• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapacağımı bilemiyorum

asd123qwe

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
7
0
16
İstanbul
eşimle 3 sene beraber olduktan sonra evlendik ama o 3 sene de okadar sorun atlattık ki üniversite de tanıştık bunalımdaydım ailemle sorunlarım vardı hayatıma sokmamak için elimden geleni yaptım ama olmadı neyse çıkmaya başladık okul bitince evlenmeyi istiyodu ailesiyle konuşmuştu annesi karşı gelmiş,babası kabul etmişti daha askere bile gitmemişti konuştuk nişan yapıp askere gidecekti ama ailesi çok kıymetli oğullarını askere göndermedi bu arada annesi benimle tanışmayı hiç istemedi babasıyla tanışmıştım istemeye geliceklerdi bir gün hiç beklenmedik bişey oldu babası kalp krizi geçirip hayatını kaybetti işte o andan itibaren hayatımın en zor günleri başladı. eşime destek olmak için elimden geleni yaptım hatta cenaze için köylerine gittim ama annesi orda bana öyle şeyler yaptı ki daha giderken beni istemedi zorla gittim odada beni görünce içeri girmeyip arkasını dönüp gidiyodu bir kere bile konuşmadı benimle hiç tanımadığım bir yerde tanımadığım insanlarla 3_4 gün kaldım her gün dönmek için yalvarıyodum eşime ama bırakmıyodu annesininde hep acısı var diye kendimi avuttum neyse zaman geçmeye başladı ama annesi hala beni kabul etmiyodu eşimde evlenince düzeleceğini söylüyodu zorda olsa nişanlandık ama kaynanamla hep sorun yaşadım tek çocuk ve sülalenin tek erkeği olunca paylaşım konusunda sorun yaşadım ailem kaynanamla olmayacağını söylüyodu ama ben dinlememekte ısrar ediyodum bi kere seviyorum ya ayrı ev imkansızdı eşim kesinlikle annesini bırakamayacağını söylüyodu. evlenmeden 2 gün önce eşimle konuştum olmuyo annenle ayrılalım dedim bana güven evlenince değişecek dedi güvendim sonunda evlendik alışmam çok zordu istememe rağmen kaynanamla beraberdim onun düzeni,onun eşyaları eşim hiçbi şekilde eşyaları değiştirmedi sonradan değiştiririz dedi onu da kabul ettim zor günler başlamıştı yine olmuyodu arada eşime anlatıyodum ama yine aynı şeyler elbet anlayıp düzelicekti onlar yüzünden tansiyon hastası oldum. ailesine çok düşkün hep beraberler sülalece annesiyle zaten beraberim eşime bir türlü anlatamadım maddiyatı öne sürüyodu bişey yapamamamızda. şuan 9 aylık evliyim eşim 2_3 ay önce çocuk istemeye başladı kabul etmedim başıma gelicekleri biliyodum annesi bizi kıskanıyoken çocuğumu kıskanmayacaktı? meğersem o sıra hamileymişim bilmiyodum anladığımda 1,5 ay geçmişti hiç istemedim eşim çok mutluydu şuan hala alışamadım kaynanamla sorunlarım var eşim bişeyin farkında değil bu seferde çocuk olunca düzelicek diyo ama düzelmiyo daha kötü olucak biliyorum evliliğimi yaşatmadı,şimdi de hamileliğimi yaşatmıyo ben boşanmayı düşünüyoken hamile olduğumuı öğrendim şuan ne yapacağımı bilmiyorum eşimle mutluyum ama sadece eşimle mutlu olmak yetmiyo kaynanam mutsuz ediyodu bu durumda ne yapmalıyım? siz olsanız ne yaparsınız?

canım öncelikle allah sabır versin..aslında başınıza gelecekler önceden belliymiş ama aşk kör ediyor demekki insanın gözünü...
eşinin evlenince düzelecek vaadleri de çok saçma gerçekten tam tersine olur benim bildiğim, yani daha seni tanımadan bunları yapan tanıdıkça iki katını yapar...
keşke hiç evlenmeseydin ama olmuş bikere..üstüne üstlük birde bebek geliyor o kaynanayla nasıl bi ömür geçer bilemiyorum...
ama iş eşinde bitiyor bence...onla irtibat sağlamalısın...onun çözmesi gereken bi iş bu...yuvasının bozulmasını annesine tercihmi edecek yani...
böye olmaz ayrı eve çıkalım diye kafasına sokman lazım...yok ille de annem annem derse artık karar sizin...bişey diyemiyorum..
bu arada kaynananla mesele nedir bunu merak ettim yani anlaşamama meseleniz nedir oğlunu kıskanması mı??

Ayrı eve çıkmaktan, uzaklaşmaktan başka çareniz yok...
Dediğin gibi şu an çocuk için pek uygun bir zaman değilmişti gerçekten ama Allahın işi, kısmet.. yapacak bişey yok..
Ama siz aynı evde olduğunuz sürece bu sıkıntılar bitmeyecek..
ya kafana takmıcaksın, söylenenlere kulağını tıkayacaksın (ki bu da çok zor, hepimiz insanız) ya da uzaklaşacaksın..
altlı üstlü bari olsaydı en azından kapın ayrı olurdu...
öle bi imkanınız yok mu cnm..

Kadinin kocasi vefat etmis , cenazede bile yapmadigini birakmamis sana
ve sen bunu bile bile evlenip, ayni evde yasamayi kabul etmissin ,
bir de ustune hamile kalmissin

Hata ustune hata malesef

Esini ayri ev icin ikna etmekten baska cozumun yok

kaynanan başta sana kendini belli etmiş
yapacagın bişey yok malesef
katlanmak zorundasın
bile bile lades demişsin
ya sabır diyip oturacaksın

Acımasızca olacak belki ama yüzüne bile bakmayan bir kadının gidip birde evine yerleşmişsin.
Ailen de uyarmış seni olmayacağına dair.
Sevginin gözü bu kadar kör mü gerçekten.
Ayrı ev dışında bir çözüm yok. :50:

bu şekilde bi hayat yaşayacağın belliymiş zaten çok şaşırmaman lazım
eşin de seni oyalayacak cümleyi bulmuş
evlenince düzelecek çocuk olunca düzelecek insan annesini tanır değil mi seni o eve hiç götürmemeliydi

çocuk olunca daha çok o eve bağımlı kalacaksınız
ayrı ev dışında çözüm yok ama eşinin de bunu kabul edeceğini sanmıyorum

Maalesef bir cinnet herşeyi paklar haline gelmiş durumunuz bir cinnet anında resti çekeceksiniz ya ayrı ev ya boşanma diye başkaçözüm görünmüyor Allah yardımcınız olsun

bütün hepiniz söylediklerinizde haklısınız bi kere güvendim eşime bide sevgi var ya üstesinden gelir sandım dediğiniz gibi herşey eşimde bitiyo ama orta yolu bulamıyo annesini dinleyen biri değil ama hep tek başına kendini onun yerine koy diyip duruyo bu arada kaynanam yaşlı da değil 46 yaşında sığındıkları tek şey kocası yok bi tek oğlu var herkes yanlız kalıyo sülale çok bağlı olduğu için bence eşim insanların ona sırt dönmesinden korktuğu için ayrı eve çıkmayı düşünmüyo. annesi çok kıskanç oda da film seyrediyoruz tavır yapıyo,dışarı çıkıyoruz suratını asıyo bi yere gider oğlunun gelme saatine yakın eve gelir ya da eşimin iş dönüşü kendini aldırır bütün bunları yaşarken hamilelik o kadar zor ki mutlu bile değilim bebeğimin olacağına resmen istemiyorum o kadar kötü bi duygu ki sabrım kalmadı artık bu arada kaynanamı karşıma alıp defalarca konuştum değişen hiçbişey olmadı daha ne yapabilirim ki? eşime göre annesi cahil ilkokul mezunu bense üniversite mezunuyum kendimi onunla bir mi tutuyomuşum. ne yaparsam yapim olmuyo görmezden geldim olmadı,umursamadım olmadı şuan son raddemdeyim bitirme noktasındayım ama karnımdakini düşünüyorum korunmamıza rağmen hamile kaldım biliyodum böyle olacağını ve ayrılma planları yapıyodum eşime aldıralım dedim kabul etmedi o hiçbişeyin farkında değil ki ona göre çok mutluyuz yine eşimle konuşmayı denemeyi düşünüyorum aynı şeyleri söyliyip durucak biliyorum çözümü bi türlü bulamıyoruz

bütün hepiniz söylediklerinizde haklısınız bi kere güvendim eşime bide sevgi var ya üstesinden gelir sandım dediğiniz gibi herşey eşimde bitiyo ama orta yolu bulamıyo annesini dinleyen biri değil ama hep tek başına kendini onun yerine koy diyip duruyo bu arada kaynanam yaşlı da değil 46 yaşında sığındıkları tek şey kocası yok bi tek oğlu var herkes yanlız kalıyo sülale çok bağlı olduğu için bence eşim insanların ona sırt dönmesinden korktuğu için ayrı eve çıkmayı düşünmüyo. annesi çok kıskanç oda da film seyrediyoruz tavır yapıyo,dışarı çıkıyoruz suratını asıyo bi yere gider oğlunun gelme saatine yakın eve gelir ya da eşimin iş dönüşü kendini aldırır bütün bunları yaşarken hamilelik o kadar zor ki mutlu bile değilim bebeğimin olacağına resmen istemiyorum o kadar kötü bi duygu ki sabrım kalmadı artık bu arada kaynanamı karşıma alıp defalarca konuştum değişen hiçbişey olmadı daha ne yapabilirim ki? eşime göre annesi cahil ilkokul mezunu bense üniversite mezunuyum kendimi onunla bir mi tutuyomuşum. ne yaparsam yapim olmuyo görmezden geldim olmadı,umursamadım olmadı şuan son raddemdeyim bitirme noktasındayım ama karnımdakini düşünüyorum korunmamıza rağmen hamile kaldım biliyodum böyle olacağını ve ayrılma planları yapıyodum eşime aldıralım dedim kabul etmedi o hiçbişeyin farkında değil ki ona göre çok mutluyuz yine eşimle konuşmayı denemeyi düşünüyorum aynı şeyleri söyliyip durucak biliyorum çözümü bi türlü bulamıyoruz

Kayinvalidenle aranizdaki sorun nedir yani seni neden sevmiyor? Kiskanclik butun kayinvalidelerin vazgecilmez huyu onu kabul ettik artik. Bu kadin oglunu sulalenin tek oglu da olsa er gec mutlaka evlendirecekti ama basindan beri seni neden sevmemis neden istememis bence bu kismi onemli.

sorunlu kaynana veya sorun yaratan kaynana her evde var biraz sinsi ve politik olman gerekecek yaşlandığında zaten hastalanıp ona odaklanıyorlar sabır edeceksin , bu geline kötü davrananlar ileride kötü hastalıklara kalıyorlar sonra kendi kendileriyle uğraşıyorlar işte buda allahın takdiri

eşimle 3 sene beraber olduktan sonra evlendik ama o 3 sene de okadar sorun atlattık ki üniversite de tanıştık bunalımdaydım ailemle sorunlarım vardı hayatıma sokmamak için elimden geleni yaptım ama olmadı neyse çıkmaya başladık okul bitince evlenmeyi istiyodu ailesiyle konuşmuştu annesi karşı gelmiş,babası kabul etmişti daha askere bile gitmemişti konuştuk nişan yapıp askere gidecekti ama ailesi çok kıymetli oğullarını askere göndermedi bu arada annesi benimle tanışmayı hiç istemedi babasıyla tanışmıştım istemeye geliceklerdi bir gün hiç beklenmedik bişey oldu babası kalp krizi geçirip hayatını kaybetti işte o andan itibaren hayatımın en zor günleri başladı. eşime destek olmak için elimden geleni yaptım hatta cenaze için köylerine gittim ama annesi orda bana öyle şeyler yaptı ki daha giderken beni istemedi zorla gittim odada beni görünce içeri girmeyip arkasını dönüp gidiyodu bir kere bile konuşmadı benimle hiç tanımadığım bir yerde tanımadığım insanlarla 3_4 gün kaldım her gün dönmek için yalvarıyodum eşime ama bırakmıyodu annesininde hep acısı var diye kendimi avuttum neyse zaman geçmeye başladı ama annesi hala beni kabul etmiyodu eşimde evlenince düzeleceğini söylüyodu zorda olsa nişanlandık ama kaynanamla hep sorun yaşadım tek çocuk ve sülalenin tek erkeği olunca paylaşım konusunda sorun yaşadım ailem kaynanamla olmayacağını söylüyodu ama ben dinlememekte ısrar ediyodum bi kere seviyorum ya ayrı ev imkansızdı eşim kesinlikle annesini bırakamayacağını söylüyodu. evlenmeden 2 gün önce eşimle konuştum olmuyo annenle ayrılalım dedim bana güven evlenince değişecek dedi güvendim sonunda evlendik alışmam çok zordu istememe rağmen kaynanamla beraberdim onun düzeni,onun eşyaları eşim hiçbi şekilde eşyaları değiştirmedi sonradan değiştiririz dedi onu da kabul ettim zor günler başlamıştı yine olmuyodu arada eşime anlatıyodum ama yine aynı şeyler elbet anlayıp düzelicekti onlar yüzünden tansiyon hastası oldum. ailesine çok düşkün hep beraberler sülalece annesiyle zaten beraberim eşime bir türlü anlatamadım maddiyatı öne sürüyodu bişey yapamamamızda. şuan 9 aylık evliyim eşim 2_3 ay önce çocuk istemeye başladı kabul etmedim başıma gelicekleri biliyodum annesi bizi kıskanıyoken çocuğumu kıskanmayacaktı? meğersem o sıra hamileymişim bilmiyodum anladığımda 1,5 ay geçmişti hiç istemedim eşim çok mutluydu şuan hala alışamadım kaynanamla sorunlarım var eşim bişeyin farkında değil bu seferde çocuk olunca düzelicek diyo ama düzelmiyo daha kötü olucak biliyorum evliliğimi yaşatmadı,şimdi de hamileliğimi yaşatmıyo ben boşanmayı düşünüyoken hamile olduğumuı öğrendim şuan ne yapacağımı bilmiyorum eşimle mutluyum ama sadece eşimle mutlu olmak yetmiyo kaynanam mutsuz ediyodu bu durumda ne yapmalıyım? siz olsanız ne yaparsınız?

kadın hasta bir şekilde doktora götür ilaç başlasınlar.çok faydası olur.

Eşin orda korkak gibi, anna kuzusu gibi,
Ikide birde düzelip duracak diyeceğine,
Tepkisini göstersin! Suratini azsin!
Gerekiyorsa, bir iki gün konuşmasın o ca! Iyla,
Belki ozaman kv'denin aklı başina gelir,.

Delimi bu kadin!? Ne istiyor senden

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam çeker giderim. Çok istiyor çocuğunu karısını madem.
Ayrı eve çıkar kurtarır evliliğini.
O anasıyla hayat mı geçer yahu?
Mutlu olmak için ölmesini mi bekleyeceksiniz kadının?
Hadi tek bırakamıyor telaş yapıyor iki sokak ötede ev tutun gözünüzün önünde
olsun. Ama aynı ev niye ya?
Çek restini diyorum daha da bişey demiyorum.
Çocuk olunca hepten zindan olur o ev sana.

Kayınvalide değişmemiş ki.. Kadın başından beri tavrını koymuş. İstemiyormuş belli. Hala da istemiyor.
Daha sevgiliyken evine gittiğinde dahi suratına bakmamış..
Kocası bile şu an çıkıp, bunları bile bile geldin zorla mı evlendik diyebilir..
Bile bile lades demişsin arkadaşım.

mysostisim zorlamı evlendik diyemez cünkü kandırarak evlenmiş.
düzelecek demek ne kadar dogru. böyle diye diye ikna etmiş olacagına.
şimdide cocuk olunca değişir diyor.
tek bişi diyeyim.can cıkar huy cıkmaz.Bir insan neyse odur.değişmez.

dinsizin hakkindan imansiz gelir demis atalarimiz:) bu gidisle ruh sagliggin bozulcak , hayatini yasamadan yaslancan yada bosansan cocuk da var hayeller umutlarin yine enkaz altinda olcaksin, güzelim aklini calistircan , politik ol , yok ugrasmam dersen bence daha akillisi git babanin evine , kocan belki uyanir . ya yazik bebege üff .....allah yardimcin olsun :ssz:

kesinlikle hemen ayrı eve çıkmlısın ve mümkğn oldugunca kayınvalidenden uzaklaşmalısın cnmm ...

siz olsanız ne yapardınız demişsin ya? ben olsaydım k.pederin cenazesinde herşeyi noktalardım ve evlenmezdim. o kadar sonu belli bir senaryo ki... evini ayırman mümkün görünmüyor nşallah bir mucize olur da eşin gerçekleri görür ama daha realist bakarsak o evde kendine ait soyut bir dünya yaratmalısın kendi kendini telkin et ve k.valdeni görmezden gel. karnındaki bebeği düşünüp psikolojini düzeltmek zorundasın. etrafımda bebeğini istemeyerek taşıyan ve hamilelikleri çok kötü geçen anneler var ve onların bebekleri genelde problemli oluyor anne olunca anlayacaksın kimse bebeğinden daha değerli değil, bir an önce kendine dönüp mutlu bir hamilelik geçirmelisin bunu tek başına başaramıyorsan eşinle paylaş evi ayıramıyorsa da senin için ve bebeğiniz için psikolojini düzeltmene yardımcı olsun. hamilelik zor bir süreç hormonlar en uysal kadını bile cadılaştırıyor bunları muhakkak konuş eşinle, he he deyip geçmesin

Back