağım cesaretim yok ailem umrumda değil bla bla bla... kocama köleyim vs vs vsEşimin neredeyse iki katı maaş alıyorum.eğitim durumum doktora eşimin yüksek lisans. Maaşım 4000 civarı eşimin 2750. ...................................................Aileme para vericem diye aklı çıkıyor. Babam kanser hastası ameliyat parası lazım oldu verelim edelim dedi sonra yaz çizdi vermedi
Hepsini okumadım kusura bakmayın ama oku ayaklarının üzerinde dur Türkiye şartlarına göre çok iyi bir maaşın olsun ,hödüğün biriyle evlen ve sözünden cikama valla billa içler acısı . Almak istediğiniz evde huzurla oturamadiktan sonra ne iş yararlı?? Hasta baba okuyan kardeşe yardım laf oluyorsa canı cehenneme o kocaninda paraninda.. ömür geçiyor ,herşey vaktinde güzel gezeceksin yiyeceksin giyeceksin imkan var ama kullanamiyorsunuz .. adınıza çok üzüldümDaha önce konu açmıştım ama kısaca bi özet geçeyim. Eşimin neredeyse iki katı maaş alıyorum.eğitim durumum doktora eşimin yüksek lisans. Maaşım 4000 civarı eşimin 2750. Ücretsiz izindeydim boşanmayı planladığım için yakın zamanda başladım. Eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyoruz kira vermiyoruz çocuğuma da 18 aylık kayınvalidem bakıyor. Maaş kartım kredi kartım eşimde. Maaşından 1000 tl harçlık vereyim gerisini biriktiriyor ev almak istiyoruz. Cimrinin onde gideni olduğu için ondan habersiz hiç bi şey alamıyorum. Verdiği paranın hesabını soruyor sürekli sıkıştırıyor. Daha önce çok daha az veriyordu parayı. Aileme para vericem diye aklı çıkıyor. Babam kanser hastası ameliyat parası lazım oldu verelim edelim dedi sonra yaz çizdi vermedi büyük kavga ettik. Vereceği miktar 10bindi. Birikimimiz kayınpederimde altınlarımda onda. Ev alırken üstüne katıp yardım edip verecekler. Ama o paranın üstünde en ufak bi söz hakkım yok güya mehirim. Babamın ameliyatında yardım etmek istemeyince mehirimi istedim onu da vermedi. Ev alacaz diye o kadar sıkıyor ki sonra da ben seni aç mı bırakıyorum diyor benim standartlarımda arkadaşlarım neler neler alıyor ama benim aldığım küçücük bi şey sorun olabiliyor. Sadece kendince önemli gördüklerine para veriyor.Bu hafta bana iphone almış mesela ihtiyacım vardı. Çözemiyorum.
Buraya kadar özetti aslında. Dün gece yine kavga ettik bana sürekli zamanında kardeşim paraya sıkışmıştı 500 tl öğrenci o dönem babamın borcu vardı ben yardım etmiştim onun lafını ediyor ben öğrenciyken kredi çekmiştim yarısını ödemiştim yarısını evlendikten sonra ödedim onun lafını ediyor. Bunlar çok zoruma gidiyor. Çok ilgisiz yardım etmez. Boşanmak istiyorum artık ailemde arkamda ama bunu yapacak yolu bulamıyorum. Annem babam hastanedeler şu an babam üçüncü ameliyatını olacak genel durumu çok iyi değil.Normalde başka şehirdeler o yüzden taburcu olunca abimde kalacaklar. Abimin evde iki küçük yaramaz oğlan çocuğu ve yengemin annesi var bizim halmız oluyor aynı zamanda ybancı değil Allahtan. Kardeşimin finalleri bitecek bir haftalığına oraya gelecek kısaca ev curcuna olacak zaten zor sığıyorlar. Oraya gidemem. Ev tutsam bakıcı tutsam bunun eşyası var bilmemnesi var çalışıyorum bi taraftan halledemem hemen.sonra benim kızı o bakıcıya nasıl alıştırcam vaktim yok ki. Mümkün değil durmaz bakıcıda alışmadan kolay kolay da alışmaz ağlar durur.Okuldan iZin alamam yeni başladım zaten. Ne yapabilirim gerçekten bilmiyorum. Susup otursam kira yok bakıcı parası yok çocuğum güvenli ellerde 1000 tl sadece harçlık kıyafet falan alabilirsin dedi. Ama işte eşim eş değil anlayışsızın teki. Hakkım olanı elimden aldıktan sonra çocuğa para verir gibi 1000 tl vermesi zoruma gidiyor aileme yardım edememek birikimin babasında olması aldıklarıma karışması yardım etmemesi sürekli yukarı çıkıp orda oturması. Hala o evin bekar oğlu yani. Diğer taraftan boşansam 1000 Kira 1000 bakıcı 1000 faturalar ve diğer giderler mutfak falan 3000 gitti kafadan. Ki bu daha fazla olur.
Susup otursam zoruma gidiyor ettiği laflar sürekli parayı sorun etmesi. Araba kullanmayı da bilmiyorum. Ne yapabilirim bu arada eşim böyle bir boşanma durumunda her türlü çirkefleşir hiç acımadan kapı önüne bile koyar o. Kızı alır vermezse polis zoruyla alabilir miyim? En çok ordan vurmaya çalışacaktır. Fikirlerinizi bekliyorum
Evet ailem hiç umrumda değil, o yüzden babam kanser hastası üzülmesin diye sabrettim. Ya ben ne yazmışım sen ne yazmışsın. Zaten canım sıkkın saçma sapan konuşmayın Allah aşkına. Boşanmaya karar vermişim ama çözüm bulamıyorum. Özelikle de çocuğun bakımı ile ilgili ve babamla ilgili. Kreş için çok küçük. Annem her ikisine bakamaz. Bir taraftan ağır bir eğitimim var ve aksaması halinde işimden olma riskim var falan falan. Herşeyi geçtim burası dertleşmek ve çözüm önerileri için var siz ise zaten canı sıkkın insanı iyice deli ediyorsunuz. Kocama köleyim heeee. Sinir oldum yemin ederim ya. İnşallah siz hiç karşılaşmazsınız böyle biriyle de anlamazsınız beni.Ve hala bu insan müsveddesi ezikle evlisin! Burdan sonrasını okumaya gerek yok... bla bla bla korkağım cesaretim yok ailem umrumda değil bla bla bla... kocama köleyim vs vs vs
Sevgili Corpuss, ben zaten tanıyıp evlendim eşimi, cimri olsa bir kez daha düşünürdüm. Çünkü gerçekten cimri kocanın derdi bitmiyor. Ben de size sinir oldum, ağır hasta babanıza para lazım, gücünüz var, elin pintisinin ağzına bakıyorsunuz. Fırlatın suratına yüzüğü, iyi bir avukat tutun açın davanızı sürünsün. Madem bunca yük var omzunuzda, eşiniz de böyle bi adam. Bebeği erteleseniz olmaz mıydı? Allah bağışlasın artık olmuş sonuçta, siz anne değil misiniz? geliriniz de ondan yüksekmiş, hakim nasıl babaya veriyor minicik çocuğu onu anlamadım. tutuverirsiniz bi bakıcı. bu mu yani derdiniz allaşkına ya. Kimsesi olmayıp çocuğunu bakıcıya baktıranlar insan değil miEvet ailem hiç umrumda değil, o yüzden babam kanser hastası üzülmesin diye sabrettim. Ya ben ne yazmışım sen ne yazmışsın. Zaten canım sıkkın saçma sapan konuşmayın Allah aşkına. Boşanmaya karar vermişim ama çözüm bulamıyorum. Özelikle de çocuğun bakımı ile ilgili ve babamla ilgili. Kreş için çok küçük. Annem her ikisine bakamaz. Bir taraftan ağır bir eğitimim var ve aksaması halinde işimden olma riskim var falan falan. Herşeyi geçtim burası dertleşmek ve çözüm önerileri için var siz ise zaten canı sıkkın insanı iyice deli ediyorsunuz. Kocama köleyim heeee. Sinir oldum yemin ederim ya. İnşallah siz hiç karşılaşmazsınız böyle biriyle de anlamazsınız beni.
Evet ailem hiç umrumda değil, o yüzden babam kanser hastası üzülmesin diye sabrettim. Ya ben ne yazmışım sen ne yazmışsın. Zaten canım sıkkın saçma sapan konuşmayın Allah aşkına. Boşanmaya karar vermişim ama çözüm bulamıyorum. Özelikle de çocuğun bakımı ile ilgili ve babamla ilgili. Kreş için çok küçük. Annem her ikisine bakamaz. Bir taraftan ağır bir eğitimim var ve aksaması halinde işimden olma riskim var falan falan. Herşeyi geçtim burası dertleşmek ve çözüm önerileri için var siz ise zaten canı sıkkın insanı iyice deli ediyorsunuz. Kocama köleyim heeee. Sinir oldum yemin ederim ya. İnşallah siz hiç karşılaşmazsınız böyle biriyle de anlamazsınız beni.
Nerde yaşıyorsunuz inanki oyun Abla lari çok var aylık az para çocuğa bakmak isteyen araştır biraz allah yardimcin olsunPeki nasıl düzen kuracağım bu imkanlarla. Çocuğa kim bakacak en çok bunu düşünüyorum. Bir gün bile ayrı kalamam emiyor hala.kreşe versem çok bocalar uyum sağlamayabilir. Yabancılıyor alışık değil evdeydi hep. Kıyamıyorum çok küçük daha. Annem babama bakıyor zaten
Ben hakim babaya verir mi ki demedim dava sonuçlanana kadar alır elimden vermez dedim ama sağolsun diğer arkadaşlar cevapladı ara karar çıkartılıyormuş. Bakıcı derdine gelince elbette bulurum bir bakıcı ya da bir sürü kreş var lakin dert ettiğim kızım çok küçük, yabancı birine alışması zaman alacak direk başbaşa bırakamam çığlık çığlığa ağlar. Resmen travma olur tanıyorum kızımı çünkü. Bakıcıya alıştıracak vaktim yok çalışıyorum ve şu an zaten evdeyim bakıcı gelse ne alaka derler eşim ve ailesi.Sevgili Corpuss, ben zaten tanıyıp evlendim eşimi, cimri olsa bir kez daha düşünürdüm. Çünkü gerçekten cimri kocanın derdi bitmiyor. Ben de size sinir oldum, ağır hasta babanıza para lazım, gücünüz var, elin pintisinin ağzına bakıyorsunuz. Fırlatın suratına yüzüğü, iyi bir avukat tutun açın davanızı sürünsün. Madem bunca yük var omzunuzda, eşiniz de böyle bi adam. Bebeği erteleseniz olmaz mıydı? Allah bağışlasın artık olmuş sonuçta, siz anne değil misiniz? geliriniz de ondan yüksekmiş, hakim nasıl babaya veriyor minicik çocuğu onu anlamadım. tutuverirsiniz bi bakıcı. bu mu yani derdiniz allaşkına ya. Kimsesi olmayıp çocuğunu bakıcıya baktıranlar insan değil mi
Ailem arkamda yazmışsınız, ben aileniz ayrıl diyor siz ayrilmiyorsunuz kurtarmaya çalışıyorsunuz diye düşündüm. Kimsenin evliliği düzeni tabii ki beni ilgilendirmez, sizi eleştirmek de haddime değil, kocanız gibi adamlara inanamıyorum sadece. Öz karısı öz çocuğu ya! Boğazdan üstten baştan kismalari hadi bir yere kadar anlarım (o da çok büyük borç içindeyse yani) ama hasta kayinpedere vereceği 3 kurusu esirgeyen birini adam yerine koymak en büyük hatan. Baştan yapmışsın kimse bi uyuyup bi uyanip vicdansız olmaz. Hep vicdansız ve cimriydi muhtemelen. Düşün 2 katı maaşın var yokluk çektiriyor. İşsiz olsan neler yaşatırdı? Muhtemelen akademisyensin, yada güzel bir memuriyet. Sen bile şöyle bir adama kendini ezdiriyorsan, babacığına karşı yaptığı vefasızlık için haddini bildiremiyorsan keselim o zaman tüm kadınlardan umudumuzu. Bazı şeylerin bedeli ağır oluyor malesef, senin durumun için ama en çok baban annen bebeğin için üzüldüm. Abinle yengene bile inan sana üzüldüğümden fazla üzüldüm. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Bu noktadan sonra hem karnım doysun hem pastam dursun deme lüksün yok artık. Sen aşırı koruyucu davranmazsan kizin da yasadiklariniz karsisinda guclu olmayi ogrenerek buyuyecek. Konu açtıysan ve hatalarını kabul ediyorsan, bazen de seni omuzlarından tutup sarsan eleştirilere kızmaman gerektiğini, aksine acıyan yorumlardan daha faydalı olduğunu anlamanı umut ederim. Biraz uzun oldu hakkını helal et. Babanın bir an önce iyileşmesini gönülden dilerim.Ben hakim babaya verir mi ki demedim dava sonuçlanana kadar alır elimden vermez dedim ama sağolsun diğer arkadaşlar cevapladı ara karar çıkartılıyormuş. Bakıcı derdine gelince elbette bulurum bir bakıcı ya da bir sürü kreş var lakin dert ettiğim kızım çok küçük, yabancı birine alışması zaman alacak direk başbaşa bırakamam çığlık çığlığa ağlar. Resmen travma olur tanıyorum kızımı çünkü. Bakıcıya alıştıracak vaktim yok çalışıyorum ve şu an zaten evdeyim bakıcı gelse ne alaka derler eşim ve ailesi.
Ben evliliğimi kurtarmaya çalışmıyorum sadece fevri bir kararla kızımı kendimi babamı zora sokmak istemiyorum. Adamcağız 3. Ameliyatını olacak ölümün kenarından döndü ve bizim olduğumuz şehire geldi. Abimden başka akraba yok burda. O yüzden doğru zamanı bekliyorum ve beklerken de boş durmayayım kendime bi plan çizeyim istedim.
Çocuk kısmına gelince çocuk olunca değişeceğine beni gerçekten inandırmıştı. İçimde bi yer hep ona inandı. Öyle samimi öyle içtendi ki yeminler ederken inanmayacak kimseyi tanımıyorum. O zaman babama tanı konulmamıştı. Safmışım evet. Şu an hiç bi sözüne güvenemiyorum. Değişiceğine de inanmıyorum.
Ben sizin üslubunuza çok kızdım. Bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen. Dışardan yorum yapmak çok kolay hadi hemen hoooop oldu bitti lafla çok kolay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?