Ne yapacağım doğruyu bulamıyorum

MasaLSehri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
1
0
36
İzmir
Merhaba benim sorunun nişanlımın annesi. 1buçuk senedir nişanlıyız daha doğrusu sözlüyüz henüz nişan yapmadık sözlümün annesine kalsa nişana gerek bile duymuyor. Başlarda herşey güzeldi ailelerimiz iyi anlaşıyordu zaman geçtikçe ufak şeyler birikti birikti ve patlak verdi. Onların adetlerinin bizimkilere uymaması, benim ailemin tek çocuğu olmam, ailemin herşeyin adetlere uygun eksiksiz olmasını istemesi ancak onların böyle meraklarının olmaması, ailemin daha fazla saygı beklemesi sebepler arasında sayılabilir. Arada bir kavga olmadı ama sözlümün annesi bizi aramıyor, görüşmek istemiyor. Ailemin bundan haberi yok bunu duysalar aramızdaki hukuku anında bitirirler.
En son yaşanan şey beni çok derinden yaraladı. Sözlüm hastaydı ve ben onu görmek için onlara gittim. Annesi bana karşı soğuktu. Üstünden birkaç gün geçti ve kayınvalide adayım bana mesaj attı. Sizinle görüşmeye asaletim izin vermiyor birdaha asla gelme gibi şeyler yazıyordu bende uygun bir dille saygısızlık yapmadan cevap verdim birdaha gitmeyeceğimi söyledim. Sözlüme konuyu anlattım oda annesinin bunu daha önce sözlümün arkadaşlarınada yaptığını kendisini kıskanıyor olabileceğini normal olmadığını söyledi. Ben ayrılmamızın en doğru karar olduğu kanısındaydım ancak sözlüm birlikte mutlu olduğumuzu beni bırakmak istemediğini evlenince çok mutlu olacağımızı istemezsem annesiyle görüşmek zorunda olmadığımı ve bunun gibi şeyleri söyleyerek kızgınlığımı biraz kırdı. Sözlümü seviyorum birlikte olduğumuzda gerçekten hiçbir sorunumuz olmuyor. Ve aynı sorun sözlümün ablası ve eşiyle de yaşanmış. Kayınvalidem ile damadı görüşmüyorlar. Ne yapacağım ne karar vereceğim ne düşüneceğim inanın bilmiyorum doğru olan ayrılmak ama gönlüm böyle olmamasından yana. Lütfen yardımcı olun.

Merhaba Masalsehri, haklısınız, sıkıntılı bir durum. Burada belirleyici olan sözlünüzün davranışları olacak. Dengeyi kurmayı başarabilecek mi, zaman gösterecek. Sözlünüz size, ailenizin beklentilerine herhangi bir kızgınlık geliştirmeden uyum gösterebilir, annesinden etkilenmezse, büyük bir sıkıntı olmaz. Ama dediğim gibi, burada belirleyici unsur sözlünüzün dengeyi kurup kuramayacağı olacak. Bir süre gözlemleyin bakalım. Eğer gerçekten söylediği gibi dengeleri koruyabiliyorsa sözlünüz, neden olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…