bu konudaki secim senin guzelim.ben kizinin resmini gordum hatta burda esimede gosterdim ay bayildikya allahim cok sekerallah nazarlardan korusun size bagislasin sakin yannis anlama canim icimden geldi yazmadan duramadim benimde uc yasinda bi oglum subattada bi kizim olucak .inan kizinin resmine bakip esimle bayildik.onu bizim icin op oldumu annesiŞeniz
bugün anasınıfı öğretmeniyle ayaküstü dersten 5dk alıkoyarak konuştum. rehber öğretmenden randevu alıp birlikte görüşeceğiz. öğretmende diğer öğrencilerden ayırediliyor ,çok zeki ,yaşından üstün şeyler yapıyor falan dedi. ama sınıf atlatma taraftarı değil. yinede bir değerlendirelim şeklinde konuştuk. . büyük şehirde olsam işim daha kolay olurdu. okul seçeneğimde fazla olurdu. burada koca şehirde toplasanız 8 ilköğretim okulu var. onlarında bu tür çocuklarla uğraşan birimleri yok daha doğrusu şehirde böyle bir birim yok.rehberlik merkezi dışında o da gerekli testleri yapmıyor, yönlendiriyor büyük şehirlere. bakalım artık ...
bugün anasınıfı öğretmeniyle ayaküstü dersten 5dk alıkoyarak konuştum. rehber öğretmenden randevu alıp birlikte görüşeceğiz. öğretmende diğer öğrencilerden ayırediliyor ,çok zeki ,yaşından üstün şeyler yapıyor falan dedi. ama sınıf atlatma taraftarı değil. yinede bir değerlendirelim şeklinde konuştuk. . büyük şehirde olsam işim daha kolay olurdu. okul seçeneğimde fazla olurdu. burada koca şehirde toplasanız 8 ilköğretim okulu var. onlarında bu tür çocuklarla uğraşan birimleri yok daha doğrusu şehirde böyle bir birim yok.rehberlik merkezi dışında o da gerekli testleri yapmıyor, yönlendiriyor büyük şehirlere. bakalım artık ...
canım allah yavrunu sana bagışlasın allah nazarlardan korusun senin ve tüm çocukları senin adınada cok sevindim şimdi için rahat enazından
benim kızımda aynı sizinki gibi 4-5 yaslarında öğrendi okuma yazmayı. ana okuluna 5.5 yasında gitti. 6.5 yasındada 1. sınıfa basladı. anaokulu öğretmeni sınıf atlatmak istedi fakat biz istemedik. bence doğrusuda yasıtlarıyla aynı zamanda okula gitmesi. yinede siz bilirsiniz tabıkı..
maşallah, Allah bağışlasın, Allah nazarlardan korusun. ben de naçizane fikrimi belirtmek istiyorum, hassasiyetiniz ve çabanızı takdir ediyorum, çok güzel, çocuğunuza değer veriyor ve ilgileniyorsunuz, eminim onun sosyal yaşamda da başarılı olmasını istersiniz bu nedenle ona 'üstün insan' muamelesi yapıp kendiniz ve diğer insanlar çocuklar arasına sınır koymayın. onu diğer çocuklardan farklı düşünmeyin(elbet farklı,çok zeki, çok başarılı ama bu akademik anlamda). bu gün 5,5 yaşındaki çocuğun masumiyetiyle insan ayrımı yapmaz ama egosu sürekli okşanırsa bu defa diğer insanları aşağılama eğilimi gösterebilir. bu ergenlik döneminde size karşı da olabilir. akademik anlamda gerekenleri eminim zaten yapacaksınız ancak yarın arkadaşlarıyla iyi geçinebilmesi için, o en fırtınalı ergenlik yıllarında size karşı saygısını koruyabilmesi için, evliliğinde eşiyle mutlu olabilmesi için kızınızın her şeyde değil(diğer konularda da olabilir) akademik anlamda başarılı olduğunu hissettirmeniz önemli.
sözlerim yanlış anlaşılmasın, ailesi ve diğer arkadaşları ile arasına fark çizilen çocuklarda olabileceklerden bahsettim, O'nun daha sağlıklı ve sosyal+akademik anlamda başarılı olabilmesi için bir şeyler yazmak istedim.
düzenli olarak bir çocuk psikiyatristine gitmenizi öneririm. hem kızınızın ruhsal/bilişsel gelişiminin sağlıklı devam ettiğinden emin olmak açısından, hem de kendi yanlışlarınızda gerekli düzeltmeleri hasar oluşmadan yapabilmek açısından.... çocuğunuz konusunda çok hassas olduğunuzu görebiliyoruz, onun için her zaman en iyisini, en güzelini istiyorsunuz...
Allah yolunu açık etsin...
merhaba arkadaşlar. bir kızım var şu an 5.5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. ben çalışan bir anneyim ve çok fazla zaman geçiremiyorum. ben veya bir başkası öğretmediği halde geçen seneden beri kızım okuma yazma biliyor.nasıl olduğunu anlayamadan önce harfleri tanıdığını sonra biraz tutuklukla ve şimdide bildiğiniz sizin , benim gibi okuduğunu farkettik.. daha önce yani 1, 5 yaşındayken sayıları tanıyıp bildiği ve bir takım davranışlarından dolayı rehberlik araştırma merkezine gitmiştim. orada bana biraz "her çocuk annesine zeki gözükür" mantığıyla yaklaşılınca hevesim kırıldı ve üzerine düşmedim daha sonra. ama her zaman kafamda soru işareti kaldı körelmemesi için nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım diye. okulda öğretmenine bahsettim ama kızım çok sivri biri değildir zaten bu tür çocukların hata yapmaktan çekindikleri ve utandıkları için daha çok gözlem yaptıkları , denemekten çekindiklerini okumuştum.yani atik değil ve bu yüzden sanırım farketmediler.öğretmen sadece doğa ezgi süper, leb demeden leblebiyi anlıyor sınıfta çoğu soruya ondan başka cevap veren olmuyor vs. diyor ama başka da bir şey demiyor.başka bir sayfada belirtmiştim açep kursuna gidiyorum diye. dün öğretmenimizin ev ziyareti vardı. ben durumu anlattım sanırım inanmadı ki hadi bir kitap verelim bana okusun dedi. kızım bir güzel teklemeden kitabı okudu ve kadın bir kaç saniye öylece dondu kaldı. hayretler içinde kaldım dedi ve dilek hanım öğretmeniyle görüşün ve 2. dönem 1 sınıftan devam etsin dedi. şimdi size özet yapıyorum sadece bunlar değil tabi. birde hem düz yazı hem el yazısını okuyabiliyor. söyleyince kimse inanmadığı için bugüne kadar üstüne düşmedim. bugün bir arkadaş ,böyle çocukları ziyan etmemek lazım dediği için bir şeyler yapmaya karar verdim.. şimdi 1. sınıfa başlatayım mı, devam mı etsin. özellikle eğitimci arkadaşlar lütfen bilgi verirmisiniz? durum iyi mi kötü mü?a.s.
yalnız lütfen kuzguna yavrusu şahin gözükür şeklinde değilde ne yapmalıyım şeklinde düşüncelerinizi bekliyorum.gerçekten durum ciddi . inanın abartmıyorum.çünkü bu zamana kadar bu yaklaşımlar sonucu çocuğuma yeterince yardımcı olamadım. şimdiden teşekkür ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?