• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilmiyorum.Bana ne olduğunu anlayamıyorum

mutluolmak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
477
2
96
Konya
herkese merhaba;
Benim hikayemi bilenler bilir.Kısaca anlatayım.Bu yurda geçmek için çok uğraştım.Tam bir buçuk yıl.Hasan Albayrak'ın kapısının önünde durdum bekledim onunla görüştüm ve geçtim.C bloğa geçmek istiyordum fakat boş yer yok seni aynı özelliklerde d bloğa geçirelim dediler ben de tamam dedim.Yurda geçtim bana 1-2-3 kişilik yerlerde boş yer yok senin 4 kişiliğe verelim dediler.ben de elim mahkum tamam dedim.çünkü yeni yurda nakil olmanız için eski yurttan kaydınınzı sildirmeniz lazım. Geçtikten sonra da iş bitmedi 4 kişilik odadaydım.İki hafta uyuyamadım nedeni su sesi..Diğer odadan şırıl şırıl su sesi geliyor 24 saat kesintisiz ben de seste uyuyamıyorum.yurda geçtikten 2 gün sonra müdirenin yanına gittim uyuyamıyorum dedim senin okumaya niyetin yok okuyacak adam seste de uyur ışıkta da dedi.Yapamam çocuğum geçiremem dedi.ben yalvardım,diz çöktüm.Ağladım.O kadar çaresiz durumdaydım ki.Kendime hiç yakıştıramadığım bişeyi yaptım.Yalvardım böyle basit ama benim hayatımı alt üst eden bişey için.2 hafta 4 kişilik odada kaldım.Daha sonra bayram tatili için eve gittim.Evde de hep yurdu düşündüm döndükten sonra ya yine uyuyamazsam ya yine aynı olursa sonra yurda döndüm biraz olsun uyuyordum.Bir hafta geçti.Memura kadın okul dönüşünde ''C Blok iki kişilik odaya geçiyorsun'' dedi.ben tabi şaşırdım çünkü yurtta 4 kişilik odadan 2 kişilik odaya geçmek öyle kolay iş değil.Bu yaşadıklarım yurt değiştirmemle ortaya çıktı.Daha önceden böyle birşey yaşamıyordum.Dedim demek ki iki kişilik bi oda boşalıyor yoksa beni 2 kişiliğe vermezler diye düşündüm dediğim gibi de çıktı.iki kişilik oda boşalıyormuş.Kıza sordum valizin toplayan kıza.kötü anlattı bana.Pis,pasaklı dedi.Tartışmışlar.Ben abartıyor diye düşündüm.Ayakkabılarıyla odaya giriyomuş o benim için problem değil diye düşündüm.Yarın derse gitmedim oda değiştirecem diye ve odamı değiştirdim.Kız çıkışlıydı.5 gün yoktu odada.Tabi ben hergün odaya gelince kızın gelmesini ister istemez bekliyorum.O da gelmiyor 5 gün sonra geldi.benim de tam vize final dönemi öncesi taşındım odaya.İlk gün geldi banyo yaptı perdeyi çekmemiş her taraf göl,su.Ben de tabi tuvaleti kullanacağım (tuvalet,banyo odanın içinde) giremiyorum tatlım buraları siler misin tuvaleti kullanacağım da dedim. dedim.Oralı olmadı.Tekrar dedim.Bir iki saate kurur dedi.Ama bir iki saate kadar ben tuvaeti kullanacağım dedim.Temizlik benim görevim değil dedi.benim tabi tepemin tası attı.Buraları batırmışsın batırdıysan sileceksin çünkü buralar ortak kullanım alanı dedim.Odadan çıktım.odaya geldiğimde hala silinmemişti.ben tabi sinirliyim sınav çalışmaya çalışıyorum ama ne gezer aklıma girmiyor ki.O gün çalışamadım sınavıma ertesi gün sınav 10 da zannedip okula ekren gittim meğer ikideymiş 10 da başladım çalışmaya artık ne kadar çalıştıysam.Şimdi bi sorunum yok oda arkadaşımla.Merhaba,nasılsın falan öyle konuşuyoruz ama ben hala rahat edemiyorum tam olarak.Bu yurda gelei beri anlayacağınız rahatım huzurum kalmadı.hep bi olaylar oldu.Kendimi sıktım rahat olamadım.Şimdi 2-3 güne bir bana akşam 5-6 gibi sıkıntı geliyor.Anlayamıyorum niye böyle olduğumu.kendimi sinirlenmiş,kızgın,sıknıtlıi,bungun,acele eden bi halde buluyorum.Kız gelecek diye sıknıtı yaptığımı düşünüyorum İşin kötüsü kızın bana bişey yaptığı yok ama işte niye böyle anlayamıyorum.

bayanlar niye cevap yazmıyorsunuz.Bu bölümdeki insanların benim için yorumları önemli çünkü buna benzer durumları siz de yaşıyorsunuz.

herkes başkalarıyla bir arada kolaylıkla yaşayamaz
ben de yaşayamam yurt gibi yerlerde herkes kendi havasında
sende alıştığın yaşamdan farklı bir yaşamla karşılaşınca biraz sıkıntı yapmışsın bence şu an için bir sorun yoksa geçmişi unut kendini sıkma :)

sen bu kafayla mutlu olamazsın açık ve net.

hiç bir şeyden memnun değilsin arkadaş biraz elindekilerle mutlu olmaya çalış

ne anandan menunsun ne babandan ne kardeşinden ne ilk yurdundan ne son yurdundan

sen tek kişilk odaya geçsen kendinle kavga edersin.

bir an önce psikiyatriste gitmen lazım

herkes başkalarıyla bir arada kolaylıkla yaşayamaz
ben de yaşayamam yurt gibi yerlerde herkes kendi havasında
sende alıştığın yaşamdan farklı bir yaşamla karşılaşınca biraz sıkıntı yapmışsın bence şu an için bir sorun yoksa geçmişi unut kendini sıkma :)
çalışmak istiyorum bunu babama açtım boşver diyor ben hayatımı değiştirmek daha kaliteli,bu duygu ve düşüncelerden kurtularak bir hayat yaşamak istiyorum.Bunu yapmak için herşeye hazırım.hem okuyup hem de çalışırım.Hem de canla başla.Bundan önce de yurtta kalıyordum.hem de 6 kişilik odada ama odada fazla durmuyodum.Yatmak için,kalkmak için geliyordum odaya.Vakitimin çoğunu bilgisayar odasında geçiriyordum.Orada ders çalışıyor,internete giriyorum kendi halimde.tektim yani.tektim dediğim çevremde tabi ders çalışanlar var da hani biribirimizi bağlamıyoruz herhangi bi bi bağ yok aramda onlarla.Çsde ders çalışan öğrenciler gibi.oda arkadaşlarım iyiydi.Çalışma odasında internete girmekten,ders çalışmaktan sıkılınca odaya igdiyordum kızlarla konuşuyordum,çay içiyordum,kitap okuyordum ve oda arkadaşlarım da çok saygılıydı hiç bi şekilde uyurken ses yapmazlar istediğim saat yatıp istediğim saat kalkıyodum.Şimdiki odam 2 kişilik ama işte hep odadayım dersi odada çalışıyosun,hep odadasın süreklicde milletin odasına gdilmiyor falza da kimseyi tanımıyorum yeni yurtta.Bu sıkıntı basmaları niye oluyo anlamış değilm.

sen bu kafayla mutlu olamazsın açık ve net.

hiç bir şeyden memnun değilsin arkadaş biraz elindekilerle mutlu olmaya çalış

ne anandan menunsun ne babandan ne kardeşinden ne ilk yurdundan ne son yurdundan

sen tek kişilk odaya geçsen kendinle kavga edersin.

bir an önce psikiyatriste gitmen lazım
biliyorum değişmeye çalışmadım mı uğraşmadım mı zannediyorsun anamdan babamdan memnunum o ozaman üzüldüğüm için açtığım konulardı.Niye açtığım konulardan değerlendiriyorsunuz ki.Herkes derdini anlatıyor ben de o vakit ondan muzdaripmişim açmışım paylaşmak istemişim.

biliyorum değişmeye çalışmadım mı uğraşmadım mı zannediyorsun anamdan babamdan memnunum o ozaman üzüldüğüm için açtığım konulardı.Niye açtığım konulardan değerlendiriyorsunuz ki.Herkes derdini anlatıyor ben de o vakit ondan muzdaripmişim açmışım paylaşmak istemişim.

çünkü açtığın konuların hepsi birbiriyle bağlantılı.

şu an farklı şehirde kaldığın için memnunsun , yarın okullar kapanıp eve gittiğin zaman yine aynı problemleri yaşayabilirsin

sorunun temeli senin hiçbir şeyden memnun olmaman ve her durumdan bir sorun çıkartman.

bu durumla başa çıkamıyorsan profesyonel bir yardım alman lazım.

çünkü açtığın konuların hepsi birbiriyle bağlantılı.

şu an farklı şehirde kaldığın için memnunsun , yarın okullar kapanıp eve gittiğin zaman yine aynı problemleri yaşayabilirsin

sorunun temeli senin hiçbir şeyden memnun olmaman ve her durumdan bir sorun çıkartman.

bu durumla başa çıkamıyorsan profesyonel bir yardım alman lazım.
profesyonel yardım dediğin psikatr psikolog oluyor gittim psikatra ilacı yazıp gönderiyolar 10-15 dk dinliyor sonra doktor da ilaçtan medet umuyor onun iyileştirmesini bekliyor sanki çok bakıyormuşlar gibi konuşuyorsunuz.Profesyonel yardım dediğiniz ne Alalh aşkına?

profesyonel yardım dediğin psikatr psikolog oluyor gittim psikatra ilacı yazıp gönderiyolar 10-15 dk dinliyor sonra doktor da ilaçtan medet umuyor onun iyileştirmesini bekliyor sanki çok bakıyormuşlar gibi konuşuyorsunuz.Profesyonel yardım dediğiniz ne Alalh aşkına?

sanki burada söylenenler çok umrundaymış gibi konu açıp duruyorsun.

sana burada ne tavsiyeler verildi , insanlar yardımcı olmak için zamanlarını ayırıp sayfalarca yorum yaptılar acaba onlardan hangilerini dikkate aldın.

ne yaparsan yap umrumda değil.

Aslında en güzeli ayrı eve çıkmak. Ama öğrenci bütçenle tek başına çıkamassın illaki birileriyle paylaşıcaksın o evi. Yakın arkadaşların yok mu? Danışsan onlara beraber ayrı eve çıksanız?

çalışmak istiyorum bunu babama açtım boşver diyor ben hayatımı değiştirmek daha kaliteli,bu duygu ve düşüncelerden kurtularak bir hayat yaşamak istiyorum.Bunu yapmak için herşeye hazırım.hem okuyup hem de çalışırım.Hem de canla başla.Bundan önce de yurtta kalıyordum.hem de 6 kişilik odada ama odada fazla durmuyodum.Yatmak için,kalkmak için geliyordum odaya.Vakitimin çoğunu bilgisayar odasında geçiriyordum.Orada ders çalışıyor,internete giriyorum kendi halimde.tektim yani.tektim dediğim çevremde tabi ders çalışanlar var da hani biribirimizi bağlamıyoruz herhangi bi bi bağ yok aramda onlarla.Çsde ders çalışan öğrenciler gibi.oda arkadaşlarım iyiydi.Çalışma odasında internete girmekten,ders çalışmaktan sıkılınca odaya igdiyordum kızlarla konuşuyordum,çay içiyordum,kitap okuyordum ve oda arkadaşlarım da çok saygılıydı hiç bi şekilde uyurken ses yapmazlar istediğim saat yatıp istediğim saat kalkıyodum.Şimdiki odam 2 kişilik ama işte hep odadayım dersi odada çalışıyosun,hep odadasın süreklicde milletin odasına gdilmiyor falza da kimseyi tanımıyorum yeni yurtta.Bu sıkıntı basmaları niye oluyo anlamış değilm.

Yazılarınızı okudum,öncelikle sizi kendinizi samimi bir şekilde , gayet iyi ifade ettiğiniz ve çözüm yolu aradığınız için kutlarım.

Size naçizane şöyle yardımcı olmak istedim fikir vererek,aslında sizin de bildiğinizi tahmin ettiğim bir şeyi aklınıza getirerek...Mesela olaylara bakış açınızı değiştirebilirsiniz...Şansınız yaver gitmiş 2 kişilik odaya taşınma fırsatı bulmuşsunuz ne güzel...İnternete girip sıkıntılarınızı çoğu kişi ile paylaşıp,yardım alabiliyorsunuz mesela...oda arkadaşınız şu anda sizin en yakınınızdaki kişi onunla gerçekten sıkıntılarınızı paylaşacağınız bir arkadaşlık kurabilir ve onunda kendi sıkıntılarını sizinle paylaşmasını sağlayabilirsiniz.Belki de onun sıkıntılarını dinlerken nerden bilebilirsiniz ,kendi sıkıntılarınız size ufak , önemsiz gelebilir...

Hadi bir deneyin arkadaşım ne kaybedersiniz.Ona geldiği şehri,arkadaşları ile ilişkilerini kardeşlerini,anne babasının ona karşı davranışlarını sorun.Psikologlar sıkça, sıkıntılarınızı unutmak için önce kendinizden çıkın,başkalarını da dinleyin derler inanın... Sizin sıkıntılı günlerinizi geride bırakmanızı ve derslerinizde başarılar dilerim.

Teşekkür ederim,yazılarım samimi okuduklarınızı yaşadım ve içimden nasıl geliyosa öyle ifade ettim..sordum zaten nerede yaşadığını annesinin babasının ne iş yaptığını konuştuk bayaa kötü bi kız değil iyi bir kız ama odada fazla durmuyor geldiğinde de ders çalışıyor öyle fazla bi muhabbetimiz olmuyor benim de derslerim oluyor fazla konuşamıyoruz bu sorun onunlaa alakalı değil benimle alakalı bir durum.Huzursuzluk bende oluyor da niye olduğunu anlamıyorum işte.Zaten ne olabilir ben bulamadım bi bulsam size fikir danışıyorum.

Back