Ne yapacağıma karar veremiyorum. Kararsızlık çok kötü!

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
Arkadaşlar merhaba.
Sizinle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.
Lütfen bana yardımcı olun.

Ben Haziran 1993 doğumluyum.
Üniversiteye ikinci yılımda yerleştim.
Küçük ama şirin mi şirin bir şehirde iktisat okuyorum.
Benim hayalimde Okul Öncesi Öğretmenliği vardı.
Bu bölümü okumayı o kadar çok istemiştim ki ama tembellik yapıp adam gibi çalışmayınca kazanamadım.
İktisat aklımda olmayan bir bölümdü ama bu bölüme yerleştim.
Çok zorlandım alışmakta.
Bırakıp ailemin yanına gitmeyi,sınava tekrar hazırlanmayı çok düşündüm.
Ama 'Ya olmazsa,kazanamazsam?Elimdekini de kaçırırım.' diye vazgeçtim bu düşüncemden.
Öğretmen olmayı o kadar çok istiyorum ki.
Bunu Allah biliyor. Öğretmen olmayı,öğrencilerime bir şeyler öğretebilmeyi çok istiyorum.
Ya size nasıl anlatayım bilmiyorum ama çok istiyorum. Öğretmen olmazsam bu hep içimde kalacak.
Size söylediğim gibi bölümü bırakıp sınava tekrar hazırlanmayı göze alamıyorum.
Bir de şu problem var YÖK aldığı bir kararla 2014'ten itibaren Sınıf,Okul Öncesi vs. bölümlere üniversitede 3 yıl boyunca öğrenci almayacakmış.

Benim bir düşüncem var. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum.

Ben Allah nasip ederse 2016 yılında üniversiteden mezun olacağım ve o zaman yaşım 23 olacak.
Mezun olduktan sonra sınava hazırlansam ve girsem, kazanırsam öğretmenliği okusam o üniversiteden mezun olduğumda 28 yaşında olacağım.
Bu düşüncem mantıklı mı saçma mı?
Çok mu büyük olurum ikinci üniversiteyi bitirdiğim zaman?
Uygun olmaz mı?
Lütfen yorum yapar mısınız?
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence geç olmaz tabii ki ama istemediğiniz bir bölümü 3-4 sene çekmek niye.. Neden kazanamayasın ? Ben olsam bırakırdım sanırım. Ama şu 2014'ten sonra alım yapılmayacak muhabbetti kafamı karıştırdı. Var mı böyle bişey ya. Saçmalık.

bence bu bölümü okumalısın..mezun olduktan sonra istediğin bölüme daha rahat girebilirsin...28 yaş geç değil merak etme..hem 2 üni mezunu olmuş olursun fena mı?.. :KK1:

Bence geç olmaz tabii ki ama istemediğiniz bir bölümü 3-4 sene çekmek niye.. Neden kazanamayasın ? Ben olsam bırakırdım sanırım. Ama şu 2014'ten sonra alım yapılmayacak muhabbetti kafamı karıştırdı. Var mı böyle bişey ya. Saçmalık.

canım hem okul derslerini hem de üniversite sınavını idare edebilir miyim bilmiyorum çünkü.
çok zorlanırım o durumda.
Bence de saçmalık. birçok insanın hayaliyle oynuyorlar.
Ben de okulu bitirince tekrar girip okurum diye düşünüyorum.

bence bu bölümü okumalısın..mezun olduktan sonra istediğin bölüme daha rahat girebilirsin...28 yaş geç değil merak etme..hem 2 üni mezunu olmuş olursun fena mı?.. :KK1:

Canım teşekkür ederim :)
ben de okuyacağım gibi görünüyor bu bölümü.
ama okulu bitirince kesinlikle tekrardan sınava gireceğim.
forumda birçok kişi gördüm çocuk sahibi bile olup üniversiteye başlayan.
dediğin gibi hem 2 üniversite okumuş olurum :)

Acıktan oku canım aöf de var okul oncesı ogretmenlıgı. Bosyere vakıt kaybın olmamıs olur.

canım varmış galiba. aöf'nin sitesinde ben de gördüm ama tercih kılavuzuna bakıyorum kılavuzda yok.
nasıl tercih yapılıyor bilmiyorum?

Aöf deki okul öncesi ögretmenligini okuyabilmeniz için meslek lisesinin çocuk gelişimi bölümünden mezun olmanız gerek diger liselerden mezunsanız aöf de okuyamazsınız örgün okursunuz.

X