• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yani ben bunuda mı yanlış anladım...........

hamdolsun

Guru
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2012
66
8
298
7 senelik evliyim. kaynanam ve eltilerimle aynı binada oturuyoruz, aile apartmanı yani. kaynanamlar yazları köye giderler.
her sene yazın 2 ay bende eşimin zoruyla köye gidiyorum. aslında ben istemiyorum gitmeyi ama her seferinde eşimin ısrarlarına dayanamayıp tamam diyorum ve gidiyorum. bu sene de aynısı oldu. kaynanam aradı bayramı yalnız geçirmek istemiyoruz herkesin çocukları geldi diyerek eşime kendisini acındırarak oraya gitmemizi sağladı. üstelik kızım çok ağır bir grip geçiriyordu. eşime çocuk iyileşsin öyle gidelim dedim ama dinlemedi beni.annesi öyle buyurmuş, gidecekmişiz....
kızımı hasta hasta yola çıkardılar...
halamla köyün arasında 1 saat mesafe var. ben köye gittiğimde doğal olarak halamın yanına gitmek istediğimi eşime söyledim. kabul etti. fakat bu sürede kaynanam sürekli eşime gizlece gitmememizi söylüyormuş. eşim bana gitmek istiyorsan gideriz dedi. bende buraya kadar gelmişken gidelim dedim. sonuçta hep gitmediğimiz bir yer ve bende gitmişken halamı görmek istedim.
biz eşimle halama gittik. 1 gece kaldık. ertesi gün köye geçtik. eve geldiğimde kaynanam 2 kere, benim halama gitmemi istemediğini söyledi. tartışma olmasın diye sesimi çıkarmadım.
akşam yemek yerken kaynanam kayınpederimle kavga etti. kavga sırasında üstüne basa basa en az 10 kere benim halama gitmemi istemediğini ısrarla söyledi. bu arada eşim kafasını önüne eğerek hiç sesini çıkarmadı. halbuki diğer 2 eltim köye gelmeyip akrabalarını gezdi. fakat benim bir kere köyden dışarı çıkıp kocamla birlikte halama gitmem göze battı. bende tüm bunlara artık dayanamayıp ilk defa kaynanama cevap verdim. .eltilerimin ismini söyleyerek onlar gidince bir şey olmuyor niye ben gidince olay oluyor dedim. buna karşılık kaynanam kendini acındırarak yok biz size karışamayız dedi...
benim akıllı kocamda akşam bana sen nasıl benim anneme karşılık verirsin, terbiyesizsin sen dedi...bende konuşmamı istemiyorsan sen cevap verseydin dedim...olay bu. beyefendi 1 aydır doğru düzgün konuşmuyor benimle.
kızlar ne olur siz de bir şey söyleyin. çok mu kötü bir şey demişim ki
köyden geldik evimdeyim ama hiç mutlu değilim. artık kocamın yaptıkları zoruma gidiyor, katlanamıyorum. yedi senedir kaynanam ve eltilerimin yaptıklarını anlatsam sen nasıl dayanıyorsun dersiniz. her zaman her konuda haklı olduğum halde hep eşimin yüzünden onun hatırına sustum. kimsenin kalbini kırmadım. ama hep ben kırıldım. hep beni susturdu ama bir gün olsun benim açımdan bakmadı olaylara. halbuki kaynanam her ortamda sürekli iğneleyici laflar söyleyen bir kadındır. ama eşim hep annesini savunur. yok ben yanlış anlamışım. öyle demek istememişler. nedense hep ben yanlış anlıyorum. onlar hatasız kul.
evet ben şimdiye kadar herşeyi yanlış anladım ;
düşük yaptığımda arayıp geçmiş olsun bile demedi.
ben evde yokken evime girip çocuğumun mamasını alıp eltime vermiş ve bunu bana eltim söyledi.
çocugum hastanede yatarken hastaneye bile gelmedi
köydeyken bana oğlumu sevmediğini söyledi.
ayağımda ayakkabı bile yokken bana çok para harcıyorsun dedi
çocuğuma aldığım her oyuncagın aynısını eltimin çocuğuna da almamı söyledi
karnı burnunda halimle cam silerken boş ver camlarını silmeyi gel bana iş yap demesini.....
her şeyi ben yanlış anladım. onun bi suçu yoktu....
şimdi onların yüzünden eşimle aramız bozuk. neredeyse ayrılık durumundayız. ne yapmam gerekiyor bilmiyorum artık. herşeye katlanmakla iyi mi yaptım yoksa hata mı bilmiyorum. ama artık bende katlanamıyorum

Canım benim ya gercekten iyi sabretmişsin aslında ilk bastan pat diye saygısızlık yapmadan cevaplarını vermek lazım boule insanların yoksa hayatımıza müdahale hakkı vermiş oluyoruz kendi ellerimizle. Bence su durumda kocanı al karşına oturt konusun eğer konuşarak bi yere varamiycagini dusunuyosan bize yazdığın gibi hatta daha detaylı bi mektup yaz kocana okuyunca daha iyi anlar belki sende yazarak daha iyi ifade edebilirsin kendini. Bir de yazarken yada konuşurken ben bi aile olarak ucumuzun vakit geçirmesini istedim hep çünkü benim ailem sen ve yavrumdan ibaret, sende oyle gor bizi istedim gibisinden etkili bise söylersen belki derdini anlatırken daha iyi olur. Allah yardımcın olsun canım, inşallah senin kocanda icinde tüm ailesi yada herangi üçüncü sahislar icin eşini kıran erkekler yanlislarini anlar yola gelirler.

siz kocanızın hatırına hep susmuşsunuz ama belli ki kocanız sizin hatırınızı pek saymıyor.siz kendinize gereken değeri verin bence ve kimseyi iplemeyin.k valide kim oluyor da halanıza gitmenize karışıyor ki.neye dayanarak bu gücü buluyor kendinde diyeceğim ama gücünü nereden aldığı belli.siz haklılığın verdiği güce sahip olmazsanız tek çözümünüz etrafınızdakilerin merhamete gelmesini beklemek olur.çıkarın artık tırnaklarınızı.kolay lokma olmadığınızı anlasınlar.ayrılığa varacak gibi bir şey yazmışsınız sanırım.merak ettim eşiniz hakime ne diyecek acaba.o kadar kolay değil inanın.gayretinizle kocanızın artık sizin karşınızda da kafasını öne eğeceğini umuyorum.başarılar

yorumun için teşekkürler
sanırım haklısın mektup daha iyi bir fikir gibi. çünkü ben ne kadar konuşmaya çalışsam da başarılı olamadım. tavsiyeni uygulamaya çalışacağım.
bu arada 3 değil 4 kişiyiz :)

yorumun için teşekkürler
sanırım haklısın mektup daha iyi bir fikir gibi. çünkü ben ne kadar konuşmaya çalışsam da başarılı olamadım. tavsiyeni uygulamaya çalışacağım.
bu arada 3 değil 4 kişiyiz :)

Allah uzun ömür versin yavrularına :) konuşurken bazen üzüntüyle sinirle söyleyeceğimiz seyleri soyleyemiyoruz konuşma amacından sapiyo o yuzden mektup derdimizi anlatmak icin iyi bi çözüm bence inşallah sende de etkili olur dua edicem senin icin inşallah düzelir akillanir kocan

Yazdiklarina gore seni hakli goruyorum ve yapilanlarida cok cirkin buluyorum bir insan bu kadar mi gaddar acimasiz ve dusuncesiz olur bunuda sorgulamadan yapamiyorum . Allah yardimciniz olsun fakat artik bu olanlara dur deyip tavrinizi belli etmeniz gerektigini dusunuyorum .

yazdıkların ve kayınvalıdenın diğer eltilerine davranıslarından zamanında seni istemediklerini düşünüyorum o yüzden bu kadar üstüne geliyorlar ya da her şeyde ses cıkarmıyorsan vur abalıya durumu,bence zamanında yapman gerekeni geç yapmışsın ama olsun hak etmiş kayınvalıdenın buna karısmaya hakkı yok,kocanın sana tepkisi senden beklemedıgı birşey duydugu içindir ve bana göre gereksiz bir tepki,bundan sonrada tavrını korumaya calıs

valla iyi dayanmışsın...
eşinin tavrına uyuz oldum gerçekten kusura bakma....
mektup konusuna bende katılıyorum...
allah yardım etsin...

kendinizi bu kadar ezdirmeyin. sizi sessiz görmüşler belli ki. ayrıca siz surat yapacağınıza eşiniz yapıyor.mektup iyi fikir deneyin ama bence ailenden birisi konuşsun eşinizle. bir sıkıntınız varsa yardımcı olalım falan desinler. en azından sahipsiz olmadığınızı anlasın eşin. bu taktik böyle durumlarda işe yarar tecrübeyle sabittir. evlenmeyi düşünenler okuyorsa konuyu baştan iyi niyet gösterip böyle tavizler vermesinler lütfen. kimse kimsenin hizmetini görüp laf işitmek için gelmedi dünyaya. hakkınız usülünce savunun gerektiğinde.

Eşiniz sizi ezdirdirmiş, kv ' de eşiniz hiç ses çıkarmayınca meydanı boş bulmuş.
Ama torununu açık açık sevmediğini söylemesi insanlığından da şüphe ettirdi.
Muhtemelen bunuda siz ''yanlış anlamışsınızdır''.
Bazı adamların ailelerine karşı gözleri, kulakları hatta vicdanları
koşulsuz bir şekilde kapalı oluyor.
Duymuyor, görmüyor, anlamıyorlar.
İşiniz zor , arkanızda eşiniz durmuyorsa
kendi göbeğinizi kendiniz keseceksiniz.

Son düzenleme:
siz kocanızın hatırına hep susmuşsunuz ama belli ki kocanız sizin hatırınızı pek saymıyor.siz kendinize gereken değeri verin bence ve kimseyi iplemeyin.k valide kim oluyor da halanıza gitmenize karışıyor ki.neye dayanarak bu gücü buluyor kendinde diyeceğim ama gücünü nereden aldığı belli.siz haklılığın verdiği güce sahip olmazsanız tek çözümünüz etrafınızdakilerin merhamete gelmesini beklemek olur.çıkarın artık tırnaklarınızı.kolay lokma olmadığınızı anlasınlar.ayrılığa varacak gibi bir şey yazmışsınız sanırım.merak ettim eşiniz hakime ne diyecek acaba.o kadar kolay değil inanın.gayretinizle kocanızın artık sizin karşınızda da kafasını öne eğeceğini umuyorum.başarılar

bende zaten bu son olayı hazmedemediğim için bunlar oldu. zamanında çok susunca belli bir noktadan sonra insan tahammülsüz oluyor. eşimin kafasını öne eğmesini değil ama beni anlamasını çok isterim. teşekkürler

anlattıklarına göre sen haklısın canım eşinin seni savunmaması kaynanana daha çok size karışma cesaretini vermiş burda çözüm eşinde azıcık gözünü açsa eğriyi doğruyu görse eşi ile ailesi arasındaki dengeyi kurabilse bu kadar tatsızlık yaşanmaz.eşinle iyuilikle sakince konuş bize anlattığın gibi herşeyi anlat mektup da önerilmiş öyle de yapabilirsin umarım bir faydası olur canım.bu erkekler bazen hiç büyümeyen çocuk gibiler kadınların işi zou

onlar yaptıkça sende sustukça kocan hiçbişey farkedememiş ama sen tek cumle kurunca zoruna gitmiş öylemi peki
sen terbiyesizmi oldun simdi annesine cevap verince ?
ya o sana onca lafı sokuştururken kendi nerdeymiş ?

sürekli susup başını önüne eğdiğin için aman saygısızlık olmasın die katlandıığın kocanı sevdiğin için suçlu olamazsın arkadaşım
bu konudada sen haklısın
kocanın tavrı yersiz ve gereksiz umarım hatasını anlar ve eski halinize geri dönersiniz bi evin içinde konuşmadan yaşamak cok zor olsa gerek yabancı gibi
sabırlar versin..

arkadaşlar yorumlar için hepinize tek tek teşekkür ederim. kafamı toparlayıp mektup yazacağım. umarım faydası olur

cnm bu son paragrafını yani asıl mevzuları düzgün güzelce eşine söyle ve ben artık aileni sildim ve artık gitmeyeceğim ister çocuğun ve bnmde ai,len olduğunu hatırla arayı bul istersen böyle surat as dur çocuk gibi bir tane büyüttüm bir tane daha büyütürüm merak etme gerçi ben evlendiğimden beri hep bir çocuğum vardı idare etmek zorunda bırakıldım annesi ne derse o yaptı annesi yoksa ben vardım hiçbir zaman yanımda olmadı de...

birazz daha yazacaktımda sen boşanmak istemiyorsun çokda söylenme diye yazamadım... son cümlelerim ağır olabilir ama muhakkak bu eteğindeki taşları güzelce konuşarak anlat ve halen bana bu insanlar için laf edebiliyorsun eğer ben terbiyesizsem onlarda eser yok Allah aşkına iyi düşün surat aıp durma ben 1 çocuklla anca başediyrum 2. çocuku heleki baktım mı büyük görünen bir çocuğu avundurmak bana artık zor geliyor bende insanım ve artık bunu gör ....deyn

canım bazen ınsan karsısındakının sevıyesıne dusmesın dıye susuyor cevap veremedıgı ıcın degıl benımde canımı cok sıkarlar bende 4 yılık evlıyım hıcbırıne hıcbırzamn cevap vermedım versem neyazar anlayacak ınsanlar olsalar yapmazlar dımı?üstelık ben normalde cok ası ruhlu bır kadınım onun yerıne esımmı bır dantel gıbı ısledım onlar yaptı ben sustum zaten cogunu esımın yanında yaptılar benım esımde cevap vermez senınkı gıbı esımı ıslerken sıkayet eder gıbıde yapmadım cok üzüldügümü oraya gıdınce mutsuz oldugumu söyledım sence bunu ne nıyetle söylemıslerdır dedım sımdı kocam aılesınden cok sogudu amacım bu degıldı keske benı bukadar uzmeselerdı zaten nadır gıdıyorum esıme artık gıtmeyelıum desem ıkılemez sanada bunu tavsıye ederım cunku karsındakıyle tartısmak cozum olmaz cunku bılıyorum senın benım gıbı kadınlar haklı olsakta cevap verınce onuda dert yaparız ALLAH yardımcın olsun dılerım sorunun cozulur

Back