• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilmiyorum

Corpuss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
534
251
103
35
Daha önce konu açmıştım ama kısaca bi özet geçeyim. Eşimin neredeyse iki katı maaş alıyorum.eğitim durumum doktora eşimin yüksek lisans. Maaşım 4000 civarı eşimin 2750. Ücretsiz izindeydim boşanmayı planladığım için yakın zamanda başladım. Eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyoruz kira vermiyoruz çocuğuma da 18 aylık kayınvalidem bakıyor. Maaş kartım kredi kartım eşimde. Maaşından 1000 tl harçlık vereyim gerisini biriktiriyor ev almak istiyoruz. Cimrinin onde gideni olduğu için ondan habersiz hiç bi şey alamıyorum. Verdiği paranın hesabını soruyor sürekli sıkıştırıyor. Daha önce çok daha az veriyordu parayı. Aileme para vericem diye aklı çıkıyor. Babam kanser hastası ameliyat parası lazım oldu verelim edelim dedi sonra yaz çizdi vermedi büyük kavga ettik. Vereceği miktar 10bindi. Birikimimiz kayınpederimde altınlarımda onda. Ev alırken üstüne katıp yardım edip verecekler. Ama o paranın üstünde en ufak bi söz hakkım yok güya mehirim. Babamın ameliyatında yardım etmek istemeyince mehirimi istedim onu da vermedi. Ev alacaz diye o kadar sıkıyor ki sonra da ben seni aç mı bırakıyorum diyor benim standartlarımda arkadaşlarım neler neler alıyor ama benim aldığım küçücük bi şey sorun olabiliyor. Sadece kendince önemli gördüklerine para veriyor.Bu hafta bana iphone almış mesela ihtiyacım vardı. Çözemiyorum.
Buraya kadar özetti aslında. Dün gece yine kavga ettik bana sürekli zamanında kardeşim paraya sıkışmıştı 500 tl öğrenci o dönem babamın borcu vardı ben yardım etmiştim onun lafını ediyor ben öğrenciyken kredi çekmiştim yarısını ödemiştim yarısını evlendikten sonra ödedim onun lafını ediyor. Bunlar çok zoruma gidiyor. Çok ilgisiz yardım etmez. Boşanmak istiyorum artık ailemde arkamda ama bunu yapacak yolu bulamıyorum. Annem babam hastanedeler şu an babam üçüncü ameliyatını olacak genel durumu çok iyi değil.Normalde başka şehirdeler o yüzden taburcu olunca abimde kalacaklar. Abimin evde iki küçük yaramaz oğlan çocuğu ve yengemin annesi var bizim halmız oluyor aynı zamanda ybancı değil Allahtan. Kardeşimin finalleri bitecek bir haftalığına oraya gelecek kısaca ev curcuna olacak zaten zor sığıyorlar. Oraya gidemem. Ev tutsam bakıcı tutsam bunun eşyası var bilmemnesi var çalışıyorum bi taraftan halledemem hemen.sonra benim kızı o bakıcıya nasıl alıştırcam vaktim yok ki. Mümkün değil durmaz bakıcıda alışmadan kolay kolay da alışmaz ağlar durur.Okuldan iZin alamam yeni başladım zaten. Ne yapabilirim gerçekten bilmiyorum. Susup otursam kira yok bakıcı parası yok çocuğum güvenli ellerde 1000 tl sadece harçlık kıyafet falan alabilirsin dedi. Ama işte eşim eş değil anlayışsızın teki. Hakkım olanı elimden aldıktan sonra çocuğa para verir gibi 1000 tl vermesi zoruma gidiyor aileme yardım edememek birikimin babasında olması aldıklarıma karışması yardım etmemesi sürekli yukarı çıkıp orda oturması. Hala o evin bekar oğlu yani. Diğer taraftan boşansam 1000 Kira 1000 bakıcı 1000 faturalar ve diğer giderler mutfak falan 3000 gitti kafadan. Ki bu daha fazla olur.
Susup otursam zoruma gidiyor ettiği laflar sürekli parayı sorun etmesi. Araba kullanmayı da bilmiyorum. Ne yapabilirim bu arada eşim böyle bir boşanma durumunda her türlü çirkefleşir hiç acımadan kapı önüne bile koyar o. Kızı alır vermezse polis zoruyla alabilir miyim? En çok ordan vurmaya çalışacaktır. Fikirlerinizi bekliyorum

Kocayla oturup kendi maasimdan harclik alacagima kafadan 3 bin gitsin ac kalayim ama kafam rahat olsun derdim. Sizin yerinizde olsaydim yani. 18 aylik cocugu babasina vermez hakim. Eger kacirirsa da sonuclarina katlanir esiniz. Bence derin bir nefes alip ayrilin. Altinlarinizi da siz alamazsaniz mahkeme alir merak etmeyin. Ama kpinizden once guzellikle isteyin. Size ev degil huzur lazim ve insanlik lazim.

Keske sizin durumda olsam suan arkama bile bakmam maaşıyla cocuguma rahat rahat keyifle bakar üstelikte lüks yaşarım nerdesiniz bilmiyorum ama cocugunuza alışana kadar para bile almadan seve seve bakarım siz yeterki güçlü olun adam sizin paranızla sizi pusturmuş resmen.. Ayrıca kendi param dan babama vermek için asla izin istemezdim yarın babama bişey olsa vicdanım rahat olmalı kocam degil

Peki nasıl düzen kuracağım bu imkanlarla. Çocuğa kim bakacak en çok bunu düşünüyorum. Bir gün bile ayrı kalamam emiyor hala.kreşe versem çok bocalar uyum sağlamayabilir. Yabancılıyor alışık değil evdeydi hep. Kıyamıyorum çok küçük daha. Annem babama bakıyor zaten

Ben en kötü zamaninda gelirim varken babama yardim edemiyorsam ne yapayim oyle isi calismayi .Bu adamdan hemen kurtulmalisin .Ne biliyorsun biriktirdiğini senden alip baskasina yedirmedigini .K pederin parayi tuttuguna da hic inanasim gelmedi .Bir yolunu bulup bu sömürüden kurtulmalisiniz .Böyle bir ömür surmez maalesef köle muamelesi görüyorsunuz .Ben istedigim gibi parami harcayamazsam yikarim dünyayı .

Peki nasıl düzen kuracağım bu imkanlarla. Çocuğa kim bakacak en çok bunu düşünüyorum. Bir gün bile ayrı kalamam emiyor hala.kreşe versem çok bocalar uyum sağlamayabilir. Yabancılıyor alışık değil evdeydi hep. Kıyamıyorum çok küçük daha. Annem babama bakıyor zaten
İyi de maaş kartınızı alın olmadı gidin bankaya iptal ettirin yenisini çıkartın bu kadar basit

Galiba kafan cok karisik ki bu hayata tahammul edip gercekleri goremiyorsun. Birikiminiz k.pederinde altinlar onda, bi kere sen onlari unut
Ev alinsa bile senin ustune degil k.pederin ustune olur kesin. O altinlari tek alabilmenin yolu bosanma. Elinde 1000 tl kaliyor bosaninca belki daha azi kalir ancak kafan rahat olur elalemin bencillerine yedirmezsin parani. Kizin cahil babannesinde buyuyecegine modern duzgun egitim veren bir krese ver emin ol cok guzel egitim alir. Ayrica babasi kiza nafaka vermek zorunda onu da kenara koyarsin. Maasin var aklin basinda hicbir mahkeme senden almaz kizini.

Hatırladım eski konunuzu. Bu konuda aynı. Biraz cesaret lazım size ya da deveyi gütme gücü??

İyi de maaş kartınızı alın olmadı gidin bankaya iptal ettirin yenisini çıkartın bu kadar basit
Oyle bi kocaya sahipken istedigi kadar yeni kart cikarsin cok mu zor elinden almak .Karti bu arkadas tasisa adam baskıyla atm den cektirir yine el koyar .Mesele kart degil ki adamin kadinin ozel alanına mudahale ve resmen parasını gasp .Ben atm ye gitmeye usenirim esim ceker parayı getirir .Kartim da günlerce onda kalsin icinden 5 kurus cekmez .

Oyle bi kocaya sahipken istedigi kadar yeni kart cikarsin cok mu zor elinden almak .Karti bu arkadas tasisa adam baskıyla atm den cektirir yine el koyar .Mesele kart degil ki adamin kadinin ozel alanına mudahale ve resmen parasını gasp .Ben atm ye gitmeye usenirim esim ceker parayı getirir .Kartim da günlerce onda kalsin icinden 5 kurus cekmez .
Yok o manada demedim boşanırsa diye dedim

Lutfen cesaretinizi toplayin .Allah mazlumun yanindadir .Bulursunuz bebek icin bir care .Çevrenize sorarsiniz is arkadaşlarınız yardimci olabilir referans olarak .Eve kamera koyarsin surekli izlersin denersin .Ama bir yerden baslamak lazim maalesef bir adim atmadan yeni bir hayat kurmaniz mumkun degil .Siz yeter ki bu adamdan kurtulmaya niyetlenin baslayinca devami gelir .Duzen degistirmek elbet zor ama kendiniz icin bu iyiligi yapmalisiniz .

Ama o paranın üstünde en ufak bi söz hakkım yok güya mehirim. Babamın ameliyatında yardım etmek istemeyince mehirimi istedim onu da vermedi
İlk paragrafi okuduktan sonra az daha esimden fazla kazaniyorum esimden ustunum egitimliyim tarzi hezeyan bir konu sanip ona gore cevap yazacaktimki yukarida kisma gelince anladim.
Ablacim sen cok haklisin.
Arti mehir senin bizzat sahsina aittir. İstersen alir sobada yakarsin esinin tek laf etmeye hakki yok.
Ayrica tamam normalde olsa bi derece ok ama ameliyat meselesinde dahi cebinde akrep ile dolasmak zalimliktir.
Allah kolaylik versin.

Boşanmaninca da kv bakmaz mi çocuğunuza , bir düzen oturtana kadar yani istediğiniz tarzda bir bakıcı buluncada kv yle önce biraz kalsa sonrasında tek baksa olmaz mı

Sonunda beni anlayan biri çıktı. Açtığım her konuda bunu anlatmaya çalıştım ama anlatamadım. Teşekkür ederim

Kızınız ve siz kaç yaşındasınız? Yasalarda benim bildiğim belli bir yaşın altındaki kız çocuklar annede kalıyor

Boşanmaninca da kv bakmaz mi çocuğunuza , bir düzen oturtana kadar yani istediğiniz tarzda bir bakıcı buluncada kv yle önce biraz kalsa sonrasında tek baksa olmaz mı
Bakmaz çirkefleşeceklerini düşünüyorum. Büyük ittimalle eşim beni abime gönderip kızı vermeyecek bende kapıya polis dikip alacam

Birikim kayınpederde olduğuna emın mısın ? gıdıyor olmasın kayınpederınde o paralar ? Bence yapman gereken maaş kartını bı an evvel esınden almak. Ben böyle eşlerden nefret edıyorum para lafı yapmamalı bı es. Amelıyat durumunda ımkan da varmış çıkarıp vermelıydı parayı ben böyle koca ıstemem

Back