merhaba arkadaşlar. bir kızım var şu an 5.5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. ben çalışan bir anneyim ve çok fazla zaman geçiremiyorum. ben veya bir başkası öğretmediği halde geçen seneden beri kızım okuma yazma biliyor.nasıl olduğunu anlayamadan önce harfleri tanıdığını sonra biraz tutuklukla ve şimdide bildiğiniz sizin , benim gibi okuduğunu farkettik.. daha önce yani 1, 5 yaşındayken sayıları tanıyıp bildiği ve bir takım davranışlarından dolayı rehberlik araştırma merkezine gitmiştim. orada bana biraz "her çocuk annesine zeki gözükür" mantığıyla yaklaşılınca hevesim kırıldı ve üzerine düşmedim daha sonra. ama her zaman kafamda soru işareti kaldı körelmemesi için nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım diye. okulda öğretmenine bahsettim ama kızım çok sivri biri değildir snırım farketmediler..başka bir sayfada belirtmiştim açep kursuna gidiyorum diye. dün öğretmenimizin ev ziyareti vardı. ben durumu anlattım sanırım inanmadı ki hadi bir kitap verelim bana okusun dedi. kızım bir güzel teklemeden kitabı okudu ve kadın bir kaç saniye öylece dondu kaldı. hayretler içinde kaldım dedi ve dilek hanım öğretmeniyle görüşün ve 2. dönem 1 sınıftan devam etsin dedi. şimdi size özet yapıyorum sadece bunlar değil tabi. birde hem düz yazı hem el yazısını okuyabiliyor. söyleyince kimse inanmadığı için bugüne kadar üstüne düşmedim. bugün bir arkadaş ,böyle çocukları ziyan etmemek lazım dediği için bir şeyler yapmaya karar verdim.. şimdi 1. sınıfa başlatayım mı, devam mı etsin. özellikle eğitimci arkadaşlar lütfen bilgi verirmisiniz? durum iyi mi kötü mü?a.s.
yalnız lütfen kargaya yavrusu kuzgun gözükür şeklinde değilde ne yapmalıyım şeklinde düşüncelerinizi bekliyorum.gerçekten durum ciddi . çünkü bu zamana kadar bu yaklaşımlar sonucu çocuğuma yeterince yardımcı olamadım. şimdiden teşekkür ederim...
Ne mutlu arkadaşım sana...:1rolleyes:
Ben de 5 yaşımda ilkokula başladım. Senin kızın kadar olmasa da okumam iyi sayılırdı.
Uzmanlar bir sakıncası yok diyorsa senin de bu konuyu olumlu düşünmeni öneririm.
Eğer içine sinmiyorsa farklı bir uzmandan da yardım al,bakalım onun önerileri ne olacak..fisfisfis
teşekkür ederim laale'ciğim. uzman görüşü için pazartesi günü rehberlik araştırma merkezine gideceğim. onlarda büyük ihtimalle büyük şehirdekilere yönlendirecekler. burada bu konuların uzmanı yok gibi. demiştim ya daha önce 1.5 yaşındayken RAM 'a gittim diye, illede araştıracaksam üniversite hastanelerine gidebilirsin demişlerdi. ama öyle bir tavırla davrandılar ki hadi kadın sende der gibi. ve ben şu an o kadar çok kendime kızıyorum ki . ailem izmirde olduğu halde neden üstüne düşüp yeterince ilgilenmedim diye...
Meğer neler varmış neler, benim kız normalmiş desenizetatlicadiarzu
Aslında yaşı biraz küçük okula başlaması için. Tabi işin uzmanları daha iyi bilir. Onlar ne diyorsa onu yapmalısın. Okula başlayınca sınıf arkadaşlarına göre küçük olacak bu belki sıkıntı yaratabilir onda. Zor bir durummuş hakkaten. Mutlaka çok güzel işlenmeli kızın, heba edilmemeli diye düşünüyorum. Öğretmeninin haberi yok, sizde öğretmemişsiniz peki kızın nerden öğrenmiş bütün bunlarıCADIARZU
Ben de benim kıza süper diyordum anaokuluna gidiyor şimdi. bazı harfleri tanıyor, ismini soyismini gayet güzel yazabiliyor, toplama çıkarma yapabiliyor, 5'er 10 'ar sayabiliyor. Matematik konusuna daha eğilimli.
Meğer neler varmış neler, benim kız normalmiş desenizetatlicadiarzu
ööle deme en kuzusana rağmen beyaa bi zeki sayılır kızın:roflol::roflol:
allah senin kızını da bağışlasın canım. maşallahı varmış...
işin açıkçası nasıl öğrendiği konusunda bir açıklamam yok. ben öğretmedim, babamız öğretmedi, ailem izmirde onlar değil, eşimin tarafındanda kimseyle görüşmüyoruz, 3 yaşında kreşe başladı ama orada öğretmenlerde öğretmedi. ki 3-4 yaşında kreşte öğretmeni demişti dilek hanım doğa ezginin okuduğunu farkettiniz mi diye. ben bazı şeyleri okuyabiliyor demiştim. hayır benimle birlikte örneğin sabahları yoklama alıyor tüm arkadaşlarının ismini o okuyor demişti.ezberdir dedim geçtim. küçüklüğünden beri çok kitap okudum ona. şimdi benim okumamı istemiyor kendi alıp okuyor zaten. . şimdi mesela açep kursunda verilen zep kitabını çalışamıyoruz çünkü cevaplar altta yazıyor. ya parmağımla kapatıyorum yada eline verip kendin okuyup yapabilirsin diyorum ve cevap kısımlarını daksilliyorum. cevaplarını da ben değil o yazıyor...
kafama takılan bir konuda diyorum ki tamam düz yazıyı ezberledi bir şekilde harflari tanıdı sesleri birleştirdi. ama elyazısı ya. ben bile zor okuyup yazıyorum.yazın haziranda işyerimdeki emekli öğretmen arkadaşın yardımıyla kayıt yaptırırkende öğretmen bey demişti .istersen 1. sınıfa direkt yazdıralım. kabul etmedim . herşey zamanında olsun dedim. halbuki zaten kreşte 4,5 yaşındayken 6 yaş grubuna geçirmişlerdi orada anasınıfı eğitimini almıştı.
pazartesi bir gelsin bakalım . olmazsa şubat tatilinde izmire gideceğim orada uzman yardımı alabilirim. birde 1. sınıfların öğretmeniyle bi görüşeyim .bakalım o ne diyecek...okulunda rehberlik merkezine gideceğim...
Açıkçası benim okumayı tek başıma nasıl söktüğüm hala muammadır.:bbo:
Yaşlı anneanne ve dedeyle büyüyen bir kızım ben.
Bir gün bir bakmışlar,sakızın içinden çıkan karikatürü okuyorum.
Ayrıca öğretmen gerçekten çok önemli,okulunu çok iyi seçin,gerekirse baştan konuşun bu durumu..yerimseniben
Geber Krocan :mymeka:
ne var bee:dilcikar:yalanmıÇok üzgünüm çoook
Açıkçası benim okumayı tek başıma nasıl söktüğüm hala muammadır.:bbo:
Yaşlı anneanne ve dedeyle büyüyen bir kızım ben.
Bir gün bir bakmışlar,sakızın içinden çıkan karikatürü okuyorum.
Ayrıca öğretmen gerçekten çok önemli,okulunu çok iyi seçin,gerekirse baştan konuşun bu durumu..yerimseniben
Ben de CARKIFELEK yarismasindan sökmüsüm okumayi tatlicadiarzu
merhaba arkadaşlar. bir kızım var şu an 5.5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. ben çalışan bir anneyim ve çok fazla zaman geçiremiyorum. ben veya bir başkası öğretmediği halde geçen seneden beri kızım okuma yazma biliyor.nasıl olduğunu anlayamadan önce harfleri tanıdığını sonra biraz tutuklukla ve şimdide bildiğiniz sizin , benim gibi okuduğunu farkettik.. daha önce yani 1, 5 yaşındayken sayıları tanıyıp bildiği ve bir takım davranışlarından dolayı rehberlik araştırma merkezine gitmiştim. orada bana biraz "her çocuk annesine zeki gözükür" mantığıyla yaklaşılınca hevesim kırıldı ve üzerine düşmedim daha sonra. ama her zaman kafamda soru işareti kaldı körelmemesi için nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım diye. okulda öğretmenine bahsettim ama kızım çok sivri biri değildir zaten bu tür çocukların hata yapmaktan çekindikleri ve utandıkları için daha çok gözlem yaptıkları , denemekten çekindiklerini okumuştum.yani atik değil ve bu yüzden sanırım farketmediler.öğretmen sadece doğa ezgi süper, leb demeden leblebiyi anlıyor sınıfta çoğu soruya ondan başka cevap veren olmuyor vs. diyor ama başka da bir şey demiyor.başka bir sayfada belirtmiştim açep kursuna gidiyorum diye. dün öğretmenimizin ev ziyareti vardı. ben durumu anlattım sanırım inanmadı ki hadi bir kitap verelim bana okusun dedi. kızım bir güzel teklemeden kitabı okudu ve kadın bir kaç saniye öylece dondu kaldı. hayretler içinde kaldım dedi ve dilek hanım öğretmeniyle görüşün ve 2. dönem 1 sınıftan devam etsin dedi. şimdi size özet yapıyorum sadece bunlar değil tabi. birde hem düz yazı hem el yazısını okuyabiliyor. söyleyince kimse inanmadığı için bugüne kadar üstüne düşmedim. bugün bir arkadaş ,böyle çocukları ziyan etmemek lazım dediği için bir şeyler yapmaya karar verdim.. şimdi 1. sınıfa başlatayım mı, devam mı etsin. özellikle eğitimci arkadaşlar lütfen bilgi verirmisiniz? durum iyi mi kötü mü?a.s.
yalnız lütfen kuzguna yavrusu şahin gözükür şeklinde değilde ne yapmalıyım şeklinde düşüncelerinizi bekliyorum.gerçekten durum ciddi . inanın abartmıyorum.çünkü bu zamana kadar bu yaklaşımlar sonucu çocuğuma yeterince yardımcı olamadım. şimdiden teşekkür ederim...
merhaba arkadaşlar. bir kızım var şu an 5.5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. ben çalışan bir anneyim ve çok fazla zaman geçiremiyorum. ben veya bir başkası öğretmediği halde geçen seneden beri kızım okuma yazma biliyor.nasıl olduğunu anlayamadan önce harfleri tanıdığını sonra biraz tutuklukla ve şimdide bildiğiniz sizin , benim gibi okuduğunu farkettik.. daha önce yani 1, 5 yaşındayken sayıları tanıyıp bildiği ve bir takım davranışlarından dolayı rehberlik araştırma merkezine gitmiştim. orada bana biraz "her çocuk annesine zeki gözükür" mantığıyla yaklaşılınca hevesim kırıldı ve üzerine düşmedim daha sonra. ama her zaman kafamda soru işareti kaldı körelmemesi için nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım diye. okulda öğretmenine bahsettim ama kızım çok sivri biri değildir zaten bu tür çocukların hata yapmaktan çekindikleri ve utandıkları için daha çok gözlem yaptıkları , denemekten çekindiklerini okumuştum.yani atik değil ve bu yüzden sanırım farketmediler.öğretmen sadece doğa ezgi süper, leb demeden leblebiyi anlıyor sınıfta çoğu soruya ondan başka cevap veren olmuyor vs. diyor ama başka da bir şey demiyor.başka bir sayfada belirtmiştim açep kursuna gidiyorum diye. dün öğretmenimizin ev ziyareti vardı. ben durumu anlattım sanırım inanmadı ki hadi bir kitap verelim bana okusun dedi. kızım bir güzel teklemeden kitabı okudu ve kadın bir kaç saniye öylece dondu kaldı. hayretler içinde kaldım dedi ve dilek hanım öğretmeniyle görüşün ve 2. dönem 1 sınıftan devam etsin dedi. şimdi size özet yapıyorum sadece bunlar değil tabi. birde hem düz yazı hem el yazısını okuyabiliyor. söyleyince kimse inanmadığı için bugüne kadar üstüne düşmedim. bugün bir arkadaş ,böyle çocukları ziyan etmemek lazım dediği için bir şeyler yapmaya karar verdim.. şimdi 1. sınıfa başlatayım mı, devam mı etsin. özellikle eğitimci arkadaşlar lütfen bilgi verirmisiniz? durum iyi mi kötü mü?a.s.
yalnız lütfen kuzguna yavrusu şahin gözükür şeklinde değilde ne yapmalıyım şeklinde düşüncelerinizi bekliyorum.gerçekten durum ciddi . inanın abartmıyorum.çünkü bu zamana kadar bu yaklaşımlar sonucu çocuğuma yeterince yardımcı olamadım. şimdiden teşekkür ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?