- 4 Kasım 2017
- 1.693
- 525
- 34
- Konu Sahibi herseyguzelolacak6
Merhaba bayanlar ben 8 aydır gebelik düşünüyordum bi önceki konumda hikâyenden bahsettim gebelik olmayinca ve adetim de en son 25 temmuzda geldigi icin doktora gittim ben enfeksiyon vs vardır belki ondandır diye düşünürken dünyam başıma yıkıldı resmen. Sol yumurtaligimda içime kanayan kist olduğunu öğrendim ve hormon testi yapıldı (hormon testi adet olamadığım için normal bi günde yapıldı adetli değilken) dün sonuçlarimi doktora gosterdim fh 34 lh 27 çıkmıştı e2 : 78 doktorum bana dün normal yolla gebe kalmamın imkansız olduğunu mümkün olmadığını söyledi. Vakit kaybetmeden bi tüp bebek merkezine gitmemiz gerektiğini söyledi (onun içinde çok umutlu konuşmadı onu tüp bebek merkeziyle konuşmamızı istedi) Yanı dün itibariyle netlik kazandı ve bunu öğrendim amh ölçülmedi gerek görmedi değerlerim yüksek diye sanırım o da düşük olur illa ki diye boşa kan vermeni istemem yoksa yaptırırım sıkıntı değil dedi. Zaten tüp bebek merkezinde ölçülüyor filan dedi. Esim tüp bebek konusunda hem maddi hem manevi acıdan çok yıpratıcı olduğu için ilimli bakmıyor. Yaşım 31 yaşıma göre değerler yüksek ve bu değerler ile zaten tüp bebek de mümkün görünmüyor. Dünden beri ağlıyorum hatta 10 gündür çok ağlıyorum değerlerimin bu kadar kötü çıkacağı aklıma gelmezdi en ufak zararlı alışkanlığım yok ve 1 evlâdım normal yolla oldu zaten hemde hiç beklemeden. Hem şok hem durumu kabullenmek çok zor olacak benim için. Size sorum şu doktor 3 ilaç yazdı ilaçlarını kullan kistin ilaçla gidebilecek bir kist dedi içine kanıyor ama korkma ilaçla gider iyi huylu dedi. Diğer ilaçlar ne ise yarıyor bilmiyorum bi de bi tarafı düzeltirken diğer tarafı bozmak istemiyorum bu ilaçların çok büyük yan etkisi olur mu ? Doktor sadece kist için 1 ilaç yazdı sandım ama 3 ilaç yazmış ne için olduğunu da bilmiyorum bilenler varsa ne anlama geldiğini bana açıklayabilir mi lütfen bugün başlamam lazım ilaca ben cesaret edemedim bi türlü. Tabi ki doktor lüzumsuz bi ilaç yazmamıştır ama yine de burda ne olduklarını öğrenmek istedim bilen varsa ne olur yazsın. Mesela içlerinden biri sanırım doğum kontrol hapı (ben gebe kalmak isterken) böyle bi ilaç kullanmam doğru mu ? Kist için muhtemelen ama ne yapacağımı bilmiyorumcksfamda karışık lütfen yardım edin